ALAMIRE FOUNDATION, INTERNATIONAL CENTRE FOR THE STUDY OF MUSIC IN THE LOW COUNTRIES, AFGEKORT : ALAMIRE FOUNDATION

Association sans but lucratif


Dénomination : ALAMIRE FOUNDATION, INTERNATIONAL CENTRE FOR THE STUDY OF MUSIC IN THE LOW COUNTRIES, AFGEKORT : ALAMIRE FOUNDATION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.450.823

Publication

02/07/2014
ÿþ mOo 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II UI





*14128163*

NEERGELEGD

2 3 JUNI 201it

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Grhfie

Ondernemingsnr : 445.450.823

Benaming

(voluit) : Alamire Foundation, International Centre for the Study of

Music in the Low Countries

(verkort) Alamire Foundation

Rechtsvorm: vzw

Zetel Mgr. LadeUzeplein 21, 3000 Leuven

Onderwerp akte artikelwijziging

Art. 12. De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld: Hermen Vanden Berghe (Scheepmansstraat 9, 3050 Oud-Heverlee), voorzitter; Herman Baeten (Rozentaan 13, 3990 Peer), penningmeester: David Burn (Dekenstraat 61, 3000 Leuven) lid; Bart De Moor (Parklaan 5, 3360 Lovenjoel), lid; Eugeen Schreurs (Merelstraat 59, 3550 Heusden-Zolder), lid.

wordt vervangen door

Art. 12. De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld: Herman Vanden Berghe (Justin Scheepmansstraat 9, 3050 Oud-Heverlee), voorzitter; Herman Baeten (Dennenstraat 6, 3670 Meeuwen-Gruitrode), penningmeester; David Bum (Dekenstraat 61, 3000 Leuven) lid; Bart De Moor (Parklaan 5, 3360 Lovenjoel), lid; Katlijn Malle; (Sint Antoniusberg 9, 3000 Leuven).

Bart Demuyt

Directeur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

'

(MD de laatste blz van Luik B vermelden Recta Naam en hoedanigheid van de insIrumenterende note*. betzit var de perKoonlI>9+ bevoeqd de vereniging stleting of orgarisme Ion aanzien van derden I., veteen 200.dig n

Verso Naam en handlekenIng

20/11/2013
ÿþ MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter grlitkï

Rechtbank van Koophandel

te Louvet), de .07 NOV, 2013

DE GAI) E R,

Ondernemingsar : 445.450.823

Benaming

(voluit) : Alamire Foundation, international Centre for the Study of Music in the Low Countries

(verkort} : Alamire Foundation

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statuutswijziging

Ingevolge beslissing van Raad van Bestuur dd. 2/10/2013 worden de statuten aangepast.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Alamire Foundation, International Centre for the Study of Music in: the Low Countries", afgekort: "Alamire Foundation", en heeft haar zetel op het Mgr. Ladeuzeplein 21 te 3000'. Leuven, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven,

Art. 2. De vereniging heeft tot doel de studie en het systematische archiefonderzoek van het muziekleven in. de Lage Landen, zonder chronologische beperking, maar wel met de nadruk op de periode tussen 1350 en, 1650, te cotirdineren, te stimuleren en te verspreiden naar een breder publiek door middel van publicaties," concertorganisatie, tentoonstellingen, colloquia, lezingen en welkdanige activiteiten ook, zelfs van economische aard, op voorwaarde dat deze laatste een bijkomstig karakter hebben en dat de opbrengst daarvan uitsluitend" besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 3, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art. 4, Er zijn ten minste drie leden. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van de leden. De maximumbijdrage voor de leden is bepaald op 1.000 euro per jaar.

Ook niet-werkende of steunende leden kunnen door de raad van bestuur worden aangenomen. Alleen de werkende leden bezitten de volheid van lidmaatschap. De rechten van de niet-werkende leden worden in het huishoudelijk reglement bepaald.

De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Hun namen worden vermeld in het ledenregister dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Art. 5. De algemene vergadering, die bevoegd is voor de punten bepaald in artikelen 4 en 12 van de wet van 27 juni 1921, vergadert minstens eenmaal per jaar. De wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering zijn geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet.

Art. 6. De algemene vergadering mag besluiten nemen buiten de agenda. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen op de vergadering door een ander lid. De besluiten van de algemene vergadering worden. aan de leden en aan belanghebbende derden ter kennis gebracht bij gewone brief of per e-mail,

Art. 7. Het bestuur van de vereniging wordt aangenomen door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor: onbepaalde duur en zijn te allen tijde door haar afzetbaar.

Art. 8, De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en; buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen en verrichten, voor, zover zij niet door de wet of bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar, Hun mandaat is hernieuwbaar. Hun opdracht eindigt bij het sluiten van de jaarrekening, op de datum van het goedkeuren van de jaarrekening, Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven of via e-mail aan de raad van. bestuur ter kennis worden gebracht, Het ontslag gaat in 8 dagen na dit schrijven._Het lidmaatschap eindigt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

V

bah aa Be!

5taa

Bilagen bij hëï`RèTgisch gtaatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

automatisch door het overlijden van het lid, als het lid niet langer tewerkgesteld is in of verbonden met de rechtspersoon van waaruit hij is afgevaardigd, of ingeval het lid een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders voor de handelingen van het dagelijks bestuur, De directeur en de penningmeester krijgen volmacht tot het afhandelen van alle financiële verrichtingen. Deze personen mogen elk afzonderlijk de post- en bankrekeningen tekenen. Voor alle andere rechtshandelingen is de vereniging geldig verbonden door de enkele handtekening van de voorzitter.

Art. 9. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur doet elk jaar aan de algemene vergadering rekening en verantwoording van zijn beleid in het afgelopen boekjaar.

Art. 10, Bij ontbinding van de vereniging zal het vermogen besteed worden aan een doel dat het meest overeenstemt met het doel van de huidige vereniging.

Art. 11. De wet van 27 juni 1921 is van toepassing op al wat door deze statuten niet wordt geregeld (met inbegrip van statutenwijziging). Wat de interne werking van de vereniging betreft, kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement. Dit wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Art. 12. De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld: Herman Vanden Berghe (Scheepmansstraat 9, 3050 Oud-Heverlee), voorzitter; Herman Baeten (Rozenlaan 13, 3990 Peer), penningmeester; David Burn (Dekenstraat 61, 3000 Leuven) lid; Bart De Moor (Parklaan 5, 3360 Lovenjoel), lid; Eugeen Schreurs (Merelstraat 59, 3550 Heusden-Zolder), lid.

Bart Demuyt

Directeur

Voor-beh9uí aan hete

Belgisch Staatsblad

Bijlagen-bij terBelgisíir Staatslslutl -20/11/2013 - Annëxés dü 1G1'óniteurTièlgé

Coordonnées
ALAMIRE FOUNDATION, INTERNATIONAL CENTRE FOR…

Adresse
MONSEIGEUR LADEUZEPLEIN 21 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande