BELGIAN MOLECULAR IMAGING COMMUNITY, AFGEKORT : BMIC

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN MOLECULAR IMAGING COMMUNITY, AFGEKORT : BMIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.674.673

Publication

15/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Titel I. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Belgian Molecular Imaging Community V.Z.W.", afgekort: "BMIC".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 1560 Hoeilaart, Bergstraat 46, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel een regionaal netwerk uit te bouwen van jonge wetenschappers in de onderzoeksdiscipline moleculaire beeldvorming. Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: organisatie van congressen, lezingen, colloquia, netwerking activiteiten, jobbeurzen. Het doelpubliek van deze activiteiten bestaat in primaire orde uit de onderzoekers van de verschillende universitaire onderzoekslaboratoria in België binnen deze onderzoeksdiscipline.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het omschreven doel omschreven en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten,

1° De Heer Sam Massa, wonende te 1560 Hoeilaart, Bergstraat 46, geboren op 5 september 1988 te Ukkel

2° Mevrouw Elisabeth Jonckers, wonende te 6687 Bertogne, Gives 1246, geboren op 9 april 1986 te Wilrijk

3° Mevrouw Greetje Vande Velde, wonende te 3010 Kessel-Lo, Albrecht Rodenbachstraat 24, geboren op 27 mei

1980 te Leuven

4° Mevrouw Marleen Keyaerts, wonende te 3080 Tervuren, Pachthofstraat 19, geboren op 29 april 1980 te

Leuven

5° Mevrouw Benedicte Jordan, wonende te 1930 Zaventem, Emiel Hullebroecklaan 19, geboren op 6 september

1976 te Charleroi

zijn overeengekomen op 12 januari 2015, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk Belgian Molecular Imaging Community op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

2. STATUTEN

1. OPRICHTING

De ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Belgian Molecular Imaging Community

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BMIC

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bergstraat 46

*15300825*

Luik B

België

1560

0568674673

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Hoeilaart

Griffie

Neergelegd

13-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II. Leden

Art. 5. In de vereninging zijn er werkende leden en toegetreden leden.

Art. 6. De vereniging zal minstens vijf werkende leden tellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke senior researcher in de onderzoeksdiscipline moleculaire beeldvorming die door de algemene vergadering als zodanig worden toegelaten.

Een kandidaat-werkend lid dient zijn verzoek tot toetreding schriftelijk te richten aan de algemene vergadering. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De algemene vergadering beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De algemene vergadering dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de algemene vergadering de toelating van een kandidaat-werkend lid weigert, kan dit kandidaat-werkend lid slechts een nieuwe aanvraag indienen zes maanden na deze weigering.

Art. 8. Elk werkend lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk ter kennis te worden gebracht aan de algemene vergadering. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Een werkend lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 9. De bijdrage van de werkende leden wordt vastgelegd op maximum vijftig euro per jaar. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan alle werkende leden.

Art. 10. Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden elke persoon die verbonden is of verbonden was aan een universitair onderzoekslaboratorium in België binnen de onderzoeksdiscipline moleculaire beeldvorming. Een kandidaat-toegetreden lid dient zijn verzoek tot toetreding schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief, per e-mail of bij de registratie voor een activiteit van de vereniging. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 11. Elk toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk ter kennis te worden gebracht aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de raad van bestuur met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 12. De bijdrage van de toegetreden leden wordt vastgelegd op maximum vijftig euro per jaar. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan alle toegetreden leden.

Art. 13. De toegetreden leden kunnen de notulen van de algemene vergadering schriftelijk opvragen. Dit schriftelijk verzoek, gericht aan de algemene vergadering, kan gebeuren per brief of e-mail.

De werkende leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Titel III. Algemene vergadering

Art. 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen. Een werkend lid mag evenwel geen houder zijn van meer dan één volmacht.

Art. 15. De algemene vergadering is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Art. 16. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de wet van 27 juni 1921.

Art. 17. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Tevens moet zij binnen de maand bijeengeroepen worden wanneer een vijfde van de werkende leden dit vraagt.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door een twintigste van de werkende leden moet op de agenda worden geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel de voorzitter van de raad van bestuur als van de gedelegeerd bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 18. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 19. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering. Voor uitsluiten van leden is een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist. Wijzigen van de statuten vereist aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derde van de stemmen.

Art. 20. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

De besluiten van de algemene vergadering worden de werkende leden bij gewone brief ter kennis gebracht. De toegetreden leden kunnen de notulen van de algemene vergadering schriftelijk opvragen.

Titel IV. Bestuur

Art. 21. De raad van bestuur bestaat uit minimum vier bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 22. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen. De bestuurders worden benoemd voor minstens twee jaar. Hun benoeming is hernieuwbaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Art. 23. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft. Het ontslag dient schriftelijk ter kennis te worden gebracht aan de algemene vergadering. Dit schriftelijk verzoek kan per brief of per e-mail. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde en met onmiddellijke ingang ontslagen worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting het aantal bestuurders onder het statutair minimum daalt, dan blijft de bestuurder in functie totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Art. 24. De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 25. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 26. De raad van bestuur benoemt een gedelegeerd bestuurder die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze benoeming is voor minstens 1 jaar en hernieuwbaar. De gedelegeerd bestuurder verzorgt de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Voor handelingen waarvan de waarde de duizend euro overschrijdt is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders noodzakelijk. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan per brief of per e-mail. De gedelegeerd bestuurder kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden met een gewone meerderheid.

Art. 27. De raad van bestuur stelt jaarlijks een organiserend comité aan voor de praktische aspecten van de organisatie van de activiteiten van de vereniging.

Het organiserend comité kan zowel uit werkende leden als toegetreden leden bestaan. Voor de samenstelling ervan wordt gestreefd naar een vertegenwoordiging van alle Vlaamse en Waalse Universiteiten. De penningmeester en secretaris van de raad van bestuur maken tevens deel uit van het organiserend comité. Een kandidaat lid van het organiserend comité dient zijn verzoek tot toetreding schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De organisatie en werking van het organiserend comité worden bepaald door de raad van bestuur en neergeschreven in een huishoudelijk reglement. Het organiserend comité moet minstens drie maal per jaar vergaderen. De notulen van deze vergaderingen worden ten laatste één maand na de vergadering schriftelijk meegedeeld aan de raad van bestuur. De notulen dienen een organisatorische en financiële samenvatting te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

bevatten van de activiteiten van de vereniging.

De opdracht van een lid van het organiserend comité eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. Een lid van het organiserend comité kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan per brief of per e-mail. Een lid van het organiserend comité kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden met een gewone meerderheid.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 28. De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen en richt hiervoor een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek gebeurt per brief of per e-mail. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur binnen de maand na het verzoek. Alle bestuurders moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De agenda wordt samengesteld door de voorzitter van raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de gedelegeerd bestuurder of gezamenlijk door twee bestuurders.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de raad van bestuur.

De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. De besluiten van de raad van bestuur worden de werkende leden bij gewone brief ter kennis gebracht.

Titel V. Begrotingen, rekeningen

Art. 29. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI. Ontbinding, vereffening

Art. 30. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de

rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 31. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Titel VII. Slot

Art. 32. Voor alles waarin de statuten niet uitdrukkelijk voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken

inzake de verenigingen van toepassing.

3. BIJZONDERE BEPALINGEN

Alle voormelde oprichters van de vereniging beslisten tijdens de bijzondere algemene vergadering, die tevens

doorging als oprichtingsvergadering, met eenparigheid van stemmen:

a. Sam Massa, voornoemd, wordt belast met de neerlegging van de oprichtingsakte, alsook de akten van aanstelling van bestuurders.

b. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2015.

c. Worden benoemd tot leden van de raad van bestuur: Sam Massa, voornoemd; Elisabeth Jonckers, voornoemd; Greetje Vande Velde, voornoemd; en Benedicte Jordan, voornoemd.

a. De leden van de raad van bestuur nemen volgende functies waar:

- Voorzitter: Benedicte Jordan, voornoemd

- Ondervoorzitter: Greetje Vande Velde, voornoemd

- Secretaris: Elisabeth Jonckers, voornoemd

- Penningmeester: Sam Massa, voornoemd

De benoemde leden van de raad van bestuur zijn vervolgens bijeengekomen in een raad van bestuur en beslisten met eenparigheid van stemmen:

b. Sam Massa, voornoemd, wordt aangesteld als gedelegeerd bestuurder.

Hoeilaart, 13 januari 2015

Sam Massa, gedelegeerd bestuurder

Coordonnées
BELGIAN MOLECULAR IMAGING COMMUNITY, AFGEKOR…

Adresse
BERGSTRAAT 46 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande