BREAST CANCER WORKING GROUP, AFGEKORT : B.C.W.G.

Association sans but lucratif


Dénomination : BREAST CANCER WORKING GROUP, AFGEKORT : B.C.W.G.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 435.442.995

Publication

04/02/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophanden

te Leuven, de L 2 JAN. 2913

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondememingsnr : 0435.442.995

Benaming

(voluit) : Breast Cancer Working Group

(verkort) : BCWG

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Celestijnenlaan 4912, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten; Ontslagnemingen en benoemingen

Uittrekkels uit de Notulen van de Bijeenkomst van de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op, 20 juli 2012:

De Buitengewone Algemene Vergadering werd bijeengeroepen overenkomstig artikel 6 van de Statuten," met de schriftelijke deelneming van alle leden die met eenparigheid van stemmen, de volgende beslissingen hebben aangenomen:

1.Wijziging van de Statuten

De Bijzondere Algemene Vergadering beslist de Statuten van de Vereniging te herzien en grondig te wijzigen. Aangezien de wijzigingen talrijk zijn, stemt de Algemene Vergadering erin toe elke wijziging niet afzonderlijk aan te duiden, maar beslist dat de volgende text de vorige text van de Statuten, in zijn geheel zou vervangen, en eou luiden zoals volgt:

"Artikel 1: Naam en zetel van de vereniging

Een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) werd opgericht op 8 september 1988 en is onderworpen aan de bepalingen van Titel I van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonderwinstoogmerk en de stichtingen, onder de naam "European Breast Cancer Council", afgekort "FBC Council" (hierna "vereniging"). De volledige en afgekorte namen van de vereniging kunnen afzonderlijk gebruikt worden.

De zetel en het hoofdkantoor van de vereniging zijn gevestigd te 1200 Brussel, België, E, Mounierlaan 83, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel van de vereniging kan, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar elke andere plaats in België.

Artikel 2: Doel en doelstellingen van de vereniging

De vereniging heeft geen enkel winstoogmerk. De Vereniging heeft als missie de bewustmaking en een betere preventie, diagnose, behandeling en verzorging van borstkankerpatiënten.

Het doel en de doelstellingen ter ondersteuning van de taak van de Vereniging zijn:

- De bewustmaking betreffende borstkanker

- Het bevorderen van een consensus betreffende controversiële kwesties inzake

borstkanker

-De handhaving en verspreiding van richtlijnen in verband met screening, preventie, behandeling, research

en verzorging van borstkanker, in samenwerking met onze leden en partners

-Het bevorderen en ondersteunen van educatieve activiteiten van vakkundigen en belangenbehartigers op

het gebied van borstkanker

-Het bevorderen en ondersteunen van onderzoeksinitiatieven en van kennisoverdracht op het gebied van borstkanker

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

-Het bevorderen en ondersteunen van initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van de

zorg

-Het opbouwen van een betrouwbare informatiebron over borstkanker

-Het stroomlijnen van de communicatie tussen verschillende actoren die werkzaam zijn op het gebied van

preventie, onderwijs, aanbevelingen en alle onderzoeks- en zorgaspecten betreffende borstkanker.

-Het stimuleren en ondersteunen van de coördinatie van evenementen betrekking hebbend op borstkanker

in Europa.

Teneinde voornoemd doel en voornoemde doelstellingen te bevorderen, verschaft de vereniging een forum voor haar Leden en Partners, met zodanige activiteiten ais onder andere het organiseren van internationale wetenschappelijke bijeenkomsten en studiegroepen te steunen.

De Vereniging mag haar doel en doelstellingen bevorderen met alle wettige middelen in de ruimste zin des woords rechtstreeks of onrechtstreeks nodig, nuttig of wenselijk kunnen zijn voor de bevordering of verwezenlijking van het doel en de doelstellingen van de Vereniging.

De Vereniging mag economische of andere activiteiten uitoefenen die complementair zijn en in verband staan met het doel en de doelstellingen van de vereniging, zoals beschreven in deze statuten.

Artikel 3: Duur

De Vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 4: Stemgerechtigde leden

De stemgerechtigde leden van de Vereniging omvatten ten minste drie (3) rechtspersonen of groeperingen zonder rechtspersoonlijkheid, die opgericht zijn overeenkomstig de wetten en gebruiken van hun land van oorsprong.

De vereniging heeft een (1) categorie stemgerechtigde leden: gewone leden (hierna gezamenlijk de "Gewone Leden" genoemd).

De volgende rechtspersonen of groeperingen zonder rechtspersoonlijkheid waren de stichters van de

tweejaarlijkse European Breast Cancer Conference, het voornaamste evenement van de vereniging (hierna

"Premier Conference") , en komen automatisch in aanmerking voor toetreding als Gewoon Lid:

-EORTC Breast Cancer Group (EORTC-BCG)

-European Society of Breast Cancer Specialists (EUSOMA)

-EUROPA DONNA  The European Breast Cancer Coalition (EUROPA DONNA)

Artikel 5: Toetreding als gewoon lid

Bijkomende, al dan niet Belgische of buitenlandse rechtspersonen of groeperingen zonder rechtspersoonlijkheid kunnen een aanvraag indienen om als gewoon lid toe te treden. leder ander rechtspersoon of groepering zonder rechtspersoonlijkheid kan als gewoon lid toetreden indien zij beantwoorden aan de volgende criteria:

-in een Europees land gevestigd zijn of er zijn geregistreerd, en een taak hebben die zich ten minste over gans Europa uitstrekt;

-sedert ten minste vier (4) jaar partner zijn zoals bepaald in onderstaand artikel 6;

-het doel en de doelstellingen van de Vereniging steunen;

- verklaren zich te houden aan deze statuten en aan de beslissingen van de raad van bestuur, ook deze met betrekking tot de voordelen en verantwoordelijkheden van leden;

-door de raad van bestuur goedgekeurd worden overeenkomstig de in onderstaand artikel 10 vermelde regels, en

-blijk geven van een buitengewone of uitzonderlijke bijdrage tot de preventie, diagnose, behandeling en/of verzorging van borstkankerpatiënten in Europa

Artikel 6: Niet-stemgerechtigde leden

De aansluiting als "Partner" staat open voor Europese organisaties die beantwoorden aan de volgende criteria:

-in meer dan één Europees land de belangen vertegenwoordigen van personen die beroepsmatig werkzaam zijn in de gezondheidszorg, of van patiënten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-een duidelijke belangstelling hebben voor borstkanker

-het doel en de doelstellingen van de vereniging steunen

-werkzaam zijn op gebieden die betrekking hebben op het doel en de doelstellingen van de Vereniging.

De Partners hebben het recht bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bij te wonen en hebben spreekrecht maar geen stemrecht tijdens die bijeenkomsten. De Raad van Bestuur kan nochtans bepalen dat sommige gedeelten van de algemene vergadering alleen voor gewone leden openstaan.

Artikel 7; Vertegenwoordiging van leden

leder Gewoon Lid zal vier ersonen als zijn vertegenwoordigers voor een periode van twee (2) jaar aan wijzen. Het mandaat van een vertegenwoordiger is hernieuwbaar. Iedere vertegenwoordiger zal optreden in naam van de Gewoon-Lidorganisatie, in verband met het werk van de Vereniging, in de Algemene Vergadering. De vertegenwoordiging van de lidorganisatie in de Raad van Bestuur is onderworpen aan de bepalingen van artikel 17 van deze Statuten. Iedere vertegenwoordiger moet te allen tijde een lid, een lid van de Raad van Bestuur of een functionaris (met inbegrip van personeelsleden) zijn de van de lidorganisatie die hij of zij vertegenwoordigt. leder Gewoon Lid mag genoemde vertegenwoordigers vervangen overeenkomstig zijn interne regeling.

Iedere Partner die een rechtspersoon is moet één persoon als zijn vertegenwoordiger aanstellen, die bij afwezigheid van de vertegenwoordiger zal optreden, om op te treden in naam van de Partnerorganisatie, in verband met het werk van de Vereniging. Iedere vertegenwoordiger moet te allen tijde een lid of een lid van de Raad van Bestuur zijn van de Partnerorganisatie die hij of zij vertegenwoordigt. Ieder Partner-Lid mag genoemde vertegenwoordigers vervangen wanneer het zulks aangewezen acht.

Artikel 8: Verwijzingen en bepalingen

In deze statuten verwijst de term "Gewoon Lid" naar alle Gewone Leden. Ten behoeve van deze Statuten worden alle vertegenwoordigers van de Gewone Leden, die aangesteld zijn zoals beschreven in bovenstaand Artikel 7, beschouwd als stemgerechtigde leden teneinde het aantal stemmen te berekenen dat op de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering mag uitgebracht worden.

De term "Partner" wordt in deze Statuten gebruikt om te verwijzen naar alle rechtspersonen die als Partner toegelaten werden. Wanneer de term "Lid" in deze Statuten gebruikt wordt zonder te verwijzen naar het stemgerechtigd of niet-stemgerechtigd statuut van de organisatie, zal genoemde term enkel naar Gewone Leden verwijzen.

Article 9: Toetreding van nieuwe leden

De aanvragen tot toetreding als Gewoon Lid moeten ingediend worden bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur, die ze aan de Algemene Vergadering ter stemming zal voorleggen.

De toetreding moet met eenparigheid van stemmen door de Algemene Vergadering goedgekeurd worden.

De aanvraag tot toetreding als Partner moeten ingediend worden bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur die ze aan de Algemene Vergadering ter stemming zal voorleggen. De toetreding moet met een tweederde (2/3) meerderheid van stemmen van de Algemene Vergadering goedgekeurd worden.

Artikel 10: Verplichtingen en lidmaatschapsbijdragen van de Leden

Er wordt van de Gewone Leden en Partners verwacht dat zij op verschillende manieren bijdragen tot het

welslagen van de Vereniging, met inbegrip van, maar niet beperkt tot wat volgt:

-door de geschikte personen binnen hun organisaties aan te moedigen om deel te nemen aan het werk en

de besluitvorming van de Vereniging;

-door hun vergaderingen, zo mogelijk, op hetzelfde ogenblik als de Premier Conference te beleggen;

-door in te stemmen met het bespreken van de coordinatie en planning van evenementen betreffende

borstkanker, teneinde concurrentie te vermijden, en

-door de Premier Conference en andere door de vereniging georganiseerde evenementen te helpen

bevorderen bij hun leden en via hun communicatiemiddelen.

De Gewone Leden of de Partners zijn geen lidmaatschapsbedragen verschuldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

Artikel 11: Uittreding en beëindiging van het Lidmaatschap

Het lidmaatschap neemt een einde:

-na de ontslagneming van een Gewoon Lid of een Partner,

-onmiddellijk wanneer een Gewoon Lid of een Partner niet voldoet aan om het even welke voorwaarde

vermeld in Artikel 5 van deze Statuten of wanneer een Partner niet voldoet aan om het even welke voorwaarde

vermeld in Artikel 6 van deze Statuten; en

-na een door de Algemene Vergadering met een twee derde (2/3) meerderheid van stemmen genomen

besluit op grond van:

" het gedrag van een Gewoon Lid of een Partner dat door de Algemene Vergadering, naar eigen inzicht, geacht wordt schadelijk te kunnen zijn voor de reputatie en goede naam van de Vereniging, of

" de niet-naleving door een Gewoon Lid of een Partner, van deze statuten of van een beslissing van de Raad van Bestuur of van de Algemene Vergadering.

Het Gewoon Lid of de Partner in kwestie zal de mogelijkheid hebben om haar of zijn verweer voor te dragen alvorens de Algemene Vergadering stemt over de beëindiging van het lidmaatschap.

Artikel 12: Rechten van de leden

De Gewone Leden en Partners hebben geen enkel recht op enig deel van het vermogen van de Vereniging. Ieder Gewoon Lid of Partner die niet langer tot de Vereniging behoort verliest alle rechten waarvan zij, als Gewoon Lid of Partner genoten.

Algemene vergadering

Artikel 13: Samenstelling en stemrecht

De Algemene Vergadering is het hoogste bestuursorgaan van de Vereniging en bestaat uit de vier (4) vertegenwoordigers van ieder Gewoon Lid. Iedere vertegenwoordiger van een Gewoon Lid heeft één stem.

Artikel 14: Bevoegdheden van de algemene vergadering

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid en het opperste gezag om:

1,de leden van de Raad van Bestuur te benoemen en af te zetten,

2.Leden en Partners goed te keuren en uitte sluiten,

3.de jaarlijkse begroting en de jaarrekening goed te keuren,

4.de statuten te wijzigen,

5.de Vereniging te ontbinden en te vereffenen,

6.in voorkomen geval, commissarissen te benoemen en af te zetten,

7.het bedrag te bepalen van de bezoldiging die, in voorkomend geval, aan de leden van de Raad van

Bestuur of aan de commissarissen zal betaald worden,

8.de leden van de Raad van Bestuur en/of de commissarissen kwijting te verlenen, en

9.de visie, de opdracht, de strategie, het beleid en de bepaling van de waarden van de Vereniging goed te

keuren.

Artikel 15: Werking van de algemene vergadering

De Algemene Vergadering komt ten minste één keer per jaar samen, op om het even welke plaats in België of in het buitenland, zoals vermeld in de oproepingsbrief voor de vergadering die door de

Voorzitter of in zijn of haar naam ondertekend wordt en ten minste eenentwintig (21) dagen vôôr de vastgestelde datum van de vergadering verzonden wordt, samen, met een ontwerp van agenda van de punten die tijdens de vergadering dienen besproken te worden.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan eveneens bijeengeroepen worden:

a.door de Voorzitter van de Vereniging, telkens wanneer de belangen van de Vereniging zulks vereisen, b.ingevolge een besluit van de Raad van Bestuur, of

c.op schriftelijk verzoek van een vijfde (1/5) van alle vertegenwoordigers van de stemgerechtigde stichtende leden, samen met een samenvatting van de tijdens de vergadering te bespreken punten, in de vorm van een besluit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De oproepingsbrieven voor gewone en buitengewone algemene vergaderingen kunnen via om het even welk schriftelijk communicatiemiddel verzonden worden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot e-mail, fax en per post en worden geacht verzonden te zijn op de dag waarop de afzender ze verzendt.

De notulen van de Algemene Vergadering worden door de Secretaris-generaal opgesteld en worden ter goedkeuring meegedeeld aan de Voorzitter, die ze zal ondertekenen vooraleer ze onder alle Leden van de Vereniging verspreid worden.

Alle bijeenkomsten van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de Voorzitter of bij diens afwezigheid door een persoon die wordt aangeduid door de op de vergadering aanwezige leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 16; Stemrecht en quorum

Behoudens andersluidende bepaling in deze Statuten, worden alle besluiten van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van alle uitgebrachte stemmen, mits ten minste de helft (1/2) van de vertegenwoordigers van de Gewone Leden aanwezig of vertegenwoordigd is op het ogenblik van het besluit. Onthouding en worden als niet-uitgebrachte stemmen gerekend. Bij staking van stemmen beslist de stem van de persoon die de vergadering voorzit.

Indien bovenstaand quorum niet bereikt wordt, kan een nieuwe bijeenkomst van de Algemene Vergadering samengeroepen worden, onder dezelfde voorwaarden als hogervermeld en met dezelfde agenda, tijdens welke de Algemene Vergadering geldig zal beslissen, ongeacht het aantal vertegenwoordigers van Gewone Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

De vertegenwoordigers van een Gewoon Lid die een gewone of buitengewone algemene vergadering niet persoonlijk bijwonen kunnen bij volmacht deelnemen of stemmen, Een gemachtigde, die tevens een vertegenwoordiger van een Gewoon Lid van de Vereniging moet zijn, mag niet meer dan twee (2) andere vertegenwoordigers van een Gewoon Lid vertegenwoordigen. Alle volmachten moeten schriftelijk zijn en moeten voor de opening van de vergadering voorgelegd worden aan de Voorzitter van de vergadering.

Raad van Bestuur

Artikel 17: Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit één (1) vertegenwoordiger van ieder Gewoon Lid dat wenst vertegenwoordigd te zijn in de Raad van Bestuur, en een (1) persoon die de Partners vertegenwoordigt. Alle leden van de Raad van Bestuur moeten een vertegenwoordiger in de algemene vergadering zijn en een deskundige op het gebied van borstkanker die als dusdanig door zijn of haar collega's erkend is, overeenkomstig criteria . van de interne regeling van de Vereniging.

Ieder Gewoon Lid draagt zijn kandidaat voor benoeming als lid van de Raad van Bestuur voor, terwijl de Partners kandidaten voordragen, om hen als groep te vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering kiest alle leden van de Raad van Bestuur, overeenkomstig het reglement van inwendige orde van de vereniging.

Artikel 18: Bevoegdheden van de raad van bestuur

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake het bestuur en het beheer van de Vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur Is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie en het beleid van de Vereniging en zal, bij het besturen van de Vereniging, optreden op alle gebied die niet uitsluitend onder het gezag van de Algemene Vergadering vallen, met inbegrip van, maar niet beperkt tot wat volgt:

1.de Functionarissen van de Vereniging kiezen , onder de leden van de Raad van Bestuur,

2.de jaarlijkse begrotingen en de jaarrekening goedkeuren, die aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring moeten voorgelegd worden,

3.de Secretaris-generaal benoemen en ontslaan en aan de secretaris-generaal de in Artikel 25 omschreven bevoegdheden, of andere door de Raad van Bestuur bepaalde bevoegdheden delegeren.

De Raad van Bestuur kan sommige bevoegdheden voor specifieke beperkte doeleinden delegeren aan een of meer personen die geen lid van de Raad van Bestuur hoeven te zijn De personen aan wie bevoegdheden worden gedelegeerd zullen de aan hen toegewezen functies uitoefenen tot aan hun ontslagneming of hun afzetting door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 19: Bijeenroepingen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur komt ten minste eens per jaar samen, hetzij op de zetel van de Vereniging, hetzij op om het even welke andere plaats vermeld in de oproepingsbrief voor de vergadering, die door de Voorzitter of in zijn of haar naam ondertekend wordt en ten minste één (1) week vôôr de vastgestelde datum van de vergadering verzonden wordt, samen met een ontwerp van agenda van de punten die tijdens de vergadering dienen besproken te worden.

De oproepingsbrieven kunnen via om het even welk schriftelijk communicatiemiddel verzonden worden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot e-mail, fax en per post, en worden geacht verzonden te zijn de dag waarop de afzender ze verzendt,

Een buitengewone vergadering van de Raad van Bestuiir kan tevens door de Voorzitter bijeengeroepen worden, op dezelfde wijze ais deze die beschreven staat in het bovenstaande eerste lid, telkens wanneer de belangen van de vereniging zulks vereisen of op schriftelijk verzoek van ten minste twee (2) leden van de Raad van Bestuur, hetwelk verzoek een te bespreken ontwerp van besluit bevat.

Ingeval van dringende noodzakelijkheid is de persoonlijke aanwezigheid op buitengewone bijeenkomsten van de Raad van Bestuur niet vereist en kunnen de bijeenkomsten gehouden worden op een wijze die in de oproepingsbrief voor de vergadering vermeld wordt, inbegrepen per telefoon, videoconferentie, post, e-mail of fax, mits alle leden van de Raad van Bestuur ten minste drie (3) dagen op voorhand een oproepingsbrief ontvangen, samen met een agenda en voldoende informatie om een beslissing te nemen aangaande alle punten op de agenda. Indien een buitengewone vergadering gehouden wordt door middel van schriftelijke communicatie, zonder mogelijkheid van mondelinge debatten, moet de oproepingsbrief voor de vergadering de redenen bevatten waarom de vergadering op zulke wijze gehouden wordt. Alle besluiten die worden genomen op een buitengewone vergadering die op zulke wijze, zonder fysische aanwezigheid van de bestuurder gehouden wordt, zullen het voorwerp uitmaken van een bekrachtiging door de Raad van Bestuur tijdens diens eerstvolgende vergadering waarop de bestuurders fysisch aanwezig zijn.

Artikel 20: Besluiten en quorum van de raad van bestuur

Behoudens andersluidende bepaling in deze Statuten, worden alle besluiten van de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen genomen, mits ten minste de helft (112) van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig is. Bij staking van stemmen beslist de stem van de persoon die de vergadering voorzit.

Een lid van de Raad van Bestuur mag zich niet bij volmacht laten vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur.

De notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden door de Secretaris-generaal van de Vereniging opgesteld, vooraleer ze ter goedkeuring naar de Voorzitter worden gezonden en, na ondertekening door de Voorzitter, naar alle leden van de Raad van Bestuur worden gezonden.

Aile vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een persoon die wordt gekozen door de leden van de Raad van Bestuur die op die vergadering aanwezig zijn.

Artikel 21: Ambtstermijnen van de Raad van Bestuur

Behoudens andersluidende bepalingen in artikel 22, met betrekking tot de Secretaris-generaal, is de ambtstermijn van alle leden van de Raad van Bestuur vier (4) jaar, beginnend op één januari volgend op de vergadering tijdens welke zij gekozen of benoemd werden en eindigend op 31 december op het einde van de periode van vier (jaar). Behoudens andersluidende bepaling in deze Statuten, zijn de leden van de Raad van Bestuur herkiesbaar voor een bijkopende termijn van vier (4) jaar. De ambtstermijnen van de bestuurders zullen gespreid worden, zodat ongeveer de helft (1/2) van de leden van de Raad van Bestuur om de twee (2) jaar zal veranderen.

Artikel 22: Functionarissen

De Raad van Bestuur heeft de volgende functionarissen; een Voorzitter en een Penningmeester. De Raad van Bestuur kan tevens een Secretaris-generaal benoemen, overeenkomstig artikel 27 van deze Statuten, Deze functionarissen, zullen hun functie zowel voor de Raad van Bestuur als voor de algemene vergadering uitoefenen en zullen als de leidinggevende functionarissen van de Vereniging beschouwd worden. De Raad van Bestuur kan andere functies in het leven roepen, telkens wanneer hij dit nodig en passend acht,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur kiest alle functionarissen behalve de Secretaris-generaal, onder zijn leden.

Behoudens uitdrukkelijke andersluidende bepaling op het ogenblik van zijn verkiezing of benoeming, of in de gevallen, die voorzien zijn in de volgende twee paragrafen van dit Artikel 22 van de Statuten, bedraagt de ambtstermijn van iedere functionaris twee (2° jaar, hernieuwbaar.

Niettegenstaande wat voorafgaat, bepaalt de Raad van Bestuur de ambtstermijn van de Secretaris-generaal op het ogenblijk van zijn of haar benoeming. Deze ambtstermijn kan langer of korter zijn dan de in dit Artikel vermelde grenzen.

De taken van de functionarissen zijn deze die hun in deze Statuten of in het reglement van inwendige orde van de Vereniging toegewezen worden of die van tijd tot tijd bij besluit van de Raad van Bestuur beschreven worden.

Artikel 23. Strijdige belangen

De leden van de Raad van Bestuur ontvangen geen enkele vergoeding voor de door hen geleverde diensten als leden van de Raad van Bestuur.

Niettemin kunnen leden van de Raad van Bestuur de vergoeding bekomen van gemaakte kosten in verband met de uitoefening van hun functie als leden van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur hebben een plicht van vertrouwen en loyaliteit jegens de Vereniging .

Indien een kwestie die een beslissing vereist een strijdig belang inhoudt voor een of meer leden van de Raad van Bestuur die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering tijdens dewelke voornoemde kwestie zal behandeld worden, moet(en) bedoeld(e) lid (leden) dat belang mededelen aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur (of aan de persoon die de vergadering voorzit). Deze verklaring wordt opgenomen in de notulen van de vergadering.

Indien een strijdig belang verklaard werd met toepassing van dit artikel, zal (zullen) bedoeld(e) lid (leden) van de Raad van Bestuur zich onthouden van deelname aan de beraadslaging of stemming over deze kwestie en zal (zullen) hij (zij) de vergadering tijdelijk verlaten tijdens de beraadslaging en het besluit betreffende bedoeld kwestie.

Artikel 24: Comités

De Raad van Bestuur kan een of meerdere permanente of bijzondere comités aanstellen, die de door de Raad van Bestuur bepaalde en door de wet toegelaten bevoegdheden en mandaat hebben en uitoefenen. De permanente of bijzondere comités mogen geen inbreuk plegen op de bevoegdheden van de algemene vergadering of van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan, naar eigen goeddunken, een onbepaald aantal personeelsleden of leden van de algemene vergadering of van het publiek uitnodigen om deel te nemen aan om het even welk van de overeenkomstig dit Artikel opgerichte permanente of bijzondere comités.

Artikel 25: Vertegenwoordiging en vereiste handtekeningen

Overeenkomstig artikel 27 van deze statuten, heeft de Secretaris-generaal de bevoegdheid om het bestuur over de dagelijkse zalen van de Vereniging uit te oefenen en om tevens de Vereniging te vertegenwoordigen wanneer zulks nodig is om de bevoegdheden inzake dagelijks bestuur ten uitvoer te brengen.

ledere verrichting buiten het kader van het dagelijks bestuur die de Vereniging verbindt moet, met inachtneming van de monetaire grenzen die door de Raad van Bestuur in het reglement van inwendige orde van de Vereniging bepaald zijn, ondertekend worden door de Voorzitter, de Penningmeester of de Secretaris-generaal, alleen optredend onder de in het reglement van inwendige orde bepaalde grenzen en gezamenlijk optredend boven deze grenzen, of door om het even welke andere persoon of personen die, overeenkomstig artikel l8 van deze Statuten een delegering van bevoegdheden ontvangen heeft of hebben die bevestigd is in een overeenkomstig Artikel 20 ondertekend besluit van de Raad van Bestuur, Deze personen moeten hun bevoegdheid niet bewijzen ten opzichte van derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 26: Rechtsgedingen

leder rechtsgeding waarin de Vereniging, hetzij als eiseres, hetzij als verweerster, betrokken is, wordt

gevoerd door de Raad van Bestuur, vertegenwoordigd

.door haar voorzitter, of

.door een te dien einde aangesteld lid van de Raad van Bestuur

De algemene Directie

Artikel 27: Secretaris-generaal

De Raad van Bestuur benoemt een Secretaris-generaal, die hetzij een natuurlijke persoon hetzij en rechtspersoon kan zijn. De Raad van Bestuur kan te allen tijde de titel wijzigen van de persoon die deze functie uitoefent. De Secretaris-generaal voert zijn of haar taken uit tot aan zijn of haar afzetting door de Raad van Bestuur of zijn of haar ontslagneming. Tenzij de Raad van Bestuur er schriftelijk anders over beschikt, stelt de afzetting of ontslagneming van de Secretaris-generaal een einde aan de bevoegdheid van die natuurlijke of rechtspersoon om deel te nemen aan het bestuur, de comités, programma's, handelingen of andere activiteiten van de Vereniging.

De taken van de Secretaris-generaal worden bepaald door de Raad van Bestuur en omvatten de bevoegdheid om het dagelijks bestuur van de zaken van de Vereniging uit te oefenen en om tevens de Vereniging te vertegenwoordigen wanneer zulks nodig is om de bevoegdheden inzake dagelijks bestuur ten uitvoer te brengen. De Secretaris-generaal rapporteert aan de Raad van Bestuur, telkens wanneer de Raad van Bestuur die, naar eigen goeddunken, beslist, betreffende de activiteiten, programma's en uitgaven van de Vereniging.

De Secretaris-generaal is gemachtigd om te handelen in het belang van de Vereniging, teneinde de effectieve activiteiten van de Vereniging uit te oefenen, binnen de grenzen van de rechten en verplichtingen waarmee hij of zij door de Raad van Bestuur werd belast. De Secretaris-generaal mag, naar eigen goeddunken, personen op alle niet-leidinggevende medewerkerposten benoemen en ontslaan, mits inachtneming van alle budgettaire en andere grenzen die door de Raad van Bestuur zijn bepaald. De Secretaris-generaal mag, naar eigen goeddunken, personen op leidinggevende medewerkerposten benoemen en ontslaan, mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.

De Secretaris-generaal mag alle bijeenkomsten van de algemene vergadering en van de Raad van Bestuur, in zijn of haar hoedanigheid van Secretaris-generaal en in een ex officio niet-stemgerechtigde hoedanigheid bijwonen, tenzij de Raad van Bestuur er anders over beslist. De Secretaris-generaal of een van zijn medewerkers zal dienst doen als secretaris voor alle bijeenkomsten van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur. Het staat de Raad van Bestuur vrij te beslissen om vergaderingen te houden die uitsluitend door Gewone Leden van de Vereniging of leden van de Raad van Bestuur mogen bijgewoond worden.

De afzetting of ontslagneming van een Secretaris-genera

al stelt een einde aan de bevoegdheid van die natuurlijke of rechtspersoon om enige bijeenkomst van de algemene vergadering of van de Raad van Bestuur bij te wonen, tenzij met schriftelijke toelating van de Raad van Bestuur.

Indien een rechtspersoon tot Secretaris-generaal benoemd wordt, zal de rechtspersoon, verantwoordelijk zijn voor het verzekeren dat de diensten die als Secretaris-generaal zullen gepresteerd worden, uitgevoerd zullen worden op een professionele wijze, die de Raad van Bestuur voldoening schenkt. De rechtspersoon mag een beroep doen op de deskundigheid en vaardigheden van een of meer personen die al dan niet deel uitmaken van zijn personeel, om de diensten die van de Secretaris-generaal vereist worden te helpen uitvoeren

hij mag, indien een overeenkomst tussen de rechtspersonen en de Raad van Bestuur het toelaat, een beroep doen op de deskundigheid en vaardigheden van een of meer personen die al dan niet deel uitmaken van zijn personeel, om de diensten die van andere staffuncties van de vereniging vereist worden te helpen uitvoeren. De rechtspersoon mag evenzo een of meer personen aanwijzen als hoofdverantwoordelijken voor het uitvoeren van de vereiste taken en voor het delen van de verantwoordelijkheden die inherent zijn aan de functie van Secretaris-generaal, met inbegrip van de verantwoordelijkheden door een of meer personen gedeeld worden, kan de raad van bestuur van de vereniging aan de rechtspersoon advies verstrekken aangaan de manier waarop de taken moeten verdeeld word en tussen de personen en aangaande de titel die deze personen dienen te voeren wanneer zij in hun functie optreden voor de vereniging.

In deze statuten slaan alle verwijzingen naar "Secretaris-generaal" op de natuurlijke persoon of de rechtspersoon die benoemd is om de in Artikelen 15, 20, 22, 25 en 27 van deze Statuten beschreven verantwoordelijkheden na te komen. Indien een rechtspersoon tot Secretaris-generaal benoemd wordt, zal de rechtspersoon beslissen wie in zijn naam zal optreden om deze functies uit te oefenen, en zal hij er voor zorgen dat alle kennisgevingen betreffende die benoeming ter griffe neergelegd worden en bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad, in de mate dat zulks wettelijk vereist is.

S ~

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Financiële bepalingen,

Artikel 2B: Begroting en jaarrekening

Het boekjaar van de vereniging wordt afgesloten op 31 december.

De Raad van Bestuur legt aan de Algemene Vergadering de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar ter goedkeuring voor,

De Raad van Bestuur zal en reservefonds aanleggen en zal het bedrag van dit fonds bepalen, alsook de wijze waarop dit fonds zal gestijfd worden overeenkomstig het reglement van inwendige orde van de Vereniging,

De goedkeurig van de rekening door de Algemene Vergadering verleent de Raad van Bestuur en de Secretaris-generaal kwijting van alle in de jaarrekening vermelde daden.

Geen enkel deel van het vermogen, de opbrengsten, winsten of netto-inkomsten van de Vereniging zal ten goede komen, aan enig functionaris, werknemer, agent, gemachtigde, directeur of enige andere persoon, tenzij als redelijke vergoeding voor aan de Vereniging verleende diensten, in het kader van het doel van de Vereniging.

Statutenwijziging en ontbinding

Artikel 29: Statutenwijziging

Alle voorstellen om deze Statuten te wijzigen of om de Vereniging te ontbinden moeten uitgaan van de Raad van Bestuur of van ten minste een vijfde (1/5) van de Gewone Leden. In het geval van een dergelijk voorstel, moet de Raad van bestuur de leden ervan in kennis stellen, ten minste een (1) maand voor de datum waarop de algemene vergadering zal bijeenkomen om genoemd voorstel te bespreken. De voorgestelde wijzigingen of ontbinding moeten uitdrukkelijk vermeld worden in de oproepingsbrief van de vergadering.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over een dergelijk voorstel indien tweederde (213) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit wordt genomen indien het goedgekeurd is met een meerderheid van drie vierde (314) van de door de algemene vergadering uitgebrachte stemmen.

Indien bovenstaand quorum van twee derde (2/3) van de leden niet bereikt wordt, kan evenwel, onder dezelfde voorwaarden als bovenvermeld, een nieuwe bijeenroeping van de algemene vergadering plaatsvinden, tijdens dewelke de algemene vergadering geldig en definitief over het voorstel beslist, met de vereiste meerderheid (overeenkomstig de voorgaande paragraaf) van het totaal aantal stemmen dat door de aanwezige leden uitgebracht wordt, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede bijeenkomst moet ten minste vijftien (15) dagen na de eerste bijeenkomst gehouden worden.

De statutenwijzigingen worden van kracht zodra er voldaan is aan de door de Belgische wetgeving vereiste voorwaarden.

Artikel 30: Ontbinding

Behoudens andersluidende bepaling in deze statuten, bepaalt de algemene vergadering de voorwaarden en de procedure van de ontbinding en vereffening van de Vereniging. Niettemin moet het besluit aangaande de wijze van verdeling van het na ontbinding overblijvende vermogen van de Vereniging genomen worden door een meerderheid van de Gewone Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering tijdens dewelke genoemd besluit genomen wordt. Alle gelden van de Vereniging moeten besteed worden aan haar doel en doeleinden, zoals beschreven in Artikel 2 van deze Statuten. Ingeval van ontbinding zal het na ontbinding overblijvende vermogen van de Vereniging uitsluitend besteed worden aan of ten voordele van een of meer organisaties die uitsluitend voor gelijkaardige doeleinden als deze van de Vereniging opgericht en werkzaam zijn, als begunstigde. Deze bepaling belet geenszins de verdeling van de gelden aan een of meer Gewone Leden , indien zij daarvoor in aanmerking komen op grond van de in de voorgaande zin vermelde voorwaarden.

Algemene bepalingen

M0D 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 31: Officiële taal

De officiële talen van de Vereniging zijn het Nederlands en/of het Frans, terwijl de werktaal het Engels is.

Artikel 32: Reglement van inwendige orde

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen besluiten het reglement van inwendige orde vast te stellen, te wijzigen of af te schaffen, op voorstel van de Raad van Bestuur.

Artikel 33: Algemene bepalingen

Ieder kwestie die niet uitdrukkelijk voorzien is in deze Statuten of in het reglement van inwendige orde zal beslist worden overeenkomstig de Wet van 27 juni 1961 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen. Bijgevolg worden de bepalingen van genoemde Wet waarop geen rechtsgeldige uitzondering werd gemaakt, geacht opgenomen te zijn in deze Statuten en worden alle bepalingen van deze Statuten die strijdig zijn met dwingende bepalingen van die Wet geacht niet toepasselijk te zijn."

2.Overbrenging van de Maatschappelijke Zetel

Zoals vermeld in Artikel 1 van de hierboven gewijzigde Statuten, beslist de Algemene Vergadering de zetel en het hoofdkantoor over te brengen naar 1200 Brussel, België, E.Mounierlaan, 83, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

3.Ontslagnemingen en benoemingen

De Algemene Vergadering bevestigt dat de volgende personen deel blijven uitmaken van de Raad van

Bestuur en de hiernavermelde functies bekleden:

1.Emiel Joahnnes Theodorus Rutgers, wonende Bartlehiem, 17, 9091 BJ Wijns, Nederland, geboren op 11

juli 1955 te Roermond, Nederland, Voorzitter,

2.Marie-Rose Christiaens, wonende Elisabethplein, 4, bis 2, 8670 Koksijde, België, geboren op 31 augustus '

1955 te Wevelgem, Belgïe, Secretaris-Penningmeester, en

3.Martine Piccart, wonende Lancasterlaan, 66, 1080 Brussel, België, geboren op 18 juni 1953 in

Etterbeeck, België, Gewezen Voorzitter

De Algemene Vergadering bevestigt eveneens de beslissing door haar genomen op 23 november 2011 mevrouw Elizabeth Bergsten-Nordstrom, wonende Storsvangen 16, 60228 Norrkopin, Zweden, geboren op 20 februari 1948 te DK Linkoping, Zweden, als lid van de Raad van Bestuur te benoemen met aanvang 1 januari 2012, benoeming volgend op het einde van het mandaat van Ingrid Kossler, wonende Slottsberget 12, 41757 Göteborg, Zweden, als lid van de Raad, eveneens van kracht vanaf 1 januari 2012.

Alle andere leden van de Raad van Bestuur zullen blijven deel uitmaken van de Raad van Bestuur tot 31

december 2015.

Uittrekkels uit de Notulen van de Bijeenkomst van de Raad van Bestuur gehouden op 6 december 2012:

1.Benoeming van de Secretaris-generaal

De Raad van Bestuur benoemt de "European CanCer Organisation aisbl", gekend als "ECCO", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in 1200 Brussel, E.Mounierlaan, 83, als Secretaris-generaal, vanaf 1 januari 2013 met de bevoegdheden en de verantwoordelijheden bepaald in Article 27 van de Statuten.

2.Toekenning van bevoegdheden

De Raad van Bestuur verleent hierbij volmacht aan Bradely Gallop, advocaat aan de Brusselse Balle, opgenomen op de lijst van de buitenlandse advocaten, kantoor houdend Dupréstraat, 5, 1090 Brussel, met bevoegdheid om in de plaats te stellen, alleen te handelen, en alle documenten die nodig zijn ter uitvoering van de registratie en publicatie van deze beslissingen bij de Kamer van Koophandel te Brussel, te tekenen.

Bradley Gallop, lasthebber

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

° Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
BREAST CANCER WORKING GROUP, AFGEKORT : B.C.…

Adresse
CELESTIJNENLAAN 49, BUS 2 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande