CANO TEAM LEUVEN, AFGEKORT : CTL

Association sans but lucratif


Dénomination : CANO TEAM LEUVEN, AFGEKORT : CTL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.638.216

Publication

24/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Naam vereniging: CANO TEAM LEUVEN

Adres vereniging: Tervuursesteenweg 306 B-3001 Heverlee

Art. 1. Oprichting: Heden ,3 december 2014 , wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002;

Gegevens oprichters:

Naam, voornaam, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum

1.Florent TUBBEX Hooiweg 40 B-2222 Itegem geboren te Lier 04-07-1952

2.Hilde VAN BROECKHOVEN Leo Meulemansstraat 98 B-3020 Herent geboren te Wilrijk 11-09-1959

3.Renaat WIJCKMANS Tervuursesteenweg 310 B-3001 Heverlee geboren te Maaseik 20-05-1971

4.Koen BEHETS Langendaallaan 94 B-3001 Heverlee geboren te Leuven 6-01-1973

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam CANOE TEAM LEUVEN De zetel van de vereniging is gevestigd te Tervuursesteenweg 306 B-3001 Heverlee en valt onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. Doel vereniging: de vereniging heeft tot doel kajak sport activiteiten in de breedste zin te beoefenen en te bevorderen waar en door welke middelen zij nodig acht, en de sportieve, culturele en sociale ontwikkeling van haar leden te begunstigen.

- Statuten -

Ondernemingsnummer: (dit nummer ontvangt u van de rechtbank van koophandel eens u een erkenning krijgt als vzw)

STATUTEN

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Cano Team Leuven

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : CTL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tervuursesteenweg 306

*14313112*

Luik B

3001

België

0507638216

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven (Heverlee)

Griffie

Neergelegd

22-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en daarnaast diegenen wiens naam later is vermeld in het ledenregister. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden beschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 5. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. De maximum bijdrage voor effectieve leden bedraagt 40 Euro voor niet licentie houders en 50 Euro voor licentiehouders .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, door het niet betalen van het lidgeld vóór 1 februari van het lopend jaar en door ontslag. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. Deze worden verkozen uit en door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 2 jaar. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

De bestuurders mogen geenszins bloedverwanten zijn tot in de tweede graad noch mogen zij met elkaar gehuwd / samenwonend zijn.

Art. 8. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur als college kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend  ook bij geheime stemming . De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden

Hoofdstuk 3 - Raad van bestuur

Bevoegdheden raad van bestuur

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur wordt waargenomen door de leden van de raad van bestuur volgens de door de raad van

bestuur bepaalde functies.

Hoofdstuk 5. - Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste ledenlijst.

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen

het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en

commissarissen

de ontbinding van de vereniging,

de uitsluiting van een lid,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de

statuten dat vereisen

keurt het reglement van inwendige orde goed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt in drie exemplaren te Leuven, op 3 december 2014

Art. 12. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 1/5 van de leden dit vraagt.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda..

Art. 13. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is met een meerderheid van 4/5 . Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 en 2/3 aanwezigheid worden besloten.

Art. 14. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art. 15. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor . Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Art. 17. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden indien 2/3 van de stemgerechtigde effectieve leden aanwezig zijn en met een meerderheid van 4/5 op de algemene vergadering.

Hoofdstuk 5. - Reglement van inwendige orde

Hoofdstuk 6. - Begrotingen en rekeningen

Hoofdstuk 7. - Ontbinding en vereffening

Voorzitter Secretaris

Florent Tubex Wijckmans Renaat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

03/04/2015
ÿþMoo22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NeaRG=LEGO

~'~~,,,~ r .

r 2015

1

tÉ, Lauveli.

~._,_..._._.._-

Ondernemingsnr : 0507.638.216

Benaming

(voluit) : Cano Team Leuven

iverkort) CTL

Rechtsvorm Vzw

Zetel : Tervuursesteenweg 306, 3001 Leuven (Heverlee)

Onderwerp akte : Benoeming Raad van Bestuur  g.e.GYrke e ung

Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur van 03/12/2014

De Algemene Vergadering gehouden op 03/12/2014, beslist met unanimiteit van stemmen de volgende natuurlijl(e personen te benoemen tot bestuurders :

- de heer Florent TUBBEX, voorzitter, Hooiweg 40, 2222 Itegem

mevrouw Hilde VAN BROECKHOVEN, penningmeester, Leo Meulemansstraat 98, 3020 Herent

- de heer Renaat WIJCKMANS, secretaris, Tervuursesteenweg 310, 3001 Heverlee

TUBBEX Florent

Voorzitter

~

Op de laatste btz van Luik p vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris heul! van de perso(o)nien) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Coordonnées
CANO TEAM LEUVEN, AFGEKORT : CTL

Adresse
TERVUURSESTEENWEG 306 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande