BELVU ARCHITECTEN

BV CVBA


Dénomination : BELVU ARCHITECTEN
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 536.500.862

Publication

17/07/2013
ÿþ Mod word 15.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

u





Neargal4cU ter gnffie der

i-:~.~: -,:r,~nk van Koopha~de,

x LcLi~~c^. ~~ Jin! 2013

~:~.= GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsar : 5 3G0 . 5(Dio

Benaming

(voluit) : BELVU architecten

(verkort)

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, burgelijke vennootschap met handelsvorm

Zetel : 3010 Leuven (Kessel-Lo), Willem Coosemansstraat 1 a (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING VAN BESTUURDERS

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Joz Werckx te Kessel-La (Leuven) op 3 juli 2013 dat 1. Herman Maria Armand Clara LENAERTS, burgerlijk ingenieur architect, gebaren te Mortsel op 18 april 1951, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Boogschuttersstraat 22, 2. Diederik Emmanuel Hélène Maria Corneel DE SMEDT,, architect, geboren te Leuven op 29 december 1953, wonende te 3210 Lubbeek, Dunberg 45, en 3. Hans Paul Mathilde MUTERT, architect, geboren te Leuven op 29 augustus 1981, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Bierbeekstraat 11, voor een onbepaalde duur een burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een; coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten met de naam BELVU architecten, met: zetel in 3010 Leuven (Kessel-Lo), Willem Coosemansstraat la, en met een door geldinbreng gevormd vast: kapitaal van 20.000,00 euro, vertegenwoordigd door 1.000 ondeelbare aandelen elk met een nominale waarde' van 20,00 euro, geplaatst door a) Herman Lenaerts ten bedrage van 10.000,00 euro en afbetaald tot beloop van 3.200,00 euro, met ontvangst hiervoor van 500 A-aandelen, b) Diederik De Smedt ten bedrage van 10.000,00 euro en afbetaald tot beloop van 3.200,00 euro, met ontvangst hiervoor van 500 A-aandelen, zodanig dat de vennootschap beschikt over een bedrag van 6.400,00 euro, dat gedeponeerd is op een rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap BNP Panbas Fortis.

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en bestaat uit een vast en een veranderlijk gedeelte.

Het maatschappelijk kapitaal wordt samengesteld uit 3 soorten aandelen, te weten: A-aandelen vertegenwoordigend het vast gedeelte van het kapitaal; B-aandelen vertegenwoordigend een deel van het veranderlijk gedeelte van het kapitaal, en C-aandelen vertegenwoordigend eveneens een deel van het veranderlijk gedeelte van het kapitaal. De nominale waarde van ieder aandeel, ongeacht de categorie waartoe het behoort, bedraagt 20,00 euro. Het aantal aandelen in handen van één vennoot is vrij maar beperkt zich tot één categorie van aandelen, te weten de categorie A, B of C.

De vennootschap heeft tot doel het versenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect in de meest ruimte zin. Deze diensten kunnen ook volgende activiteiten omvatten: - expertises; - studies met betrekking tot energieverbruik in gebouwen; - veiligheidscoördinatie; - stabiliteitsstudies; - energieprestatie-berekeningen; - plaatsbeschrijvingen; - interieur- en decoratieopdrachten.

Behoudens wettelijke of deontogische beperkingen mag de vennootschap alle handelingen, zowel roerende ais onroerende, verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.: Wie de vennootschap dus de bevoegdheid wenst te geven om `financiële, roerende en onroerende handelingen; te verrichten', dient daaraan dan ook een aantal voorwaarden te verbinden die daarbij steeds zullen worden nageleefd: - de handelingen geschieden op een niet commerciële wijze, - volgens het beheer van een goede; huisvader, - de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten

behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn. , Zij mag onder meer samenwerken met en deelnemen in andere professionele vennootschappen van, beoefenaars van zelfstandige beroepen met een aanvullend karakter aan haar doel en deelnemen in'

interprofessionele vennootschappen van beoefenaars van zulke beroepen, in de mate dat het voorgaande; strookt met de wetgeving en de toepasselijke deontologische normen. Dit alles in de meest ruime zin.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten, vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde persoon. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam en voor rekening van de vennootschap, door de: vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een' tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

r..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

..è e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

in de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect ' respecteert,

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere bestuurders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, Zij moeten ingeschreven zijn op één van de Tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort. Zij worden benoemd met of zonder beperking van duur, De , Algemene Vergadering die de bestuurder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien ; er meerdere bestuurders zijn, of zij ai dan niet ais college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn, Een bestuurder zal steeds een A-vennoot zijn.

Behoudens Inrichting door de Algemene Vergadering van een college van bestuurders, mag iedere bestuurder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden. Elke bestuurder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder. Elke bestuurder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris, Eike mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Niet-statutaire bestuurders zijn Herman Lenaerts en Diederik De Smedt, beiden voornoemd, met een mandaat van onbepaalde duur,

Zolang de vennootschap niet voldoet aan de wettelijke vereisten om een commissaris te benoemen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid.

De jaarvergadering wordt gehouden in de zetel of op elke andere locatie aangeduid in de oproepingen, de tweede dinsdag van juni om 14.00 uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende dinsdag.

Er zijn geen van de wet afwijkende voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht bepaald.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2014 en omvat aile voorheen voor rekening van de vennootschap in oprichting gestelde verrichtingen en handelingen

Jaarlijks wordt ten minste vijf ten honderd van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen verliezen, voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang en in de mate waarin dit wettelijk verplicht is. De Algemene Vergadering beslist over de bestemming van het saldo der winst, De betaling van dividenden geschiedt op het tijdstip aangeduid door de Raad van Bestuur. Er mogen door de Raad van Bestuur tussentijdse dividenden uitbetaald worden.

Er zijn geen van de wet afwijkende bepalingen omtrent de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo vastgelegd.

Analytisch uittreksel

Joz Werckx

Notaris

Mee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.06.2015, NGL 09.09.2015 15583-0458-009
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.06.2016, NGL 31.08.2016 16574-0562-009

Coordonnées
BELVU ARCHITECTEN

Adresse
WILLEM COOSEMANSSTRAAT 1A 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande