AREND ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AREND ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 534.780.695

Publication

23/12/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 28.11.2014, NGL 16.12.2014 14694-0541-010
07/06/2013
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad SUIFS

Neergelegd ter griffie der

Rechtbankvan Koophandel

te Leuven, de 2 , :El 20

13

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr 9 Sra f/= gJ " 6-9.ç

Benaming

(voluit): Arend Architecten

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Broekstraat 22, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

UIT EEN AKTE, verleden op 28 mei 2013 voor meester Michael Boes, notaris met standplaats te 3010 Leuven, Kessel-Lo, aangeboden ter registratie Leuven 2, BLIJKT DAT:

Door de heer VANHEES Jo, geboren te Diest op 27 januari 1982, wonende te 3001 Leuven, Heverlee, Broekstraat 22, echtgenoot van mevrouw VAN MELKEBEEK Anneleen Irmine Paul, met wie hij is gehuwd onder het stelsel van scheiding van goederen (huwelijkscontract notaris Isabelle Mostaert, Leuven, 19 mei; 2008), werd overgegaan tot de oprichting van een burgerlijk vennootschap onder de vorm van een besloten, vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, voor onbepaalde duur, onder de naam "Arend Architecten", met: maatschappelijke zetel te 3001 Leuven, Heverlee, Broekstraat 22, en waarvan het geplaatst kapitaal 18.600,00 euro bedraagt, volledig door hemzelf onderschreven en volstort ten belope van 12.400,00 euro, waarvoor hem 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde werden toegekend. Aan de notaris werden bankattest, en financieel plan overhandigd om in het dossier te worden bewaard.

De vennootschap heeft tot doel: - het uitoefenen door de vennoten, voor rekening van de vennootschap, van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines. De door de vennootschap te stellen handelingen van architectuur in België zijn steeds voorbehouden aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs. - het verwerven en de uitvoering door haar vennoten, rechtstreeks of onrechtstreeks, van opdrachten op het gebied van architectuur, stedenbouw en milieubeheer, de bijzondere uitrustingstechnieken, binnenhuis- en tuininrichting, het maken van ontwerpen, doen van studies, energiestudies, projectbegeleiding, projectcoördinatie, en projectmanagement. - het mogelijk maken en bevorderen van opmetingen, topografie, expertises in de meeste; brede zin en het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen die hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit, De vennootschap mag haar maatschappelijk doel= verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zo roerende als onroerende, De vennootschap zal steeds heti Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten naleven. Daartoe mag de vennootschap alle; roerende en onroerende, financiële, industriële en commerciële handelingen stellen die, rechtstreeks of; onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met het doel van de vennootschap of de verwezenlijking; ervan kunnen vergemakkelijken of helpen uitbreiden. Zij mag deelnemen door inbreng, fusie, inschrijving of anderszins in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen van uitsluitend professionele aard en met een gelijkaardig of aanverwant doel, dat alleszins niet onverenigbaar is met de: functie van architect. De vennootschap mag haar activiteiten uitoefenen zowel in België als in het buitenland. Zij; kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. ln de; verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerders er tevens over waken dat zij alle! wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteren.

Minstens één vennoot is architect, Elke architectvennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van: Architecten of op een lijst van stagiairs. Ten minste 60% van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks,: in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en: ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Alle overige aandelen mogen slechts in: het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan; het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten, Aile aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.: Indien er verschillende eigenaars zijn van één aandeel, zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst: zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap ais eigenaar van de aandelen is aangewezen.; Voor wat betreft de architectaandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Ten minste 60% van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van!

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

ti

a

3'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De zaakvoerder (of elke zaakvoerder afzonderlijk handelend indien er meer dan één werd benoemd) is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. De volmachtdragers mogen in geen geval een beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

De zaakvoerder (of elke zaakvoerder afzonderlijk handelend indien er meer dan één werd benoemd) vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De controle op de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen.

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand november, om 19u00; indien die dag een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. Aile vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats, aangewezen in de oproeping. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 01 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het volgend jaar. Het batig saldo, na aftrek van de algemene onkosten, sociale lasten en nodige afschrijvingen, vertegenwoordigt de nettowinst. Van de nettowinst wordt 5% vooraf genomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering.

In geval van ontbinding van de vennootschap, worden de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege beschouwd als vereffenaars, indien er geen vereffenaar aangesteld werd overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming. Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap. De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn, dan wel indien alle overeenkomsten met betrekKing tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap, Het netto-saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en zal worden afgesloten op 30 juni 2014, De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 28 november 2014.

Overeenkomstig de mogelijkheid voorzien door artikel 16 van de statuten wordt er geen commissaris benoemd.

Wordt als zaakvoerder aangesteld, voor onbepaalde duur, voornoemde heer VANHEES Jo. Dit mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend tot de algemene vergadering er anders zal over beslissen. Genoemde benoemde, hier aanwezig, verklaart het mandaat te aanvaarden met de gestelde voorwaarden, met ingang van heden en dit voor de ganse duur van de vennootschap.

De vennoot-oprichter beslist overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen dat alle verrichtingen die vanaf 01 januari 2013 tot heden in naam van de vennootschap in oprichting werden verricht en in het kader van haar maatschappelijk doel, worden geacht te zijn gesteld voor rekening, in naam en voor risico van de hierbij opgerichte vennootschap.

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, wordt door de comparant aan de zaakvoerder, dan wel aan D'Hollander & Ulens, burgerlijke vennootschap owe BVBA, ondernemingsnummer 0889.084.875, met zetel te 3010 Kessel-Lo, Liemingenstraat 21 en/of haar zaakvoerder, de heer D'Hollander Paul, wonende te 3010

Kessel-Lo, Liemingenstraat 23, de nodige machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de

inschrijving van de vennootschap in het handelsregister of de Kruispuntbank der Ondernemingen, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, de Federale, Gewestelijke en Lokale Diensten van de Directe en Indirecte Belastingen, en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen en dit met macht tot indeplaatsstelling.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL,

De notaris (get.) Michael Boes

SAMEN HIERMEE NEERGELEGD: expeditie

Op de laatste blz. van Luik Ff vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AREND ARCHITECTEN

Adresse
BROEKSTRAAT 22 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande