BAUWENS BONSAI

Société en commandite simple


Dénomination : BAUWENS BONSAI
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 843.909.896

Publication

07/03/2012
ÿþ Mop Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

uhIl VIII IIIII V II IIII I~

*iaosioes*

b

s

2. 3 FEV.

ma, rtis ~~1 i

Ifa~Ct.>)~ ' ~- Griffie



oer3 o aso

BAUWENS BONSAI

Gewone Commanditaire Vennootschap Kalenbergstraat, 70, B-1700 Dilbeek

Oprichting

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel

(volledig adres)

Onderwerp akte :

OPRICHTING

Ondergetekenden:

I.BAUWENS Marc, wonende te 1700 Di lbeek, Kalenbergstraat 70,

Voor onbepaalde tijd hoofdelijk aansprakelijke vennoot,

Hierna "de beherende vennoot"

en

2. BRAL Helga, wonende te 1700 Dilbeek, Kalenbergstraat 70

Hierna "de stille vennoot"

' Werd op 1 januari 2012 een gewone commanditaire vennootschap opgericht.

Ter gelegenheid van de oprichting van deze vennootschap doet de beherende vennoot een inbreng; van 500,00 EUR en de stille vennoot van 500,00 EUR, sommen die zij ter beschikking stellen van de vennootschap op haar bankrekening. De vennootschap beschikt aldus bij haar oprichting over een' werkingkapitaal van 1.000,00 EUR.

STATUTEN

Artikel 1 rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire. vennootschap.

Haar naam luidt `BAUWENS BONSAI'

ln alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding; gewone commanditaire vennootschap, of door de initialen "Comm.V" en door de aanduiding van het. ondernemingsnummer.

Artikel 2  zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1700 Di lbeek, Kalenbergstraat 70.

Op de laatste blz. van Ç uiit B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats binnen hetzelfde taalgebied van België door een eenvoudige beslissing vanwege de beherende vennoot mits publicatie in de Bijlagen van het Belgische Staatsblad,

Artikel 3  duur

De vennootschap bestaat vanaf heden en voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, ondercuratelestelling of onbekwaamverklaring van een vennoot. Zij kan slechts vroegtijdig worden ontbonden bij besluit per gewone meerderheid van de vennoten.

Artikel 4  doel

De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland

Aankoop en verkoop in klein- en groothandel van planten, bloemen, bomen, meststoffen,

sproeistoffen, herbiciden, pesticiden, tuingereedschap, tuindecoratie, tuindecoratie, potten en

sierartikels, bonsais

Kweken van planten, bloemen en bomen en bonsais

Verzorgen van planten

Geven van opleidingen, workshops

De vennootschap mag voor eigen rekening en/of voor rekening van derden alle commerciële, industriële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband houden met haar maatschappelijk doel, en die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

Ze mag tevens de activiteiten van het verwerven, in portefeuille houden en verkopen van participaties in gelijk welke vennootschap of onderneming uitoefenen, alsook het deelnemen aan het bestuur in gelijk welke vennootschap, al dan niet middels het uitoefenen van bestuursopdrachten.

Artikel 5  vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende en stille vennoten. Deze vennoten moeten natuurlijke personen zijn.

Indien een beherende vennoot overlijdt, ontslag neemt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder curatele wordt gesteld, moet hij worden opgevolgd door één enkele persoon.

Indien een stille vennoot wegvalt, wordt hij vervangen door de persoon die hij heeft aangewezen als zijn opvolger, mits deze door de andere vennoten wordt aanvaard. Heeft de weggevallen vennoot geen opvolger aangewezen, wordt hij als vennoot vervangen door de persoon die door de overblijvende vennoten wordt aangewezen.

Artikel 6  bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere beherende vennoten die hun functie persoonlijk uitoefenen en zich niet kunnen laten substitueren. Zij zijn individueel bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering, en kunnen individueel de vennootschap verbinden. Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten zijn ongeldig en niet tegenwerpelijk aan derden, en kunnen evenmin worden tegengeworpen door derden aan de vennootschap.

Alle vennoten verbinden zich naar best vermogen in te zetten voor de belangen van de vennootschap en zullen zich onthouden van activiteiten die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De beherende vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

De aansprakelijkheid van de stille vennoot is beperkt tot het bedrag van zijn inbreng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7 --- inbreng van de vennoten

Er worden voor de vennootschap geen aandelen uitgegeven. Iedere vennoot doet een geldelijke inbreng die gestort werd in de maatschappelijke kas.

Daarenboven doen alle vennoten inbreng van hun kundigheid en bekwaamheid, met dien verstande dat de stille vennoten enkel prestaties leveren met betrekking tot de interne werking van de vennootschap, onder meer binnen het kader van de algemene vergadering en met uitsluiting van prestaties op het vlak van de zaakvoering in zoverre het de externe vertegenwoordiging betreft.

Artikel 8  bezoldigingen

Het mandaat van de beherend vennoot is bezoldigd.

Artikel 9  controle

ledere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op informatie bepaald in artikel 64sexies van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 10  algemene vergadering

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende als de stille vennoten. De vennoten komen bijeen telkens wanneer één der vennoten hierom verzoekt. Opdat de vergadering rechtsgeldige beslissingen zou kunnen nemen, dient een meerderheid van de vennoten de beslissingen goed te keuren. Wijzigingen van de essentiële delen van dit vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten.

Artikel 11 boekjaar - jaarrekening van het resultaat

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot en met 3 I december. Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maken de beherende vennoten de inventaris op van het vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend maken de beherende vennoten de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. Deze jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Ze vormt één geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de Boekhoudwet en het Wetboek van Vennootschappen.

Ze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering die gehouden wordt op de laatste vrijdag van de maand mei, volgende op het afgesloten boekjaar, om 14u.

Deze vergadering beslist over de goedkeuring evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoten.

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van dit batig saldo.

Het eerste boekjaar vangt aan op 1 januari 2012 en zal eindigen op 31 december 2012. De eerste algemene vergadering zal dus plaatsvinden op de laatste vrijdag van de maand mei 2013.

Artikel 12  ontbinding en vereffening

De vennootschap wordt ontbonden hetzij ingevolge rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft bekomen, hetzij ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering, genomen met 3/a-meerderheid van stemmen.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

De vereffening zal geschieden door een vereffenaar door de algemene vergadering te kiezen. Het nettoprovenue van de vereffening na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen wordt door de vereffenaar verdeeld onder de vennoten a rato van hun inbreng.

Als de vereffenaar zijn opdracht heeft beëindigd, brengt hij verslag uit aan de algemene vergadering die na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de vennoten aangestelde commissaris ter verificatie van het verslag van de vereffenaar, de vereffeningsrekening goedkeurt en de vereffenaar kwijting verleent, waarna de vereffening is gesloten.

Gedaan te Lennik, op 1 januari 2012.

Hierbij tegelijk neergelegd : geregistreerde oprichtingsakte

BAUWENS Marc

Beherende Vennoot

Vopr-

behouden

"

aan hel

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BAUWENS BONSAI

Adresse
KALENBERGSTRAAT 70 1700 DILBEEK

Code postal : 1700
Localité : DILBEEK
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande