ARTBOEM

Association sans but lucratif


Dénomination : ARTBOEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 886.263.066

Publication

26/07/2012
ÿþ

1,Crl=r: P ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



.::rgelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophande,

fe Leuven, de 1 7 JULI 2012

DE GRIFFIER,

eri'~ ie

III 111111111111111111111111

*12132505*

bE

B st.

IS

Ondernemingsnr.: 0886,263.0 .

Benaming ARTbOEM! (voluit) :

(afgekort) : ARTboeM

Rechtsvorm `, Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Valkerijgang 12, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Ingevolge beslissing van de Algemene Vergadering op 12 juli 2012 worden de statuten als volgt gewijzigd. STATUTEN

Titel 1 Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "ArtBoeMl" afgekort : "ArtBoeM".

Al de akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden,

onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk', of afgekort

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Sluisstraat 25 te 3000 Leuven, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art, 3. De vereniging heeft tot doel:

Het verspreiden en bevorderen van podiumkunsten, met een focus op circuskunsten en straattheater.

Ze tracht dit doel te bereiken door ondermeer.

" Het creëren, produceren, begeleiden, ondersteunen en promoten van voorstellingen Het begeleiden en steunen van beginnende en jonge artiesten

" Het organiseren van workshops

" Het ter beschikking stellen van repetitieruimte

" Het ter beschikking stellen van tijdelijke woon- en werkruimte voor nationale en internationale professionele artiesten

" Het organiseren van evenementen en festivals rond podiumkunsten

" Het verweven van circuskunsten en straattheater met andere media en kunstdisciplines

Om dit doet te venwezelijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven !n het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken,

Zij kan alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, Zïj kan onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, huren, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen, dit alles zowel in binnen- ais in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde fSd.

Op de laatste biz. van Lulk B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

ti

Woor-behouden aan het Belgisch Staatsbrad

Luik i; ol

Titel II  Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit vaste en toegetreden leden. I-Iet aantal leden is niet beperkt Het aantal vaste leden mag nooit minder dan drie bedragen. De oprichters zijn de eerste vaste leden van de vereniging.

Art. 6. De vaste leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de vzw-wetgeving en in deze statuten worden

beschreven.

Zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

De door de vaste leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 125 EURO. De raad van bestuur stelt

jaarlijks de door de vaste leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel

op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

De door de toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 125 EURO. De raad van bestuur stelt

jaarlijks de door de toegetreden leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 8. Pis lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door

de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan

gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden leden tot de vereniging toelaten,

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftenk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen,

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering Worden besloten, mat tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art .10. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of vergoedingen eisen voor de geleverde prestaties; kan geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch zegels leggen, noch boedelbeschrijving vorderen. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid.

Titel III  Algemene vergadering

Art. 8, De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden van de vereniging is bevoegd voor hetgeen de wet van 27 juni 1921 bepaald.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt door de raad van bestuur. Aile vaste leden worden ten minste acht dagen voor de vergadering per brief of per e-mail opgeroepen. ln het oproepingsbericht wordt de agenda vermeld, alsook de datum, het uur en de plaats van de vergadering.

Art. 10. leder vast lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen. Ieder vast lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander vast lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art, 11. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur ot bij diens afwezigheid, door de

secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is,

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur,

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de

voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art, 12. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

,

Noor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 ul;S ~ var arg

Art. 13. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Titel IV Bestuur

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders. Zij worden voor vier jaar benoemd door de algemene vergadering en zijn herverkiesbaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art. 15. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tol dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt

Art. 16. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en eventueel een secretaris/penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging in en buiten rechte. Hij kan aile rechtshandelingen stellen en alle daden stellen die hij nuttig acht voor de verwezelijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die zijn voorbehouden aan de algemene vergadering of strijdig zijn met de wet De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art .18. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Titel V Dagelijks bestuur

Art. 18. Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wel van 2 mei 2002, betreffende de vereniging zonder winstgevend doel, kan de raad van bestuur een dagelijks bestuur installeren, belast met het dagelijks beheer van de vereniging.

Het dagelijks bestuur kan bestaan uit één of meerdere personen, al dan niet lid van de raad van bestuur. De benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders.

Art, 19. Leden van het dagelijks bestuur kunnen ten allen tijde ontslag nemen, door een schriftelijke verklaring, gericht aan

de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Art. 20. De raad van bestuur kiest uit de leden van het dagelijks bestuur één of meerdere personen die het dagelijks bestuur zowel binnen de eigen vereniging, als naar derden toe zullen vertegenwoordigen.

Art. 21. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Art, 22, Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de vertegenwoordiger van het dagelijks bestuurder.

Titel VI  Begrotingen, rekeningen

Art. 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd, Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VII  Ontbinding, vereffening

Art. 24. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 25. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doei het meest nabij komt

Art. 26. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Jokke Vanderlinden, voorzitter

Tuur Struyf, secretaris/penningmeester

º%Voor-

^ behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen ïrerso , Naam en handtekening

Coordonnées
ARTBOEM

Adresse
VALKERIJGANG 12 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande