ASSOCIATION EUROPEENNE DE L'INSTALLATION ELECTRIQUE, AFGEKORT : AIE

Divers


Dénomination : ASSOCIATION EUROPEENNE DE L'INSTALLATION ELECTRIQUE, AFGEKORT : AIE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 851.148.769

Publication

31/12/2013
ÿþ MOD 22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

VOOr-

behoudel aan het Belgisch Staatsbla

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Kooph2ndeL__

te Leuven, 44 BEC. 2013

DErGAIFFIER

Griffie

Ondernemingsnr : 0851.148.769

Benaming

(voluit) : Association Européenne de l'Installation Electrique

(verkort) : AIE

Rechtsvorm: buitenlandse vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: rue Admirai Hamelin 5, F - 75116 Paris / J. Chantraineplantsoen 1, B-3070 Kortenberg

Onderwerp akte: Statutenwijziging en wijziging/benoeming Raad van Bestuur goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 13 september 2013 in Copenhagen:

Artikel 1

De Europese vereniging van elektrische installateurs (A.I.E.)  hierna genoemd als "De Vereniging"  bestaat uit nationale verenigingen die elektrische installateurs vertegenwoordigen, die elektrische installaties uitvoeren met betrekking tot hoog, medium en laag spanning en de hierbij horende uitrusting en die leveren of aanbrengen over aile soorten van eigentijdse toestellen en apparatuur inclusief elektrische, elektronische, communicatie en gelijkaardige systemen.

Artikel 2 DOEL

Het doel van De Vereniging is te handelen in naam van zijn leden volgens het principe van subsidiariteit; 2.01  De gemeenschappelijke belangen van de Europese elektrische installateurs coördineren en promoten;

2.02  Het wettelijke en consultatieve proces van de Europese Unie met betrekking tot het beroep van de Europese elektrische installateurs opvolgen en beïnvloeden;

2.03 De uitwisseling van relevante informatie tussen de leden vergemakkelijken.

Artikel 3 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De Maatschappelijke Zetel van De Vereniging is in Parijs, maar mag verplaatst worden naar elke andere locatie of een bijkantoor mag opgezet worden tengevolge van een beslissing genomen door de Algemene Vergadering in overeenstemming met artikel 24 tijdens een vergadering in goede orde opgeroepen door een aankondiging gericht aan aile actieve leden, dat de kennisgeving bevat van de voorgestelde verplaatsing.

De Vereniging is geregistreerd in Frankrijk, volgens de Franse wetgeving van 1 juli 1901. Overeenkomstig de Belgische wetgeving is het bijkantoor registreerd in het Belgisch Staatsblad en gevestigd op 3070 Kortenberg, J. Chantraineplantosenl.

Artikel 4 LIDMAATSCHAP

4.01  Het Lidmaatschap van De.Vereniging bestaat uit;

1° Actieve leden zoals beschreven in artikel

2° Passieve leden bestaande uit nationale verenigingen of organisaties wiens middelen een volledige

deelname in het werk van De Vereniging beletten.

3° Corresponderende leden bestaande uit niet-europese nationale verenigingen of organisaties van

electrische installateurs, wiens geografische ligging belet om deel te nemen aan het werk van De Vereniging.

Hun toelating kan tijdelijk uitgesproken worden.

4.02 Aanvraag tot lidmaatschap moet worden gericht aan het Secretariaat van De Vereniging.

Indien de aanvraag tot lidmaatschap komt van een vereniging uit een Europese Lidstaat, dat a vertegenwoordigd is binnen de Vereniging door een actief lid, dan is het volmondige akkoord van het reeds bestaande lid vereist alvorens te beslissen tot bijtrede.

*13197951*

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.03  De Algemene Vergadering van De Vereniging beschikt over aile bevoegdheden om te beslissen over alles wat betrekking heeft tot het lidmaatschap en de voorwaarden van lidmaatschap voor De Vereniging.

4.04  Alle nieuw toegetreden leden van De Vereniging ontvangen een afschrift van de Statuten van De Vereniging bij de toetreding en zullen daarna hieraan gebonden zijn.

Artikel 5 UITTREDEN

Een lid van De Vereniging kan uittreden op eender welk moment mits een schriftelijke opzeg van 6 maanden gericht aan het secretariaat dat op zijn beurt de leden onmiddellijk zal informeren. Zulke kennisgeving van ontslag ontneemt het recht niet aan De Vereniging om het lidgeld te eisen dat nog betaald dient te worden door het uittredende (id.

Artikel 6 UITSLUITING

6.01  Het Directie Comité kan aan de Algemene Vergadering de uitsluiting van een lid uit De Vereniging

voorstellen om één van de volgende redenen:

- Wanbetaling van terecht geheven lidgelden van het lid na herhaaldeliike formele berichtgeving,

- Gebrek om zich te gedragen conform de Statuten van De Vereniging,

- Gedrag op dusdanige manier dat ze schadelijk is voor De Vereniging of steeds terugkerend gebrek aan

samenwerking die er tussen de leden van De Vereniging moet bestaan.

6.02  Een lid, waarvoor de uitsluiting wordt voorgesteld, zal 3 maand voor de uitsluiting bericht ontvangen m.b.t. de intentie van uitsluiting en met de redenen die door het Directie Comité worden gehanteerd. Binnen die periode, heeft het lid die het bericht ontvangen heeft, het recht om hiertegen in beroep te gaan bij de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kan eender welke bijkomende informatie vragen en vertegenwoordigers van het in beroep gaand lid zullen de gelegenheid krijgen om de gepaste antwoorden of uitleg te geven.

De beslissing van de Algemene Vergadering aangaande het beroep wordt gehouden met geheime stemming, die een tweederde meerderheid van de stemgerechtigden vereist om deze zaak te beslechten. Vertegenwoordigers van het in beroep gaand lid mogen niet deelnemen aan de stemming.

6.03  Een uitgesloten !id zal, vanaf de dag van de beslissing van de uitsluiting, niet langer lid zijn en zal geen aanspraak kunnen maken tot het terugvorderen van enig lidgeld of bijdrage van het lopend financieel jaar of enig aandeel van de toenemende fondsen van De Vereniging,

Artikel 7 ORGANISATIE EN DIRECTIE

7.01  Het beleid van De Vereniging zal bepaald worden door de Algemene Vergadering en het bestuur

wordt waargenomen door het Directie Comité.

7.02  Er zijn twee Permanente Comités:

- Het Beleidscoördinatie Comité, verantwoordelijk voor de uitvoering van het algemene beleid van De Vereniging, en

- Het Comité van Secretarissen, dat zal bijdragen tot het bereiken van het doel van De Vereniging,

De Permanente Comités zullen rapporteren aan de Algemene Vergadering.

Het Beleidscoördinatie Comité en het Directie Comité zullen worden voorgezeten door de Voorzitter. Het Comité van Secretarissen zal worden voorgezeten door de Secretaris Generaal van De Vereniging,

7.03  De Algemene Vergadering zal, indien gewenst, werkgroepen of Task Forces oprichten en deze zullen

de bevoegdheid verleend krijgen om te handelen in naam van De Vereniging, waar nodig. De Algemene

Vergadering zal de richtlijnen, tijdspanne en -duur van alle werkgroepen en Task Forces bepalen.

7.04  Het Beleidscoördinatie Comité kan werkgroepen oprichten en mag de richtlijnen van reeds bestaande werkgroepen wijzigen, indien zulke beslissing niet kan wachten tot de volgende vergadering van de Algemene Vergadering.

Achteraf zal aan de Algemene Vergadering gevraagd worden om, in de eerst volgende vergadering, deze beslissing met terugwerkende kracht te bekrachtigen.

7.05  Elke werkgroep zal worden voorgezeten door een persoon die is aangewezen door het Beleidscoördinatie Comité, waaraan regelmatig zal gerapporteerd worden.

Artikel 8 BEVOEGDHEDEN

8.01  De Algemene Vergadering zal, in overeenstemming met de voorzieningen in deze Statuten, alle

bevoegdheden uitoefenen van De Vereniging en zal handelen in haar naam.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

8.02  Het Directie Comité zal, in overeenstemming met de richtlijnen vastgelegd door de Algemene Vergadering, De Vereniging besturen en alles doen wat nodig is voor het dagdagelijkse beloop van De Vereniging

8.03  De Voorzitter van De Vereniging is haar wettelijke vertegenwoordiger en handelt in haar naam.

8.04  Het Beleidscoördinatie Comité kan een persoon een wel bepaalde opdracht geven (vb. verantwoordelijkheid voor relaties met externe organisaties) indien deze beslissing niet kan wachten tot een volgende vergadering van de Algemene Vergadering. Achteraf zal aan de Algemene Vergadering gevraagd worden om, in de eerst volgende vergadering, deze beslissing met terugwerkende kracht te bekrachtigen. Dit soort mandaat zal beperkt zijn in omvang en/of tijd.

Artikel 9  VERGADERINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

9.01  De Algemene Vergadering komt elk jaar samen.

9.02  Buitengewone vergaderingen kunnen op vraag van het Beleidscoördinatie Comité bijeengeroepen worden of op schriftelijke aanvraag van een meerderheid van de actieve leden van De Vereniging.

Artikel 10 ORGANISATIE VAN VERGADERINGEN

10.01  Aankondigingen van vergaderingen voor de Algemene Vergadering zullen naar de leden verstuurd worden door de Secretaris Generaal van De Vereniging. Deze aankondigingen zullen de zaken bevatten die besproken moeten worden tijdens deze vergaderingen samen met bijhorende beschikbare rapporten, documenten of andere informatie die aan de leden van de Algemene Vergadering overhandigd moeten worden.

10.02  Aankondigingen van de gewone jaarlijkse vergadering van de Algemene Vergadering worden in omloop gebracht ten laatste één maanden voor de datum van de vergadering maar dit tijdstip mag verminderd worden tot twee weken in geval van een buitengewone vergadering.

10.03  Vergaderingen van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de Voorzitter van De Vereniging, of bij zijn/haar afwezigheid, door de Vice-voorzitter. Indien deze voorwaarden niet kunnen worden ingevuld, zal een ander lid van de Algemene Vergadering door de vergadering worden aangeduid.

10.04  Elk agendapunt, dat op de agenda van de Algemene Vergadering zou moeten ingeschreven worden, zal door de Secretaris Generaal schriftelijk in ontvangst moeten genomen worden en dit 4 weken voor de vergadering. Deze punten moeten gestemd worden in overeenstemming met artikel 13; de leden van De Vereniging zullen over zulke agendapunten voor de vergadering worden geïnformeerd.

Elk ander agendapunt dat naar voren wordt gebracht tijdens de Algemene Vergadering zal enkel aanvaard worden ais agendapunt indien tweederde van de aanwezige stemgerechtigden akkoord gaat.

Artikel 11  ANDERE VERGADERINGEN

Het Directie Comité en het Beleidscoördinatie Comité zullen regelmatig samenkomen.

De agenda's van het Directie Comité en het Beleidscoördinatie Comité en van aile andere vergaderingen

zullen naar de Leden gestuurd worden 2 weken voor de vergadering, vergezeld van alle bijhorende

documenten.

Artikel 12 VERTEGENWOORDIGING OP DE VERGADERINGEN

Vertegenwoordiging van de leden op de vergaderingen is ais volgt:

12.01  Algemene Vergadering

Elke lidstaat wordt door 1 vertegenwoordiger met stemrecht vertegenwoordigd tijdens de vergaderingen van

de Algemene Vergadering. Deze vertegenwoordiger mag worden vergezeld door andere vertegenwoordigers

van zijn vereniging. Aile vertegenwoordigers zijn gerechtigd deel te nemen aan de debatten.

De vertegenwoordiger met stemrecht van elk actief lid zal, voor de vergadering, bij het secretariaat een

schriftelijk mandaat van zijn/haar land neerleggen.

12,02  Directie Comité

Het Directie Comité zal bestaan uit:

- de Voorzitter

- de Vice-voorzitter

- een verkozen lid.

- de Secretaris (zonder stemrecht)

 .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Voorzitter oordeelt of er soms een persoon van zijn/haar keuze kan worden toegelaten. De onmiddellijke Oud-Voorzitter wordt uitgenodigd op de vergaderingen (zonder stemrecht),

12.03  Beteldsc,odrdinatie Comité

Het Beleidscoördinatie Comité zal bestaan uit:

" De leden van het Directie Comité,

" De twee experts, verkozen door de Algemene Vergadering, zoals vermeld in artikel 14.03,

" De persoon(en) gemachtigd door Artikel 8.04,

" De voorzitters van alle andere commissies en werkgroepen,

" De Secretaris (zonder stemrecht)

De onmiddellijke Oud-Voorzitter wordt uitgenodigd op de vergaderingen (zonder stemrecht). De Voorzitter oordeelt of er soms een persoon van zijn/haar keuze kan worden toegelaten. Dit Comité zal verantwoordelijk zijn voor beleidszaken.

Het Beleidscoördinatie Comité is verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering, waaraan het een jaarlijks rapport voorstelt dat op voorhand overhandigd wordt samen met de documenten zoals beschreven in artikel 10.01.

12.04  Comité van Secretarissen

Het Comité van Secretarissen bestaat uit:

de Secretarissen, Afgevaardigden of Directeurs van leden.

Hun opdracht is bij te dragen tot het uitvoeren van het doel van De Vereniging door.

-een strategische aanhoorder te zijn;

-het uitwisselen van informatie tussen leden en/of het voorzien van informatie aan het Beleidscodrdinatie

Comité;

-elke andere taak die hen kan worden toevertrouwd door de Algemene Vergadering of door het

Beleidscoördinatie Comité.

Artikel 13- STEMRECHT

13.01  Elk actief lid heeft één stem tijdens elke vergadering van de Algemene Vergadering waar hij vertegenwoordigd is. Deze regel is van toepassing, ongeacht het aantal afgevaardigden dat het lid naar de vergadering zal sturen en deze ene stem is niet overdraagbaar.

13.02  Elk lid wiens lidgeld als onbetaald en verschuldigd werd verklaard door de Algemene Vergadering, wordt zijn stemrecht ontzegd.

13.03  Het stemmen op vergaderingen zal gebeuren door handopsteking tenzij een actief lid of de Voorzitter een hoofdelijke stemming of een geheime stemming vraagt.

13.04  Elk voorstel tot besluitvorming m.b.t. een agendapunt wordt onderworpen aan een stemming.

13.05  Tenzij zoals voorzien in de artikels 6.02, 24 en 26.01, zal elke besluitvorming of zaak die beslecht moet warden op een vergadering gestemd worden met een eenvoudige meerderheid van stemmen. De Voorzitter of een andere voorzitter zal niet gerechtigd zijn, zijn stemrecht uit te oefenen. In geval van een gelijk aantal stemmen voor als tegen een besluitvorming of vraag, staat dit gelijk aan een afwijzing,

13.06  Het quorum voor alle vergaderingen van de Algemene Vergadering is eender welk aantal stemmen (één per lidstaat) dat meer dan 50% is van de huidige actieve leden van de Vereniging, stemgerechtigd in de Algemene Vergadering.

13.07  In het Beleidscoördinatie Comité en in het Directie Comité zal elk nationaal lid / vereniging slechts één stem hebben, ongeacht het aantal aanwezige vertegenwoordigers.

Artikel 14 VERKIEZING VAN FUNCTIONARISSEN

14.01  De Algemene Vergadering zal om de drie jaar een Voorzitter kiezen uit de vertegenwoordigers van

de Algemene Vergadering voor een m andaat van drie jaar. In geval geen nieuwe kandidaat als Voorzitter kan voorgesteld warden, mag de Algemene Vergadering de huidige Voorzitter herkiezen voor één extra jaar.

De Voorzitter kan niet herkiesbaar zijn totdat een periode van tenminste twee jaar is verstreken na zijn/haar vorige dienst als Voorzitter. Enkel actieve elektrische installateurs kunnen verkozen warden als Voorzitter,

14.02  De Algemene Vergadering zal om de drie jaar, een Vice-voorzitter kiezen uit de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

14,03 -De Algemene Vergadering zal om de drie jaar, een Lid kiezen uit de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering.

14,04- De Algemene Vergadering zal ook, om de drie jaar, twee leden kiezen uit de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering, als experts zetelend in het Beleidscoördinatie Comité.

14.05 - De Algemene Vergadering kan ook om de drie jaar een persoon kiezen die door het Beleidscoërdinatie Comité wordt aangeduid om specifiek bepaalde taken zoals vermeld onder Artikel 8.04 uit te voeren,

14.06  In geval dat de Voorzitter in de onmogelijkheid verkeert om, voor welke reden ook, de taken van zijn/haar ambt uit te voeren, of indien hij ontslag neemt of onbekwaam wordt geacht om nog langer het ambt van Voorzitter waar te nemen, dan zullen de taken van de Voorzitter uitgevoerd worden door de Vice-voorzitter,

14.07  In het geval dat er een vacature ontstaat voor het ambt van Voorzitter of Vice-voorzitter, kan het Beleidscoördinatie Comité, indien nodig, de vacature invullen op een interim basis tot aan de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 15 SECRETARIS GENERAAL

15.01  De Algemene Vergadering zal de bevoegdheden hebben om een Secretaris Generaal van De Vereniging aan te duiden aan loonsvoorwaarden en andere voorwaarden die zij gepast acht en kunnen zulke aangeduide persoon eveneens verwijderen en vervangen.

15.02  De Algemene Vergadering mag de nodige voorzieningen treffen voor het personeel van het secretariaat of voor diensten voor het beheer van de zaken van De Vereniging.

15.03  De Secretaris Generaal is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het secretariaatswerk van De Vereniging onder de algemene supervisie van de Voorzitter en onderhevig aan het bestuur van het Directie Comité.

15.04  De Secretaris Generaal is verantwoordelijk voor het onderhouden van en veilig bewaren van de verslagen, rapporten, gegevens, rekeningen en andere documenten van De Vereniging en zal deze beschikbaar maken om, indien nodig, te gebruiken op de Algemene Vergadering.

Artikel 16 INTERN REGLEMENT

16.01  Elke interne procedure, die niet gespecificeerd wordt in deze Statuten van De Vereniging, kan

worden bepaald in een intern reglement,

16.02  Deze interne reglementen, en de opeenvolgende aanpassingen, worden uitgewerkt door het Directie Comité en goedgekeurd door het Beleidscoördinatie Comité.

Artikel 17 LIDGELD

17.01  De Algemene Vergadering zal jaarlijks het lidgeld en/of te betalen heffingen bepalen naargelang het

soort lidmaatschap (zie artikel 4).

Lidgelden of heffingen zullen van dien aard zijn die de Algemene Vergadering als gepast zal aanvaarden.

Ze kunnen bestaan uit een vast deel of een proportioneel deel of beiden,

17.02  De lidgelden en/of heffingen waarvan hier sprake, kunnen enkel gewijzigd worden tijdens de jaarlijkse vergaderingen van de Algemene Vergadering,

17.03  De Secretaris Generaal zal alle leden binnen de maand verwittigen van elke beslissing om lidgelden of heffingen, waarvan hierboven sprake, aan te passen.

Artikel 18 FINANCIEN EN REKENINGEN

18.01  Het financiële jaar van De Vereniging zal beginnen op 1 januari van elk jaar en eindigen op 31 december van hetzelfde jaar. De Secretaris Generaal, onderhevig aan het bestuur en controle van de Algemene Vergadering, zal de rekeningen van de inkomsten en uitgaven van de Vereniging zorgvuldig bijhouden, De Secretaris Generaal zal regelmatig rapporten voorleggen aan het Directie Comité met de stand van zaken van de financiën van De Vereniging.

18.02 -Jaarlijkse rekeningen zullen worden voorgelegd ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Deze jaarlijkse rekeningen worden gewaarmerkt door een aangeduide persoon of personen die de audit zullen uitvoeren zoals hierna wordt voorzien.

18.03  De Algemene Vergadering zal een gepaste persoon of meerdere personen aanduiden om de rekeningen van De Vereniging te verifiëren en deze auditeur of auditeurs zullen de bevoegdheden hebben om, indien nodig, bijkomende informatie, papieren, bank of andere bewijzen op te vragen om het waarmerken van de jaarlijkse rekeningen van De Vereniging mogelijk te maken.

18.04  Op zijn minst twee kalendermaanden voor elke jaarlijkse vergadering van De Algemene Vergadering zal de Secretaris Generaal een ontvangsten- en uitgavenstaat en de balans tot 31 december van dat jaar opmaken en bezorgen aan de auditeur of auditeurs. De geverifieerde afschriften van de rekeningen en balans moeten op zijn minst een maand voor de datum van de vergadering van de Algemene Vergadering, waar de rekeningen en balans overwogen zullen worden, naar alle leden (zoals voorzien in artikel 4.01) verstuurd worden.

18.05  Voor elke Algemene Vergadering, na overleg met het Directie Comité en met, indien nodig, afgevaardigden van de leden, zal de Secretaris Generaal de geschatte inkomsten en uitgaven voorbereiden voor de volgende twaalf maanden, beginnend op de eerstvolgende dag van januari. Deze budgetten worden verzonden aan alle leden.

18.06  De Algemene Vergadering mag gelijk welke fondsen van De Vereniging gebruiken of investeren indien ze voorlopig niet nodig zijn voor het dagelijkse bestuur van De Vereniging en op een dusdanige veilige manier als geschikt wordt geacht en mag, mits goedkeuring van het Directie Comité, de fondsen ongebruikt Laten bij de bankiers van De Vereniging. Als fondsen geïnvesteerd worden, dan gebeurt dit in naam van De Vereniging.

Artikel 19- HANDTEKENINGEN

De handtekeningen voor financiële verrichtingen van De Vereniging zijn die van de Voorzitter, of de Vice-voorzitter of de Secretaris Generaal. Boven vijf duizend Euro's is een schriftelijk akkoord van de Voorzitter vereist,

Artikel 20 STEMMEN

In dringende gevallen kan, op vraag van het Beleidscoördinatie Comité, een stemming per post worden gehouden. Deze stemming wordt uitgevoerd door de persoon die hiervoor door elk lid is gemachtigd. In geval van een gelijk aantal stemmen voor en tegen een beslissing van een vraag wordt de beslissing beschouwd als verworpen.

Artikel 21 - NOTULEN

De Secretaris Generaal is verantwoordelijk voor het uitvoeren en bewaren van de notulen van de vergaderingen. Elke toevoeging in de notulen zal, eens goedgekeurd tijdens de volgende vergadering en getekend door de voorzitter van die vergadering, ais bindend worden beschouwd tenzij het tegendeel kan bewezen worden.

Artikel 22  TAAL INTERPRETATIE EN VERTALINGEN

De Algemene Vergadering zal de bevoegdheden hebben om, van tijd tot tijd, de afspraken te bepalen met betrekking tot de taal interpretatie tijdens vergaderingen en waar nodig, de vertalingen van notulen van De Vereniging. De Vergadering mag officiële talen aanduiden die gebruikt kunnen worden bij interpretatie en vertalingen en mag deze, indien gewenst van tijd tot tijd aanpassen..

Artikel 23- SCHADELOOSSTELLING

Bij elke gerechtelijke vervolging, actie of handeling die tegen een persoon aangeduid voor taken in De Vereniging wordt gestart of uitgevoerd, voor handelingen of acties door hem/haar gedaan bij het uitvoeren van de taken van hem/haar of hun terecht toegestane taak ten overstaan van De Vereniging, zal deze persoon of personen verdedigd worden en schadeloos gesteld worden uit de fondsen van De Vereniging, van en tegen alle onkosten eigen aan een gerechtelijke vervolging, actie of handeling.

Artikel 24  WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Wijziging van deze Statuten worden **el beslist op een vergadering van de Algemene Vergadering, gehouden in overeenstemming met een aankondiging naar aile leden conform de Statuten, waarin de bepalingen van de voorgestelde wijziging worden uiteengezet. Dit soort wijzigingen wordt slechts van kracht na goedkeuring door niet minder dan tweederde van de stemgerechtigden aanwezig op de vergadering.

Artikel 26 ERELIDMAATSCHAP

1. MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

be Algemene Vergadering kan erelidmaatschap, of enig ander eerbaar lidmaatschap of een eerbare titel voor uilzonderlijke bewezen diensten aan De Vereniging door Voorzitters of Vice-voorzitters uit het verleden of andere personen, toestaan.

Artikel 26 - ONTBINDING

26.01  De Vereniging kan worden ontbonden met minstens een tweederde meerderheid van de stemmen van de actieve leden vertegenwoordigd op een buitengewone Algemene Vergadering, voor dit doel opgeroepen.

Minstens twee maanden voordien wordt deze vergadering duidelijk aangekondigd aan alle leden zoals voorzien in artikel 9 en het bericht zal de redenen voor de voorgestelde ontbinding van De Vereniging duidelijk weergeven.

26.02  Een buitengewone Algemene Vergadering kan enkel opgeroepen worden bij besluit van het Beleidscoördinatie Comité of door een schriftelijke oproeping van niet minder dan de helft van de stemgerechtigde leden volgens de voorwaarden van deze Statuten.

26.03  Vervolgens, na goedkeuring van de beslissing tot ontbinding op de buitengewone vergadering van de afgevaardigden, zal de vergadering onmiddellijk beslissen over de uitbetaling van de fondsen en de activa van De Vereniging en eenieder besluit dat te maken heeft of de bedoeling heeft om af te rekenen met deze uitbetaling of met de partijen tussen wie, of de verdeling waarin de fondsen en activa wordt uitbetaald, of de manier of het tijdstip van zulke uitbetaling, wordt van kracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen op , zulke vergadering.

Voorzitter -Wettelijke vertegenwoordiger vzw

Janne SKOGBERG

Voltmen Oy

Van ha talvitie 11 A

Fl 00580 HELSINKI

FINLAND

26.07J 959

Allen Liftier - Vice Voorzitter

EVERGLADE

Saltney Ferry Rd

Saltney Ferry

Chester

Flintshire

U.K.

CI-14 OBN

UNITED KINGDOM

,Gunnar Gran

Kalfarlien 17

5016 BERGEN

NORWAY

Dagelijks bestuur:

Gevolmachtigde secretaris generaal:

SCHELLEKENS Evelyne

Vieux Chemin de Louvain 70

1320 Hamme-Mille

Wilrijk, 02/12/1967

02.12.1967

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

\Y"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

01/07/2011
ÿþ MOI) 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



b" IVYN~~I~10111~1@I~II~V~ Neergelegd. ter griffie der

E SI *11099346" Rechtbank van Koophandel

te Leuven; de 2 1 JUNI 2011

DE GRIFFIER,

Griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: o $3`# . ALS . Ko

Benaming

(voluit) : Association Européenne de l'Installation Electrique

(verkort) : AIE

Rechtsvorm : buitenlandse vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : rue Admirai Hamelin 5, F - 75116 Pans I J. Chantraineplantsoen 1, B - 3070 Kortenberg

Onderwerp akte :

STATUTEN VAN DE VERENIGING

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering

Van 22 september 2006 in Heidelberg

Artikel 1

De Europese vereniging van elektrische installateurs (A.I.E.)  hierna genoemd als 'De Vereniging"  bestaat uit nationale verenigingen die elektrische installateurs vertegenwoordigen, dïe elektrische installaties uitvoeren met betrekking tot hoog, medium en laag spanning en de hierbij horende uitrusting en die leveren of aanbrengen over aile soorten van eigentijdse toestellen en apparatuur inclusief elektrische, elektronische, communicatie en gelijkaardige systemen.

Artikel 2  DOEL

Het doel van De Vereniging is te handelen in naam van zijn leden volgens het principe van subsidiariteit: 2.01  De gemeenschappelijke belangen van de Europese elektrische installateurs coördineren en promoten;

2.02  Het wettelijke en consultatieve proces van de Europese Unie met betrekking tot het beroep van de Europese elektrische installateurs opvolgen en beinvloeden;

2.03  De uitwisseling van relevante informatie tussen de leden vergemakkelijken.

Artikel 3  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De Maatschappelijke Zetel van De Vereniging is in Panjs, maar mag verplaatst worden naar elke andere locatie of een bijkantoor mag opgezet worden tengevolge van een beslissing genomen door de Algemene Vergadering in overeenstemming met artikel 24 tijdens een vergadering in goede orde opgeroepen door een aankondiging gericht aan alle actieve leden, dat de kennisgeving bevat van de voorgestelde verplaatsing.

De Vereniging is geregistreerd in Frankrijk, volgens de Franse wetgeving van 1 juli 1901. Een bijkantoor is opgezet in België, 3070 Kortenberg, J. Chantraineplantsoen 1.

Artikel 4  LIDMAATSCHAP

4.01  Het lidmaatschap van De Vereniging bestaat uit

1° Actieve leden zoals beschreven in artikel 1;

2° Passieve leden bestaande uit nationale verenigingen of organisaties wiens middelen een volledige

deelname in het werk van De Vereniging beletten.

3° Corresponderende leden bestaande uit niet-europese nationale verenigingen of organisaties van

electrische installateurs, wiens geografische ligging belet om deel te nemen aan het werk van De Vereniging.

Hun toelating kan lijdelijk uitgesproken worden.

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.02  Aanvraag tot lidmaatschap moet worden gericht aan het Secretariaat van De Vereniging.

Indien de aanvraag tot lidmaatschap komt van een vereniging uit een Europese Lidstaat, dat al vertegenwoordigd is binnen de Vereniging door een actief lid, dan is het volmondige akkoord van het reeds bestaande lid vereist alvorens te beslissen tot bijtrede.

4.03  De Algemene Vergadering van De Vereniging beschikt over alle bevoegdheden om te beslissen over alles wat betrekking heeft tot het lidmaatschap en de voorwaarden van lidmaatschap voor De Vereniging.

4.04  Alle nieuw toegetreden leden van De Vereniging ontvangen een afschrift van de Statuten van De Vereniging bij de toetreding en zullen daarna hieraan gebonden zijn.

Artikel 5  UITTREDEN

Een lid van De Vereniging kan uittreden op eender welk moment mits een schriftelijke opzeg van 6 maanden gericht aan het secretariaat dat op zijn beurt de leden onmiddellijk zal informeren. Zulke kennisgeving van ontslag ontneemt het recht niet aan De Vereniging om het lidgeld te eisen dat nog betaald dient te worden door het uittredende lid.

Artikel 6  UITSLUITING

6.01  Het Directie Comité kan aan de Algemene Vergadering de uitsluiting van een lid uit De Vereniging

voorstellen om één van de volgende redenen:

- Wanbetaling van terecht geheven lidgelden van het lid na herhaaldelijke formele berichtgeving,

- Gebrek om zich te gedragen conform de Statuten van De Vereniging,

- Gedrag op dusdanige manier dat ze schadelijk is voor De Vereniging of steeds terugkerend gebrek aan

samenwerking die er tussen de leden van De Vereniging moet bestaan.

6.02  Een lid, waarvoor de uitsluiting wordt voorgesteld, zal 3 maand voor de uitsluiting bericht ontvangen m.b.t. de intentie van uitsluiting en met de redenen die door het Directie Comité worden gehanteerd. Binnen die periode, heeft het lid die het bericht ontvangen heeft, het recht om hiertegen in beroep te gaan bij de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kan eender welke bijkomende informatie vragen en vertegenwoordigers van het in beroep gaand lid zullen de gelegenheid krijgen om de gepaste antwoorden of uitleg te geven.

De beslissing van de Algemene Vergadering aangaande het beroep wordt gehouden met geheime stemming, die een tweederde meerderheid van de stemgerechtigden vereist om deze zaak te beslechten. Vertegenwoordigers van het in beroep gaand lid mogen niet deelnemen aan de stemming.

6.03  Een uitgesloten lid zal, vanaf de dag van de beslissing van de uitsluiting, niet langer lid zijn en zal geen aanspraak kunnen maken tot het terugvorderen van enig lidgeld of bijdrage van het lopend financieel jaar of enig aandeel van de toenemende fondsen van De Vereniging.

Artikel 7  ORGANISATIE EN DIRECTIE

7.01 -- Het beleid van De Vereniging zal bepaald worden door de Algemene Vergadering en het bestuur

wordt waargenomen door het Directie Comité.

7.02  Er zijn twee Permanente Comités:

- Het Beleidscoárdinatiie Comité, verantwoordelijk voor de uitvoering van het algemene beleid van De

Vereniging, en

- Het Comité van Secretarissen, dat zal bijdragen tot het bereiken van het doel van De Vereniging.

De Permanente Comités zullen rapporteren aan de Algemene Vergadering.

Het BeleidscoOrdinatie Comité en het Directie Comité zullen worden voorgezeten door de Voorzitter. Het Comité van Secretarissen zal worden voorgezeten door de Secretaris Generaal van De Vereniging.

7.03  De Algemene Vergadering zal, indien gewenst, werkgroepen of Task Forces oprichten en deze zullen

de bevoegdheid verleend krijgen om te handelen in naam van De Vereniging, waar nodig. De Algemene

Vergadering zal de richtlijnen, tijdspanne en -duur van alle werkgroepen en Task Forces bepalen.

7.04  Het Beleidscoordinatie Comité kan werkgroepen oprichten en mag de richtlijnen van reeds bestaande werkgroepen wijzigen, indien zulke beslissing niet kan wachten tot de volgende vergadering van de Algemene Vergadering.

Achteraf zal aan de Algemene Vergadering gevraagd worden om, in de eerst volgende vergadering, deze beslissing met terugwerkende kracht te bekrachtigen.

7.05 Elke werkgroep zal worden voorgezeten door een persoon die is aangewezen door het Beleidscoordinatie Comité, waaraan regelmatig zal gerapporteerd worden.

Artikel 8  BEVOEGDHEDEN

8.01  De Algemene Vergadering zal, in overeenstemming met de voorzieningen in deze Statuten, aile

bevoegdheden uitoefenen van De Vereniging en zal handelen in haar naam.

A1OD 2.2

8.02  Het Directie Comité zal, in overeenstemming met de richtlijnen vastgelegd door de Algemene Vergadering, De Vereniging besturen en alles doen wat nodig is voor het dagdagelijkse beloop van De Vereniging. Het zal rapporteren aan het Beleidscoördinatie Comité.

8.03  De Voorzitter van De Vereniging is haar wettelijke vertegenwoordiger en handelt in haar naam.

8.04  Het Beleidscoördinatie Comité kan een persoon een wel bepaalde opdracht geven (vb. verantwoordelijkheid voor relaties met externe organisaties) indien deze beslissing niet kan wachten tot een volgende vergadering van de Algemene Vergadering. Achteraf zat aan de Algemene Vergadering gevraagd worden om, in de eerst volgende vergadering, deze beslissing met terugwerkende kracht te bekrachtigen. Dit soort mandaat zal beperkt zijn in omvang en/of tijd.

Artikel 9  VERGADERINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

9.01  De Algemene Vergadering komt elk jaar samen.

9.02  Buitengewone vergaderingen kunnen op vraag van het Beleidscoördinatie Comité bijeengeroepen worden of op schriftelijke aanvraag van een meerderheid van de actieve leden van De Vereniging.

Artikel 10  ORGANISATIE VAN VERGADERINGEN

10.01  Aankondigingen van vergaderingen voor de Algemene Vergadering zullen naar de leden verstuurd worden door de Secretaris Generaal van De Vereniging. Deze aankondigingen zullen de zaken bevatten die besproken moeten worden tijdens deze vergaderingen samen met bijhorende beschikbare rapporten, documenten of andere informatie die aan de leden van de Algemene Vergadering overhandigd moeten worden.

10.02  Aankondigingen van de gewone jaarlijkse vergadering van de Algemene Vergadering worden in omloop gebracht ten laatste twee maanden voor de datum van de vergadering maar dit tijdstip mag verminderd worden tot één maand in geval van een buitengewone vergadering.

10.03  Vergaderingen van de Algemene Vergadering warden voorgezeten door de Voorzitter van De

sC Vereniging, of bij zijn/haar afwezigheid, door de Vice-voorzitter. Indien deze voorwaarden niet kunnen worden ingevuld, zal een ander lid van de Algemene Vergadering door de vergadering worden aangeduid.

e10.04  Elk agendapunt, dat op de agenda van de Algemene Vergadering zou moeten ingeschreven worden, zal door de Secretaris Generaal schriftelijk in ontvangst moeten genomen worden en dit 4 weken voor de vergadering. Deze punten moeten gestemd worden in overeenstemming met artikel 13; de leden van De Vereniging zullen over zulke agendapunten voor de vergadering worden geïnformeerd.

Elk ander agendapunt dat naar voren wordt gebracht tijdens de Algemene Vergadering zal enkel aanvaard

sC

worden als agendapunt indien tweederde van de aanwezige stemgerechtigden akkoord gaat.

r+ Artikel 11  ANDERE VERGADERINGEN

p Het Directie Comité en het Beleidscoördinatie Comité zullen regelmatig samenkomen.

De agenda's van het Directie Comité en het Beleidscoördinatie Comité en van alle andere vergaderingen

p zullen naar de Leden gestuurd worden 2 weken voor de vergadering, vergezeld van alle bijhorende documenten.

O

.cl Artikel 12  VERTEGENWOORDIGING OP 0E VERGADERINGEN

Vertegenwoordiging van de leden op de vergaderingen is als volgt:

12.01  Algemene Vergadering

Elke lidstaat wordt door 1 vertegenwoordiger met stemrecht vertegenwoordigd tijdens de vergaderingen van

de Algemene Vergadering. Deze vertegenwoordiger mag worden vergezeld door andere vertegenwoordigers

van zijn vereniging. Alle vertegenwoordigers zijn gerechtigd deel te nemen aan de debatten.

De vertegenwoordiger met stemrecht van elk actief lid zal, voor de vergadering, bij het secretariaat een

schriftelijk mandaat van zijn/haar land neerleggen.

12.02  Directie Comité

Het Directie Comité zal bestaan uit:

- de Voorzitter

:C " - de onmiddellijke oud Voorzitter

- de Vice-voorzitter.

- de Secretaris (zonder stemrecht)

et

De Voorzitter oordeelt of er soms een persoon van zijn/haar keuze kan worden toegelaten.

12.03  Beleidscoördinatie Comité

Het Beleidscoördinatie Comité zal bestaan uit:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" De leden van het Directie Comité,

" De twee experts, verkozen door de Algemene Vergadering, zoals vermeld in artikel 14.03,

" De persoon(en) gemachtigd door Artikel 8.04,

" De voorzitters van alle andere commissies en werkgroepen,

" De Secretaris (zonder stemrecht),

De Voorzitter oordeelt of er soms een persoon van zijn/haar keuze kan warden toegelaten. Dit Comité zal verantwoordelijk zijn voor beleidszaken.

Het Beleidscoordinatie Comité is verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering, waaraan het een jaarlijks rapport voorstelt dat op voorhand overhandigd wordt samen met de documenten zoals beschreven in artikel 10.01.

12.04  Comité van Secretarissen

Het Comité van Secretarissen bestaat uit:

de Secretarissen, Afgevaardigden of Directeurs van leden.

Hun opdracht is bij te dragen tot het uitvoeren van het doel van De Vereniging door:

-een strategische aanhoorder te zijn;

-het uitwisselen van informatie tussen leden en/of het voorzien van informatie aan het Beleidscodrdinatie

Comité;

-elke andere taak die hen kan worden toevertrouwd door de Algemene Vergadering of door het

Beleidscoördinatie Comité.

Artikel 13 - STEMRECHT

13.01  Elk actief lid heeft één stem tijdens elke vergadering van de Algemene Vergadering waar hij vertegenwoordigd is. Deze regel is van toepassing, ongeacht het aantal afgevaardigden dat het lid naar de vergadering zal sturen en deze ene stem is niet overdraagbaar.

13.02 Elk lid wiens lidgeld als onbetaald en verschuldigd werd verklaard door de Algemene Vergadering, wordt zijn stemrecht ontzegd.

13.03  Het stemmen op vergaderingen zal gebeuren door handopsteking tenzij een actief lid of de Voorzitter een hoofdelijke stemming of een geheime stemming vraagt.

13.04  Elk voorstel tot besluitvorming m.b.t een agendapunt, wordt onderworpen aan een stemming.

13.05  Tenzij zoals voorzien in de artikels 6.02, 24 en 26.01, zal elke besluitvorming of zaak die beslecht moet worden op een vergadering gestemd worden met een eenvoudige meerderheid van stemmen. De Voorzitter of een andere voorzitter zal niet gerechtigd zijn, zijn stemrecht uit te oefenen. In geval van een gelijk aantal stemmen voor als tegen een besluitvorming of vraag, staat dit gelijk aan een afwijzing.

13.06  Het quorum voor alle vergaderingen van de Algemene Vergadering is eender welk aantal stemmen (één per lidstaat) dat meer dan 50% is van de huidige actieve leden van de Vereniging, stemgerechtigd in de Algemene Vergadering.

13.07  In het Beleidscoërdinatie Comité en in het Directie Comité zal elk nationaal lid / vereniging slechts één stem hebben, ongeacht het aantal aanwezige vertegenwoordigers.

Artikel 14  VERKIEZING VAN FUNCTIONARISSEN

14.01  De Algemene Vergadering zal om de twee jaar een Voorzitter kiezen uit de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering. Hij/zij kan niet herkiesbaar zijn totdat een periode van tenminste twee jaar is verstreken na zijn/haar vorige dienst als Voorzitter. Enkel actieve elektrische installateurs kunnen verkozen warden als Voorzitter.

14.02  De Algemene Vergadering zal om de twee jaar, een Vice-voorzitter kiezen uit de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering.

14.03 -De Algemene Vergadering zal ook, om de twee jaar, twee leden kiezen uit de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering, als experts zetelend in het Beleidscoördinatie Comité.

14.04 - De Algemene Vergadering kan ook om de twee jaar een persoon kiezen die door het Beleidscodrdinatie Comité wordt aangeduid om specifiek bepaalde taken zoals vernield onder Artikel 8.04 uit te voeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

14.05 - In geval dat de Voorzitter in de onmogelijkheid verkeert om, voor welke reden ook, de taken van zijnlhaar ambt uit te voeren, of indien hij ontslag neemt of onbekwaam wordt geacht om nog langer het ambt van Voorzitter waar te nemen, dan zullen de taken van de Voorzitter uitgevoerd worden door de Vice-voorzitter.

14.06 - In het geval dat er een vacature ontstaat voor het ambt van Voorzitter of Vice-voorzitter, kan het Beleidscoördinatie Comité, indien nodig, de vacature invullen op een interim basis tot aan de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 15 - SECRETARIS GENERAAL

15.01 - De Algemene Vergadering zal de bevoegdheden hebben om een Secretaris Generaal van De Vereniging aan te duiden aan loonsvoorwaarden en andere voorwaarden die zij gepast acht en kunnen zulke aangeduide persoon eveneens verwijderen en vervangen.

15.02 - De Algemene Vergadering mag de nodige voorzieningen treffen voor het personeel van het secretariaat of voor diensten voor het beheer van de zaken van De Vereniging.

15.03 - De Secretaris Generaal is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het secretariaatswerk van De Vereniging onder de algemene supervisie van de Voorzitter en onderhevig aan het bestuur van het Directie Comité.

15.04 - De Secretaris Generaal is verantwoordelijk voor het onderhouden van en veilig bewaren van de verslagen, rapporten, gegevens, rekeningen en andere documenten van De Vereniging en zal deze beschikbaar maken om, indien nodig, te gebruiken op de Algemene Vergadering.

Artikel 16 - INTERN REGLEMENT

16.01 - Elke interne procedure, die niet gespecificeerd wordt in deze Statuten van De Vereniging, kan

worden bepaald in een intern reglement.

16.02 - Deze interne reglementen, en de opeenvolgende aanpassingen, worden uitgewerkt door het Directie Comité en goedgekeurd door het Beleidscodrdinatie Comité.

Artikel 17 - LiDGELD

17.01 - De Algemene Vergadering zal jaarlijks het lidgeld en/of te betalen heffingen bepalen naargelang het

soort lidmaatschap (zie artikel 4).

Lidgelden of heffingen zullen van dien aard zijn die de Algemene Vergadering als gepast zal aanvaarden.

Ze kunnen bestaan uit een vast deel of een proportioneel deel of beiden.

17.02 - De lidgelden enlof heffingen waarvan hier sprake, kunnen enkel gewijzigd worden tijdens de jaarlijkse vergaderingen van de Algemene Vergadering.

17.03 - De Secretaris Generaal zal alle leden binnen de maand verwittigen van elke beslissing om lidgelden of heffingen, waarvan hierboven sprake, aan te passen.

Artikel 18 - FINANCIËN EN REKENINGEN

18.01 - Het financiële jaar van De Vereniging zal beginnen op 1 januari van elk jaar en eindigen op 31 december van hetzelfde jaar. De Secretaris Generaal, onderhevig aan het bestuur en controle van de Algemene Vergadering, zal de rekeningen van de inkomsten en uitgaven van de Vereniging zorgvuldig bijhouden. De Secretaris Generaal zal regelmatig rapporten voorleggen aan het Directie Comité met de stand van zaken van de financiën van De Vereniging.

18.02 -Jaarlijkse rekeningen zullen worden voorgelegd ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering.

Deze jaarlijkse rekeningen wcrden gewaarmerkt door een aangeduide persoon of personen die de audit zullen uitvoeren zoals hierna wordt voorzien.

18.03-De Algemene Vergadering zal een gepaste persoon of meerdere personen aanduiden om de rekeningen van De Vereniging te verifiëren en deze auditeur of auditeurs zullen de bevoegdheden hebben om, indien nodig, bijkomende informatie, papieren, bank of andere bewijzen op te vragen om het waarmerken van de jaarlijkse rekeningen van De Vereniging mogelijk te maken.

18.04 -Op zijn minst twee kalendermaanden voor elke jaarlijkse vergadering van De Algemene Vergadering zal de Secretaris Generaal een ontvangsten- en uitgavenstaat en de balans tot 31 december van dat jaar opmaken en bezorgen aan de auditeur of auditeurs. De geverifieerde afschriften van de rekeningen en balans moeten op zijn minst een maand voor de datum van de vergadering van de Algemene Vergadering, waar de rekeningen en balans overwogen zullen worden, naar alle leden (zoals voorzien in artikel 4.01) verstuurd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

ABOD 22

18.05  Voor elke Algemene Vergadering, na overleg met het Directie Comité en met, indien nodig, afgevaardigden van de leden, zal de Secretaris Generaal de geschatte inkomsten en uitgaven voorbereiden voor de volgende twaalf maanden, beginnend op de eerstvolgende dag van januari. Deze budgetten worden verzonden aan alle leden.

18.05  De Algemene Vergadering mag gelijk welke fondsen van De Vereniging gebruiken of investeren indien ze voorlopig niet nodig zijn voor het dagelijkse bestuur van De Vereniging en op een dusdanige veilige manier als geschikt wordt geacht en mag, mits goedkeuring van het Directie Comité, de fondsen ongebruikt laten bij de bankiers van De Vereniging. Als fondsen geïnvesteerd worden, dan gebeurt dit in naam van De Vereniging.

Artikel 19 - HANDTEKENINGEN

De handtekeningen voor financiële verrichtingen van De Vereniging zijn die van de Voorzitter, of de Vice-voorzitter of de Secretaris Generaal. Boven vijf duizend Euro's is een schriftelijk akkoord van de Voorzitter vereist.

Artikel 20  STEMMEN

In dringende gevallen kan, op vraag van het Beleidscoördinatie Comité, een stemming per post worden gehouden. Deze stemming wordt uitgevoerd door de persoon die hiervoor door elk lid is gemachtigd. In geval van een gelijk aantal stemmen voor en tegen een beslissing van een vraag wordt de beslissing beschouwd als verworpen.

Artikel 21 - NOTULEN

De Secretaris Generaal is verantwoordelijk voor het uitvoeren en bewaren van de notulen van de vergaderingen. Elke toevoeging in de notulen zal, eens goedgekeurd tijdens de volgende vergadering en getekend door de voorzitter van die vergadering, als bindend worden beschouwd tenzij het tegendeel kan bewezen warden.

Artikel 22  TAAL INTERPRETATIE EN VERTALINGEN

De Algemene Vergadering zal de bevoegdheden hebben om, van tijd tot tijd, de afspraken te bepalen met betrekking tot de taal interpretatie tijdens vergaderingen en waar nodig, de vertalingen van notulen van De Vereniging. De Vergadering mag officiële talen aanduiden die gebruikt kunnen worden bij interpretatie en vertalingen en mag deze, indien gewenst van tijd tot tijd aanpassen.

Artikel 23 - SCHADELOOSSTELLING

Bij elke gerechtelijke vervolging, actie of handeling die tegen een persoon aangeduid voor taken in De Vereniging wordt gestart of uitgevoerd, voor handelingen of acties door hem/haar gedaan bij het uitvoeren van de taken van hem/haar of hun terecht toegestane taak ten overstaan van De Vereniging, zal deze persoon of personen verdedigd worden en schadeloos gesteld worden uit de fondsen van De Vereniging, van en tegen alle onkosten eigen aan een gerechtelijke vervolging, actie of handeling.

Artikel 24  WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Wijziging van deze Statuten worden enkel beslist op een vergadering van de Algemene Vergadering, gehouden in overeenstemming met een aankondiging naar alle leden conform de Statuten, waarin de bepalingen van de voorgestelde wijziging worden uiteengezet. Dit soort wijzigingen wordt slechts van kracht na goedkeuring door niet minder dan tweederde van de stemgerechtigden aanwezig op de vergadering.

Artikel 25  ERELIDMAATSCHAP

De Algemene Vergadering kan erelidmaatschap, of enig ander eerbaar lidmaatschap of een eerbare titel voor uitzonderlijke bewezen diensten aan De Vereniging door Voorzitters of Vice-voorzitters uit het verleden of andere personen, toestaan.

Artikel 26 - ONTBINDING

26.01  De Vereniging kan worden ontbonden met minstens een tweederde meerderheid van de stemmen van de actieve leden vertegenwoordigd op een buitengewone Algemene Vergadering, voor dit doel opgeroepen.

Minstens twee maanden voordien wordt deze vergadering duidelijk aangekondigd aan alle leden zoals voorzien in artikel 9 en het bericht zal de redenen voor de voorgestelde ontbinding van De Vereniging duidelijk weergeven.

26.02  Een buitengewone Algemene Vergadering kan enkel opgeroepen worden bij besluit van het Beteidscot rdinatie Comité of door een schriftelijke oproeping van niet minder dan de helft van de stemgerechtigde leden volgens de voorwaarden van deze Statuten.

26.03  Vervolgens, na goedkeuring van de beslissing tot ontbinding op de buitengewone vergadering van de afgevaardigden, zal de vergadering onmiddellijk beslissen over de uitbetaling van de fondsen en de activa van De Vereniging en eenieder besluit dat te maken heeft of de bedoeling heeft om af te rekenen met deze

MOD2.2

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

uitbetaling of met de partijen tussen wie, of de verdeling waarin de fondsen en activa wordt uitbetaald, of de' manier of het tijdstip van zulke uitbetaling, wordt van kracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen op zulke vergadering.

Voorzitter:

Wettelijke vertegenwoordiger vzw

Janne SKOGBERG

Voltoren Oy

Vanha talvitie 11 A

Fl 00580 HELSINKI

FINLAND

26.07.1959

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Dagelijks bestuur.

Gevolmachtigde secretaris generaal:

SCHELLEKENS Evelyne

Vieux Chemin de Louvain 70

1320 Hamme-Mille

Witrijk, 02/12/1967

02.12.1967

Oud Voorzitter.

Jacques WETZEL

70 RUE DES TROIS EVECHES

F-57000 METZ

29.05.1951

Vice Voorzitter.

FRANCISCO PARAMTO SAWANA

SANTA ELENA, 30

10600  PLASENCIA (CÁCERES)

SPAIN

06.08.1956

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen " Naam en hanrllakaninn

Coordonnées
ASS. EUROPEENNE DE L'INSTALLATION ELECTRIQUE…

Adresse
J. CHANTRAINEPLANTSOEN 1 3070 KORTENBERG

Code postal : 3070
Localité : KORTENBERG
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande