BENELUX ASSOCIATION OF ENERGY ECONOMISTS, AFGEKORT : B.A.E.E.

Association sans but lucratif


Dénomination : BENELUX ASSOCIATION OF ENERGY ECONOMISTS, AFGEKORT : B.A.E.E.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 426.610.057

Publication

15/04/2013
ÿþ MOo 2.2

i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

bc

s

st





Neerge!-.,7 griffie der

Rechtba-~ í °1:,~ I<ccphartder

~:; ~~~~

te Leuven, de ~~ ; ~.

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 4266.100.57

Benaming

(voluit) : Benelux Association for Energy Economics

(verkort): B.A.E.E.

Rechtsvorm : Internationale VZW

Zetel : Slijkstraat 52, 3212 Pellenberg

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

De Algemene Vergadering van de Benelux Association for Energy Economists van 31 januari 2013 beslist de Raad van Bestuur uit te breiden met de heer François Boisseleau, Noeggarathstrasse 39, D-53111 Bonn, Duitsland (Geb. te Nantes, 1010 1976)

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/03/2012
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



BRUSSEL

0 2 MRT 2012

Griffie

1111111111

*12056690*

r

bi

E St

Ondernemingsnr : 4266.100.57

Benaming

(voluit) : Benelux Association of Energy Economïsts

(verkort) : B.A.E.E.

Rechtsvorm : Internationale VZW

Zetel : Ravensteinstraat 3, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Beslissing van de Algemene Vergadering op datum van 15-11-2011 om de statuten van de VZW te wijzigen als volgt:

« Benelux Association for Energy Economics », afgekort : « B.A.E.E, », Internationale Vereniging zonder

winstoogmerk

Brussel

Identificatienummer : 9936/86

Art. 1: Onder de regeling van de wet van 25 oktober 1919, gewijzigd bij wet van 6 december 1954, wordt een internationale vereniging met wetenschappelijk doel opgericht, genaamd « Benelux Association for Energy Economics », afgekort « B.A.E.E. », gevestigd in de Slijkstraat 52, 3212 Pellenberg, Bij besluit van de raad van bestuur kan de zetel echter naar om het even welke andere plaats in België worden overgebracht. Deze beslissing zal in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden. Op grond van de wet van 2 mei 2002 is de B.A.E.E. thans een internationale vereniging zonder winstoogmerk.

Doel

Art. 2, De vereniging heeft tot doel, zonder enig winstoogmerk:

het inzicht van haar leden in de economische aspecten van de energie in ruime zin te bevorderen;

een forum te creëren voor professionele discussies voor personen met interesse voor energie-economie;

een middel te creëren voor professionele gedachtenwisseling en uitwisseling van ervaringen tussen energie-

economen;

de gedachtenwisseling tussen energie-economen van verschillende landen te bevorderen.

Middelen

Art, I. De vereniging tracht haar doel te bereiken door het verrichten van de volgende werkzaamheden:

a)het organiseren van werkvergaderingen, overeenkomstig artikel 9;

b)het bevorderen van kennisoverdracht door bijvoorbeeld het organiseren van « workshops », excursies en

conferenties;

c)het nemen van initiatieven en het uitvoeren van alle activiteiten welke voor het doel, zoals omschreven in

artikel 2, bevorderlijk zijn.

Leden

Art. 4, De vereniging bestaat uit:

individuele leden : iedere persoon met interesse voor energie-economie die de doelstelling van de

vereniging zoals omschreven in artikel 2 onderschrijft, kan individueel lid worden;

steunende leden : bedrijven of instellingen die door middel van een bijdrage de vereniging willen steunen bij

het nastreven van haar doelstelling;

ereleden : zij die ten persoonlijke titel een uitzonderlijke verdienstelijke bijdrage hebben geleverd tot het

nastreven van de doelstelling van de vereniging zoals omschreven in artikel 2 en/of personen die uit hoofde van

hun functie een aanmerkelijke bijdrage daartoe kunnen leveren. Deze personen worden door de raad van

bestuur aangezocht het erelidmaatschap van de vereniging te aanvaarden.

Steunende leden en ereleden hebben enkel een raadgevende stem.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement en de eventuele wijzigingen daarvan op en legt dit ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 6. Het lidmaatschap dient schriftelijk of elektronisch te worden aangemeld. leder lid heeft één stem en onderschrijft het huishoudelijk reglement.

Art, 7: De individuele leden storten jaarlijks een bijdrage, waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt bepaald. Tevens bepaalt de algemene vergadering de minimale jaarlijkse bijdrage van steunende leden.

Art, 8; De leden zijn vrij te allen tijde uit de vereniging te treden; zij dienen hun beslissing schriftelijk of per email bekend te maken.

Het lid dat weigert of nalaat zijn lidmaatschapsbijdrage te betalen wordt geacht ontslag als lid te nemen. Over de schorsing of uitsluiting van een lid beslist de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Genoemde vergadering beslist bij geheime stemmen en zonder dat haar beslissing met redenen behoeft te worden omkleed met tweederdemeerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden,

Uitgetreden leden of hun erfgenamen kunnen geen rechten doen gelden op het maatschappelijk fonds.

Bijeenkomsten van de vereniging

Art. 9; De [eden van de B.A.E.E. komen tenminste driemaal per jaar bijeen. De bijeenkomsten worden bijeengeroepen door de raad van bestuur. De raad van bestuur is eveneens verantwoordelijk voor de agenda. De uitnodigingen voor de bijeenkomsten worden ten minste veertien dagen vóór de datum waarop zij plaats vinden verzonden.

Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Alle bevoegdheden die ertoe kunnen bijdragen de doelstellingen van de vereniging te verwezenlijken berusten bij de algemene vergadering.

Art. 11. De algemene vergadering komt van rechtswege minstens eenmaal per jaar bijeen onder voorzitterschap van een lid van de raad van bestuur op een in de samenroeping vermelde plaats. De samenroeping wordt opgesteld door de raad van bestuur; de agenda maakt deel uit van de samenroeping. De samenroeping wordt tenminste veertien dagen vóór de datum van de algemene vergadering verzonden.

Bovendien kan de algemene vergadering op verzoek van ten minste één vierde van de leden worden bijeengeroepen. De vergadering moet dan binnen zes weken na de datum van de verzending van het schriftelijk verzoek worden bijeengeroepen,

leder lid kan zich tijdens de algemene vergadering doen vertegenwoordigen door een ander lid, mits daarvan vóór de aanvang van de desbetreffende vergadering schriftelijk mededeling wordt gedaan aan de secretaris van de raad van bestuur.

Op eenzelfde persoon kan niet meer dan één volmacht worden uitgebracht.

Art. 12. De algemene vergadering kan te allen tijde rechtsgeldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Over onderwerpen welke niet op de agenda staan mag geen uitspraak worden gedaan behoudens in geval van unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art, 13. De secretaris of diens plaatsvervanger maakt van elke algemene vergadering een verslag en zendt dit aan alle leden toe.

Bestuur

Art, 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad, bestaande uit minstens vijf personen die niet allen normaai verblijf houden in hetzelfde land. Minstens één lid moet normaal verblijf houden in België en minstens één lid in Nederland.

De bestuursleden worden door de algemene vergadering voor twee jaar verkozen.

De bestuursleden kunnen door de algemene vergadering worden afgezet bij beslissing genomen door twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 15. De raad kiest uit zijn midden een voorzitter, twee of meer vicevoorzitters, een secretaris en een penningmeester, De raad kan zich laten bijstaan door personen die geen lid zijn van de vereniging, Indien de kandidaatstellingen dit toelaten zullen de voorzitter en de vicevoorzitters zo gekozen worden dat er één bij is met normaal verblijf in België, één in Nederland en één in Luxemburg.

Art. 16. De raad komt bijeen op verzoek van de voorzitter of van twee bestuursleden; de beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen der aanwezige bestuursleden doch zijn slechts rechtsgeldig indien meer dan de helft der bestuursleden aanwezig is; indien de stemmen staken is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 17. De secretaris of diens plaatsvervanger maakt van iedere vergadering van de raad van bestuur een verslag en zendt dit aan alle leden van het bestuur.

Art. 18, De raad is volledig bevoegd inzake beheer en bestuur, behoudens de bevoegdheden van de algemene vergadering. Het dagelijks bestuur kan gedelegeerd worden aan de voorzitter of aan een bestuurslid.

Art.19, Alle stukken die de vereniging verbinden behoeven, behoudens bijzondere volmachten, goedkeuring van de raad van bestuur en worden ondertekend door twee leden van de raad van bestuur,

Art. 20. Rechtsvorderingen, zowel als eiser of ais verweerder, warden ingesteld en gevoerd op verzoek van de raad van bestuur, vertegenwoordigd door zijn voorzitter of een daartoe door hem aangewezen bestuurslid.

..f

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Begroting en rekeningen

Art. 21. Het maatschappelijke boekjaar wordt ieder jaar op 31 december afgesloten.

De raad is verplicht jaarlijks de rekeningen over het verstreken boekjaar en de begroting voor het volgende

boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor te leggen.

Wijziging van de statuten en ontbinding

Art. 22. Voorstellen tot wijziging van de statuten of tot ontbinding van de vereniging moeten uitgaan van de raad van bestuur of van ten minste de helft van de stemgerechtigde leden van de vereniging.

De raad van bestuur moet de datum van de algemene vergadering waar over een dergelijk voorstel zal worden beslist, ten minste zes weken van tevoren ter kennis brengen van de leden van de vereniging.

Beslissingen dienaangaande worden genomen met een twee derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Indien bij bedoelde algemene vergadering niet de twee derden van de stemgerechtigde leden van de vereniging aanwezig is, wordt onder dezelfde voorwaarden een nieuwe algemene vergadering uitgeschreven die definitief en rechtsgeldig over bedoeld voorstel beslist ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

De statutenwijzigingen hebben eerst uitwerking nadat is voldaan aan de voorwaarden als bedoeld in artikel 50, §3, van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de programmawet van 27 december 2004, en de publicatievoorwaarden als omschreven in artikel 51 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de programmawet van 27 december 2004,

De algemene vergadering bepaalt de wijze van ontbinding en van liquidatie van de vereniging.

Algemene bepaling.

Art. 23. Al hetgeen niet in deze statuten is bepaald, onder meer omtrent publicaties in de bijlagen tot het

Belgisch Staatsblad, zal worden geregeld overeenkomstig de bepalingen der wet.

Wijziging van samenstelling van de Raad van Bestuur.

Tijdens de Algemene vergadering van 15-11-2011 werd het ontslag uit de Raad van Betuur aanvaard van:

de heer P.R. Odell, voorzitter;

de heer P. Van der Meiren, Vicevoorzitter;

de heer W. van Deventer, Vicevoorzitter;

de heer J. Danneels, Secretaris;

de heer E.R. Janssen, Penningmeester;

de heer J.C. Bruggiek, bestuurslid;

de heer H.W.G.M. Peer, bestuurslid;

de heer T. Trumpy, bestuurslid;

Tijdense dezelfde vergadering werden de volgende leden van de VZW verkozen tot de Raad van Bestuur: de heer Laurens de Vries, Molenweide 40, 2614 LK Delft, Nederland, secretaris (Geb. te Amsterdam, 28 mei 1967)

de heer Hamilcar Knops, Van Embdenstraat 56, 2628 ZE Delft, Nederland, vicevoorzitter (Geb. te Leidschendam, 9 april 1975)

de heer Machiel Mulder, Aronskelkweg 57, 2555 GB Den Haag, Nederland, voorzitter (Geb. te Schoonebeek, 10 november 1960)

de heer Guido Pepermans, Slijkstraat 52, 3212 Pellenberg, België, penningmeester (Geb. te Vilvoorde, 31 maart 1963)

de heer Bert Willems, Olmensesteenweg 163, 3945 Ham, België, vicevoorzitter (Geb, te Lommel, 16 juni 1975)

oor-ehbuden aan het Belgisch Staatsblad

I.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BENELUX ASS. OF ENERGY ECONOMISTS, AFGEKORT …

Adresse
SLIJKSTRAAT 52 3212 PELLENBERG

Code postal : 3212
Localité : Pellenberg
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande