ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 837.721.395

Publication

20/07/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad







Neergelegd ter griffie

Rechtbank van Koophu.dL!.

te Leuven, de 0 8 JULI 2011 DE GR/FFIEr,

Griffie

o % , .

ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

3200 Aarschot, Kardinaal Mercierstraat 5

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

Rechtsvorm :

Zetel :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Oprichting

Het blijkt uit een oprichtingsakte verleden voor Dirk MICHIELS, geassocieerde notaris, vennoot en zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MICHIELS & STROEYKENS, geassocieerde notarissen te Aarschot, Boudewijnlaan 19, op 5 juli 2011 met registratierelaas " Geregistreerd twaalf bladen geen verzendingen te Aarschot op 6 juli 2011, boek 576 blad 26 vak 6, ontvangen 25 euro (getekend) de ea inspecteur a.i. G. de Wel" dat zijn verschenen:

1. De heer VAN DER BORGHT Bert, architect, geboren te Leuven op 24 maart 1977, rijksregistemummer 77.03.24 281-55, wonende ie 3130 Begijnendijk, Hulstsestraat 4, ongehuwd,

2. Mevrouw VERSCHUEREN Ineke, leerkracht, geboren te Leuven op 7 augustus 1979, rijksregistemummer 79.08.07 416-22, wonende te 3130 Begijnendijk, Hulstsestraat 4, ongehuwd.

De verschijners verzoeken mij, notaris, de authentieke akte te verlijden van een burgerlijke vennootschap, onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die zij hebben opgericht onder de naam "ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT", met maatschappelijke zetel en eerste adres te 3200 Aarschot, Kardinaal Mercierstraat 5.

Het kapitaal van de vennootschap wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd (18.600) euro vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderdste (11100ste), van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze honderd (100) aandelen wordt a pari, ingeschreven als volgt :

1. De heer VAN DER BORGHT Bert, verschijner

voormeld sub 1., vijfennegentig aandelen : 95

2. Mevrouw VERSCHUEREN Ineke, verschijner 5

voormeld sub 2., vijf aandelen :

Totaal : honderd aandelen, hetzij de geheelheid van het kapitaal : 100

De verschijners verklaren en erkennen dat de geplaatste aandelen volstort zijn ten belope van een derde,: zodat de vennootschap vanaf heden vrij beschikt over een kapitaal van zesduizend tweehonderd (6.200) euro. ;

Ondergetekende notaris bevestigt dat de genoemde bedragen werden gedepo-neerd op een bijzondere rekening, onder nummer 068-8931912-82 geopend bij de Dexia Bank op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit een attest, afgegeven door voornoemde instelling op 4 juli jongstleden en dat aan ondergetekende notaris werd overhandigd.

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een: besloten vennootschap mei beperkte aansprakelijkheid en onder de naam "ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT".

De rechtspersoon heeft slechts één benaming. Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met (de) handelsvorm van een BVBA."

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3200 Aarschot, Kardinaal Mercierstraat 5.

Alle zaakvoerders moeten ingeschreven zijn bij de Raad van de Orde van Architecten van de provincie waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandstalig gebied van België of naar het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bit besluit van de zaakvoerder. Toi een verplaatsing van de zetel naar; Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

het Franstalig gebied van België dient besloten te worden door de algemene vergadering met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging.

De zetelverplaatsing wordt openbaar door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De wijziging wordt eveneens kenbaar gemaakt aan zowel de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was ais deze waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden.

De vennootschap kan in België en in het buitenland een bijkomend architectenbureau oprichten (nadat hiervoor door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten de toelating verleend is), mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering. De oprichting van dit architectenbureau wordt gemeld aan de provinciale Raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en treedt in werking op datum van het verkrijgen van haar rechtspersoonlijkheid.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met achtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap;

- zij worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de orde van architecten of op een lijst van stagiairs;

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect;

- het verrichten van handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel;

- het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, CV, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, enzovoort;

- het uitvoeren van alle verrichtingen in het kader van de EAP-wetgeving (Energie Advies Procedure ) en de EPB-wetgeving (Energie Prestatie en Binnenklimaat );

- veiligheidscoordinator.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder met iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe zijn ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een ijst van stagiairs.

De vennootschap zal aile handelingen zonder commercieel oogmerk mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk zijn, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend.

Om haar doel te verwezenlijken zal de vennootschap rechtstreeks of onrechtstreeks, alle daden en handelingen mogen stellen, in België en in het buitenland, die niet in strijd zijn met de burgerlijke aard van de vennootschap en de alsdan geldende deontologische regels en reglementen van beroepsplichten van de Orde van Architecten.

Zowel de vennootschap, architect-rechtspersoon, als haar aandeelhouders of vennoten zullen ten allen tijde de bepalingen van de Wetten van twintig februari negentienhonderd negenendertig en van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig evenals van het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van Architect en alle latere daaraan gebrachte wijzigingen naleven

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd (18.600) euro.

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn steeds op naam. Zij worden ingeschreven in een register van vennoten dat, overeenkomstig de wettelijke voorschriften, wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De vennoten en de personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen gelden hierbij inbegrepen de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten, kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de vennootschap.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van de eigendom van een aandeel.

De inschrijvingen in het register worden uitsluitend verzorgd door een daartoe aangewezen zaakvoerder, aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten. Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht echter enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen ; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend : 1/ nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toehorende aandelen.

2/ de gedane stortingen.

3/ de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd, aan de hand van hetwelk de eigendom van de effecten wordt bewezen. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap één vennoot telt, gelden de volgende regels:

Wensen meerdere vennoten de door een medevennoot of door de rechtverkrijgenden van een overleden vennoot over te laten aandelen te verwerven, dan hebben zij de voorkeur tot aankoop in verhouding tot hun respectieve aandelenbezit.

Indien tengevolge van deze proportionele verdeling een aantal aandelen niet kunnen worden toegewezen, dan geschiedt de toekenning van dit ondeelbaar rest-aantal aan één van de gegadigde medevennoten, door loting georganiseerd door de zaakvoerders. Indien geen der vennoten gebruik wenst te maken van zijn recht tot voorkoop, kan de vennootschap, met inachtneming van de wettelijke voorschriften terzake, de over te nemen aandelen zelf inkopen.

In geval van kapitaalverhoging waarop in geld wordt ingetekend wordt aan de bestaande aandeelhouders, met uitsluiting van alle andere personen, de voorkeur toegekend om in te tekenen op de nieuw uitgegeven aandelen, in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschappen.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiemavolgende regels.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten.

Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan

vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan een zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk IX van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiemavolgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering:

De gewone algemene vergadering van vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de 3de vrijdag van de maand juni om 14.00 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van de statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Elke beslissing tot wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voorwaarde van de goedkeuring van de statutenwijziging door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening ; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De stemrechten verbonden aan de overige aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door natuurlijke personen met een niet onverenigbaar beroep.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

r

Voor-behQuden aan het Belgisch Staatsblad

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Artikel 33. Afschriften en uittreksels van notulen.

De afschriften en/of uittreksels van de notulen van de algemene vergaderingen bestemd voor derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en de commissaris te geven kwijting. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig geldig als de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening.

' Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van

de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op wanneer dit fonds één/tiende van het kapitaal bereikt heeft.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder over de bestemming van het resultaat.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, of indien dit hoger is dan het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering volgens de regels die vereist zijn voor de wijziging van de statuten.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van een persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Elke architect-rechtspersoon is verplicht zijn burgerlijk en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van vijftien februari tweeduizend en zes.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts " worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Wordt tot eerste zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur :

" De heer Bert VAN DER BORGHT, hier aanwezig, die verklaart niet getroffen te zijn door enige maatregel die

zich hiertegen verzet.

Zijn mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de 3de vrijdag van de maand juni 2013.

De vergadering beslist als bijzondere gevolmachtigde de naamloze vennootschap "Fisconsult-Account",

Herentalsesteenweg 53 te 2230 Herselt, diens bestuurders en aangestelden, elk met macht afzonderlijk te

handelen, aan te stellen ten einde alle nodige formaliteiten te verrichten voor de oprichting van de

vennootschap "ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT" , onder meer bij de kruispuntbank voor

ondernemingen, bij de diensten van de BTW en bij de bevoegde diensten voor het bekomen van het :

vestigingsattest en distributieattest, indien nodig.

Voor ontledend uittreksel

Getekend Dirk Michiels geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU BERT VAN DER BORGHT

Adresse
KARDINAAL MERCIERSTRAAT 5 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande