BELLA CLEANING

Société en commandite simple


Dénomination : BELLA CLEANING
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 549.920.120

Publication

14/04/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voi-behoi

aan

Belgi Staats

02&.1"14

eee.

te) Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

SUIVI

Onclernemingsnr : 5(f9 90!c, Ato,

Benaming

(voluit) : BELLA CLEANING

(verkort) :

Rechtsvorm: Gewone commanditaire vennootschap

Zetel: Brusselsesteenweg 410 c - 3090 Overijse

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING

Op 01 januari 2014 wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht tussen:

»Mevrouw MURADASHVILI Bella, wonende te Vuurgatstraat 92 te 3090 Overijse ( NN 73.07.01- 492-90),:

stille vennoot en

'De Heer DESMET Michel, wonende te Vuurgatstraat 92 te 3090 Overijse ( NN 59.05.17-383-90)

beherende vennoot

Met een kapitaal van 100 vertegenwoordigd door 100 aandelen van elk 1 E,

Door Mevrouw MURADASHVILI Bella, voornoemd, worden 60 aandelen onderschreven en onmiddellijk eni integraal volstort in geld. De aandelen zijn genummerd van 1 tot 50.

Door De Heer DESMET MICHEL voornoemd, worden 50 aandelen onderschreven en onmiddellijk en integraal volstort in geld. De aandelen zijn genummerd van 61 tot 100.

STATUTEN

Artikel 1  Benaming en zetel

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap en heeft als maatschappelijke benaming " Bella Cleaning Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de worden gewone commanditaire vennootschap " of de afkorting GCV ".

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3090 Overijse, Brusselsesteenweg 410 C. De zetel van de vennootschap kan overgebracht worden naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van het' bestuursorgaan.

Artikel 2 Doel

De vennootschap heeft als doel in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor, eigen rekening of voor rekening van derden

Alle werkzaamheden te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op de algemene, reiniging van gebouwen waaronder het reinigen van het interieur van allerlei gebouwen : kantoren, fabrieken,' winkels, scholen, werkplaatsen, appartementsgebouwen en allerlei commerciële gebouwen, enz en het lappen van ramen, en het schoorsteenvegen en het schoonmaken van vuurplaatsen, kachels,... en het desinfecteren, en het bestrijden van ongedierte In gebouwen, schepen, treinen, enz.

Alsmede het reinigen van nieuwe gebouwen na beëindiging van de bouwwerkzaamheden

De groot- en/of kleinhandel van aile schoonmaakmiddelen

Het verlenen van diensten van in de vorm van beheer, bestuur en advies , in de meest ruime betekenis aan vennootschappen en aan alle ondernemingen en organisaties en personen, waaronder zijn begrepen het

verienen van.administratieve.ondersteuning.

Op de laatste blz. van Lu k B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderneming in onroerende goederen, wat onder meer omwat : de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, het verlenen en ontvangen van opstalrecht, erfpacht en vruchtgebruik, het doen bouwen en verbouwen, de renovatie, de procuratie en het makelen in onroerende goederen in de meest ruime betekenis, met uitsluiting van de activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering.

Aile tuinklusjes omschreven als : landschapsverzorging, zijnde het snoeien van bomen en heggen en het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en het groene gedeelte van sportvelden.

Volgende bouwwerkzaamheden : de vervaardiging van metalen constructiewerken en gebinten voor de bouw; de vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen, overwegend van metaal ; bouwketen, modulaire tentoonstellingselementen, telefooncellen, enz.; onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden; de bouw van autowegen, straten en andere wegen en paden voor voertuigen en voetgangers (inclusief het plaatsen van vangrails); het boren en aanleggen van waterputten, graven van mijnschachten; de aanleg van telecommunicatielijnen en  netten; de werken van grondverzet ; graven, ophogen, egaliseren en nivelleren van bouwterreinen, graven van sleuven en geulen, verwijderen van rotsen, grondverzet met behulp van explosieven, Het ruimen van bouwterreinen: de werken van proefboren en boren; de installatie van de bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen;

Volgende isolatiewerkzaamheden het aanbrengen in gebouwen en andere bouwwerken van : - thermische isolatiemateriaal - isolatiemateriaal tegen geluid en trillingen; Isolatiewerkzaamheden aan verwarmingsleidingen en leidingen van koelsystemen

De isolatie van koelkamers en  pakhuizen:

De installatie van stores en zonneschermen; , de installatie van antennes en bliksemafleiders.

Het schilderen van schepen en boten door niet-gespecialiseerde eenheden;

Gevelreiniging door middel van zandstralen, met behulp van stoom, enz.;

Het uitvoeren van voegwerken; en het bouwen van funderingen, inclusief heien; het uitvoeren van hijs- en hefwerkzaamheden voor rekening van derden; en het het optrekken en afbreken van steigers en werkplatforms,

Onderneming in lichamelijke en onlichamelijke roerende goederen wat onder meer omvat, de verwerving, de vervreemding, het beheer, de valorisalie, de verkaveling, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, de procuratie en het makelen in enerzijds installaties, machines, uitrusting, meubilair en rollend materieel en anderzijds concessies, octrooien, licenties, know how, merken en soortgelijke rechten,evenals alle roerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis.

Onderneming in geldbeleggingen, wat onder meer omwat : de verwerving, de vervreemding, de ruiling, het beheer, de valorisatie, de procuratie en het makelen in aandelen, obligaties, kasbons en aile andere financiële instrumenten, evenals alle andere vormen van beleggingen van vermogens, met uitsluiting van de activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering.

Het verstekken van leningen en voorschotten aan natuurlijke personen en rechtspersonen met uitsluiting van de activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering.

Het verlenen aan de ondernemingen en organisaties waarin zij deelneemt, alsook in alle andere ondernemingen en organisaties, al dan niet bezoldigd, van alle bijstand, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratief, hetzij financieel, met inbegrip van borgstellingen, ontleningen of hypotheken en inpandgevingen van onroerende goederen, het uitoefenen van bestuursmandaten, het verlenen van consultancy en bijstand.

De vennootschap kan alle verrichtingen doen van industriële, commerciële, financiële, producerende, burgerlijke, beherende, roerende of onroerende aard, die verband houden met de verwezenlijking, de uitbreiding of de vergemakkelijking van haar doel.

Het doel zoals hierboven bepaald kan worden uitgeoefend in België en in het buitenland, voor eigen rekening of door middel van derden en/of tussen persoon

De vennootschap mag haar werking uitoefenen op aile plaatsen, op aile wijzen en volgens de methoden die zij goedvindt.

Artikel 3 Duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 4 Kapitaal en aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd euro (100 E) en wordt

vertegenwoordigd door honderd aandelen (100) van 1 E en is volledig volstort . Ze zijn genummerd van 1 tot 100.

Het maatschappelijk kapitaal mag verhoogd of verlaagd worden, in één of meerdere keren, door beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 5- Afstand en overdracht van aandelen

De aandelen mogen slechts worden afgestaan onder levenden of overgedragen bij overlijden met de eenparige toestemming van alle vennoten.

De overdragende vennoot zal aan het bestuur, per aangetekende brief, een aanvraag moeten indienen met de volledige gegevens van de vooropgestelde overnemer(s) alsook het aantal aandelen en de aangeboden prijs, waarvoor de overdracht is vooropgesteld.

Binnen de acht dagen na ontvangst van deze brief, zal het bestuur, per aangetekend schrijven, de inhoud ervan overmaken aan iedere vennoot, hen vragen hierop een positief of negatief antwoord te geven, en erop wijzen dat wie verzuimt zijn mening te geven, geacht wordt zijn akkoord te hebben verleend. Dit antwoord zal schriftelijk en per aangetekende brief geschieden, binnen een termijn van vijftien dagen na ontvangst van de brief van het bestuur. Binnen de acht dagen na het verstrijken van de termijn van antwoord, maakt het bestuur aan de overdrager het gevolg op zijn aanvraag kenbaar.

De erfgenamen en legatarissen (die van rechtswege geen vennoten zouden worden ingevolge de huidige statuten) zullen gehouden zijn het akkoord van de vennoten volgens dezelfde formaliteiten te verkrijgen.

De weigering tot de toestemming van een afstand onder levenden kan geen aanleiding geven tot enig verhaal.

Indien er slechts één vennoot is, mag deze vrij afstand doen van zijn aandelen.

Het overlijden van de enige vennoot brengt geenszins de ontbinding van de vennootschap met zich mee. Tot aan de verdeling van de aandelen of tot aan de overhandiging van het legaat dat daarop betrekking heeft, worden de rechten betreffende de aandelen uitgeoefend door de erfgenamen en legatarissen, wettig aangebracht of in het bezit gesteld, a rato van hun rechten in de nalatenschap.

De erfgenamen of legatarissen welke geen vennoot konden worden, omwille van het feit dat zij niet aanvaard werden, hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen.

Deze waarde zal bepaald worden bij gemeenschappelijk akkoord, of bij ontstentenis aan een akkoord, door een expert bij gemeenschappelijk akkoord gekozen, of bij gebrek aan akkoord, in kort geding door de voorzitter van de handelsrechtbank van de maatschappelijke zetel, op verzoek van de meest gerede partij.

Indien de afkoop niet verwezenlijkt werd binnen de drie maanden na de definitieve bepaling van de waarde der aandelen waarvan hierboven sprake, zullen de erfgenamen of legatarissen het recht hebben de voortijdige ontbinding van de vennootschap te eisen.

In elk geval kunnen de aangekochte aandelen niet afgestaan worden zolang de prijs ervan niet volledig is betaald,

Artikel 6 - Aard van de aandelen  Rechten van de vennoten

De aandelen zijn op naam; zij worden ingeschreven in een aandelenregister dat gehouden wordt op de maatschappelijke zetel. Certificaten die deze inschrijving bevestigen zullen aan de houders van deze aandelen worden bezorgd.

De vennoten zijn slechts aansprakelijk tegenover derden tot belope van het bedrag van hun aandelen.

De vennoten zullen delen in de winst en in het verlies volgens hun inbreng. Voor de stilb vennoten is het eventuele verlies beperkt tot hun inbreng.

De aandelen zijn ondeelbaar.

Artikel 7  Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders. De zaakvoerders dienen steeds beherende vennoten te zijn en worden aangesteld door de algemene vergadering.

De vergadering die ze aanstelt bepaalt hun aantal, de duur van hun mandaat, hun bezoldiging en, indien er verschillende zijn, hun bevoegdheid.

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens een hiermee strijdige beslissing door de algemene vergadering, wordt het mandaat van ieder zaakvoerder kosteloos uitgeoefend.

Indien een rechtspersoon tot zaakvoerder benoemd wordt, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van deze opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Derden kunnen de verantwoording van de machten niet opeisen, een eenvoudige indicatie van de kwaliteit van de vertegenwoordiger of van de afgevaardigde van de morele persoon volstaat.

Wanneer er slechts één zaakvoerder is, worden aile aan de zaakvoerders verleende bevoegdheden aan deze laatste toevertrouwd.

Wanneer er verschillende zaakvoerders zijn, vormen zij samen het college van zaakvoerders. ln dit geval, heeft ieder zaakvoerder de volle bevoegdheid om alleen te handelen in naam van de vennootschap en vertegenwoordigt hij de vennootschap jegens derden en in rechte; hij mag in naam van de vennootschap alle daden van beheer of beschikking stellen; al hetgeen door de wet of door deze statuten niet uitdrukkelijk wordt voorbehouden aan de algemene vergadering valt onder zijn bevoegdheid.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

Het college van zaakvoerders wordt samengeroepen op verzoek van een zaakvoerder, iedere keer dat het belang van de vennootschap dit vereist. Het college kan niet beraadslagen noch geldig uitspraak doen Indien de helft van zijn leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke zaakvoerder mag aan één van zijn collega's, schriftelijk of via elk ander communicatiemiddel dat over een materiële drager beschikt, mandaat geven om hem te vertegenwoordigen op een weibepaalde vergadering van het college van zaakvoerders en om er in zijn plaats te stemmen. De beslissingen van het college van zaakvoerders worden bij meerderheid van stemmen genomen. De beraadslagingen van het college van zaakvoerders worden in notulen, ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden, vastgesteld. De kopieën en uittreksels die in rechte of elders moeten geleverd worden, worden door een zaakvoerder ondertekend.

Artikel 8 - Maatschappelijk boekjaar

Het maatschappelijk boekjaar begint op de eerste januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar echter vangt aan op heden en eindigt op 31 december 2014.

Op het einde van leder maatschappelijk jaar worden de boeken afgesloten en wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening opgemaakt.

Artikel 9 Algemene Vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering komt bijeen op initiatief van het bestuur op de maatschappelijke zetel of op de plaats vermeld in de oproepingsbrief, op de derde donderdag van de maand mei om achttien uur. Mocht die dag een feestdag zijn, dan zal de vergadering plaats hebben op de volgende werkdag op hetzelfde uur.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal plaatsvinden in het jaar 2015,

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten inzake

-de behandeling en de goedkeuring van de jaarrekening

-het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders en het instellen van de vennootschapsvordering tegen de

zaakvoerders,

-de bestemming van het resultaat

-de bezoldiging van de zaakvoerders

-het ontslag en de benoeming van de zaakvoerders

-de wijziging van de statuten

Elke vennoot heeft stemrecht in verhouding tot zijn aandelenbezit. Aile beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens voor de beslissingen inzake wijziging van de statuten.

Elke beslissing aangaande de wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door een drie vierden meerderheid van de stemmen waarmee aan de stembeurt wordt deelgenomen. Om geldig te zijn dient bij deze stemming minimaal de helft van het aantal aandelen vertegenwoordigd te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10 - Ontbinding

In geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening van de vennootschap geschieden door de alsdan in functie zijnde zaakvoerder, of bij gebreke door één of meerdere vereffenaars aangesteld door de algemene vergadering, welke hun aantal zal bepalen evenals hun bevoegdheid en bezoldigingen,

Na verwezenlijking van het actief, aanzuivering van het passief of het in consignatie geven van het bedrag nodig om dat te doen, zal het saldo verdeeld worden onder de deelgenoten a rato van de aandelen in Ieders bezit,

De vennootschap wordt niet noodzakelijk ontbonden door het overlijden, de ontzetting, het bankroet of de kennelijke insolventie van een vennoot.

Overname van verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting

De comparanten verklaren, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, in naam van de thans opgerichte vennootschap, alle handelingen, verrichtingen en factureringen op zich te nemen of te homologeren, aangegaan namens de vennootschap in oprichting door henzelf of hun aangestelden, sinds december 2012.

Benoemingen

Ale zaakvoerder van de vennootschap wordt aangesteld voor onbepaalde duur Mevrouw Muradashvili Bella, voornoemd en de Heer Michel De smet,

Een volmacht wordt gegeven aan Michel Desmet om alle formaliteiten betreffende de oprichting van de vennootschap, het ondernemingsloket, de Kruispuntbank van ondernemingen en de Federale Overheidsdiensten te vervullen en te dien einde de nodige stukken te ondertekenen,

Aldus opgemaakt te Overijse in 5 exemplaren , waarvan één bestemd voor de registratie.

Michel Des met

Zaakvoerder

I

Voorbehouden aan Met BelgIsch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermeiden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BELLA CLEANING

Adresse
BRUSSELSESTEENWEG 410C 3090 OVERIJSE

Code postal : 3090
Localité : OVERIJSE
Commune : OVERIJSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande