BELGIAN ENGLISH LANGUAGE TEACHERS ASSOCIATION, AFGEKORT : BELTA

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN ENGLISH LANGUAGE TEACHERS ASSOCIATION, AFGEKORT : BELTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.461.330

Publication

28/12/2012
ÿþMan 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I1I liqpIllj1111,1)1111

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de j tJE , 2012

DE GRIFT ~E~R,

Ondernemingsnr :503. 41 4 2O

Benaming

(voluit} : Belgian English Language Teachers Association

(verkort) : BELTA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jan Van Ophemstraat 9, 3200 Aarschot

Onderwerp akte : Oprichting vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge OPRICHTINGSAKTE De ondergetekenden,

1. Taylor, James. Avenue Emile de Mot, 22, 1000 Brussel.

2. Kenis, Maria. Jan Van Ophemstraat 9, 3200 Aarschot,

3. Van Landeghem, Guido. Transvaalstraat 62, 2550 Kontich.

4. De Preter, Ellen. Mechelsesteenweg 307, 2500 Lier.

5. Basstanie, Jurgen. Salphensebaan 66, 2980 Zoersel.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met de hierna volgende statuten.

Belgian English Language Teachers Association

Artikel 1

Onder de naam Belgian English Language Teachers Association, afgekort: BELTA, wordt een vereniging zonder winstoogmerk en van onbeperkte duur opgericht, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is: Jan Van Ophemstraat, 9, 3200 Aarschot, gerechtelijk arrondissement Leuven. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "BELTA" te gebruiken. Deze zetel kan gewijzigd worden door de algemene vergadering.

Artikel 2

BELTA stelt zich tot doel:

1) de professionele ontwikkeling te stimuleren van leraren die het Engels als vreemde taal onderwijzen in België

2) nuttige en relevante informatie te verzamelen en te verspreiden over nieuwe ontwikkelingen en initiatieven in het onderwijs van het Engels als vreemde taal

3) mogelijkheden te creëren en kansen te bieden voor discussie over alle onderwerpen op het gebied van het onderwijs van het Engels als vreemde taal

4) samen te werken met andere organisaties die dezelfde of gelijkaardige doelstellingen hebben



De vereniging tracht dit doel ondermeer te bereiken door:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Neem en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a) workshops, lezingen, presentaties

b) website, nieuwsbrief

c) ledenvergaderingen

d) samenwerkingsprojecten met gelijkaardige organisaties

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doei rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Bij de verwezenlijking van de doelstellingen, bevestigt de vereniging haar absolute eerbied ten opzichte van de godsdienstige, filosofische en politieke overtuigingen van elk van haar leden en verwacht van hen dezelfde eerbied.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De vereniging beschikt over de volgende bronnen van inkomsten ;

1) leden - en steunbijdragen,

2) eventuele subsidies,

3) giften, erfstellingen en andere inkomsten,

4) opbrengst van publicaties uitgegeven door de vereniging,

5) alle andere wettelijke bronnen van inkomsten die verband houden met de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 5

Om haar doelstellingen te verwezenlijken beschikt de vereniging over bestuurslichamen;

1°De algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden, zoals verder beschreven onder artikel 6.

2° De raad van bestuur

De leden van de raad van bestuur , zoals beschreven onder artikel 13, worden uit de effectieve leden

verkozen,

Artikel 6

De vereniging onderscheidt effectieve leden en toegetreden leden. Om zich aan te sluiten, betalen

effectieve leden een jaarlijkse bijdrage vastgelegd door de raad van bestuur met een maximum van ¬ 200.

1° Het effectief lid behartigt de doelstellingen van de vzw en neemt actief deel aan het verenigingsleven. De algemene vergadering stelt effectieve leden aan die aldus stemrecht verwerven op deze vergadering. De kandidatuur om effectief lid te worden moet schriftelijk bezorgd worden aan de raad van bestuur.

2° Het toegetreden lid is of was betrokken bij of heeft interesse In het onderwijs van het Engels als vreemde taal in België.

Een toegetreden lid kan zich kandidaat stellen om effectief lid te worden door zijn kandidatuur schriftelijk te bezorgen aan de raad van bestuur, De algemene vergadering beslist over de kandidatuur.

Alle toegetreden leden, zonder enig onderscheid, kunnen deelnemen aan de werkzaamheden; zij genieten ook van de documentatie- en informatiedienst.

Artikel 7

Het aantal effectieve leden van de algemene vergadering is onbeperkt maar bedraagt steeds minimum 5

personen en moet ten minste één lid meer tellen dan de raad van bestuur.

Artikel 8

De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de algemene vergadering en melden dit

schriftelijk aan de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

!MD 22

ArtiKel 9

De algemene vergadering kan een effectief lid uitsluiten. De uitsluiting wordt beslist bij geheime stemming, met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en een quorum van 50% van de effectieve leden. Deze stemming kan slechts geldig plaats hebben nadat het lid waarover moet gestemd worden, gelegenheid heeft gehad de omstandigheden en eventueel de verdediging voor te dragen der feiten die tot uitsluiting aanleiding kunnen geven. Het niet naleven van de statuten of van de huishoudelijke reglementen kan aanleiding geven tot uitsluiting.

Artikel 10

Om het jaar houdt de vereniging haar gewone algemene vergadering op de plaats vermeld in de oproeping, die per e-mail wordt verstuurd. Naargelang van de noodwendigheden kan zij andere vergaderingen houden waarvan datum en plaats door de raad van bestuur worden vastgelegd. De algemene vergadering, en elke andere vergadering van de vereniging kan ook online plaatsvinden. Tijdens online vergaderingen kan ook gestemd worden en kunnen er beslissingen genomen worden. Elke algemene vergadering wordt aan alle effectieve leden bekendgemaakt ten minste 14 dagen voor de vastgestelde datum. De uitnodiging door de raad van bestuur vermeldt de agendapunten. Elk effectief lid mag agendapunten voorleggen aan de raad van bestuur.

De algemene vergadering moet verplicht worden bijeengeroepen door de raad van bestuur op verzoek van één vijfde van de effectieve leden.

De agenda van de algemene vergadering kan steeds worden uitgebreid op verzoek van één twintigste van de effectieve leden: op hun verzoek moeten deze extra punten aan bod komen, Dit recht geldt stilzwijgend uiterlijk tot vlak voor de aanvang van de vergadering.

ArtiKel 11

De algemene vergadering is bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de effectieve leden en de commissarissen.

Ze geeft kwijting aan de bestuurders en commissarissen en ze bepaalt de bezoldiging van de commissarissen.

Ze stelt de statuten op, wijzigt ze en gaat, zo nodig, over tot de ontbinding van de vereniging onder voorbehoud van de bepalingen onder artikel 18.

Zij neemt kennis van, bespreekt, aanvaardt of verwerpt het jaarlijks verslag van de raad van bestuur. Zij aanvaardt of verwerpt het jaarlijks financieel overzicht van de penningmeester voorgelegd in naam van de raad van bestuur en zij keurt de begroting goed die wordt voorgelegd door de raad van bestuur.

Zij benoemt en ontslaat commissarissen die, buiten de raad van bestuur gekozen, belast worden met het onderzoek van de rekeningen en het jaarlijks financieel overzicht.

Zij is ook wettelijk bevoegd voor de omzetting In een vennootschap met sociaal oogmerk en in alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 12

Onder voorbehoud van de bepalingen onder artikels 9, 12°5 en 19, beraadslaagt de algemene vergadering

van rechtswege, ongeacht het aantal aanwezige leden.

1° EIk effectief lid heeft recht op het uitbrengen van één stem en mag één geschreven volmacht voorleggen, die ten laatste bij het begin van de vergadering aan de voorzitter of de ondervoorzitter wordt overhandigd.

2° De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen tenzij de statuten of de wetgeving het anders vermelden.

3' Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris (of door twee bestuurders) en opgenomen in een bijzonder register.

4°Alle effectieve leden krijgen een eensluidend verslag van de algemene vergadering toegestuurd, hetzij per post, fax of e-mail. Zowel toegetreden leden als belanghebbende derden kunnen de besluiten van de algemene vergadering inzien. De besluiten van de algemene vergadering zijn ter inzage beschikbaar op de zetel van de vereniging.

5° Voor de aanstelling van de voorzitter en de leden van de raad van bestuur is de aanwezigheid van 2/3 der stemgerechtigde leden of hun volmachthouders vereist. De stemming gebeurt geheim en bij absolute meerderheid (51%) in de eerste ronde, bij gewone meerderheid der stemmen in de tweede ronde.

Artikel 13

1° De raad van bestuur is minimaal samengesteld uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en

een penningmeester, benoemd door de algemene vergadering.

2° De voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester en alle overige bestuurders zijn benoemd voor hernieuwbare mandaten van 2 jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0p 2.2

3° De kandidaten-bestuursleden dienen schriftelijk hun kandidatuur in bij de raad van bestuur.

Om te mogen kandideren voor een bestuursfunctie moet de kandidaat ten minste 2 jaren actief effectief zijn;

De kandidaat dient zijn schriftelijke kandidatuur in bij de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris.

De raad van bestuur zal de kandidaturen voorleggen aan de algemene vergadering.

4° De bestuurders dienen hun ontslag schriftelijk aan de voorzitter te melden. De voorzitter dient zijn ontslag in bij de ondervoorzitter.

5° Bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

6° De afzetting wordt beslist bij geheime stemming, met een meerderheid van twee derden van alle stemgerechtigde leden of hun gevolmachtigden die aanwezig en vertegenwoordigd moeten zijn, Deze stemming kan slechts geldig plaats hebben nadat het bestuurslid waarover moet gestemd worden, gelegenheid heeft gehad de omstandigheden en eventueel de verdediging voor te dragen der feiten die tot afzetting aanleiding kunnen geven.

Artikel 14

De voorzitter, in overleg met de raad van bestuur, roept de algemene vergadering samen en de vergaderingen van de raad van bestuur. Hij volgt de agenda op en staat in voor het vlot verloop van de vergaderingen, leidt de debatten, neemt de stemmen op en deelt de uitslagen mee.

De voorzitter coördineert de activiteiten van de vereniging zoals vastgelegd door de raad van bestuur en vermeld in deze statuten,

De voorzitter stelt in overleg met de penningmeester een voorstel tot begroting op, Vooraleer de begroting wordt voorgelegd aan de algemene veragdering, keurt de raad van bestuur het ontwerp goed.

Artikel 15

De ondervoorzitter vervangt de voorzitter bij afwezigheid en staat hem bij in een aantal taken na onderlinge afspraak. Zo zij beiden afwezig zijn, zal de oudste in leeftijd van de bestuursleden het voorzitterschap waarnemen.

Artikel 16

De secretaris is belast met de briefwisseling, de redactie van het jaarlijks verslag, het opstellen van de notulen van de algemene vergadering en van de vergaderingen van de raad van bestuur, het versturen van de uitnodigingen en ander administratief werk.

Artikel 17

De penningmeester is belast met

Ide boekhouding,

2het innen van de bijdragen,

3de ontvangsten en uitgaven,

4het opstellen in overleg met de voorzitter van een voorstel tot de begroting en het jaarlijks financiële

overzicht.

Op de vergaderingen van de raad van bestuur geeft hij een omstandige beschrijving van de stand van ontvangsten en uitgaven.

Artikel 18

1° De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door

deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

2° Hij vergadert telkens als hij dit noodzakelijk acht en ten minste tweemaal per jaar. De beslissingen

worden genomen als college, bij eenvoudige meerderheid der aanwezigen.

De aanwezigheid van alle leden van de raad van bestuur is vereist.

3° Hij beheert het vermogen van de vereniging en vertegenwoordigt deze laatste in alle rechterlijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij zal in dit opzicht een gedeelte van zijn bevoegdheden kunnen overdragen aan één of meerdere van zijn leden. De raad van bestuur blijft steeds eindverantwoordelijke.

4° Hij stelt de financiële overzichten van het vorig boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor, evenals de begroting van het komende boekjaar,

5° Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun toevertrouwde opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6° In geval van ontslag of overlijden van één of meerdere bestuurders blijft de algemene vergadering bevoegd voor de invulling van een vacature in de raad van bestuur,

7° De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder, die, afzonderlijk of desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen, gemachtigden genoemd, wordt precies afgebakend door de raad van bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijden met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 19 De statuten kunnen slechts gewijzigd worden indien dit punt op de agenda van de algemene vergadering is vermeld.

1° Elke wijziging van de statuten, op uitzondering van de doelstellingen (art 2), is geldig indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is en een meerderheid van % van de aanwezigen deze wijziging(en) goedkeurt.

Indien een quorum van 2/3 stemgerechtigde leden niet wordt bereikt, wordt een tweede algemene vergadering bijeengeroepen. De wijziging is dan geldig indien 1/2 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is en een 2/3 meerderheid van aanwezigen deze wijziging(en) goedkeurt.

Elk effectief lid kan slechts houder zijn van één volmacht die ten laatste bij het begin van de algemene vergadering aan de voorzitter schriftelijk en ondertekend wordt afgegeven.

2° De doelstellingen (art 2) van de vereniging kunnen slechts gewijzigd worden indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is en een meerderheid van 4/5 deze wijziging(en) goedkeurt.

3° Voor de vrijwillige ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de wijziging van de doelstellingen.

4° De algemene vergadering, die de ontbinding van de vereniging zou uitspreken, zal tevens de bestemming van de gelden en bezittingen van de vereniging bepalen; deze bestemming zal zoveel mogelijk de door de vereniging beoogde doelstellingen benaderen.

Akte Raad van Bestuur BELTA

Tijdens de eerste algemene vergadering op 16 december 2012 werden aangesteld als raad van bestuur

1, Taylor, James. Avenue Emile de Mot, 22, 1000 Brussel.

Geboren in Brighton (Verenigd Koninkrijk) op 02/12/1976

Brits paspoort nummer 205934697

2, Kenis, Maria. Jan Van Ophemstraat 9, 3200 Aarschot,

Geboren in Geel op 15/10/1957

Rijksregistemummer 57,10.15-174.61

3, De Preter, Ellen. Mechelsesteenweg 307, 2500 Lier.

Geboren in Lier op 15/01/1980

Rijksregistemummer 80.01.15-118.52

4, Basstance, Jurgen, Salphensebaan 66, 2980 Zoersel.

Geboren in Brecht op 12/01/1970

Rijksregisternummer 70.01.12-305.36

Bevoegdheden

BELTA Statuten Artikel 18

1° De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door

deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

2° Hij vergadert telkens als hij dit noodzakelijk acht en ten minste tweemaal per jaar. De beslissingen

worden genomen als college, bij eenvoudige meerderheid der aanwezigen.

De aanwezigheid van alle leden van de raad van bestuur is vereist.

3° Hij beheert het vermogen van de vereniging en vertegenwoordigt deze laatste in alle rechterlijke en

buitengerechtelijke handelingen. Hij zal in dit opzicht een gedeelte van zijn bevoegdheden kunnen overdragen

aan één of meerdere van zijn leden. De raad van bestuur blijft steeds eindverantwoordelijke.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

4° Hij stelt de financiële overzichten van het vorig boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor, evenals de begroting van het komende boekjaar.

50 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun toevertrouwde opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

6° ln geval van ontslag of overlijden van één of meerdere bestuurders blijft de algemene vergadering bevoegd voor de invulling van een vacature in de raad van bestuur.

7° De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder, die, afzonderlijk of desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijden met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Akte Gemachtigden BELTA

Tijdens de eerste vergadering van de raad van bestuur op 16 december 2012 werden aangesteld als gemachtigden:

1. Taylor, James. Avenue Emile de Mot, 22, 1000 Brussel.

Geboren in Brighton (Verenigd Koninkrijk) op 02/12/1976

2. Kenis, Maria. Jan Van Ophemstraat 9, 3200 Aarschot. Geboren in Geel op 15/10/1957

3. De Preter, Epen. Mechelsesteenweg 307, 2500 Lier.

Geboren in Lier op 15/01/1980

4. Basstanie, Jurgen. Salphensebaan 66, 2980 Zoerseh Geboren in Brecht op 12/01/1970

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes, werd door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit opgedragen aan bovengenoemde personen, die, afzonderlijk of desgevallend gezamenlijk, optreden.

Zij kunnen de dagelijkse handelingen stellen voor een hernieuwbare periode van twee jaar.

JAMES TAYLOR

MARIA KENIS

GUIDO VAN LANDEGHEM

ELLEN DE PRETER

JURGEN BASSTANIE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persofo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Nam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGIAN ENGLISH LANGUAGE TEACHERS ASS., AFGE…

Adresse
JAN VAN OPHEMSTRAAT 9 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande