ASSOCIATION OF BELGIAN TOUR OPERATORS, AFGEKORT : ABTO

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION OF BELGIAN TOUR OPERATORS, AFGEKORT : ABTO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.013.618

Publication

27/05/2014
ÿþ Gvio e

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter grif*yan de akte



11111111t1K110111111

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Benaming; Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Imperiastraat 10- 1930 Zaventern

Ondernemingsnr : Voorwerp akte Tekst: 0414013618

Ontslagen - benoemingen - herbenoemingen

De leden van ABTO, "Association of Belgian Tour Operators" Vereniging zonder winstoorg merk, verenigd in de jaarlijkse algemene vergadering op 26 maart 2014 hebben de volgende beslissingen genomen.

Benoeming als bestuurder:

1.0e heer Gino Nauwelaers, geboren te Temse op 16 maart 1975 en wonende te 2050 Antwerpen, Anton Van Duinkerkenstraat 1

Ontslag als bestuurder:

1.De heer Marc Van Lancker, geboren te Ukkel op 14 juni 1967 en wonende te 1640 Sint-Genesius-Rodes, Hof

Ten Berg 92

2.De heer Dries Tack, geboren te Gent op 23 januari 1976 en wonende te 1190 Vorst, Kersbeeklaan 137

3.0e heer Philip Timmermans, geboren te Antwerpen op 15 mei 1970 en wonende te 2530 Boechout,

Terbankstraat 19

Brussel, 30 april 2014

Claude Pérignon Ronny Margodt

Voorzitter Penningmeester

Je'

ter griffie van de Nederlandstalige Met-Sank van koophandel Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/02/2014
ÿþVoor. behoud

aan hE

Belgisg Staatsb,

BRUSSEL

+

G4 JAN 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

fl11111wu~~u~u~~i~m~uu

*1f034

Benaming : Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Imperiastraat 10 -1930 Zaventem

Ondernemingsnr : 0414013618

Voorwerp akte : Statutenwijziging - Benoeming Tekst:

De leden van AB70, 'Association of Belgian Tour Operators" Vereniging zonder winstoorgmerk, verenigd in de buitengewone algemene vergadering op 27 november 2013, hebben de volgende beslissingen genomen.

Statutenwijziging

HOOFDSTUK 1. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Association of Belgian Tour Operators vzw, afgekort "ABTO vzw".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 1930 Zaventem, Imperiastraat 10 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de studie, de verdediging, de ontwikkeling en de uitbreiding van de beroepsbelangen van haar leden. Zij kan advies verlenen aan de leden, studies uitvoeren of laten uitvoeren en opleidingen verzorgen. Zij kan activiteiten ontplooien en maatregelen nemen om het imago van de sector en de bij haar aangesloten leden te verbeteren. Alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks deze doelstellingen kan bevorderen ligt in de bevoegdheid van de vereniging. Zo kan zij onder meer lid worden van andere verenigingen of organisaties, en zelf verenigingen of organisaties oprichten om haar belangen te behartigen. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en kan eveneens, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging mag tot het bereiken van haar doelstellingen bijdragen en vergoedingen innen, schenkingen en subsidies ontvangen om haar lasten en kosten te dekken.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK ll. Lidmaatschap

Artikel 5.. De vereniging bestaat uit effectieve (werkende leden) en toegetreden (geassocieerde) leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 5 effectieve (werkende) leden bedragen.

5.1 De toegetreden (geassocieerde) leden hebben geen stemrecht, Hun rechten en plichten worden geregeld in het huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

5.2 Enkel rechtspersonen kunnen effectief (werkend) lid zijn van de vereniging. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vijf. De Raad van Bestuur beslist over elk verzoek tot toetreding met een gewone meerderheid. Bovendien moet de helft van haar leden bij de stemming aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Rechtspersonen die wensen toe te treden tot de vereniging, dienen hiertoe per gewone brief, of e-mail een verzoek te riohten aan de voorzitter van de vereniging.

Verzoek tot toetreding wordt alleen in overweging genomen op voorwaarde dat het aspirant-lid gevestigd is in België en houder is van de vereiste vergunningen, zoals voorzien door de vigerende wetgeving.

Het aspirant-lid geeft elk jaar een brochure uit van ten minste 16 pagina's of realiseert een jaarlijkse omzet van 1 miljoen EUR aan reisorganisatie. Ook een digitaal aanbod komt hiervoor in aanmerking.

Mal In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het aspirant-lid moet de vzw Geschillencommissie Reizen erkennen, zich verzekeren conform art. 36 van de wet van 16/2/94 betreffende het contract tot reisbemiddeling en reisorganisatie en zich aansluiten bij een regionale raad van tour operators,

Toetreding sluit instemming in met de reglementen en akkoorden in voege in de vereniging op het ogenblik van de toetreding, zoals onder meer inzake de deelname aan marktstudies.

Artikel 6. Elk lid kan uit de vereniging treden. Het ontslag zal per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur

ter kennis worden gebracht, Een maand later wordt het ontslag effectief.

De Algemene Vergadering kan een lid uitsluiten onder andere om de volgende redenen:

a) het niet meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden zoals bepaald in artikel 5, onder 5.2

b) het lidgeld voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de 3 maand van het vennootschapsjaar dat telkens op 1 januari begint, na ingebrekestelling;

c) de statuten, reglementen en gedragscodes op ernstige wijze miskennen;

d) opzettelijk de verwezenlijking van het maatschappelijke doel van de vereniging beletten of verhinderen;

e) gedurende drie opeenvolgende algemene vergaderingen niet vertegenwoordigd zijn geweest. De uitsluiting wordt gemeld per aangetekende brief, waarvan de postdatum geldt als datum van uitsluiting.

Artikel 7. Het uittredend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kan zelfs nooit de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen of rechten vorderen, Het kan geen enkel recht tegenover de vereniging laten gelden, geen mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of opmaken van een inventaris verlangen. Het blijft evenwel het lidgeld van het lopende jaar verschuldigd.

Artikel 8. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage door de Raad van Bestuur vastgesteld bij eenvoudige meerderheid. Deze bijdrage zal nooit 50.000 Euro overschrijden. Daarnaast kan de Raad van Bestuur een toetredingsbijdrage vorderen van ten hoogste 2.500 Euro.

HOOFDSTUK III. Bestuur

Artikel 9, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die ten minste vier leden telt. De bestuurders worden bij gewone meerderheid van stemmen gekozen door en uit de leden van de algemene vergadering voor een termijn van twee jaar, en ten minste tot de eerste algemene vergadering na de termijn van twee jaar Elk uittredend bestuurder is onmiddellijk herkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln geval er een plaats vrijkomt in de schoot van de raad zal deze beslissen of er redenen bestaan om de algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de vacante zetel. Een bestuurder mag zich maximaal 3x per jaar laten vertegenwoordigen door een ander lid en mag tezelfdertijd slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur, moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

10.1 De Algemene Vergadering kiest onder de bestuurders een voorzitter, twee ondervoorzitters en een penningmeester. De onder-voorzitters behoren tot een verschillende taalgroep.

10.2 Indien de kandidaat-voorzitter kiest voor een neutraal voorzitterschap waarbij hij/zij geen lid vertegenwoordigt zal het betrokken lid een andere vertegenwoordiger afvaardigen en zal de voorzitter, behoudens bij staking van stemmen, geen stemrecht hebben, Deze vertegenwoordiger kan zich tevens kandidaat stellen als bestuurder.

Artikel 11. Een secretaris en, eventueel, een commissaris kunnen worden verkozen onder de leden van de Algemene Vergadering of aangesteld buiten de leden van deze vergadering. De secretaris en de commissaris hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering, wanneer ze buiten haar leden worden aangesteld.

Artikel 12. De Raad van Bestuur komt bijeen zo dikwijls als hij het nodig acht,met een minimum van 8 maal per jaar. De voorzitter of ingeval hij verhinderd is, een van de onder-voorzitters, roepen de raad op, Hij zal daarenboven moeten samengeroepen worden binnen de veertien dagen indien tweevijfden van de bestuurders dit wensen. In de oproepingsbrief moeten de punten van de dagorde vermeld worden.

Artikel 13. De beslissingen van de Raad van Bestuur, worden behoudens de gevallen voorzien door deze statuten of door de wet, genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Elke bestuurder heeft 1 stem. De helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. In geval van staking van stemmen is de collegiale stem van de voorzitter en de vice-voorzitters doorslaggevend. Een beslissing kan, bij ernstig belangenconflict, op vraag van 10% van de bestuurders, met een minimum van 3 worden geschorst. In dat geval roept de Raad van Bestuur de Algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vergâdering samen om over het punt te beslissen. De processen-verbaal van de beraadslagingen van de Raad van 3estuur worden ondertekend door de voorzitter of één van de ondervoorzitters. Zij kunnen daarenboven getekend worden door alle leden die dit wensen,

Artikel 14, De Raad van Bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed om alle daden van bestuur en alle daden van beschikking te stellen dewelke de vereniging aanbelangen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten werd voorbehouden aan de Algemene Vergadering, valt onder zijn bevoegdheid. De beslissingen van de Raad van Bestuur zijn bindend voor de vereniging.

Hij kan ondermeer alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van eisen en geven, alle roerende en onroerende goederen toestaan, welke bestemd zijn voor de dienst van de vereniging, aile legaten en schenkingen aanvaarden en verkrijgen; aile overeenkomsten sluiten, aanbestedingen en ondernemingen doen, alle leningen aangaan met of zonder garantie, alle subrogaties en borgstellingen sluiten en aanvaarden; de maatschappelijke onroerende goederen hypothekeren; alle leningen en voorschotten afsluiten en uitvoeren, met of zonder dadelijke uitwinning; verzaken aan alle zakelijke of werkelijke rechten, evenals aan alle werkelijke of persoonlijke borgstelling; handlichting verlenen voor de betaling, van alle inschrijvingen of voorrechten. Voormelde opsomming geldt enkel ten exemplatieve titel en is geenszins beperkend.

Het is eveneens de Raad van Bestuur die, hetzij bij delegatie, alle agenten, bedienden en personeelsleden benoemt en ontslaat, en hun bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

Artikel 15. Alle akten die de vereniging verbinden worden ondertekend door de voorzitter samen met een van de ondervoorzitters. Indien de voorzitter niet kan tekenen, zullen de twee ondervoorzitters de vereniging kunnen verbinden.

Zij moeten zich daartoe in geen enkel geval ten overstaan van derden verantwoorden door een voorafgaandelijke beslissing van de Raad van Bestuur; de rechtsvorderingen zowel als eiser dan als verweerder, worden ingeleid en vervolgd door de personen aangeduid in voorafgaande alinea,

Artikel 16, De bestuurders zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Voorzover zij handelen binnen de perken van hun mandaat, zijn de bestuurders niet persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK IV. Dagelijks Bestuur

Artikel 17. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beleid bij eenvoudige meerderheid toekennen aan één of meer leden van de Raad van Bestuur, welk mandaat voor twee jaar geldig is en onmiddellijk hernieuwbaar, of aan een directeur of secretaris.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Deze beslissing wordt binnen de zeven dagen bij aangetekend schrijven ter kennis worden gemaakt van betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur, moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK V. Algemene Vergadering

Artikel 18. De Aigemene Vergadering is samengesteld uit twee geaccrediteerde vertegenwoordigers per lid, De vertegenwoordiger moet persoonlijk actief zijn bij een lid van ABTO. De ABTO-leden delen schriftelijk aan de Raad van Bestuur de naam mee van hun geaccrediteerde vertegenwoordigers. Een geaccrediteerd vertegenwoordiger kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ai dan niet permanent gevolmachtigd plaatsvervanger, die eveneens actief is bij een lid van ABTO. Hij kan zich ook laten vertegenwoordigen door de geaccrediteerde vertegenwoordiger van een ander lid. Geen enkel geaccrediteerd vertegenwoordiger of zijn plaatsvervanger kan drager zijn van meer dan drie volmachten van andere leden.

Elk geaccrediteerd vertegenwoordiger beschikt in de Algemene Vergadering over minstens 1 stem. Extra stemmen worden toegekend in functie van de lidmaatschapsbijdragen. Per schijf van tweemaal de basielidmaatschapsbijdrage, wordt een extra stem toegekend.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over aile punten die opgenomen zijn in de dagorde. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of ingeval deze verhinderd is door een van de ondervoorzitters.

Artikel 19. De Algemene Vergadering is de hoogste macht van de vereniging.

Worden uitsluitend voorbehouden aan de bevoegdheid van de algemene vergadering; a) het uitsluiten van leden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

b) de goedkeuring van reglementen van inwendige orde;

c) de wijziging in de statuten;

cl) de benoeming en de afzetting van bestuurders;

e) de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van een bezoldiging ais deze wordt toegekend;

f) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

g) de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

h) de ontbinding van de vereniging;

i) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

j) alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 20, De Algemene Vergadering komt ten minste eenmaal per jaar samen, namelijk voor het onderzoek en de eventuele goedkeuring van de begrotingen en rekeningen en dit voor 31 maart van elk jaar. De bijeenroeping gebeurt door de Raad van Bestuur per brief , e-mail of per fax, die de dagorde bevat en ten minste acht dagen op voorhand opgestuurd wordt. De uitnodiging tot de Algemene Vergadering wordt getekend door de Voorzitter of bij belet van de Voorzitter door een ondervoorzitter. Zij moet daarenboven binnen de maand samengeroepen worden, indien één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt. De leden die van deze mogelijkheid willen gebruik maken zullen de punten opgeven die zij op de dagorde wensen te brengen, Blk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve (werkende) leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst. De leden die het voordragen moeten het ondertekenen. De algemene vergadering kan ook punten behandelen die niet op de uitnodiging voorkomen, deze kunnen evenwel bij meerderheid tegen minderheid van de aanwezige stemmen warden afgewezen.

Artikel 21. Behoudens in de gevallen waarvoor de wet strenger voorziet, of de huidige statuten het anders bepalen, worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij tweederde meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is,

De beslissingen worden opgenomen in de processen-verbaal welke door de voorzitter of zijn plaatsvervanger worden ondertekend evenals door de aanwezige leden die dit wensen, De beslissingen worden door een brief of rondschrijven ter kennis gebracht van de leden. Belanghebbende derden kunnen op gemotiveerd verzoek én mits goedkeuring door de Raad van Bestuur kennis nemen van de verslagen op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 22. Voor de wijziging in de statuten en de ontbinding van de vereniging dient een buitengewone algemene vergadering te worden samengeroepen. Twee derden der leden dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn om op geldige wijze te beraadslagen. Een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen is vereist om geldig over de wijziging van de statuten te beslissen. Wanneer de beslissing de ontbinding van de vereniging betreft of een wijziging van één der doeleinden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij docr de ter vergadering aanwezige leden éénparig goedgekeurd wordt.

Indien twee derden der leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op een eerste vergadering, wordt ten vroegste 16 dagen na de eerste vergadering een tweede vergadering samengeroepen die beslist welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

HOOFDSTUK VI. inkomsten

Artikel 23. De vereniging verkrijgt de nodige inkomsten om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, namelijk:

a) door de lidgelden van de effectieve (werkende) en toegetreden (geassocieerde) leden; deze zijn op voorhand betaalbaar en verschuldigd voor het gehele jaar. Het lidgeld dient betaald te worden uiterlijk op 31 maart van het lopende jaar. De vereniging heeft het recht een voorschot aan te rekenen, van 30% van het jaarlijks lidgeld, betaalbaar uiterlijk op 31 januari. De bedragen van het lidgeld worden elk jaar bepaald door de Raad van Bestuur;

b) door subsidies, legaten, giften in natura of gelden, toelagen en door winsten van de door de vereniging ingerichte manifestaties;

c) door de winsten die de vereniging bijkomstig zou kunnen verwezenlijken door betaalde diensten te verlenen aan haar leden of aan derden.

HOOFDSTUK VII. Begrotingen en rekeningen

Artikel 24. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari van elk jaar en neemt een einde op de daaropvolgende 31ste december. De Raad van Bestuur legt jaarlijks de begrotingen en rekeningen ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, uiterlijk op 31 maart.

HOOFDSTUK VIII. Ontbinding, vereffening

i

Luik B - Vervolg

Artikel 25. In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering, die ze uitgesproken heeft, met een meerderheid van drie vierden van de stemmen en op voorwaarde dat twee derden der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, de vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheden en zal beslissen over de goederen en de waarden van de ontbonden vereniging, na afbetaling van het passief. Zij zal aan deze goederen en waarden de bestemming geven die het voorwerp van de maatschappij zo dicht mogelijk benadert.

Artikel 26. Al wat niet voorzien werd in deze statuten wordt geregeld overeenkomstig de wetbepalingen.

Benoeming als bestuurder;

1. De kees .toltest Tilkens, geboren te Andesteckht ap 1110311983 en wonende te 1200 Bruxelles, Avenue Général Lartigue 102/7

Claude Pérignon Voorzitter ABTO Jean-Luc Hans Geert Raes

Ondervoorzitter Ondervoorzitter

Brussel, 27 november 2013

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

07/11/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

rG.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I I

I I I

Pierre Fivet Bestuurder

Claude Pérignon Vocriztter

3 il9

EiRUSSEL

2 8 O C, ó 2013

Griffie

Benaming : Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Imperiastraat 10 -1930 Zaventem

Ondernemingsnr : 0414013618

Voorwerp akte : Ontslagen - benoemingen - herbenoemingen

Tekst:

Raad van Bestuur van 28 augustus 2013

Ontslag van secretaris-generaal:

Mevrouw Veerle De Boeck, wonende te 7850 Lettelingen, Wachthuisdreef 128

Zaventern, 28 augustus 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I 1 I i

14/06/2013
ÿþIi,--. ' 4



ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

BRUSSEL,

05JUN 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Imperiastraat 10 -1930 Zaventem

Ondernem ingsnr : 0414013618

Voorwerp akte : Ontslagen - benoemingen - herbenoemingen

Tekst:

De leden van ABTO, "Association of Belgian Tour Operators" Vereniging zonder winstoorgmerk, verenigd in de jaarlijkse algemene vergadering op 27 maart 2013, hebben de volgende beslissingen genomen.

Herbenoemingen als bestuurder:

1.De heer Jean-Luc Hans, wonende te 4121 Neupré, Enclos aux Epines 17.

2.De heer Claude Pérignon, wonende te 1730 Asse, Kespier 60.

3.De heer Geert Raes, wonende te 1860 Meise, Kapellelaan 5.

4.Mevrouw Carmen Van den Bossche, wonende te 9551 Ressegem, Otterkant 6.

5.De heer Koen van den Bosch, wonende te 2811 Hombeek, Broekstraat 11,

6.De heer Pierre Fivet, wonende te 8000 Brugge, Guido Gezellelaan 30

7.De heer Roland van Huile, wonende te 8310 Brugge, Blekerijstraat 48

8.De heer Philip Timmermans, wonende te 2530 Boechout, Terbankstraat 19

9.De heer Marc Van Lancker, wonende te 1640 Sint-Genesius-Rodes, Hof Ten Berg 92

10.Mevrouw Tine Vanmoer; wonende te 3001 Heverlee, Nachtegalenstraat 60

11.De heer Ronny Margodt, wonende te 8490 Jabbeke, Steenhovestraat 24

12.De heer Dries Tack, wonende te 1190 Vorst, Kersbeeklaan 137

13.De heer Yohan Devlieger, wonende te 1090 Brussel, avenue de Jette 79/1

14.De heer Paul Ryckaseys, wonende te 8200 Brugge, Spoorwegstraat 132

15.De heer Marc Van Zeveren , wonende te 9810 Nazareth, Warandestraat 129H

16.De heer Olivier Vanden Broucke, wonende te 1780 Wemmel, Bruyndonckxstraat 169

Ontslag als bestuurder:

1.0e heer Benoît Hodeige, wonende te 6032 Mont-sur-Marchienne, rue E. Vandervelde 126 2.De heer Axel De Corte, wonende te 9000 Gent, Karel de Stoutestraat 17

3.De heer Marc Lambert, wonende te 1170 Brussel, avenue Martin Pecheur, 13/box 25 4.De heer Patrick Pourbaix, wonende te 1640 Rhode-Saint-Genèse, avenue Francine 4

Brussel, 24 april 2013

Veerle De Boeck Claude Pérignon

Secretaris-generaal Voorzitter

11111,1)111111!111111111

Va

beha aan Belt

Staat

16/08/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voo behou aan l' Bele staatst IN 111111 1111111 IIIIIIIVIRI

~iaiaznsa



0 6. HOUT 2012

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Benaming : Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : imperiastraat 10 -1930 Zaventem

Ondernemingsnr : 0414013618

Voorwerp akte : Ontslagen - benoemingen A.V. van 28 maart 2012

Benoeming als bestuurder:

1. De heer Paul Ryckaseys, geboren te Oostende op 11/01/1963 en wonende te 8200 Brugge ,Spoorwegstraat 132, bestuurder ABTO

2. De heer Marc Van Zeveren, geboren te Gent op 03/03/55 en wonende te 9810 Nazareth, Warandestraat 129 H , bestuurder ABTO

3. De heer Olivier Vandenbroecke, geboren te" Berchem Ste Agathe op 08/11/1968 en wonende te 1780 Wemmel, " 169 rue J Bruyndonckx, bestuurder ABTO

Ontslag ais bestuurder

1. Mevrouw Josée Claes, geboren te Etterbeek op 25/2/1953 en wonende te 1770 Liedekerke, Viooltjeslaan, 22, bestuurder ABTO

2. Mevrouw Chantai Verlaet, geboren te Halle op 15/04/1966 en wonende te 1701 Dilbeek, Oude Geraardsbergsebaan 20, bestuurder ABTO

3. De heer Etienne Van Camp, geboren te Mortsel op 17/12/1947 en wonende te 2650 Eddegem, Koning Albertieï 27, bestuurder ABTO

Brussel, 31 juli 2012

Veerle De Boeck Claude Pérignon

Secretaris-Generaal Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

14/07/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL!

04 JUL 2011

Griffie

Il II II I II II III U II UII

*11107783*

Voorbehouden aan het Belgisch _ Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Imperiastraat 10 - 1930 Zaventem

Ondernemingsnr : 0414013618

Voorwerp akte : Statuten - ontslagen - benoemingen - herbenoemingen

Tekst:

De leden van ABTO, "Association of Belgian Tour Operators" Vereniging zonder winstoorgmerk, verenigd in: de jaarlijkse algemene vergadering op 27 april 2011, hebben de volgende beslissingen genomen.

Nieuwe statuten

HOOFDSTUK I. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Association of Belgian Tour Operators vzw, afgekort "ABTO vzw".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 1930 Zaventem, Imperiastraat 10 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de studie, de verdediging, de ontwikkeling en de uitbreiding van de beroepsbelangen van haar leden. Zij kan advies verlenen aan de leden, studies uitvoeren of laten uitvoeren en opleidingen verzorgen. Zij kan activiteiten ontplooien en maatregelen' nemen om het imago van de sector en de bij haar aangesloten leden te verbeteren. Alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks deze doelstellingen kan bevorderen ligt in de bevoegdheid van de vereniging. Zo kan zij onder meer lid worden van andere verenigingen of organisaties, en zelf verenigingen of organisaties oprichten om haar belangen te behartigen. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en kan' eveneens, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst besteed' wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging mag tot het bereiken van haar doelstellingen bijdragen en vergoedingen innen, schenkingen en subsidies ontvangen om haar lasten en kosten te dekken.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il. Lidmaatschap

Artikel 5. De vereniging bestaat uit effectieve (werkende leden) en toegetreden (geassocieerde) leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 5 effectieve (werkende) leden bedragen.

5.1 De toegetreden (geassocieerde) leden hebben geen stemrecht. Hun rechten en plichten worden geregeld in het huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

5.2 Enkel rechtspersonen kunnen effectief (werkend) lid zijn van de vereniging. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vijf. De Raad van Bestuur beslist over elk verzoek tot toetreding met een gewone meerderheid. Bovendien moet de helft van haar leden bij de stemming aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Rechtspersonen die wensen toe te treden tot de vereniging, dienen hiertoe per gewone brief, of e-mail een verzoek te richten aan de voorzitter van de vereniging.

Verzoek tot toetreding wordt alleen in overweging genomen op voorwaarde dat het aspirant-lid gevestigd is', in België en houder is van de vereiste vergunningen, zoals voorzien door de vigerende wetgeving.

Het aspirant-lid geeft elk jaar een brochure uit van ten minste 16 pagina's of realiseert een jaarlijkse omzet van 1 miljoen EUR aan reisorganisatie. Ook een digitaal aanbod komt hiervoor in aanmerking.

Het aspirant-lid moet de vzw Geschillencommissie Reizen erkennen, zich verzekeren conform art. 36 van de wet van 1612194 betreffende het contract tot reisbemiddeling en reisorganisatie en zich aansluiten bij een regionale raad van tour operators.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Toetreding sluit instemming in met de reglementen en akkoorden in voege in de vereniging op het ogenblik van de toetreding, zoals onder meer inzake de deelname aan marktstudies.

Artikel 6. Elk lid kan uit de vereniging treden. Het ontslag zal per aangetekende brief aan de Raad van

Bestuur ter kennis worden gebracht. Een maand later wordt het ontslag effectief.

De Algemene Vergadering kan een lid uitsluiten onder andere om de volgende redenen:

a) het niet meer voldoen aan de Iidmaatschapsvoorwaarden zoals bepaald in artikel 5, onder 5.2

b) het lidgeld voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de 3 maand van het vennootschapsjaar dat telkens op 1 januari begint, na ingebrekestelling;

c) de statuten, reglementen en gedragscodes op emstige wijze miskennen;

d) opzettelijk de verwezenlijking van het maatschappelijke doel van de vereniging beletten of verhinderen;

e) gedurende drie opeenvolgende algemene vergaderingen niet vertegenwoordigd zijn geweest. De uitsluiting wordt gemeld per aangetekende brief, waarvan de postdatum geldt als datum van uitsluiting.

Artikel 7. Het uittredend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kan zelfs nooit de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen of rechten vorderen. Het kan geen enkel recht tegenover de vereniging laten gelden, geen mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of opmaken van een inventaris verlangen. Het blijft evenwel het lidgeld van het lopende jaar verschuldigd.

Artikel 8. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage door de Raad van Bestuur vastgesteld bij eenvoudige meerderheid. Deze bijdrage zal nooit 50.000 Euro overschrijden. Daarnaast kan de Raad van Bestuur een toetredingsbijdrage vorderen van ten hoogste 2.500 Euro.

HOOFDSTUK III. Bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die ten minste vier leden telt. De bestuurders worden bij gewone meerderheid van stemmen gekozen door en uit de leden van de algemene vergadering voor een termijn van twee jaar, en ten minste tot de eerste algemene vergadering na de termijn van twee jaar. Elk uittredend bestuurder is onmiddellijk herkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In geval er een plaats vrijkomt in de schoot van de raad zal deze beslissen of er redenen bestaan om de algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de vacante zetel. Een bestuurder mag zich maximaal 3x per jaar laten vertegenwoordigen door een ander lid en mag tezelfdertijd slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur, moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 10.

10.1 De Algemene Vergadering kiest onder de bestuurders een voorzitter, twee ondervoorzitters en een

penningmeester. De onder-voorzitters behoren tot een verschillende taalgroep.

10.2 Indien de kandidaat-voorzitter kiest voor een neutraal voorzitterschap waarbij hijlzij geen lid vertegenwoordigt zal het betrokken lid een andere vertegenwoordiger afvaardigen en zal de voorzitter, behoudens bij staking van stemmen, geen stemrecht hebben. Deze vertegenwoordiger kan zich tevens kandidaat stellen als bestuurder.

Artikel 11. Een secretaris-generaal en, eventueel, een commissaris worden verkozen onder de leden van de Algemene Vergadering of aangesteld buiten de leden van deze vergadering. De secretaris-generaal en de commissaris hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering, wanneer ze buiten haar leden worden aangesteld.

Artikel 12. De Raad van Bestuur komt bijeen zo dikwijls als hij het nodig acht,met een minimum van 8 maal per jaar. De voorzitter of ingeval hij verhinderd is, een van de onder-voorzitters, roepen de raad op. Hij zal daarenboven moeten samengeroepen worden binnen de veertien dagen indien tweevijfden van de bestuurders dit wensen. In de oproepingsbrief moeten de punten van de dagorde vermeld worden.

Artikel 13. De beslissingen van de Raad van Bestuur, worden behoudens de gevallen voorzien door deze statuten of door de wet, genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Elke bestuurder heeft 1 stem. De helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. In geval van staking van stemmen is de collegiale stem van de voorzitter en de vice-voorzitters doorslaggevend. Een beslissing kan, bij ernstig belangenconflict, op vraag van 10% van de bestuurders, met een minimum van 3 worden geschorst. In dat geval roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering samen om over het punt te beslissen. De processen-verbaal van de beraadslagingen van de Raad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

van Bestuur worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris-generaal. Zij kunnen daarenboven getekend worden door alle leden die dit wensen.

Artikel 14. De Raad van Bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed om alle daden van bestuur en alle daden van beschikking te stellen dewelke de vereniging aanbelangen. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten werd voorbehouden aan de Algemene Vergadering, valt onder zijn bevoegdheid. De beslissingen van de Raad van Bestuur zijn bindend voor de vereniging.

Hij kan ondermeer alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van eisen en geven, alle roerende en onroerende goederen toestaan, welke bestemd zijn voor de dienst van de vereniging, alle legaten en schenkingen aanvaarden en verkrijgen; alle overeenkomsten sluiten, aanbestedingen en ondernemingen doen, alle leningen aangaan met of zonder garantie, alle subrogaties en borgstellingen sluiten en aanvaarden; de maatschappelijke onroerende goederen hypothekeren; alle leningen en voorschotten afsluiten en uitvoeren, met of zonder dadelijke uitwinning; verzaken aan alle zakelijke of werkelijke rechten, evenals aan alle werkelijke of persoonlijke borgstelling; handlichting verlenen voor de betaling, van alle inschrijvingen of voorrechten. Voormelde opsomming geldt enkel ten exemplatieve titel en is geenszins beperkend.

Het is eveneens de Raad van Bestuur die, hetzij bij delegatie, alle agenten, bedienden en personeelsleden benoemt en ontslaat, en hun bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

Artikel 15. Alle akten die de vereniging verbinden worden ondertekend door de voorzitter of door een van de onder-voorzitters, samen met de secretaris-generaal of met een tweede bestuurder.

Zij moeten zich daartoe in geen enkel geval ten overstaan van derden verantwoorden door een voorafgaandelijke beslissing van de Raad van Bestuur; de rechtsvorderingen zowel als eiser dan als verweerder, worden ingeleid en vervolgd door de personen aangeduid in voorafgaande alinea.

Artikel 16. De bestuurders zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Voorzover zij handelen binnen de perken van hun mandaat, zijn de bestuurders niet persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK IV. Dagelijks Bestuur

Artikel 17. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beleid bij eenvoudige meerderheid toekennen aan één of meer leden van de Raad van Bestuur, welk mandaat voor twee jaar geldig is en onmiddellijk hemieuwbaar, of aan een directeur of secretaris-generaal, werknemer van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Deze beslissing wordt binnen de zeven dagen bij aangetekend schrijven ter kennis worden gemaakt van betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur, moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

De diensten van de vereniging worden geleid door de secretaris-generaal. Zo er een directeur wordt aangesteld, neemt hij de functie en alle bevoegdheden van de secretaris-generaal over.

HOOFDSTUK V. Algemene Vergadering

Artikel 18. De Algemene Vergadering is samengesteld uit twee geaccrediteerde vertegenwoordigers per lid. De vertegenwoordiger moet persoonlijk actief zijn bij een lid van ABTO. De ABTO-leden delen schriftelijk aan de Raad van Bestuur de naam mee van hun geaccrediteerde vertegenwoordigers. Een geaccrediteerd vertegenwoordiger kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een al dan niet permanent gevolmachtigd plaatsvervanger, die eveneens actief is bij een lid van ABTO. Hij kan zich ook laten vertegenwoordigen door de geaccrediteerde vertegenwoordiger van een ander lid. Geen enkel geaccrediteerd vertegenwoordiger of zijn plaatsvervanger kan drager zijn van meer dan drie volmachten van andere leden.

Elk geaccrediteerd vertegenwoordiger beschikt in de Algemene Vergadering over minstens 1 stem. Extra stemmen worden toegekend in functie van de lidmaatschapsbijdragen. Per schijf van tweemaal de basislidmaatschapsbijdrage, wordt een extra stem toegekend.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over alle punten die opgenomen zijn in de dagorde. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of ingeval deze verhinderd is door een van de ondervoorzitters.

Artikel 19. De Algemene Vergadering is de hoogste macht van de vereniging.

Worden uitsluitend voorbehouden aan de bevoegdheid van de algemene vergadering; a) het uitsluiten van leden;

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

b) de goedkeuring van reglementen van inwendige orde;

c) de wijziging in de statuten;

d) de benoeming en de afzetting van bestuurders;

e) de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van een bezoldiging als deze wordt toegekend;

f) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

g) de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

h) de ontbinding van de vereniging;

i) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

j) alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 20. De Algemene Vergadering komt ten minste eenmaal per jaar samen, namelijk voor het onderzoek en de eventuele goedkeuring van de begrotingen en rekeningen en dit voor 31 maart van elk jaar. De bijeenroeping gebeurt door de Raad van Bestuur per brief , e-mail of per fax, die de dagorde bevat en ten minste acht dagen op voorhand opgestuurd wordt. De uitnodiging tot de Algemene Vergadering wordt getekend door de Voorzitter of bij belet van de Voorzitter, de secretaris-generaal. Zij moet daarenboven binnen de maand samengeroepen worden, indien één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt. De leden die van deze mogelijkheid willen gebruik maken zullen de punten opgeven die zij op de dagorde wensen te brengen. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve (werkende) leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst. De leden die het voordragen moeten het ondertekenen. De algemene vergadering kan ook punten behandelen die niet op de uitnodiging voorkomen, deze kunnen evenwel bij meerderheid tegen minderheid van de aanwezige stemmen worden afgewezen.

Artikel 21. Behoudens in de gevallen waarvoor de wet strenger voorziet, of de huidige statuten het anders bepalen, worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij tweederde meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

De beslissingen worden opgenomen in de processen-verbaal welke door de voorzitter of zijn plaatsvervanger worden ondertekend evenals door de aanwezige leden die dit wensen. De beslissingen worden door een brief of rondschrijven ter kennis gebracht van de leden. Belanghebbende derden kunnen op gemotiveerd verzoek én mits goedkeuring door de Raad van Bestuur kennis nemen van de verslagen op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 22. Voor de wijziging in de statuten en de ontbinding van de vereniging dient een buitengewone algemene vergadering te worden samengeroepen. Twee derden der leden dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn om op geldige wijze te beraadslagen. Een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen is vereist om geldig over de wijziging van de statuten te beslissen. Wanneer de beslissing de ontbinding van de vereniging betreft of een wijziging van één der doeleinden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden éénparig goedgekeurd wordt.

Indien twee derden der leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op een eerste vergadering, wordt ten vroegste 16 dagen na de eerste vergadering een tweede vergadering samengeroepen die beslist welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

HOOFDSTUK VI. Inkomsten

Artikel 23. De vereniging verkrijgt de nodige inkomsten om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, namelijk:

a) door de lidgelden van de effectieve (werkende) en toegetreden (geassocieerde) leden; deze zijn op voorhand betaalbaar en verschuldigd voor het gehele jaar. Het lidgeld dient betaald te worden uiterlijk op 31 maart van het lopende jaar. De vereniging heeft het recht een voorschot aan te rekenen, van 30% van het jaarlijks lidgeld, betaalbaar uiterlijk op 31 januari. De bedragen van het lidgeld worden elk jaar bepaald door de Raad van Bestuur;

b) door subsidies, legaten, giften in natura of gelden, toelagen en door winsten van de door de vereniging ingerichte manifestaties;

c) door de winsten die de vereniging bijkomstig zou kunnen verwezenlijken door betaalde diensten te verlenen aan haar leden of aan derden.

HOOFDSTUK VII. Begrotingen en rekeningen

Artikel 24. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari van elk jaar en neemt een einde op de daaropvolgende 31 ste december. De Raad van Bestuur legt jaarlijks de begrotingen en rekeningen ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, uiterlijk op 31 maart.

HOOFDSTUK VIII. Ontbinding, vereffening

Artikel 25. In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering, die ze uitgesproken heeft, met een meerderheid van drie vierden van de stemmen en op voorwaarde dat twee derden

Luik B - Vervolg

der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, de vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheden en zal beslissen over de goederen en de waarden van de ontbonden vereniging, na afbetaling van het passief. Zij zal aan deze goederen en waarden de bestemming geven die het voorwerp van de maatschappij zo dicht mogelijk benadert.

Artikel 26. Al wat niet voorzien werd in deze statuten wordt geregeld overeenkomstig de wetbepalingen.

Herbenoemingen als bestuurder:

1. De heer Claude Pérignon, geboren te Elsene op 26/11/1952 en wonende te 1861 Meise, Berkenlaan 9, Voorzitter van ABTO

2. Mevrouw Carmen Van den Bossche, geboren te Aalst op 24/6/1956, wonende te 9551 Ressegem, Otterkant 6, penningmeester ABTO

3. De heer Geert Raes, geboren te Zwevezete op 18/02/1956 wonende te 1860 Meise, Kapellelaan 5, Nederlandstalige ondervoorzitter ABTO

4. De heer Jean-Luc Hans, geboren te Waremme op 6/5/1955 en wonende te 4121 Neupré, Enclos aux Epines 17, Franstalige ondervoorzitter ABTO

" 5. Mevrouw Josée Claes, geboren te Etterbeek op 25/2/1953 en wonende te 1770 Liedekerke, Viooltjeslaan, 22, bestuurder ABTO

6. De heer Koen van den Bosch, geboren te Gent op 29/12/1972 wonende te 2811 Hambeek, Broekstraat 11, bestuurder ABTO

7. De heer Pierre Fivet, geboren te Elisabethville (Belg. Congo) op 2610211959 wonende te 8000 Brugge, Guido Gezellelaan 30, bestuurder ABTO

Benoeming als bestuurder:

1. De heer Roland Van Hulle, geboren te Brugge op 20/07/1949 en wonende te 8310 Brugge, Blekerijstraat 48, bestuurder ABTO

2. De heer Benoît Hodeige, geboren te Charleroi op 21/06/1974 en wonende te 6032 Mont-sur-Marchienne, rue E. Vandervelde 126, bestuurder ABTO

3. De heer Philip Timmermans, geboren te Antwerpen op 15/05/1970 en wonende te 2530 Boechout, Terbankstraat 19, bestuurder ABTO

4. De heer Axel De Corte, geboren te Gent op 29/08/1975 en wonende te 9000 Gent, Karel de Stoutestraat 17, bestuurder ABTO

5. De heer Marc Van Lancker, geboren te Ukkel op 14/06/1967 en wonende te 1640 Sint-Genesius-Rodes, Hof Ten Berg 92b, bestuurder ABTO

6. Mevrouw Chantal Verlaet, geboren te Halle op 15/04/1966 en wonende te 1701 Dilbeek, Oude Geraardsbergsebaan 20, bestuurder ABTO

7. Mevrouw Tine Vanmoer; geboren te Etterbeek op 04/07/1982 en wonende te 3001 Heverlee, Nachtegalenstraat 60, bestuurder ABTO

8. De heer Etienne Van Camp, geboren te Mortsel op 17/12/1947 en wonende te 2650 Eddegem, Koning Albertlel 27, bestuurder ABTO

9. De heer Ronny Margodt, geboren te Oostende op 23/11/1954 en wonende te 8490 Jabbeke, Steenhovestraat 24, bestuurder ABTO

10. De heer Marc Lambert, geboren te Huy op 10/07/1959 en wonende te 1170 Brussel, Avenue Martin Pecheur, 13/box 25, bestuurder ABTO

11. De heer Dries Tack, geboren te Gent op 23/01/01976 en wonende te 1190 Vorst, Kersbeeklaan 137, bestuurder ABTO

12. De heer Patrick Pourbaix, geboren te Rotterdam op 15/0411959 en wonende te 1640 Rhode-Saint-Genèse, avenue Francine 4, bestuurder ABTO

13. De heer Yohan Devlieger, geboren te Mons op 24/08/1977 en wonende te 1090 Brussel, avenue de Jette 79/1, bestuurder ABTO

Ontslag als bestuurder

1. De Heer Stefan Boone, geboren te Berchem Ste Agathe op 21/07/1961 en wonende te 1785 Brussegem, Driesenweg 1, bestuurder ABTO

Brussel, 25 mei 2011

Veerle De Boeck Claude Pérignon

Secretaris-Generaal Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan tiet Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van uik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/05/2015
ÿþà

~ ~

~,,~i'E

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie:várâkde akte

"

neergAlor.-4, rº%~erl

;den op

16 12015

ter griffie ,

van QO

rechtbank ~e~ -~ E11ige

van jGOrr të '~~f7G5fi

IIR 1111111

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Benaming : Association of Belgian Tour Operators

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Imperiastraat 10 -1930 Zaventem

Ondernemingsnr : 0414013618

Voorwerp aide Ontslagen - benoemingen - herbenoemingen

Tekst:

De leden van ABTO, "Association of Belgian Tour Operators" Vereniging zonder winstoorgmerk, verenigd in de jaarlijkse algemene vergadering op 26 maart 2015, hebben de volgende beslissingen genomen.

Herbenoemingen ais bestuurder:

1. De heer Claude Pérignon, wonende te 1730 Asse, Kespier 60, voorzitter

2, De heer Jean-Luc Hans, wonende te 4121 Neupré, Enclos aux Epines 17, Franstalige ondervoorzitter

3. De heer Geert Raes, wonende te 1860 Meise, Kapellelaan 5, Nederlandstalige ondervoorzitter

4. Mevrouw Carmen Van den Bossche, wonende te 9551 Ressegem, Otterkant 6, bestuurder

5. De heer Koen van den Bosch, wonende te 2811 Hoorbeek, Broekstraat 11, bestuurder

6. De heer Pierre Fivet, wonende te 8000 Brugge, Guido Gezellelaan 30, bestuurder

7. Mevrouw Tine Vanmoer; wonende te 3001 Heverlee, Nachtegalenstraat 60, bestuurder

8. De heer Ronny Margodt, wonende te 8490 Jabbeke, Steenhovestraat 24, penningmeester

9. De heer Yohan Deviieger, wonende te 1090 Brussel, avenue de Jette 79/1, bestuurder

10. De heer Paul Ryckaseys, wonende te 8200 Brugge, Spoorwegstraat 132, bestuurder

11_ De heer Marc Van Zeveren , wonende te 9810 Nazareth, Warandestraat 129H, bestuurder

12, De heer Olivier Vanden Broucke, wonende te 1780 Wemmel, Bruyndonckxstraat 169, bestuurder

13. De heer Gino Nauwelaers, domicilié à 2050 Antwerpen, Anton Van Duinkerkenstraat 1, bestuurder

Benoeming als bestuurder

1. De heer Jacques Laperre, wonende te 8020 Oostkamp, Legendaledreef 41, bestuurder

2. De heer Bjorn Moriau, wonende te 9300 Aalst, Denderstraat 20, bestuurder

Ontslag als bestuurder

1. De heer Roland van Huile, wonende te 8310 Brugge, Blekerijstraat 48, bestuurder

2. De Heer Julien Tilkens, wonende te 1200 Bruxelles, avenue Général Latrigue 102/7, bestuurder

Zaventem, 29/04/2015

Claude Pérignon Pierre Fivet

Vooriztter Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASS. OF BELGIAN TOUR OPERATORS, AFGEKORT : A…

Adresse
IMPERIASTRAAT 10 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande