BANEL

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BANEL
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 534.830.779

Publication

09/01/2015 : ME. - JAARREKENING 31.07.2014, GGK 23.11.2014, NGL 04.01.2015 15002-0290-012
03/06/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13303207*

Neergelegd

30-05-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0534830779

Benaming (voluit): BANEL

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1780 Wemmel, Markt 77

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een nog te registreren akte verleden voor notaris Quentin Vanhalewyn, te Kraainem op

28 mei 2013 blijkt dat De Heer LEKIME Benoît Nicolas Guy, geboren te Anderlecht, op 05 oktober 1973, en zijn echtgenote, Mevrouw LADIA Alexia, geboren te Jannina (Griekenland), op 23 november 1969, wonende te 1780 Wemmel, Rassel 192 samen een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming BANEL hebben opgericht met zetel te Wemmel, Markt 77.

Uit de statuten blijkt onder meer hetgeen volgt:

Artikel 1 - Benaming

Er wordt een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de benaming "BANEL".

Artikel 2 - Zetel

De zetel is gevestigd te Markt 77, 1780 Wemmel. Hij kan mits inachtneming van de geldende taalwetgeving overgebracht worden naar alle andere plaatsen in België door beslissing van de zaakvoerder bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag administratieve zetels, bijhuizen, agentschappen oprichten overal waar de zaakvoerder het nodig acht.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening of voor rekening van derden : Alle handels-, industriële, ambachtelijke en financiële verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met :

- Groot- en kleinhandel, import- en export en fabricatie van kleding, fantasiejuwelen en textielwaren en dit zowel voor dames en meisjes, heren en jongens en babyuitzet, kinderkleding, herenconfectie, damesconfectie, pelserijen, bontwerk en huiden, lederwaren en schoeisel, modieuze artikelen van diverse grondstoffen.

- Klein- en groothandel in:

- Kledingstoffen en meubileringstoffen,

- Bovenkleding voor heren, dames en kinderen (algemeen assortiment),

- Baby- en kinderkleding,

- Kleding, inclusief sportkleding, onderkleding, lingerie, strand- en badkleding,

- Kledingaccessoires, zoals handschoenen, dassen en ceinturen, paraplu s,

- Import en export van kleding en ander textiel,

- Modehuis,

- Textielhandel,

- Bedrukken van kledij,

- Internetverkoop in de ruimste zin van het woord,

- Voor eigen rekening:

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen, alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen de rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van roerende en onroerende goederen;- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verplichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door in-schrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons, of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen;

- Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

- Het uitoefenen van de functie van bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder, directeur of andere leidende en uitvoerende functies, al dan niet bezoldigd in alle vormen, ook buitenlandse, van vennootschappen, verenigingen of samenwerkingsverbanden zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap zal, in België en in het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten, in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij mag bovendien op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijke of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap werd opgericht voor een onbeperkte duur.

Zij mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van haar eventuele ontbinding overtreft.

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), vertegenwoordigd door honderd maatschappelijke aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6 - Maatschappelijke aandelen

De maatschappelijke aandelen zullen ingeschreven worden in het register van aandelen, bijgehouden in de zetel.

De vennootschap erkent maar een eigenaar of mandataris per aandeel.

Artikel 7 - Overdracht der maatschappelijke aandelen

De overdracht van aandelen worden wettelijk geregeld door artikel 249 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Alle overdrachten van aandelen onder levenden (met uitzondering van de overdrachten via schenkingen en de overgangen ingevolge overlijden) zijn onderworpen aan een voorkooprecht in het voordeel van de andere aandeelhouders.

Onder overdracht van aandelen onder levenden wordt verstaan elke eigendomsoverdracht ten bezwarende titel en elke vestiging van een zakelijk recht op aandelen, zoals een vruchtgebruik of pand.

Onder aandelen wordt verstaan: alle aandelen op naam of aan toonder, warrants en alle titels die recht geven op de verkrijging van aandelen, met inbegrip van converteerbare obligaties, obligaties met voorkeurrecht of in aandelen terugbetaalbare obligaties, winstbewijzen en gedematerialiseerde effecten.

Aandeelhouder is degene die titularis is van effecten zoals hierboven vermeld.

De uitoefening van dit voorkooprecht wordt geregeld als volgt :

1. De aandeelhouder die zijn aandelen of een deel ervan wenst over te dragen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

onder de levenden, brengt de raad van bestuur hiervan per aangetekend schrijven op de hoogte.

In dit aangetekend schrijven vermelden de overdrager het aantal betrokken aandelen, de prijs en de aankoopvoorwaarden per aandeel.

Dit schrijven geldt gedurende de hierna beschreven procedure als onherroepelijke verbintenis tot verkoop.

Gedurende de procedure van het voorkooprecht deponeert de aanbieder de betrokken aandelen op de maatschappelijke zetel of in een effectenportefeuille bij een financiële instelling, en maakt hij een bewijs van neerlegging, met melding van de betrokken aandelen, aan de raad van bestuur over.

2. Na ontvangst van dit aanbod, wordt dit door de raad van bestuur per aangetekend schrijven aangezegd aan alle aandeelhouders die zich het recht hebben voorbehouden tot uitoefening van het voorkeurrecht.

3. De aandeelhouders aan wie het aanbod aldus werd aangezegd beschikken over een termijn van 30 dagen vanaf de datum van verzending van het aangetekend schrijven vermeld onder punt 1, in wat volgt  de aanboddatum genoemd, om de raad van bestuur per aangetekend schrijven mee te delen dat zij hun voorkooprecht wensen uit te oefenen; zij vermelden daarbij of zij het door de aanbieder ge-formuleerde prijsvoorstel aanvaarden. De uitoefening van het voorkooprecht heeft noodzakelijkerwijze betrekking op het geheel van de aangeboden aandelen.

Meerdere aandeelhouders kunnen daartoe gezamenlijk optreden.

Gebeurt geen dergelijke mededeling binnen de gestelde termijn, dan worden de betrokken aandeelhouders geacht te hebben afgezien van hun voorkooprecht.

Na het verstrijken van de gestelde termijn brengt de raad van bestuur de aanbieder per aangetekend schrijven op de hoogte.

4. Indien na het verstrijken van de termijn vermeld onder punt 3 eerste lid blijkt dat verscheidene aandeelhouders of groepen van aandeelhouders zich aanmelden als kandidaat-overnemers, deelt de raad van bestuur dit onverwijld per aangetekend schrijven mee aan de betrokken partijen met opgave van de identiteit van de kandidaat-overnemers.

De betrokken aandeelhouders of groepen aandeelhouders beschikken over een termijn van veertien dagen vanaf de datum van verzending van deze mededeling om, in onderling overleg, te bepalen in welke verhouding zij de te koop aangeboden aandelen onder elkaar zullen verdelen en om de raad van bestuur van deze beslissing op de hoogte te brengen, eveneens per aangetekend schrijven. Bij gebrek aan deze kennisgeving worden de aandeelhouders, kandidaat-overnemers, geacht hun voorkooprecht uit te oefenen in verhouding tot hun participatie in het kapitaal, bewezen door een depot van hun aandelen.

5. Na het verstrijken van de termijn van veertien dagen vermeld onder punt 4 brengt de raad van bestuur de aanbieder onverwijld per aangetekend schrijven op de hoogte van de verhouding waarin de kandidaat-overnemers de aandelen verwerven, alsmede van het feit of zij de voorgestelde prijs en voorwaarden aanvaarden of niet.

Indien geen aandeelhouders van hun voorkooprecht gebruik willen maken, deelt de raad van bestuur dit mee aan de aanbieder, waarna de aanbieder de betrokken aandelen vrij kan overdragen gedurende één jaar te rekenen vanaf de aanboddatum aan dezelfde prijs en voorwaarden.

6. Indien in de melding voorzien onder punt 5 geen betwisting vermeld is omtrent de prijs van de aandelen, komt de verkoop tot stand op de datum van de ontvangst door de aanbieder van het aangetekend schrijven. Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen moet de betaling van de prijs uiterlijk zs maanden na de aanboddatum plaatsvinden. Is er daarentegen in de hiervoor aangehaalde melding betwisting omtrent de prijs van de aandelen, hetzij omdat omtrent de voorgestelde prijs onenigheid bestaat, hetzij omdat de beoogde overdracht onder kosteloze titel moet geschieden, dan blijven deze aandelen voorlopig eigendom van de aanbieder, die alle eraan verbon¬den rechten kan blijven uitoefenen, doch de aandelen niet mag vervreemden noch met enig recht mag bezwaren tot zes maanden na de aanboddatum.

7. Ingeval één of meerdere overnemers bij de uitoefening van hun voorkooprecht het prijsvoorstel van de aanbieder niet hebben aanvaard, beschikken de aanbieder en de betrokken overnemers over een termijn van veertien dagen te rekenen vanaf de ontvangst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

van het aangetekend schrijven, zoals uiteengezet in punt 5 hierboven, om onder elkaar de prijs van de aandelenoverdracht te bepalen.

Indien binnen deze periode geen overeenkomst wordt bereikt hieromtrent, wordt deze taak opgedragen aan een deskundige. Deze wordt aangesteld in gezamenlijk overleg tussen partijen of, indien er geen overeenstemming bestaat, op verzoek van de meest gerede partij door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft die uitspraak doet als in kort geding.

De deskundige moet zijn prijsbepaling per aangetekend schrijven meedelen aan alle belanghebbende partijen, en dit uiterlijk veertien dagen voor het verstrijken van de termijn van zes maanden te rekenen vanaf de aanboddatum.

Deze prijsbepaling is bindend voor alle partijen en de verkoop komt tot stand op het ogenblik van de verzending van de prijsbepaling door de deskundige.

De aldus bepaalde prijs moet betaald worden binnen de termijn van zes maanden te rekenen vanaf de aanboddatum. Op het ogenblik van de betaling van de prijs worden de aandelen overgedragen aan de kopers.

Aanbieder en overnemers dragen de kosten van de deskundige, met inbegrip van de kosten gemaakt voor zijn aanstelling, elk voor de helft op voorwaarde dat de door de deskundige bepaalde prijs geen afwijking vertoont van twintig procent of meer van de door de aanbieder voorgestelde prijs. Is de prijs van de deskundige minstens twintig procent lager dan de door de aanbieder vastgestelde prijs, dan vallen gemelde kosten volledig ten laste van de aanbieder. Is de vastgestelde prijs minstens twintig procent hoger, dan vallen voormelde kosten ten laste van de overnemers.

8. Overdrachten die tot stand komen zonder inachtname van voormeld voorkooprecht

zijn nietig. Het stemrecht verbonden aan deze aandelen wordt geschorst tot op het ogenblik dat voormelde voorkoopprocedure volledig werd nageleefd.

Artikel 8 - Wijziging van het kapitaal - Voorkeurrecht

Het maatschappelijk kapitaal kan eenmaal of verschillende keren worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, overeenkomstig artikel 309 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 9 - Uitschrijving van storting

Tot uitschrijving van storting wordt soeverein door de zaakvoerders besloten. Stortingen worden op de totaliteit van de aandelen aangerekend die de vennoot heeft ingeschreven.

De vennoot die, na een bij aangetekende brief betekende opzegging nalaat de uitgeschreven storting te verrichten, dient aan de vennootschap een interest te betalen gelijk aan de wettelijke interest vanaf de eisbaarheid van de storting.

Indien een tweede aanmaning van de zaakvoerder bij aangetekend schrijven gedurende een maand zonder gevolg is gebleven, zal het de zaakvoerders vrijstaan de aandelen van de in gebreken zijnde vennoot te laten overnemen door een andere vennoot of door een derde persoon, na eventuele aanvaarding van deze laatste overeenkomstig de statuten.

Deze overname geschiedt tegen betaling aan de in gebreke zijnde vennoot van vijfenzeventig ten honderd van het bedrag waarvan de aandelen op dat ogenblik dienen volstort te zijn.

Indien de in gebreke zijnde vennoot weigert de overdracht van zijn aandelen te ondertekenen in het register van aandelen, zullen de zaakvoerders hem bij aangetekend schrijven aanmaning doen om deze formaliteit te vervullen binnen de acht dagen. Bleef deze aanmaning zonder gevolg, dan zullen de zaakvoerders, na afloop van de gestelde termijn, mogen ondertekenen in de plaats van de in gebreke zijnde vennoot.

Artikel 10 - Bestuur

De vennootschap wordt beheerd door een of meer zaakvoerders al of niet vennoten.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij hebben namelijk het recht om alle roerende en onroerende goederen te huren, te verhuren, te kopen, te verkopen, te ruilen; alle contracten af te sluiten en uit te voeren; leningen toe te staan of aan te gaan; alle roerende en onroerende goederen van de maatschappij in pand te geven; het onroerend beslag te bedingen, te verzaken aan alle rechten, voorrechten, hypotheekrechten en rechtsvorderingen tot ontbinding; opheffing te geven en toe te stemmen in de doorhaling van alle inschrijvingen, overschrijvingen, tegenstellingen en andere beletselen, het alles zo voor als na de betaling; alle werklieden en bedienden aan te nemen of te ontslaan, transactie te sluiten betreffende alle betwistingen.

De zaakvoerders mogen niet het geheel van hun machten aan derden overdragen; voor het dagelijks bestuur is het wel toegelaten bepaalde machten voor een bepaalde tijd of doeleinde aan derden te delegeren.

Er kan aan de zaakvoerders vaste wedden en vergoedingen toegekend worden, door voorafname op de algemene onkosten en waarvan de bedragen vastgesteld worden door de algemene vergadering of door buitengewone algemene vergadering.

De duur van hun ambt is niet beperkt.

Ingeval van tegenstrijdig belang tussen de vennootschap en de enige vennoot in een verrichting, moet hij hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 11

Overeenkomstig artikel 15 der Wetboek van Vennootschappen en zolang de vennootschap beantwoordt aan de criteria voorzien door de wet, wordt geen commissaris benoemd.

Elke vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheden van een commissaris. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 12 - Algemene vergadering

De jaarvergadering zal elk jaar plaats hebben op 23 november, om 18 uur, in de zetel of in elke andere plaats vernoemd in de uitnodiging. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag. Bovendien zal een buitengewone algemene vergadering door de zaakvoerder worden bijeengeroepen telkenmale het maatschappelijk belang dit eist.

De vergadering zal beslissen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Ingeval van enige vennoot zullen de machten van de algemene vergadering door hem uitgeoefend worden. Hij zal de machten die hij uit dien hoofde uitoefent in geen geval mogen overdragen. Zijn beslissingen zullen worden ingeschreven in een register bijgehouden in de zetel.

Artikel 13 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 augustus en eindigt op eenendertig juli van ieder jaar.

De inventarissen en balansen zullen opgemaakt worden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 14 - Bestemming van de resultaten

Het batig saldo van de balans maakt, na aftrek der lasten, algemene onkosten en nodige delgingen, de nettowinst uit van de vennootschap.

Van deze winst wordt minstens vijf ten honderd afgehouden om een wettelijk reservefonds samen te stellen. Die verplichting houdt op zodra het wettelijk reservefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Zij ontstaat wederom indien, om gelijk welke reden, het reservefonds verminderd werd.

De bestemming van het saldo zal ieder jaar beslist worden door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 15  Ontbinding - Vereffening

De vennootschap wordt ontbonden in al de gevallen door de wet voorzien.

Zij mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, stelt de

algemene vergadering van vennoten de vereffenaar aan, bepaalt hun bevoegdheden en hun emolumenten en stelt de wijze van vereffening vast overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, zal de vereffenaar pas in

Luik B - Vervolg

functie treden na de bevestiging door de bevoegde rechtbank van koophandel van zijn

benoeming.

De vereffenaar moet in de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar

een omstandige staat van de toestand van de vereffening overmaken aan de griffie van de

bevoegde rechtbank van koophandel.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening, worden de

netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten het volgestort bedrag van de aandelen

dat niet werd gedelgd terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van

hun aandelen.

Artikel 16 - Verzegeling

In geen geval en onder geen enkel voorwendsel, mogen noch de vennoten, noch de

erfgenamen of schuldeisers van een vennoot de zegels doen leggen op de goederen en

waarden van de vennootschap.

Voor het uitoefenen van hun rechten, zullen zij zich moeten houden aan de

maatschappelijke inventarissen en aan de beslissingen van de algemene vergaderingen.

Artikel 17 - Keuze van woonplaats

Voor de uitvoering van huidige statuten, wordt door ondergetekende vennoten keuze

van woonst gedaan in de zetel van de vennootschap.

Artikel 18 -Wettelijke beschikkingen

Al de in onderhavige statuten niet bedongen beschikkingen zullen geregeld worden

door het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL III

Overgangsperiode

Eerste maatschappelijk boekjaar - Het eerste boekjaar zal de periode bevatten vanaf de dag

van de neerlegging van de documenten vereist door de wet op de griffie van de bevoegde

rechtbank van koophandel tot 31 juli 2014.

Eerste jaarvergadering - De eerste jaarvergadering zal plaats vinden op 23 november 2014.

TITEL IV

Buitengewone algemene vergadering

Na vaststelling van de statuten en volledige oprichting van de vennootschap,

verklaren de comparanten, in hun gemelde hoedanigheid, in buitengewone algemene

vergadering bijeen te komen.

Wordt tot zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap :

Mevrouw Alexia Ladia, voornoemd.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL Quentin Vanhalewyn, notaris de Kraainem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
BANEL

Adresse
MARKT 77 1780 WEMMEL

Code postal : 1780
Localité : WEMMEL
Commune : WEMMEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande