BELCOTAX

Divers


Dénomination : BELCOTAX
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 508.812.906

Publication

14/11/2014
ÿþ Mcd Word 11,1

%e j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

n

tll !!!,11111,1











Ondernemingsnr : 0508812906

Benaming

(voluit) : BELCOTAX

(verkort)

neergefegdiortfivangen op

4 4 NOV, 2014

tèi" âme üân

rectrttraniC van %p. _ _

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : 1840 LONDERZEEL, SINT JOZEFSTRAAT 5

(volledig adres)

Onderwerp akte : OMVORMING IN EEN BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris An ROBBERECHTS, vennoot in de vennootschap `Robberechts & Van Riet', met maatschappelijke zetel te 1840 Londerzeel, Molenstraat 87, op negenentwintig oktober tweeduizend veertien.

Blijkt dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering van vennoten van de gewone commanditaire vennootschap 'BELCOTAX', met maatschappelijke zetel te 1840 Londerzeel, Sint Jo-zefstraat 5, ondernemingsnummer 0508812906.

De buitengewone algemene vergadering heeft volgende besluiten met éénparigheid van stemmen genomen:

1. Eerste besluit

In het vooruitzicht van de omvorming in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zoals hierna bepaald, wordt bevestigd dat het kapitaal volstort is ten belope van het wettelijk minimum, namelijk zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 ¬ ). Daartoe overhandigen de comparanten mij een bankattest afgeleverd door KBC Bank, op datum van twintig oktober, tweeduizend veertien waaruit blijkt dat een bedrag van vijfduizend tweehonderd euro (5.200,00 ¬ ) werd gestort op rekening van de vennootschap, met nummer BE10 7440 5081 9404, gelet op de voorafgaandelijke volstorting van duizend euro (1.000,00 ¬ ).

Dit attest zal door de notaris bewaard worden in het dossier.

2. Tweede besluit

De toelichting van de zaakvoerder aangaande het voorstel tot omzetting van de gewone commanditaire vennootschap in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt aanhoord.

3. Derde besluit

Aanhoord wordt vervolgens de staat van het actief en passief van de gewone commanditaire vennootschap,

afgesloten op dertig september tweeduizend veertien.

4. Vierde besluit

Het verslag van de externe accountant, mevrouw Barbara Dragon, te 1730 Kobbegem, Lierput 16, over de staat van activa en passiva, en in het bijzonder of daarin de toestand van de vennootschap op getrouwe en juiste wijze is weergegeven, wordt tenslotte aanhoord.

Het besluit van dit verslag luidt als volgt:

'6 Besluit

Mijn werkzaamheden zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva afgesloten op 30 september 2014 die het bestuursorgaan heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. Uit onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad.

Het netto-actief volgens deze staat van activa en passiva afgesloten op 30 september 2014 bedraagt 22,300,56 euro en stemt ten minste overeen met het bedrag van het maatschappelijk kapitaal. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.550,00 euro en stemt overeen met het minimum kapitaal van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het maatschappelijk kapitaal is voor 1.000,00 euro volstort en is in casu kleiner dan het minimum te volstorten kapitaal van 6.200,00 euro in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met minimaal 2 aandeelhouders. Het volstorte kapitaal is aldus

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

v Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge ontoereikend ten belope van 5.200,00 euro en dit bedrag dient naar aanleiding van de omzetting te worden

volstort door de aandeelhouders.

Hierdoor zal het netto actief van de vennootschap na de omzetting op E 27.500,56 gebracht worden.

Onderhavig verslag werd opgesteld voor het gebruik van de aandeelhouders van de vennootschap in het

kader van de geplande wijziging van de rechtsvorm zoals hierboven beschreven en kan derhalve voor geen

enkel ander doel worden gebruikt.

Kobbegem, 13 oktober 2014

Barbara Dragon

Accountant'

5. Vijfde besluit

De vergadering beslist de vorm van de vennootschap te wijzigen, zonder verandering van haar rechtspersoonlijkheid, en de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vomi van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aan te nemen.

Het kapitaal en de reserves blijven dezelfde, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en  vermeerderingen, en de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boeken en de boekhouding die door de gewone commanditaire vennootschap werden gehouden, voortzetten.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behoudt het ondernemingsnummer 0508812906 waaronder de vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel.

De omzetting geschiedt op basis van de staat van aotiva en passiva afgesloten per dertig september tweeduizend veertien.

Alle verrichtingen die sinds deze datum werden gedaan door de gewone commanditaire vennootschap worden verondersteld verricht te zijn voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, inzonderheid voor wat het opmaken van de maatschappelijke rekeningen betreft.

6. Zesde besluit

De benoeming van mevrouw Heidi Verhasselt, voornoemd, tot statutair zaakvoerder van de vennootschap,

bij de onderhandse oprichtingsakte wordt bevestigd.

7. Zevende besluit

Het huidige maatschappelijk boekjaar wordt verlengd tot dertig juni tweeduizend vijftien.

Artikel 26 van de statuten wordt dienovereenkomstig aangepast.

8. Achtste besluit

De datum van de jaarlijkse algemene vergadering wordt verplaatst naar de drieëntwintigste van de maand

december om vijftien uur in plaats van de drieëntwintigste van de maand juni om vijftien uur.

Artikel 14 van de statuten wordt dienovereenkomstig aangepast.

9. Negende besluit

De nieuwe statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid "BELCOTAX' worden tenslotte vastgesteld als volgt, overeenkomstig de hoger

genomen beslissingen:

STATUTEN

1. De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid.

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4,

2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Zij krijgt de naam: "BELCOTAX".

Deze benaming dient steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd te worden door de woorden "burgerlijke

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid".

2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1840 Londerzeel, Sint Jozefstraat 5.

3. De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 16 oktober 2010.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belasting-aangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belas-tingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle lenin-gen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf ais voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 be-treffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

4. De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

5. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00 ¬ ). Het wordt vertegenwoordigd door duizend achthonderd vijfenvijftig aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één/duizend áchthonderd vijfenvijftigste van het kapitaal vertegenwoordigen. Ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar.

6. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

De zaakvoerder(s) wordt(en) benoemd door de algemene vergadering der vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Indien vennootschappen van belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeen-komstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft van belastingconsulent. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze op-dracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van belastingconsulent; de andere mag:

* een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als

gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

* een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

* een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

* een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders kunnen slechts ongevraagd worden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering dat met eenparigheid van stemmen moet warden aangenomen, met uitsluiting van de zaakvoerder zelf, indien deze tevens vennoot is.

Elke zaakvoerder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien. Uittredende zaakvoerders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van zaakvoerder bezoldigen.

Binnen acht dagen na hun benoeming/ontslag moeten de zaakvoerders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoeming- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koop-handel.

Als enige statutaire zaakvoerder wordt heden benoemd: mevrouw Heidi Verhasselt, voornoemd.

Behalve indien de vennoot-'schap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels.

Het college van zaakvoerders kiest bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, een voorzitter. Het college van zaakvoerders bepaalt tevens bij gewone meerderheid de duur van het mandaat van de voorzitter.

De voorzitter zit het college van zaakvoerders en de algemene vergadering voor. Bij gebrek aan voorzitter, wordt zijn functie voor de betreffende vergadering waargenomen door de oudste aanwezige zaakvoerder in leeftijd, tenzij de voorzitter zelf zijn plaatsvervanger heeft aangeduid onder de overige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens één zaakvoerder hierom verzoekt.

Het college van zaakvoerders komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief bevat de agenda en wordt minstens acht dagen vaar het college van zaakvoerders opgestuurd. Over punten die niet op de agenda voorkomen, kan slechts geldig worden beraadslaagd en beslist indien alle zaakvoerders aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn en akkoord zijn over de betreffende agendapunten te beraadslagen.

Iedere zaakvoerder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, tweede lid van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van het college van zaakvoerders om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een zaakvoerder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, naast zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan het college van zaakvoerders slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het college van zaakvoerders kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie; dit wordt uitdrukkelijk zo genotuleerd.

Elke beslissing van het college van zaakvoerders wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerders, en bij onthouding van één of meerdere onder hen, met de meerderheid van de andere zaakvoerders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van het college van zaakvoerders worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de zaakvoerders.

Het bestuursorgaan kan gevolmachtigden aanstellen voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen binnen de beperkingen van hun professionele bevoegdheid en onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen betreffende het voeren van de titel en de uitoefening van het beroep van belastingconsulent. De personen aan wie een volmacht werd verleend en die geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, kunnen geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep of het voeren van de titel van belastingconsulent.

Deze beperking is niet van toepassing op de gevolmachtigde die een hoedanigheid heeft die vermeld is

onder artikel 10, Ede alinea van deze statuten die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van hun verleende volmacht,

onverminderd de verantwoorde-'lijkheid van de betrokken zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht. Behalve indien de vennootschap slechts één zaak-voerder telt, gelden de hiernavolgende regels.

Het college van zaakvoerders bezit de meest uitgebreide bestuur- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en mag alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negen-tienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten.

De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van belas-tingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze

beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 10, Ede alinea.

Zonder afbreuk aan het voorgaande, ligt alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden, bijgevolg in de bevoegdheid van de het college van zaakvoerders.

7. De jaarvergadering zal gehouden worden op de drieëntwintigste van de maand december om vijftien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

8. Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

9. Het batig saldo van de balans, na aftrek van de lasten, algemene onkosten, nodige delgingen en voorzieningen, is de netto-winst van de vennootschap.

Van deze winst wordt minstens vijf procent afgehouden om een wettelijke reserve samen te stellen; deze afhoudingen zullen ophouden verplichtend te zijn wanneer het reservefonds één /tiende zal bereikt hebben van het maatschappelijk kapitaal. Het saldo zal besteed worden volgens beslissing van de algemene vergadering.

SLUITING DER VERGADERING

Gezien de volledige agenda werd afgehandeld wordt de vergadering gesloten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

B1,iLAGE : kopie van de akte, verslag zaakvoerder, staat actief en passief, verslag externe

accountant.

1

Op de laatste blz van Luik B vermelden , Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

02/01/2014
ÿþMod Word 11.1

Brr `- 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-behoudE

aan het

Belgisc Staatsbh

Ondernemingsnr : 0508.812.906 Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Belcotax

4~~

1 8DEC2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Sint Jozefstraat 5, 1840 Londerzeel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Kapitaalverhoging -wijziging statuten

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering dd. 16 december 2013 blijkt dat de vergadering de volgende besluiten,heeft genomen:

- Verhoging van het kapitaal van de venootschap met zeventienduizend vijfhonderd vijftig (17,550,00) EUR om het te brengen van duizend (1.000,00) EUR op achttienduizend vijfhonderd vijftig (18.550,00) EUR door inbreng in geld, mits creatie en uitgifte van duizend zevenhonderd vijfenvijftig (1.755) aandelen zonder aanduidig van nominale waarde, die elke één/duizend achthonderd vijfenvijftigste (1/1855) van het kapitaal vertegenwoordigen, welke aandelen worden uitgegeven tegen de prijs van 10 (10,00) EUR per aandeel, hetzij tegen de globale prijs van zeventienduizend vijfhonderd vijftig (17.550,00) EUR.

Deze duizend zevenhonderd vijfenvijftig (1.755) nieuw gecreëerde aandelen zijn van dezelfde aard en geven dezelfde rechten en voordelen als de reeds bestaande aandelen en zullen delen in de winsten pro rata temporis van het huidige boekjaar.

Op de kapitaalverhoging wordt ingeschreven door mevrouw Heidi Verhasselt, die inschrijft op de totaliteit van de duizend zevenhonderd vijfenvijftig (1.755) nieuw gecreëerde aandelen. Het bedrag van de kapitaalverhoging zal worden volstort overeenkomstig de behoeften van de vennootschap.

Wijziging van artikel 5 van de statuten teneinde dit artikel in overeenstemming te brengen met voormelde kapitaalverhoging als volgt:

"Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550,00) en is verdeeld in 1.855 aandelen met een fractiewaarde van één duizend achthonderd vijfenvijftigste (1/1.855ste) van het kapitaal.

Te allen tijde kunnen bijkomende deelnemingen, waaraan verschillende rechten en/of verplichtingen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

Heidi Verhasselt

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

15/01/2013
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblat

*13008871*

BRUSSF ::

0 2 JAN. 2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting-Statuten-Benoemingen

Er blijkt uit een onderhandse akte opgesteld, het jaar tweeduizend en twaalf, op 27 december, te Londerzeel,

Tussen :

1) Mevrouw Heidi Verhasselt; geboren te Willebroek op 13 februari 1978, wonende te Londerzeel, Sint Jozefstraat 5; en

2) De heer Koen Vanoppen, geboren te Neerpelt, op 31 januari 1984, wonende te Londerzeel, Sint Jozefstraat 5 anderzijds

werd overeengekomen wat volgt:

TITEL 1 OPRICHTING

RECHTSVORM  NAAM - ZETEL

De comparanten verklaren bij deze een gewone commanditaire vennootschap op te richten genaamd "Belcotax", gevestigd te 1840 Londerzeel, Sint Jozefstraat 5, waarvan de statuten hebben bepaald zoals hierna opgegeven wordt. De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

OPRICHTERS - VENNOTEN

Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de

vennootschap.

Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot.

KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend euro (¬ 1.000,00) en is verdeeld in 100 aandelen met een fractiewaarde van één honderste (11100ste) van het kapitaal. Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng.

INBRENG VAN GELD

Oprichter sub 1, voornoemd, heeft ingetekend op 99 aandelen en brengt hierop een som geld in ten bedrage van negenhonderd negen en negentig euro (¬ 990,00);

Oprichter sub 2, voornoemd, heeft ingetekend op 1 aandeel en brengt hierop een som geld in ten bedrage van tien euro (¬ 10,00).

Samen, twee deelnemingen van 100 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

5n8.842 Ja

Belcotax

Gewone commanditaire vennootschap Sint Jozefstraat 5, 1840 Londerzeel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De toegekende aandelen naar aanleiding van de inbreng van de hierboven beschreven goederen, komen

aan de comparanten toe als volgt:

-Comparant sub 1, negen en negentig (99) aandelen

-Comparant sub 2, één (1) aandeel

Sameri: honderd (100) aandelen

TOTSTANDKOMING -- DUUR

De vennootschap komt tot stand en begint te werken op 1 januari 2013. Zij bestaat voor onbepaalde duur en eindigt bij haar ontbinding.

De oprichters verklaren overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen over-'neemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting sedert 1 januari 2013.

ZAAKVOERDERS

Als statutaire zaakvoerder van de vennootschap voor onbepaalde duur, aan wie de bevoegdheid verleend wordt om binnen de perken van wat hierna in de statuten is bedongen, de vennootschap te verbinden, treedt op: mevrouw Heidi Verhasseit, wonende te 1840 Londerzeel, Sint Jozefstraat 5

STATUTEN

De statuten van de vennootschap worden door de vennoten-oprichters vastgesteld in dezer voege:

TITEL 2 STATUTEN.

ARTIKEL EEN - RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap (Comm.V). Haar naam luidt "Belcotax".

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

ARTIKEL TWEE - ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1840 Londerzeel, Sint Jozefstraat 5.

Hij mag, mits naleving van de toepasselijke taalwetgeving, worden verplaatst naar elke andere plaats in België door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder of het college van zaakvoerders. De vennootschap kan, bij besluit van de zaakvoerder of het college van zaakvoerders, administratieve zetels, bijkantoren en agentschappen binnen België of in het buitenland oprichten.

Elke wijziging van de maatschappelijke zetel zal door de zaakvoerder of het college van zaakvoerders bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL DRIE - DOEL

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten,

Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 16 oktober 2010.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in aile belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt ais hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor eeri bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

ARTIKEL VIER - DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en eindigt bij haar ontbinding, waartoe besloten kan worden door de algemene vergadering der vennoten die beslist met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

ARTIKEL VIJF - KAPITAAL - DEELNEMINGEN

Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend euro (¬ 1.000,00) en is verdeeld in 100 aandelen met een fractiewaarde van één honderdste (1/900ste) van het kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap werd bij oprichting volledig en onvoorwaardelijk onderschreven en volledig volstort door middel van inbrengen in geld.

Te allen tijde kunnen bijkomende deelnemingen, waaraan verschillende rechten en/of verplichtingen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

ARTIKEL ZES - REGISTER VAN AANDELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een register van aandelen wordt -lop de zetel gehouden, De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving In het register van aandelen. De overdrachten en de overgangen van deelnemingen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

In het register van aandelen wordt aangetekend : (i) de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende deelnemingen; (ii) de gedane stortingen en (iii) de overdrachten en de overgangen van deelnemingen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder of het college van zaakvoerders en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden. Elke vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, onder voorbehoud van het hetgeen in artikel 8 is vermeld. De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in de Bijlagen van Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, liet aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden met inachtneming van wat in artikel 8 staat vermeld.

ARTIKEL ZEVEN - HOEDANIGHEID VENNOTEN

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen.

a) Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en de verliezen van de vennootschap slechts in tot het beloop van hun inbreng. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en om controle uit te oefenen op de vennootschap.

ARTIKELACHT ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

SAMENSTELLING EN STEMRECHTEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

De algemene vergadering van vennoten, geldig samengesteld, vertegenwoordigt alle stille vennoten en de commanditeerde venno(o)t(en). Zij bevat alle vennoten, die allen stemrecht hebben,

Elke vennoot heeft op de algemene vergadering een hoeveelheid stemmen in evenredigheid met het aandeel van zijn deelneming in het kapitaal van de vennootschap op dat ogenblik, De beslissingen genomen door de geldig samengestelde algemene vergadering van vennoten verbinden alle vennoten, zelfs diegenen die niet vertegenwoordigd waren of die een negatieve stem hebben uitgebracht.

De stemrechten mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van 16 oktober 2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 4 mei 1999, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en mits de voorafgaande goedkeuring van het de gecommanditeerde vennoot.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt.

UITSLUITING

Enkel belastingconsulenten die lid zijn van het instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten mogen wettelijk in het bezit zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat enkel zij een beslissende invloed kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

Indien ten gevolge van een (I) transactie onder levenden houdende het afsluiten van overeenkomsten met derden of andere vennoten, die tot doel heeft (dit is een niet-limitatieve opsomming) de koopverkoop, de ruil, de vereffeningverdeling van de huwgemeenschap tussen echtgenoten, de vereffeningverdeling van een onverdeeldheid tussen met scheiding van goederen gehuwde echtgenoten, de schenking van effecten onder levenden, de vestiging van zekerheden, de inbreng in een andere vennootschap, de inbreng van een algemeenheid van goederen of van een tak van werkzaamheid, de overdracht ten gevolge van fusie of splitsing van vennootschappen en dit van zowel de volle als de blote eigendom, het vruchtgebruik en de genotsrechten op de betreffende stemrechten, dan wel elke optie met betrekking tot dergelijke overdracht en/of (ii) van het overgaan van stemrechten wegens overlijden niet meer aan deze meerderheidsvoorwaarde wordt voldaan,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

maalt dit een gegronde reden uit tot uitsluiting en moet (moeten) de vennoot (vennoten) op wie deze gegronde reden betrekking heeft, overeenkomstig huidig artikel van de statuten, worden uitgesloten.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de zaakvoerder of het college van zaakvoerders en in tweede orde door de overige venno(o)t(en). Elke beslissing tot uitsluiting moet gemotiveerd zijn door de voormelde gegronde reden in hoofde van de betrokken vennoot (vennoten).

De vennoot (vennoten) van wie de uitsluiting wordt gevraagd, wordt (warden) hiervan op de hoogte gebracht door de zaakvoerder of het college van zaakvoerders en in tweede orde door de overige venno(o)t(en) middels een aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting. Een kopie van dit gemotiveerde voorste! wordt eventueel aan de overige vennoten toegezonden. De vennoot (vennoten) van wie de uitsluiting wordt gevraagd moet(en) worden uitgenodigd zijn (hun) opmerkingen binnen een maand na de verzending van deze per Kerende aangetekende brief schriftelijk kenbaar te maken, Als hij (zij) erom verzoekt (verzoeken) in zijn (hun) schriftelijke opmerkingen moet(en) de vennoot (vennoten) worden gehoord.

De beslissing tot uitstuiting wordt genomen door de zaakvoerder of het college van zaakvoerders en in tweede orde door de overige venno(o)t(en) die ten vroegste één maand en vijftien dagen na het versturen van de aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting bijeenkomt. Een eensluidend afschrift van de beslissing wordt binnen de vijftien dagen per aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot (vennoten) verstuurd.

De uitgesloten vennoot (vennoten), of bij zijn (hun) overlijden zijn (hun) erfgenamen, kan (kunnen) geen enkel ander recht ten aanzien van de vennootschap laten gelden.

ARTIKEL NEGEN - PLAATS EN DATUM VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

De jaarvergadering zal gehouden worden op 23 juni om 15.00 uur,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaar-ver-gadering de volgende werkdag plaats,

gen bijzondere of buitengewone algemene -vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens ais het belang van de vennootschap zulks vereist.

De algemene vergaderingen van vennoten mogen bij-eenge-roepen worden door de zaakvoerder(s), of indien er geen zaakvoerder(s) werd(en) aangesteld, door de gecommanditeerde vennoot. Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering dient bijeengeroepen te worden op vraag van één of meer stille venno(o)t(en) die minstens éénlvijfde van de stemmen verte-genwoor-digen.

De jaarlijkse,- bijzondere of buitengewone vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medege-deeld.

ARTIKEL TIEN -- OPROEPINGEN TOT DE ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

De oproepingen voor aile algemene vergaderingen van vennoten worden aan alle vennoten verstuurd per gewone post door het zaakvoerder(s), of indien er geen zaakvoerder(s) werd(en) aangesteld, door de gecommanditeerde vennoot, tenminste vijftien dagen voor de datum van de vergadering. Elke vennoot kan verzaken aan de oproepingsformaliteiten.

De oproepingen tot een algemene vergadering van vennoten dienen de agenda te vermelden.

De jaarrekening wordt ten laatste samen met de oproeping tot de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten overgemaakt aan de vennoten.

De algemene vergadering van vennoten kan slechts beraadslagen over de onderwerpen die op de agenda werden geplaatst, behalve indien de vennoten bij eenparigheid beslissen bepaalde onderwerpen aan de agenda toe te voegen.

ARTIKEL ELF -- VERTEGENWOORDIGING TIJDENS DE ALGEMENE VERGADERING

pe stille venno(o)t(en) kan/kunnen zich op de algemene aandeelhoudersvergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot, De volmachten dienen een handtekening te dragen (desgevallend een digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

lf

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder of gecommanditeerde vennoot eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergade-'ring.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

ARTIKEL TWAALF - BUREAU - NOTULEN

Alvorens aan de vergadering deel te nemen, zijn de vennoten of hun voi-'machtdra-'gers verplicht de aanwe-'zig-'heidslijst, met aanduiding van de naam, de voor-'na(a)m.(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutai-'re zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te onder-'teke`'nen.

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de gecommanditeerde vennoot.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom ver-'zoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

ARTIKEL DERTIEN - BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten. De zaakvoerder(s) wordt(en) benoemd door de algemene vergadering der vennoten. Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige reden door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten.

Is er slechts één zaakvoerder, dat treft hijfzij besluiten naar eigen inzicht.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Indien vennootschappen van belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft van belastingconsulent. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen,

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van belastingconsulent; de andere mag:

" een natuurlijke persoon of rechtspersoón zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

De algemene vergadering mag het mandaat van zaakvoerder bezoldigen.

Binnen acht dagen na hun benoeming/ontslag moeten de zaakvoerders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoeming- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Als enige statutaire zaakvoerder wordt heden benoemd, mevrouw Heidi Verhasselt, woonachtig te 1840 Londerzeel, Sint Jozefstraat 5.

ARTIKEL VEERTIEN - BIJEENKOMSTEN - BERAADSLAGING EN BESLUITVORMING

Behalve indien de vennoot-ischap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels.

Het college van zaakvoerders kiest bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, een voorzitter. Het college van zaakvoerders bepaalt tevens bij gewone meerderheid de duur van het mandaat van de voorzitter.

De voorzitter zit het college van zaakvoerders en de algemene vergadering voor. Bij gebrek aan voorzitter, wordt zijn functie voor de betreffende vergadering waargenomen door de oudste aanwezige zaakvoerder in leeftijd, tenzij de voorzitter zelf zijn plaatsvervanger heeft aangeduid onder de overige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens één zaakvoerder hierom verzoekt.

Het college van zaakvoerders komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief bevat de agenda en wordt minstens acht dagen vóór het college van zaakvoerders opgestuurd, Over punten die niet op de agenda voorkomen, kan slechts geldig worden beraadslaagd en beslist indien alle zaakvoerders aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn en akkoord zijn over de betreffende agendapunten te beraadslagen.

Iedere zaakvoerder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, tweede lid van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van het college van zaakvoerders om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een zaakvoerder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, naast zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan het college van zaakvoerders slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het college van zaakvoerders kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie; dit wordt uitdrukkelijk zo genotuleerd.

Elke beslissing van het college van zaakvoerders wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerders, en bij onthouding van één of meerdere onder hen, met de meerderheid van de andere zaakvoerders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van het college van zaakvoerders worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de zaakvoerders.

ARTIKEL VIJFTIEN  BEVOEGDHEDEN VAN HET BESTUURSORGAAN

Behalve indien de vennoot-ischap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels,

Het college van zaakvoerders bezit de meest uitgebreide bestuur- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en mag alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten. De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder [24, Ede alinea]

Zonder afbreuk aan het voorgaande, ligt alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden, bijgevolg in de bevoegdheid van de het college van zaakvoerders.

ARTIKEL ZESTIEN - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP

De enige zaakvoerder vertegenwoor-'digt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Wanneer er minstens twee zaakvoerders zijn, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee zaakvoerders die van geen volmacht blijk moeten geven, zonder afbreuk aan artikel 26 en afgezien van bijzondere delegaties.

ARTIKEL ZEVENTIEN - CONTROLE

ledere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeksbevoegdheid en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van alle boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. ledere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IAB-accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

ARTIKEL ACHTTIEN - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het jaar.

ARTIKEL NEGENTIEN -JAARREKENING

Aan het eind van elk boekjaar stelt het bestuursorgaan, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd.

ARTIKEL TWINTIG - WINSTVERDELING

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en de reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering volgens de

regels bepaald in deze statuten.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens diezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten,

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen,

De winsten zijn die voor uitkering vatbaar zijn kunnen door de vennoten tijdens een algemene vergadering op elk ogenblik tijdens het jaar worden uitgekeerd. De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip vastgesteld door de statutaire zaakvoerder(s) of de gecommanditeerde vennoot.

Aan de statutaire zaakvoerder(s), of indien geen statutaire zaakvoerder(s) werden benoemd, aan de gecommanditeerde vennoot, wordt de bevoegdheid verleend om te beslissen tot uitkering van interimdividenden uit de winsten van het lopende boekjaar in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling zijn of moeten worden gevormd.

ARTIKEL EENENTWINTIG -- ONTBINDING EN VEREFFENING

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen voorzien door de wet.

De vennootschap mag tevens ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het overlijden van een vennoot heeft niet automatisch de ontbinding van de vennootschap tot gevolg maar brengt het verlies van de hoedanigheid van vennoot mee. In dit geval blijft de vennootschap voortbestaan met de overige vennoten, of indien er slechts één vennoot overblijft, met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, tenzij de resterende vennoten hier anders over beslissen krachtens deze statuten.

Bij ontbinding wordt overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen gehandeld en zal mogelijks één of meerdere vereffenaar(s) dienen te worden benoemd door de algemene vergadering. De statutaire zaakvoerder of de gecommanditeerde vennoot kan mogelijks worden benoemd tot vereffenaar. De vereffenaar zal pas in functie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over alle bevoegdheden genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering Kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken,

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van belastingconsulent, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

ARTIKEL TWEEENTWINTIG - KEUZE VAN WOONPLAATS

ledere vennoot of zaakvoerder, die in het buitenland woont en geen woonplaats in België heeft gekozen, wordt voor de toepassing van deze statuten verondersteld woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar hem aile officiële kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geldig kunnen bezorgd worden.

ARTIKEL DRIEENTWINTIG - VENNOOTSCHAPSRECHT - DEONTOLOGIE

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, met de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig of met de deontologische regels van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zullen ais niet geschreven worden beschouwd.

Alle bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen die overeenstemmen met onderhavige statuten en die er nog niet in vervat zijn, zullen er van rechtswege worden aan toegevoegd.

ARTIKEL VIERENTWINTIG - ALGEMENE BEPALING

De bepalingen van deze statuten die een dwingende wettelijke regel zouden schenden, worden als niet-geschreven beschouwd zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen.

TITEL 3 SLOTBEPALINGEN.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden, 1 januari 2013 en zal worden afgesloten op

31 december 2013.

EERSTE JAAR-+VERGA-IDERING.

De eerste jaarvergade-'ring zal gehouden worden in het jaar 2014.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



GECOMMANDITEERDE VENNOOT

De voornoemde statutaire zaakvoerder verklaart haar mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door

enige maatregel die zich hiertegen verzet. Haar mandaat wordt bezoldigd.



Heidi Verhasselt

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELCOTAX

Adresse
Zetel : 1840 LONDERZEEL, SINT JOZEFSTRAAT 5

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande