BES

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BES
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 468.737.058

Publication

11/06/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

neergelegd/ontvangen op

3 0 MEI 2014

griffie van de Nederlandstalige tabank van koopheigal Brussel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0468.737.058

Benaming

(voluit) : BES

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1790 Affligem, Langestraat 101

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Ingevolge proces-verbaal opgemaakt en gesloten door het ambt van geassocieerd notaris Ingrid Evenepoel te Ninove, op 20 mei 2014, ter registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'BES', de volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste beslissing:

De vergadering neemt kennis van de voormelde beslissing tot dividenduitkering de dato 20 januari 2014. De vergadering stelt aldus vast dat ingevolge deze beslissing de aandeelhouders een schuldvordering hebben op de vennootschap ten belope van hun tussentijds dividend.

De aandeelhouders verklaren deze schuldvordering overeenkomstig artikel 537 Wetboek inkomstenbelastingen 1992 onmiddellijk te willen inbrengen in het kapitaal van de vennootschap mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing van tien procent (10%) van het tussentijds dividend.

Dit alles kadert in de wetgeving "overgangsbepalingen liquidatiebelasting" dat ingevoerd is in artikel 537 Wetboek inkomstenbelastingen 1992.

Tweede beslissing:

De vergadering ontslaat eenparig de voorzitter van het voorlezen van het verslag van de revisor omtrent de kapitaalverhoging door inbreng in natura, daar alle aanwezige aandeelhouders erkennen afschrift van dit verslag ontvangen te hebben en er kennis van te hebben genomen. Ze verklaren er geen opmerkingen op te formuleren.

Conclusies van de bedrijfsrevisor:

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 20 maart 2014, opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VRC Bedrijfsrevisoren, te 1702 Groot-Bijgaarden 't Hofveld 6 C3, luiden letterlijk als volgt:

"De inbreng in natura bij de kapitaalverhoging van de vennootschap BES bvba bestaat uit een vordering ten bedrage van 2.781.000 EUR, ontstaan door de toekenning van een tussentijds dividend in het kader van de programmawet van 28.6.2013, en waarvoor 18.912 nieuwe aandelen worden gecreëerd.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

a) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) de voor de inbreng in natura door de partijen gehouden methode van waardering redelijk en niet arbitrair is.

d) de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt, mathematisch ten minste overeenkomt

met het aantal en de fractiewaarde en van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat, conform de controlenormen van het Instituut van de

bedrijfsrevisoren, onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en

billijkheid van de verrichting, en van de als tegenprestatie toegekende vergoeding.

20 maart 2014

De Bedrijfsrevisor

VRC Bedrijfsrevisoren. BV o.v.v.e. CVBA, Vertegenwoordigd door André Geeroms."

r

v1

beha aai Bel Staa

i II III



ter rec

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een exemplaar van bovengenoemd revisoraal verslag zal met deze akte ondertekend en geregistreerd worden, en nadien met een uitgifte van onderhavig proces-verbaal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Derde beslissing:

De vergadering ontslaat eenparig de voorzitter van het voorlezen van het bijzonder verslag van de zaakvoerder aangaande de inbreng in natura en kapitaalsverhoging overeenkomstig artikel 537 Wetboek Inkomstenbelastingen 1992, daar aile aanwezige aandeelhouders erkennen afschrift van dit verslag ontvangen te hebben en er kennis van te hebben genomen. Ze verklaren er geen opmerkingen op te formuleren.

Een exemplaar van bovengenoemd bijzonder verslag van de zaakvoerder zal met deze akte ondertekend en geregistreerd worden, en nadien met een uitgifte van onderhavig proces-verbaal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Vierde beslissing:

De vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB, het kapitaal te verhogen met een bedrag van negentig procent (90%) van het tussentijds dividend, zijnde twee miljoen zevenhonderd eenentachtigduizend euro (¬ 2.781.000,00) om het kapitaal te brengen van tweehonderdduizend euro (¬ 200.000,00) op twee miljoen negenhonderd eenentachtigduizend euro (¬ 2.981.000,00), door inbreng in natura van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering in rekening-courant van de aandeelhouders op de BVBA BES ten bedrage van twee miljoen zevenhonderd eenentachtigduizend euro (¬ 2.781.000,00), ontstaan ingevolge de betaalbaarstelling van bovenvermeld dividend, en dit in twee fasen:

af in een eerste fase: de vergadering beslist tot verhoging van het kapitaal met ¬ 1.440.914,29 om het te brengen van ¬ 200.000,00 op ¬ 1.640.914,29, met uitgifte van achttienduizend negenhonderdentwaalf (18.912) nieuwe aandelen zonder nominale waarde, aan de fractiewaarde van de bestaande aandelen, en anderzijds toewijzing van de resterende waarde van de inbreng ten bedrage van ¬ 1.340.085,71 aan de uitgiftepremies,

Aldus boeking op een onbeschikbare reserverekening "uitgiftepremie" van voormelde som van ¬ 1.340.085,71.

Voormelde nieuwe aandelen hebben dezelfde aard en bieden dezelfde rechten en voordelen als de bestaande aandelen en zullen in de winsten delen pro rata temporis vanaf de onderschrijving, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zullen worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 Wetboek inkomstenbelastingen 1992.

b/ in een tweede fase: de vergadering beslist tot verhoging van het kapitaal door incorporatie van voormelde uitgiftepremie van ¬ 1.340.085,70, zonder uitgifte van nieuwe aandelen, om het kapitaal te brengen van 1.640.914,29 op ¬ 2.981.000,00.

Vijfde beslissing:

Tussenkomst -- inschrijving op en volstorting van de eerste en tweede kapitaalverhoging:

Zijn vervolgens tussengekomen, de aandeelhouders, de heer Maarten Boghaert en mevrouw Anna Schoonacker, die verklaren volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en die uiteenzetten dat zij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering hebben ten laste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in voormeld verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaren de aandeelhouders negentig procent (90%) van hun schuidvordering, namelijk ten belope van twee miljoen zevenhonderd eenentachtigduizend euro (¬ 2.781.000,00) in de vennootschap in te brengen, en dit onder de voorwaarden omstandig omschreven in voormeld revisoraal verslag, bij wijze van kapitaalverhoging in twee fasen zoals voormeld, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing werd ingehouden en doorgestort.

Vergoeding voor de inbreng:

Ais vergoeding voor deze inbreng waarvan de vergadering erkent volledig op de hoogte te zijn, worden aan de aandeelhouders, die aanvaarden, achttienduizend negenhonderdentwaalf (18.912,00) nieuwe volledig gestorte aandelen toegekend, toekomende aan de huwgemeenschap bestaande tussen hen beiden.

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 Wetboek inkomstenbelastingen 1992, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren.

Vaststelling van de kapitaalverhoging:

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van twee miljoen zevenhonderd eenentachtigduizend euro (¬ 2.781.000,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op twee miljoen negenhonderd eenentachtigduizend euro (E 2.981.000,00), vertegenwoordigd door eenentwintigduizend vijfhonderdzevenendertig (21.537) aandelen, zonder nominale waarde.

Zesde beslissing:

De vergadering beslist om artikel 5 van de statuten in overeenstemming te brengen met de nieuwe aandelen- en kapitaaltoestand. Voortaan luidt artikel 5 als volgt:

"Artikel 5. Kapitaal.

Het kapitaal is vastgesteld op twee miljoen negenhonderd eenentachtigduizend euro (E 2.981.000,00), vertegenwoordigd door eenentwintigduizend vijfhonderdzevenendertig (21.537) gelijke aandelen zonder nominale waarde, met een fraktiewaarde van één/eenentwintigduizend vijfhonderd zevenendertigste van het kapitaal.

Alle aandelen zijn op naam en volstort."

Zevende beslissing:

Als gevolg van deze wijzigingen, beslist de vergadering dat de statuten zullen worden aangepast aan de genomen beslissingen en dat een volledige coördinatie zal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

De vergadering gelast ondergetekende notaris over te gaan tot de coordinatie van de statuten overeenkomstig de vigerende wetgeving.

Achtste beslissing:

b De vergadering verleent alle machten aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen beslissingen,

waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien (10%) procent van het tussentijds dividend waarvan hiervoor sprake.

Voor beknopt uittreksel

Samen neergelegd met dit uittreksel:

- de expeditie van de akte (bevattende het verslag van de revisor omtrent de kapitaalverhoging door inbreng

in natura en het bijzonder verslag van de zaakvoerder);

- de gecoördineerde statuten.

op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

I.- a



, , "'- behouden aan het Belgisch Staatsblad









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge



27/12/2013 : BL640941
29/12/2014 : BL640941
20/12/2012 : BL640941
13/01/2012 : BL640941
16/08/2011 : BL640941
29/12/2010 : BL640941
17/12/2009 : BL640941
29/12/2008 : BL640941
10/01/2008 : BL640941
13/12/2006 : BL640941
23/12/2005 : BL640941
05/01/2005 : BL640941
03/02/2004 : BL640941
18/12/2003 : BL640941
28/01/2003 : BL640941
05/01/2000 : BLA104767
18/12/2015 : BL640941

Coordonnées
BES

Adresse
LANGESTRAAT 101 1790 AFFLIGEM

Code postal : 1790
Localité : AFFLIGEM
Commune : AFFLIGEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande