AGRIBUSINESSCLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : AGRIBUSINESSCLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.297.153

Publication

07/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

verklaren bij deze akte, tussen hen en al degenen die later tot de vereniging zullen toetreden, . de vereniging zonder winstoogmerk  Agribusinessclub op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

HOOFDSTUK I  Rechtsvorm, naam, zetel, duur, doel

Artikel 1. Rechtsvorm

Artikel 2. Naam

1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna  vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd  V&S-wet ).

2. Deze naam of afkorting moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw , met een nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Stichtende leden:

- Coppens Guido, Wortegemsesteenweg 44  8570 Anzegem, geboren op 11 mei 1973. Nationaliteit: Belg

- Coucke Dirk, Merelstraat 79 3550 Heusden-Zolder, geboren op 10 november 1968 te Izegem. Nationaliteit: Belg

- De Braeckeleer Carl, Rapidelaan 34c, 9500 Geraardsbergen; geboren op 16 november 1974 te Geraardsbergen Nationaliteit: Belg

- Decroos Christophe, Stavelestraat 12, 8691 Leisele, geboren op 24 augustus 1976 te Veurne. Nationaliteit: Belg

- De Wachter Hilde, Steenweg Diest 4, 3271 Zichem, geboren op 10 april 1976 te Aalst. Nationaliteit: Belg

- Lauwerijsen Didier, Groot Eyssel 56, 2328 Meerle, geboren op 13 februari 1966 te Brussel 1. Nationaliteit: Belg

- Schippers Henricus, Pikoreistraat 10, 5541 NS Reusel, Nederland, geboren op 18 juni 1968 te Eindhoven. Nationaliteit: Nederlander

- Van Broeck Koen, Aardbeienlaan 56, 9120 Melsele, geboren op 22 juli 1981 te Beveren. Nationaliteit: Belg

1. De vzw draagt de naam  Agribusinessclub .

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Agribusinessclub

Zetel : Steenweg Diest 4

3271 Scherpenheuvel-Zichem (Zichem)

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304418*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0537297153

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

05-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 3. Zetel

1. De zetel van de vzw is gevestigd op Steenweg Diest 4, 3271 Scherpenheuvel-Zichem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

2. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen Vlaanderen en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4. Duur

1. De vzw werd opgericht te Wetteren, op 10 juli 2013, voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6. Algemene bepalingen lidmaatschap

1. De vzw is een onafhankelijke en neutrale vereniging die tot doel heeft alle geledingen van de landbouwsector en de aanverwante sectoren op regelmatige tijdstippen samen te brengen, te verenigen, te informeren, op te leiden, te enthousiasmeren, te inspireren en voor deze mensen een netwerkforum te voorzien. De vzw profileert zich als dusdanig als een professionele netwerkorganisatie.

4. De leden van de vzw zijn er van overtuigd dat een bloeiende regionale landbouw één van de hoekstenen van een bloeiende regionale gemeenschap is. Daarom neemt de vzw initiatieven om deze bloeiende toekomst van de landbouwsector te ondersteunen en te verzekeren.

5. Om bovenvermelde doelen te bereiken, kan de vzw alle activiteiten ontplooien die hiertoe bijdragen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

1. De vereniging bestaat uit een Algemene Vergadering van leden en een Raad van Bestuur. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen actieve en niet-actieve leden. Actieve leden zijn de stichtende leden of leden die toegelaten worden tot de algemene vergadering.

2. Actieve leden, ontslagnemende of uitgesloten leden, en de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vzw, noch tijdens het bestaan, noch bij ontbinding ervan, op grond van de enkele hoedanigheid van actief lid.

3. De Raad van Bestuur stelt een register van actieve leden op, dat neergelegd moet worden ter griffie bij de Rechtbank van Koophandel. Het gaat om een chronologische lijst met de naam, voornamen en woonplaats van de leden. De wijzigingen die in deze lijst worden aangebracht, moeten door de Raad van Bestuur in het register worden ingeschreven binnen acht dagen volgend op het tijdstip waarop de bestuurders hiervan in kennis zijn gesteld. Een kopie van de bijgewerkte lijst van de leden moet worden neergelegd in het dossier van de vereniging dat ter griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden.

2. De vzw heeft als doelgroep de volledige (toeleverende) periferie van de landbouwsector, de overheden, onderwijs- en opleidingscentra enzovoort, met speciale aandacht voor de intensieve veehouderij.

3. De vzw onderneemt deze acties en organiseert deze evenementen ter promotie van de landbouwsector en de aan de landbouw toeleverende sectoren, om op deze manier bij te dragen aan een vruchtbare toekomst voor de regionale landbouw.

6. De vzw mag roerende en onroerende goederen bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik, die kunnen helpen om haar doel te bereiken.

7. De vzw kan haar gelden aanwenden voor alle activiteiten en doelen die verband houden met het hierboven gestelde doel van de vzw.

HOOFDSTUK II - Lidmaatschap en verplichtingen

Artikel 7. Aantal leden

1. De actieve leden vormen samen de Algemene Vergadering.

2. Het aantal actieve leden moet minstens één meer bedragen dan het aantal leden van de Raad van Bestuur. Artikel 8. Aanstelling van nieuwe actieve leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

1. Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Actieve leden mogen op elk moment van het jaar worden aangesteld door een meerderheid van stemmen in de Raad van Bestuur.

2. Nieuwe actieve leden worden voorgesteld voor de duur van een mandaat in de vzw, voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur.

3. De aanvaarding van het lidmaatschap van nieuwe actieve leden, wordt genoteerd in het ledenregister met de modaliteiten die eraan verbonden zijn, gevolgd door de handtekening van twee bestuurders. De actieve leden doen een substantiële bijdrage aan de vzw, in geld of in prestaties.

4. De niet-actieve leden kunnen lid worden door een jaarlijkse bijdrage in geld. Deze bijdrage wordt jaarlijks meegedeeld aan de leden. Er wordt een lijst bijgehouden van alle niet-actieve leden van de vzw.

Artikel 9. Ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10. Beëindiging lidmaatschap actief lid

Artikel 11. Rechten en plichten van actieve leden

2. Actieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering van de vzw.

3. Actieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Artikel 12. Bijdragen

Actieve leden doen een bijdrage in geld, die hoogstens 1.000 euro per lid bedraagt. Zij kunnen eveneens een bijdrage in prestaties doen.

Niet-actieve leden doen een bijdrage in geld van maximaal 500 ¬

Uitgesloten of uittredende leden, evenals hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van de jaarlijks gestorte bijdragen.

De raad van bestuur stelt deze bedragen jaarlijks opnieuw vast.

1. Als een actief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle actieve leden, worden beëindigd op een Bijzondere Algemene Vergadering, waarop minstens tweederde van alle actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden vereist is.

2. Het actief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

5. De niet-actieve leden mogen aan alle activiteiten van de vzw deelnemen, behalve aan de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering. De niet-actieve leden hebben geen stemrecht.

2. Actieve leden van wie de modaliteiten uit het ledenregister niet meer vervuld zijn, nemen op die datum van rechtswege en automatisch ontslag uit de vereniging. Het einde van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister, met de reden van beëindiging, en wordt ondertekend door 2 bestuurders.

3. Lidmaatschap eindigt van rechtswege in geval het actief lid overlijdt, failliet, onbekwaam wordt verkaard of onder (voorlopig) bewind wordt gesteld.

1. De actieve leden van de vereniging maken deel uit van de Algemene Vergadering die worden voorgezeten door de Raad van Bestuur.

1. Elk actief lid kan altijd ontslag nemen uit de vzw door dat schriftelijk kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal ingaan vanaf de eerstvolgende Algemene Vergadering of vergadering van de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK III - Algemene Vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 17. Samenstelling Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle actieve leden.

2. Alle actieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk actief lid heeft 1 stem.

3. Derden kunnen uitgenodigd worden voor de Algemene Vergadering. Zij hebben evenwel geen stemrecht. Artikel 18. Bevoegdheden Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19. Frequentie en organisatie Algemene Vergadering

3. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda, opgesteld door de raad van bestuur, toegevoegd. De Algemene Vergadering kan normaliter slechts geldig beraadslagen over de punten vermeld op de toegestuurde agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door drie actieve leden moet op de agenda voorkomen. De Algemene Vergadering kan evenwel bij de aanvang van de vergadering punten toevoegen aan deze dagorde. Indien deze gewijzigde dagorde met een gewone meerderheid goedgekeurd wordt door de Algemene Vergadering kan er over deze punten eveneens geldig beraadslaagd worden.

Artikel 20. Quorum en Stemming

1. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

(a) het wijzigen van de statuten;

(b) de benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur;

(c) desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in het geval dat een bezoldiging wordt toegekend;

(d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

(e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

(f ) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g) het uitsluiten van een actief lid;

2. De bijeenroeping gebeurt door de Voorzit(s)ter van de Algemene Vergadering, per brief, fax of e-mail, verzonden minstens acht dagen vóór de vergadering op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

4. Voor de uitnodiging van een Buitengewone Algemene Vergadering gelden nog aantal specifieke bepalingen:

(a) Wanneer zal worden gestemd over de uitsluiting van een actief lid, moet op de uitnodiging specifiek worden vermeld over welk actief lid er zal worden beraadslaagd.

(b) Wanneer zal worden gestemd over een statutenwijziging, moet op de uitnodiging specifiek worden vermeld over welke artikelen zal worden vergaderd.

1. Elk actief lid kan zich door een ander actief lid laten vertegenwoordigen, maar alleen via een geschreven volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht hebben. Een volmacht geldt bij elke beslissing waarvoor stemming vereist is.

2. Alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen: (a) de wijziging van het Huishoudelijk Reglement.

3. Een statutenwijziging, de uitsluiting van een actief lid en de vrijwillige ontbinding van de vzw kunnen enkel op een Buitengewone Algemene Vergadering.

1. Er moet jaarlijks minstens één Algemene Vergadering gehouden worden.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het

eist, en wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvraagt.

2. De besluiten worden genomen door een meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet of deze statuten. Om geldig te besluiten, moet minstens de helft van de stemmengerechtigden of vertegenwoordigers aanwezig zijn, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet of deze statuten.

Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen, uitspraak doen.

3. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Buitengewone Algemene Vergadering die voldoet aan een quorum van tweederde van de actieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Wijzigingen van de statuten vereisen een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden.

Als het quorum niet is bereikt, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen uitspraak doen met een meerderheid van de aanwezige stemmen, waarbij minstens de helft van de stemmen van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vzw is opgericht, vereist ze een meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4. Bij elk voorstel hebben de stemgerechtigden drie stemmogelijkheden:  voor ,  tegen en  onthouding . Bij een staking van stemmen of gelijk stemmenaantal, wordt van de Voorzit(s)ter verwacht een doorslaggevende stem te geven.

Artikel 21. Verslag Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

2. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Artikel 22. Samenstelling

Artikel 23. Organisatie en Stemming van de vergaderingen van de Raad van Bestuur

1. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen, getekend door de Voorzit(s)ter en een bestuurder én door de actieve leden die het vragen, en worden in een bijzonder register ingeschreven, overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De in rechte of elders voor te leggen uittreksels daarvan worden getekend door de Voorzit(s)ter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

3. Bestuurders kunnen altijd ontslagen worden door de Algemene Vergadering met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, wanneer minstens de helft van de stemgerechtigde van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen per brief, gericht aan de Voorzit(s)ter van de Raad van Bestuur. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is

1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzit(s)ter met vermelding van de agenda. De Voorzit(s)ter zit de vergadering voor. In geval van zijn/haar afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de Secretaris, de Penningmeester of de oudste aanwezige bestuurder.

3. Alle actieve leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen:

(a) het ledenregister;

(b) alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

(c) alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie personen, de  bestuurders , die door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar verkozen worden. Uittredende leden zijn herkiesbaar.

2. De mandaten van de Raad van Bestuur bestaan minstens uit een Voorzit(s)ter, een Secretaris en een Penningmeester. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed na een beslissing van de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK IV - Raad van Bestuur

2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen als minstens de helft van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij consensus, of indien een stemming is vereist of wordt verzocht, met een gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen of gelijk stemmenaantal, wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering. Bij herhaalde staking van stemmen over dit agendapunt in deze vergadering is de stem van de Voorzit(s)ter van de vergadering doorslaggevend.

3. De beslissingen worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de Voorzit(s)ter van de vergadering en door minstens één bestuurder, en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de Voorzit(s)ter of door twee bestuurders.

Artikel 24. Bevoegdheden Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

1. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging en die niet wettelijk of statutair aan de Algemene Vergadering of een ander orgaan van de vzw zijn toegekend. Hij kan onbeperkt:

(a) alle betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijting eisen of geven;

(b) alle private en officiële subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen;

De raad werft de personeelsleden van de vereniging aan, geeft hen ontslag en bepaalt hun werkzaamheden en

bezoldiging.

Hij kan zonder verdere ruggespraak of beslissing van de Algemene Vergadering alle andere rechtshandelingen

stellen.

2. Bestuursleden kunnen afzonderlijk handelen om de vzw te verbinden, tenzij anders vermeld in deze statuten of

het Huishoudelijk Reglement.

De bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden verder geregeld in het Huishoudelijk Reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

2. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vzw Agribusinessclub. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 25. Begroting

Artikel 26. Algemene Vergadering ter ontbinding van de vzw

Artikel 27. Vrijwillige ontbinding

Artikel 28. Overblijvend actief

Het boekjaar van de vzw Agribusinessclub loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. Het eerste boekjaar loop van de dag van de oprichting tot 31 december van het jaar na dat van de oprichting (verlengd boekjaar).

1. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, besteed aan een werk met een soortgelijk doel. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

1. Deze Algemene Vergadering ter ontbinding van de vzw zal worden samengeroepen door de Raad van Bestuur of door minimum één vijfde van alle actieve leden.

1. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt ze hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening

HOOFDSTUK V - Begrotingen en rekeningen

HOOFDSTUK VI  Ontbinding

HOOFDSTUK VII  Overgangsbepalingen

Artikel 29. Verslag eerste buitengewone algemene vergadering van 10 juli 2013

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende

besluiten :

1. wordt tot de functie van voorzitter benoemd : Guido Coppens

2. wordt tot de functie van secretaris benoemd: Hilde De Wachter

3. wordt tot de functie van penningmeester benoemd: Christophe Decroos

4. De volgende verbintenissen werden in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting gedaan : 10 juli 2013 : betaling van 161,66 EUR voor publicatie in Belgisch Staatsblad door Hilde De Wachter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Aldus goedgekeurd door de algemene vergadering, waarbij de algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen over te nemen, zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf zijn ontstaan te zijn aangegaan.

HOOFDSTUK VII  Slotbepalingen

Artikel 30. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, worden toegepast:

(a) de V&S-wet;

(b) de algemene wettelijke bepalingen;

(c) het Huishoudelijk Reglement en de gebruiken terzake.

Coordonnées
AGRIBUSINESSCLUB

Adresse
STEENWEG DIEST 4 3271 ZICHEM

Code postal : 3271
Localité : Zichem
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande