ATUM

Association sans but lucratif


Dénomination : ATUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.813.978

Publication

01/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de rrp2011

DEGle

Griffie

lII ifh1 iII 11U if li M ll Il if 11 AI

*11033060*

V( behc aar Bey Staa

Ondernemingsnr: pX33 gek.a , gj

Benaming

(voluit) : ATUM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Overwinningsstraat 60, 3010 Kessel-lo

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten - benoemingen raad van bestuur

De ondergetekenden:

Marseen Van Nuland - Overwinningstraat 60 - 3010 Kessel lo - 56.08.25-216.72;

Cecile Lybeer - Justus Lipsiusstraat 22 - 9000 Gent - 51.08.24-332.75;

Anne Van Schoor - Kon ingstraat 4 - 3470 Kortenaken- 57.02.22-226.34

Bijeengekomen in Algemene Vergadering op 12/02/2011, hebben besloten over te gaan tot de oprichting. van een Vereniging zonder Winstoogmerk, waarvan de statuten luiden als volgt:

Titel I - Naam-zetel-doel-duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam 'ATUM', Vereniging zonder Winstoogmerk.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd Overwinningstraat 60 te 3010 Kessel to. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden door de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel:

Stimuleren en ondersteunen van individuen en groepen d.m.v. klankgeorienteerde stempedagogie, creatieve technieken, verbindende communicatie, enz.._ om via bewustzijnsprocessen tot een evenwichtig lichamelijk, geestelijk en spiritueel ontwikkelen te komen. Deze opsomming is exemplatief, niet limitatief.

De vereniging mag aan andere stichtingen en ondernemingen van dergelijke aard deelnemen alsook aan

alle activiteiten die het vooropgestelde doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin, doch slechts op bijkomstige

"

wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij

werd opgericht. De activiteiten van de vereniging zijn niet beperkt tot het grondgebied waarop de zetel zich bevindt.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

De vereniging mag in het kader van het maatschappelijk doel alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten, in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Bijiagen`bij het BcigiscbrStaatstriact -$il03f20-it ='An-ffexe tiü Nláiiitëür bëige

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

" " 1 , MOO 2.2

Titel li - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6. Een ieder die daartoe door de algemene vergadering wordt toegelaten kan tot de vereniging toetreden als lid. Hij of zij dient hiertoe schriftelijk zijn/haar kandidatuur te steilen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Om toegelaten te worden dient deze kandidatuur op de eerstvolgende Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden te worden aanvaard.

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Artikel 8. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Titel III - Raad van Bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee bestuurders. Zij warden benoemd voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Elke bestuurder kan ten allen tijde uit het bestuur treden. Het ontslag moet per brief ter kennis gebracht worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 10. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 11. De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders met een meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen bij een aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden.

Artikel 12. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter laat de Raad van Bestuur bijeenroepen en zit de vergadering voor. De bestuurders handelen als college. De raad vergadert slechts geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Artikel 13. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de statuten of door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur of aan één of meer bestuurders. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 14. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of door de handtekening van een bestuurder.

Artikel 15. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen. De machtiging betreft nader door de Raad van Bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

Titel IV - Algemene Vergadering

Artikel 16. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 17. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het toelaten en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van begroting en jaarrekening, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid en alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Oor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

L1DD 2.2

l_Uik B - Vervolg

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de eerste helft van het jaar. Dit voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen.

Artikel 18. Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Titel V - Begrotingen en rekeningen

Artikel 19. Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, met uitzondering van het eerste boekjaar, hetwelke loopt van bij de stichting tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VI - Slotbepalingen

Artikel 20. Na ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een ander werk zonder winstoogmerk dat de doelstellingen van de huidige vereniging benadert.

Artikel 21. Voor al hetgeen dat door de statuten niet wordt geregeld, zal de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn.

Na lezing en goedkeuring van deze statuten vergaderen de oprichters in buitengewone Algemene Vergadering en duiden als bestuurders aan:

Cecile Lybeer

Marleen Van Nuland

Deze kiezen uit hun midden:

Cecile Lybeer, voorzitter Raad van Bestuur

Marleen Van Nuland, Bestuurder

Cecile Lybeer

Marleen Van Nuland

Anne Van Schoor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ATUM

Adresse
OVERWINNINGSSTRAAT 60 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande