BENM

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : BENM
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 843.499.825

Publication

21/02/2012
ÿþMod 2.1

:i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voor- *iao4Msz"

behouden 11

aan het

Belgisch

Staatsblad









Ondernemingsar : 0%y . L133.

Senaming

(voluit) : BENM

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Watertorenlaan 48 b6 te 1930 Zaventem

Onderwerp akte : Oprichting

Bij onderhandse akte, op 1 januari 2012, wordt opgerich tussen:

1. Bavo Derese, geboren te Brussel (België) op 24 juni 1985, rijksregistemummer 85.06.24-245.86, wonende te 1930 Zaventem, Watertorenlaan 48 bs;

2. Marieke Battel, geboren te Veurne (België) op 28 augustus 1984, rijksregistemummer 84.08.28-084.23,, wonende te 1930 Zaventem, Watertorenlaan 48 b6;

verklaren hierbij een vennootschap onder firma (V.O.F.) op te richten. De vennootschap is genaamd. "BENM".

De oprichters hebben de statuten als volgt vastgesteld:

STATUTEN

Artikel 1 - Benaming

De vennootschap wordt opgericht in de rechtsvorm van een vennootschap onder firma en draagt als naam,

"BENM".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Watertorenlaan 48 b6, 1930 Zaventem.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, naar om het even welke plaats worden overgebracht.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft ais doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en in. het buitenland:

- het geven van seminaries, training, cursussen en opleiding met betrekking tot sport en andere teergebieden;

- de organisatie en verkoop van reizen en verblijven voor verenigingen, organisaties, bedrijven en diverse groeperingen;

- groot- en kleinhandel in in- en uitvoer van aile sportartikelen, textiel, sportkledij, zwembenodigdheden, vrijetijdskledij, didactisch- en sportmateriaal aangevuld met bijhorende accessoires en aanverwante producten.. Dit voor eigen rekening, voor rekening van derden, in commissie, als tussenspersoon of als vertegenwoordiger,

- de creatie, de verwezenlijking en de productie en/of commercialisering van concepten in de sportwereld en vrijetijdsactiviteiten;

- uitbating in de ruimste zin van het woord van een webwinkel.

De opsomming is louter aanwijzend en niet limitatief.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, met ingang vanaf 1 januari 2012.

Artikel 5 - Kapitaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

a 8 FLV. ZO

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

De oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 500,00 E(JR. Het kapitaal is vertegenwoordigd door twintig (20) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, dle ieder een twintigste (1/20) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

- door de heer Bavo Derese, werd ingeschreven op tien (10)aandelen;

- door mevrouw Marieke Battel, werd ingeschreven op tien (10) aandelen.

Samen twintig (20) aandelen, wat de totaliteit omvat van aile uitgegeven en ingeschreven aandelen.

Artikel 6 - Beherende vennoten

De heer Bavo Derese en mevrouw Marieke Battel zijn beherende vennoten en staan bijgevolg hoofdelijk en

onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen die namens de vennootschap zijn aangegaan.

De vennoten zullen in de verliezen bijdragen in verhouding tot hun inbreng en zullen de winsten verdelen in dezelfde verhouding.

Artikel 7 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherende vennoten, die de titel van zaakvoerder dragen, benoemd door de algemene vergadering, die de duur van hun opdracht en hun eventuele bezoldiging vaststelt. De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Voor alle vervreemdingen van financiële vaste activa van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het éénparig akkoord van alle vennoten vereist.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, Aan de zaakvoerders kan evenwel, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergandering zal worden vastgesteld.

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot

of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle vennoten.

Nieuwe vennoten kunnen slechts toetreden na schriftelijke instemming van alle vennoten.

Artikel 9 - Overlijden

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden worden.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap.

De erfgenamen of legatarissen, schuldeisers en rechthebbenden ten aanzien van alle aandelen van een vennoot, kunnen onder geen enkel voorwendsel de goederen of waarden van de vennootschap laten verzegelen, noch vragen een gerechtelijke inventaris te laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten beroepen op de balansen en de boekhouding van de vennootschap en op de besluiten van de algemene vergadering.

Artikel 10 - Ontbinding/vereffening

De vennootschap wordt ontbonden overeenkomstig de gronden van het gemeen recht en wanneer de

algemene vergadering daartoe besloten heeft.

In geval van ontbinding van de vennootschap, voor om het even welke reden en op om het even welk ogenblik, zal deze doorgevoerd worden door de zorgen van de zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars zou benoemen, waarvan de bevoegdheden en de bezoldiging door de vergadering zullen bepaald worden.

Het eventueel batig saldo van de vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten overeenkomstig hun oorspronkelijke inbreng.

Artikel 11 - Jaarvergadering/bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over.

A

e-

J

- de aanvaarding van nieuwe vennoten;

- de goedkeuring van de jaarrekening en de aanwending van de winst;

- de wijziging van de statuten.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste donderdag van de maand april om 20u00 of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Voor-

. behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van vennoten bijeenroepen. Daar moet hij alle medevennoten uitnodigen per aangetekend schrijven.

De oproepingen vermelden de agenda en worden aan de vennoten ten minste acht volle dagen voor de : vergadering toegezonden. Wanneer alle vennoten aanwezig zijn, moet geen bewijs worden geleverd van de ; oproepingswijze.

Iedere vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een bijzondere volmachtdrager. Hij kan zijn stem ' uitbrengen per brief of zelfs door elk technisch communicatiemiddel dat door een schriftelijk document wordt ondersteund.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De vergadering beraadslaagt rechtsgeldig ongeacht het deel van het ' vertegenwoordigde kapitaal. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens voor de beslissingen waarvoor een andere meerderheid vereist is in het Wetboek van Vennootschappen of onderhavige statuten.

Artikel 12 - Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op 31 december van elk jaar zal door de zorgen van de zaakvoerder(s) een inventaris, en een balans en resultatenrekening worden opgesteld volgens de terzake geldende wettelijke bepalingen, die ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de daaropvolgende jaarvergadering.

Artikel 13 - Winstverdeling

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst, de algemene kosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan.

Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen. De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in verhouding tot hun inbreng.

Onder geen beding mag winst worden uitgekeerd indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de financiële staten, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Artikel 14 - Overgangsbepalingen

Alle in naam van de vennootschap in oprichting aangegane verbintenissen worden thans door de , vennootschap uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Worden benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap, voor de duur van de vennootschap en met volledige externe vertegenwoordigheidsbevoegdheid:

- de heer Bavo Derese, geboren te Brussel op 24 juni 1985, wonende Watertorenlaan 48 bus 6 te 1930 Zaventem;

mevrouw Marieke Baltel, geboren te Veurne op 28 augustus 1984, wonende Watertorenlaan 48 bus 6 te 1930 Zaventem.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste donderdag van de maand april om 20u00..

De voomoemde beherende vennoten verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Na voorlezing van deze statuten hebben de comparanten deze akte ondertekend.

Bava Derese Marieke Battel

Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BENM

Adresse
WATERTORENLAAN 48, BTE 6 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande