ARCHITECTENBUREAU TORFS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU TORFS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 536.318.740

Publication

11/07/2013
ÿþVod wao +,'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Recntsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 3001-Heverlee (stad Leuven), Tervuursesteenweg 250 bus 101 (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - statuten - benoemingen

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Leo VLAEYMANS te Sint-Kate]ijne-Waver op 24/06/2013, neergelegd voor registratie, blijkt dat:

de Heer TORFS Nick, architect/stedenbouwkundige, geboren te Duffel op elf februari negentienhonderd zevenentachtig, wonende te 3001 Heverlee (stad Leuven), Tervuursesteenweg 250 bus 101. -- Ongehuwd,

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de naam 'ARCHITECTENBUREAU TORFS", met zetel te 3001-Heverlee (stad Leuven), Tervuursesteenweg 250 bus 101, en dit als eerste adres. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf 24/06/2013.

De vennootschap heeft tot doel:

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

Voor eigen rekening:

- het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen en het beheer van een roerend vermogen;

- de samenstelling en het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen' die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen. De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België ais in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wet van 04.12.1990 op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogenbeheer en het beleggingsadvies van 05.08.1991. De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde

personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Op de IdatstC bfz vsn Ltir B vermelden Recto Naam en ihoecI nigheid van de Insrru nenter,snde nctarr., hetr_t "an de oarSO{rr)nieni

bevoegd de rzchfsp ,rsoon ten aanzien van derden te vertegelv,ûordrgen

Verso Naam en handlener rrtg

Mer.'tsan1~

van retwFlà09i

c.~~~ur~r~;m, ei

~ Z ,I.~; 1 2013

Griffie

wi

i

*13106959*

t3rrdernerningsnr ; 53~, 3 ,1%

Ganaming

t1,1I(Bt) ARCHITECTENBUREAU TORFS

ivsrt,r,r~}

II I

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (E 18,600,00). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen met een nominale waarde van honderd zesentachtig euro (E 186,00) per aandeel. Op ieder aandeel is twee/derde (2/3-de) gestort, dus voor een totaal bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), zoals verder wordt uiteengezet.

De Heer Nick Torfs, voornoemd, verklaarde in te schrijven op al de honderd (100) aandelen en op ieder aandeel twee/derde (2/3-de) te storten, dus voor een totaal bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (E 12.400,00).

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent,

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die

d1D gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de

Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de

e vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die

geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dal van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op

e één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap,

beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid

>11

van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle

ó handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

r+ Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het

beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

eª% t De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in

overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen et

et te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer

si geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het

beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in

et overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Zolang de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen, vermeld in de wet en het Koninklijk Besluit op de jaarrekening niet overschrijdt, is de vennootschap niet verplicht één of meer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

commissarissen te benoemen. Wordt er geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Zodra de vennootschap de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening aan één of meer commissarissen opgedragen, te benoemen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan bestaat er geen controle in de vennootschap. Is een derde zaakvoerder, dan oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede maandag van de maand mei, om negentien uur (19.00 u.).

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.De voorwaarden tot toelating tot de vergadering en de uitoefening van het stemrecht geschieden als wettelijk voorzien.

Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker. Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht evenwel enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst geschieden als wettelijk voorzien.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de [opende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

ln geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect, Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Het eerste boekjaar loopt van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en tot eenendertig december tweeduizend veertien.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend vijftien.

Benoeming gewone, niet-statutaire zaakvoerder

Tot gewone, niet-statutaire zaakvoerder werd benoemd voor onbeperkte duur :

de Heer TORFS Nick, architect/stedenbouwkundige, geboren te Duffel op elf februari negentienhonderd zevenentachtig, wonende te 3001 Heverlee (stad Leuven), Tervuursesteenweg 250 bus 101.

Deze aanvaardde de opdracht, onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich daartegen verzet.

Volgens artikel 15 van de statuten is hij individueel bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen, in en buiten rechte.

Volmacht

Volmacht wordt gegeven aan de Gewone Commanditaire Vennootschap "Fidufisc", met maatschappelijke zetel te 2900-Schoten, Kruispadstraat 83, BTW nummer BE 0823.767.946 RPR Antwerpen, om zowel naar

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen_ bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2011

aanleiding van de huidige akte als latere akten, alle formaliteiten te vervullen bij de diensten van de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de administraties van belastingen en Belasting over de Toegevoegde Waarde, en daartoe zo nodig een ondernemingsloket aan te stellen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL -----

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie oprichtingsakte.

Leo VLAEYMANS, geassocieerd notaris.

Op de laMsre blz van Lué. 8 Recto Neann en Frr,2daniohald v,n d2 ;nstrumnPRl ,--ncie nctans, heYzfii van de p4í~.u(og(rn}

be1~oegd dc rechtsperscor. le ri aanzien van derden te verCegene:oa,dtger

Verso Naam en h.3nátekenln9

15/04/2015
ÿþ A10d Woid 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van mik B versnelden : Recto ; Naam en hoedanigheld van de instrurnenterende notaris, hetzij van do perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

11#.1,M1,111,!,1111111"

ia

NEERGELEGD

Z Zab

Griffie Rechtbank van Koophandel t`vfl .:1.

Ondernemingsar : 0536.318.740

Benaming

(voluit) : Architectenbureau Torts

(verkort)

Rechtsvorm : BV ovv BVBA

Zetel : Tervuursesteenweg 250 bus 101 - 3001 Heverlee

(volledig adres)

Onder erp akte : Wijziging maatschappelijke zetel Uit de notulen van de BAV dd.12/02/2015 blijkt wat volgt:

Conform artikel 3 van de statuten van de vennootschap zal de maatschappelijke zetel, met ingang vanaf 16 februari 2015, verplaatst worden naar:

Haachtsesteenweg 520 - 1910 Kampenhout

Torts Nick

Zaakvoerder

21/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 11.05.2015, NGL 11.09.2015 15588-0149-011
01/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 09.05.2016, NGL 24.07.2016 16357-0600-011

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU TORFS

Adresse
HAACHTSESTEENWEG 520 1910 KAMPENHOUT

Code postal : 1910
Localité : KAMPENHOUT
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande