BETER ETEN KAN

Association sans but lucratif


Dénomination : BETER ETEN KAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.019.026

Publication

30/03/2011
ÿþ Md 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r 1 ,_,.. " :

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad " 110Q8499" ~ ~ ~" .~~i~~~ ~.;, _ ~ .

Griffie





" Ondernemingsnr : 0461.019.026 Benaming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

(voluit) : Beter Eten Kan

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 3200 Aarschot, Rillaarsebaan 67

Onderwerp akte : statutenwijziging + adres

Ingevolge beslissing van de algemene vergadering dd. 9.12.2005 werd er besloten de statuten aan te passen aan de nieuwe wetgeving en de zetel te verplaatsen.

Art. 1 De vereniging draagt de naam: "Beter Eten Kan", kortweg : "BEK", en heeft haar zetel te 3200. Aarschot, Leuvense steenweg 574, gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Leuven. Deze kan worden; overgeplaatst naar een andere plaats bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 2 De vereniging heeft tot doel buiten elke levensbeschouwelijke of politieke overtuiging de vriendschappelijke betrekkingen tussen Thailand en België te ontwikkelen en te verbeteren op kultureel, sociaal,! economisch, juridisch en toeristisch vlak. In deze zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen op: voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofdoel. Aanmoediging door! financiële of materiële steun aan andere liefdadigheidsinstellingen/-projecten of steun aan socio-culturele! verenigingen is steeds mogelijk.

Art. 3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden. Art. 4 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn; de eerste (werkende) leden.

Nieuwe leden worden aangenomen bij besluit van de raad van bestuur. Door de leden is geen bijdrage; verschuldigd. Hun rechten en plichten worden geregeld door een bijzonder huishoudelijk reglement, opgesteld! door de raad van bestuur.

Art. 5 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht; De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene' vergadering en met meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden! uitgesproken.

Art. 6 Uittredenden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten! vorderen.

Art. 7 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, die worden; ! benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar; Zij oefenen hun mandaati kosteloos uit.

Art. 8 §1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester; De! voorzitter of twee beheerders roepen de raad bijeen en zit de vergadering voor.

§2. De raad vergadert slechts geldig als de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem: van de voorzitter.

§3. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris.

Art. 9 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en . buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen: aan één of meer van zijn leden.

Art. 10 De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar en kan besluiten nemen buiten de agenda. De Algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van: de bestuurders, het goedkeuren van de begroting en de rekeningen, het ontbinden van de vereniging en het! uitsluiten van de leden. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de! algemene vergadering toegekend zijn, zullen worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 11 Elk jaar doet de raad van bestuur aan de jaarlikjkse algemene vergadering rekening over zijn beleid

in het afgelopen jaar. "

Art. 12 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden overgegaan indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" " niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Art. 13 Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit besteed worden voor een doel dat het beste met i dat van de huidige vereniging overeenstemt.

Art. 14 Vooral wat door deze statuten niet is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Voorbehouden aan het. Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op deze vergadering werden ontslagen als betuurders : Nys Pedro, wonende te Tielt-Winge 3390,

Keulestraat 4A en Torfs Guido, (overleden) voorheen wonende te Holsbeek 3221, Veeliedenstraat 25, en "

werden vervolgens benoemd als bestuurders : Naenna Anan, NN 63021147745, wonende te 3220 Holsbeek, Klein Langeveld 12; Hanphet Thidarat, NN 71101439666, wonende te 3200 Aarschot, Leuvense steenweg 574. Walther Torfs NN 52111202706, wonende te 3200 Aarschot, Leuvense steenweg 574 wordt herbenoemd.

Overgangsbepalingen:

Aansluitend werd er een raad van bestuur gehouden, waarop volgende beslissingen genomen werden:

- Walther Torfs NN 52111202706, wonende te 3200 Aarschot, Leuvense steenweg 574 wordt aangesteld als voorzitter

- Anan Naenna, NN 63021147745, wonende te 3220 Holsbeek, Klein Langeveld 12 wordt benoemd als secretaris

- Hanphet Thidarat, NN 71101439666, wonende te 3200 Aarschot, Leuvense steenweg 57 wordt benoemd als penningmeester.

(get.) Walther Torfs Anan Naenna Hanphet Thidarat

Bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BETER ETEN KAN

Adresse
RILLAARSEBAAN 67 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande