BREET

Société en commandite simple


Dénomination : BREET
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 843.100.442

Publication

08/02/2012
ÿþOndernemingsnr Benaming

(voluit)

(verkort) :

$cf ACio . ttli 2_

BREET

Op de laatste blz. van

Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mol Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ier grafie der

Rechtbank van

te Leuven, de 2012 DE GRIFFIER;

Griffie

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Gebroeders Tassetstraat 45 te 3018 Wijgmaal (volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Hoofdstuk 1 Benaming, zetel, doel, duur

Artikel : Benaming :

De ondertekenende oprichters verklaren onder hen een gewone commanditaire vennootschap op te richten met de maatschappelijke benaming BREET

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Gebroeders Tassetstraat 45 te Wijgmaal en

kan bij beslissing van de werkende vennoot of vennoten overgebracht worden naar elke andere plaats in België.

~ Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal worden bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, De werkende vennoot of vennoten mogen ook bijhuizen, administratieve zetels, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland,

~ Artikel 3 : Doel

;04 Het doel van de vennootschap is het uitvoeren van kinesitherapeutische activiteiten.

w Devennootschap kan bovendien zowel in het binnen als in het buitenland, alle handels en financiële, industriële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die van aard zijn om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, uitte breiden of te vergemakkelijken, en in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel en met alle gelijkaardige of verbandhoudende doelen.

~

..,

Zij zal door aile middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven.

Deze deelneming kan geschieden door overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke; wijze ook.

Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Het beheren va eigen roerend en onroerend patrimonium,dwz het verwerven, verbeteren en overdragen van roerende en onroerende goedren voor eigen rekening met uitsluiting van alle handelingen welke door de wet aan bepaalde beroepen als vastgoedmakelaars of beursvennootschappen zouden zijn voorbehouden.

I 11I I liii II I I I I II II

*12033863*

r bel ai as Sta

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt heden opgericht voor onbepaalde duur en kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering getroffen met bijzondere meerderheid,

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamheid, het faillissement of de staat van kennelijk onvermogen van één der vennoten, zowel werkende als stille.

Hoofdstuk Il : Maatschappelijk kapitaal Aansprakelijkheid Deelbewijzen

Artikel 5 : Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op duizend EURO vertegenwoordigd door '100 aandelen met een nominaal bedrag van tien EURO (10 EURO) elk.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig in baar geld als volgt onderschreven:

Werkende vennoot: Crabbé Bruno, Gebroeders Tassetstraat 45 te Wijgmaal

98 aandelen

Stille vennoot : Adriaens Els, Gebroeders Tassetstraat 45 te Wijgmaal :

2 aandelen

zodat een totaal bedrag van duizend EURO (1000 EURO) onmiddellijk ter beschikking van de vennootschap gesteld werd en gestort werd op een bankrekening volgens het attest bij onderhavige akte gevoegd.

Artikel 6 ; Aansprakelijkheid

Alle ondertekenende stille vennoten zijn beperkt hoofdelijk aansprakelijk ten belope van hun inbreng in de vennootschap. De ondertekenende werkende vennoot is onbeperkt hoofdelijk aansprakelijk.

Artikel 7 : Afstand van deelbewijzen

De afstand van deelbewijzen is vrij onder stille vennoten indien de overdracht of afstand gebeurt overeenkomstig de voorschriften van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. De vermelding van de overdracht in het aandelenregister is een voldoende bewijs ten opzichte van de vennootschap.

De afstand of overdracht aan derden kan alleen gebeuren nadat de aandelen zijn aangeboden aan de stille vennoten tegen boekwaarde en enkel met het algemeen akkoord van de andere stille vennoten.

Indien deze hun weigering kenbaar maken is de overdracht vrij. De vennoot die wenst over te dragen of af te staan zal de andere vennoten hiervan in kennis stellen bij een ter post aangetekend schrijven waarna zij één maand de tijd krijgen om hun weigering kenbaar te maken.

Artikel 8 : Overlijden van een stille vennoot

Het overlijden van een stille vennoot heeft nooit de ontbinding van de vennootschap tot gevolg; deze blijft verder bestaan met de erfgenamen van de overledene.

De erfgenamen oflen schuldeisers van een stille vennoot kunnen nooit de zegels laten leggen en zelfs op geen enkele manier de werking van de maatschappij verhinderen of belemmeren. Wanneer een aandeel opgesplitst is onder meerdere erfgenamen zullen deze onder hen noodzakelijkerwijze iemand aanduiden die het aandeel in de vennootschap zal vertegenwoordigen.

Artikel 9 : Overlijden van een werkende vennoot

Het overlijden, de onbekwaamverklaring of nog het ontslag van een werkende vennoot heeft nooit de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

f&i~ 1 ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

In dat geval zal een buitengewone algemene vergadering kunnen bijeengeroepen worden op verzoek van een stille vennoot op dezelfde wijze als uiteengezet in artikel 14 hierna die onmiddellijk een nieuwe werkende vennoot zal aanduiden, hetzij gekozen onder zijn vennoten, hetzij een derde die door de vergadering van medevennoten zal aangenomen worden, inbegrepen eventueel de erfgenamen van een overledene wanneer deze reeds toegelaten werden door de algemene vergadering en reeds stille vennoot geworden zijn. Artikel 8. is natuurlijk ook van toepassing om de eventuele vorderingen van erfgenamen en schuldeisers te regelen van een werkende vennoot ten overstaan van de vennootschap.

Hoofdstuk III: Bestuur

Artikel 10: Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een werkende vennoot die de meest uitgebreide machten heeft om de vennootschap ten overstaan van derden te verbinden en dit zowel in als buiten rechte.

Hij mag alle daden van administratieve aard en beschikking stellen die nodig, nuttig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van de handelingen waarvoor de wet of deze statuten de algemene vergadering als exclusief beslissend orgaan voorschrijft.

Artikel 11: Volmachten

De werkende vennoot mag volmachten geven aan bijzondere volmachtdragers of derden in het raam van zijn bevoegdheid, beperkt tot één of meerdere rechtshandelingen of tot een bepaalde reeks van rechtshandelingen.

Artikel 12: Volmachten met gerechterlijk karakter

Gerechtelijke akties zowel als eiser als verweerder die gesteld zullen worden ten overstaan van de vennootschap, vervolgingen en naarstigheden van een werkende vennoot, een directeur of een bijzondere gevolmachtigde in het raam van hun opdracht, zullen telkens moeten voorzien zijn van een speciale volmacht voor elke aktie of handeling afzonderlijk.

Artikel 13 : Bijzondere volmachten

Behoudens bijzondere volmachten aan derden zoals,uiteengezet in artikel 11 hiervoor, zullen aile akties van de vennootschap die verbintenissen met zich meebrengen, de handtekening van de werkende vennoot dienen te dragen.

Hoofdstuk IV : De Algemene vergadering

Artikel 14: Samenstelling Bevoegdheden Bijeenroeping

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen tenzij de statuten of de wet een bijzondere meerderheid voorschrijven. Elk aandeel geeft recht op één stem. Alle beslissingen zijn bindend voor alle vennoten zelfs die niet aanwezig, andersdenkend of onbekwaam zijn.

Elke vennoot mag zich, overeenkomstig de bepalingen van de Vennootschappenwet, laten bijstaan door een lid van het Instituut der Boekhouders (BIBF) of een Accountant (IAB). De kosten die aan deze bijstand verbonden zijn, vallen ten laste van de vennootschap.

leder jaar wordt op de tweede dinsdag van de maand mei om veertien uur een algemene vergadering der vennoten gehouden ter maatschappelijke zetel of op een plaats door de werkende vennoot voorgesteld en waartegen vanwege de stille vennoten geen verzet is gesteld.

indien deze dag een feestdag is zal de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats vinden.

De dagorde zal worden bekend gemaakt en aan alle stille vennoten verstuurd worden door de werkende vennoot. Hij zal er tevens voor zorgen dat alle beslissingen worden opgetekend in een proces verbaal die ingeschreven worden in een daartoe bestemd speciaal register. Dit proces verbaal wordt door alle aanwezige vennoten ondertekend ten laatste op de volgende vergadering.

De werkende vennoot is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen op aanvraag van een stille vennoot die dit wenst en dit kenbaar gemaakt heeft in een ter post verzonden

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

aangetekend schrijven waarin hij de te bespreken punten in een dagorde bekend maakt. Deze buitengewone algemene vergadering dient plaats te hebben binnen de tien kalenderdagen na ontvangst van het verzoek.

Hoofdstuk V: Inventaris Balans Winstverdeling

Artikel 15: Inventaris en balans

Het maatschappelijk jaar loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. Ieder jaar zal de werkende vennoot op 31 december een omstandige inventaris opstellen inhoudende de aanwijzing, van alle roerende en onroerende goederen alsook de waarde ervan evenals de baten en schulden van de vennootschap met als bijlage een lijst van alle verbintenissen dewelke door de vennootschap werden aangegaan.

Tevens maakt de werkende vennoot een jaarrekening op bevattende de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel, Al deze stukken worden opgesteld overeenkomstig de wetgeving van 17 juli 1975 op de boekhouding en jaarrekening van ondernemingen en haar uitvoeringsbesluiten.

Wat de vennootschap betreft die niet aan voorgaand lid onderworpen zijn moeten de afschrijvingen, waardeverminderingen en dekkingen voor risiko's en lasten worden uitgevoerd volgens de door de werkende vennoot voorgestelde waarderingsregels,

Deze stukken zullen de algemene vergadering inzicht geven in de vennootschap ter ontlasting van de werkende vennoot of vennoten.

Het eerste boekjaar begint bij oprichting en eindigt op 31 December 2012 met dien verstande dat het alle verrichtingen zal omvatten die sinds 1 October 2011 voor rekening van de vennootschap in oprichting gedaan werden, bij toepassing van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 16: Resultatenverdeling

Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt:

5 % aan de wettelijke reserve zoals de wet het voorschrijft totdat 10 %

van het maatschappelijk kapitaal bereikt is het saldo wordt toegewezen volgens de beslissing van de algemene vergadering. Het behoort tot de prerogatieven van de algemene vergadering om over de bestemming van dit restant van het batig saldo een beslissing te treffen.

Hoofdstuk VI: Ontbinding Vereffening

Artikel 17: Ontbinding

Iedere vennoot kan op de algemene vergadering de ontbinding van de vennootschap eisen wanneer 75 % van het maatschappelijk kapitaal opgebruikt is of om reden van grove nalatig heid en misverstanden onder de vennoten.

Het staat de overige aandeelhouders echter volledig vrij de vennootschap van de vennoten die ze niet meer wensen verder te zetten, over te nemen.

Artikel 18: Liquidatie of vereffening

De liquidatie van de vennootschap zal verzekerd worden door de werkende vennoot of door een vereffenaar die door de algemene vergadering zal worden aangesteld. Aile kosten verbonden aan het mandaat van deze vereffenaar komen ten laste van de vennootschap in vereffening.

Hoofdstuk VII Overgangsbepalingen

Artikel 19: Overgangsbepalingen

in algemene vergadering zijn de vennoten samen gekomen onmiddellijk na de oprichting van de gewone commanditaire vennootschap BREET op dezelfde datum en zonder bijeenroeping.

Met éénparigheid van stemmen wordt beslist:

Adriaens Els te benoemen als stilte vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BREET

Adresse
GEBROEDERS TASSETSTRAAT 45 3018 WIJGMAAL

Code postal : 3018
Localité : Wijgmaal
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande