CARNAVAL KAMPENHOUT

Association sans but lucratif


Dénomination : CARNAVAL KAMPENHOUT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 632.448.611

Publication

24/06/2015
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

b

E S~

neorgo}egdlontvangen op

15 JUNI 2015

ter griffie vare eder}andsta}ige

~Cl14û~il~C Vü n kG~pii,,ï i ecCi

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Carnaval kampenhout

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Van bellinghenlaan 1, 1910 Kampenhout

Onderwerp akte : Oprichtingsakte VZW Carnaval Kampenhout

De ondergetekende,

1)Marino Vantomme, Pagodenlaan 352,1020 Brussel, 22 oktober 1972 Sint-Joost-Ten-Node, gehuwd

2)Cindy Pairoux, Pagodenlaan 352, 1020 Brussel, 25 juli 1973 Leuven, gehuwd

3)Kristof Van Tongelen, Testeltsesteenweg 222, 3201 Langdorp, 12 september 1986 Diest, ongehuwd

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet"), met de hiernavolgende statuten.

Artikel 1: naam-zetel-doel-duur

ART.1

De vereniging draagt de naam " Carnaval Kampenhout".

Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting ` VZ.W." worden voorafgegaan of gevolgd.

Art.2

De vereniging is gevestigd te Kampenhout Van Beilinghenlaan 1,1910 kampenhout.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Halle Vilvoorde.

Alle stukken voorgeschreven door de V.Z.W.-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijke arrondissement.

Art.3

oeZ. ~rr~- .44

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M4D 22

De vereniging stelt zich tot het doel: de behartiging van het carnavalsgebeuren, de vrijwaring, de bevordering van carnavalfeesten in de ruimste zin, het organiseren van carnavalstoeten en allerhande activiteiten daarmee verbandhoudende. Carnavalgroepen aanmoedigen door hen de mogelijkheid te bieden een hoogwaardige vervolmaking aan te vangen en te voltooien.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, sponsorgeld inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doei rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

De vereniging handelt zonder winstbejag.

De raad van bestuur, de fictieve leden en toegetreden leden hebben geen rechtstreeks voordeel aan de activiteiten die georganiseerd worden.

Art.4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2: lidmaatschap

Art.5

De vereniging bestaat uit fictieve leden en toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste drie fictieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de fictieve leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen die aangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Art.6

Als fictief lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur ais zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de vooischrilten zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, Iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur ais zodanig word aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de president te worden gericht onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als fictief lid of als toetredend lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk 3 maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-effectief lid weigert moet hij zijn motivering niet kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat- effectief lid een functie open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Deze functie moet worden ingediend bij de president binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Art.7

De algemene vergadering bepaalt jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld. Het jaarlijks lidgeld kan de ¬ 1000euro niet overschrijden. De raad van bestuur betaald geen lidgeld.

Art.8

De fictieve leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a.De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden. Art.9

Elk fictief lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de president.

Een fictief lid of toetredend lid kan onmiddellijk uitgestoten worden door de raad van bestuur indien hij of zij:

a.De verplichtingen , opgelegd aan de fictieve leden in artikel 8 op ernstige wijze schendt;

b.B. ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft zijn financiële /en of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De uitsluiting zal per aangetekend schrijven worden medegedeeld aan het betrokken fictief lid of toetredend lid.

Ontslagnemende of uitgesloten fictieve leden of toetredende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III: raad van bestuur

Art.10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van 3 bestuurders, al dan niet fictief lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering . Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Art.11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De president wordt voor onbepaalde tijd benoemd en is niet herkiesbaar enkel bij vrijwillig ontslag of indien hij sterft.

Vice-president en secretaris worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn herkiesbaar. Penningmeester is benoemd voor een termijn van 4 jaar en is herkiesbaar.

" Zo door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat hun vervanging is voorzien.

Art.12

a.De raad van bestuur kiest uit zijn fictieve leden een president, één vice-president, één secretaris en een penningmeester. De president of de secretaris roepen de raad bijeen. De president zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige vice-president of, bij gebrek aan vice-president, door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad bijeengeroepen met dezelfde agenda die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de president of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan medegedeeld worden voor de vaststelling per brief of per e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

d.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art.13

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels  en bankverrichtingen, het opheffen hypotheken.

b.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c.De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgesteld huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de aalgemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen , zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan de fictieve leden of hun

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV: algemene vergadering

Art.14

' De algemene vergadering is samengesteld uit aile fictieve leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de president van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige vice-president, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een fictief lid kan zich door een ander fictief lid laten vertegenwoordigen. Elk fictief lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk werkelijk aanwezig fictief lld beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art.15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.Het wijzigen van de statuten

b.Het benoemen en afzetten van de bestuurders

c.De kwijting aan de bestuurders

d.Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

e.Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

f.Het uitsluiten van een lid

g.Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Art.16

a.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b.Alle fictieve leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de algemenen vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de president en de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaatst van de algemene vergadering.

c.De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door der raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle fictieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art.17

a.lnzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld onder punt b., worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen warden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde fictieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de president doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

b.ln geval van uitsluiting van een fictief of toetredend lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging., zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld ais tegenstem.

Art.18

` Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder.

Titel V: Begrotingen- rekeningen- controle

Art.19

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, schenkingen, bijdragen en sponsoringgelden gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elk andere wijze die niet strijdig is met de wet.

Art.20

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V.Z.W.-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van Beigië.

d.De V.Z.W. die valt onder de voorwaarden van de kleine of grote V2 .W., opteert vrijwillig voor de aanstelling van één commissaris .

e.De commissaris heeft geen recht op een vergoeding .

f.De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen.

g.De algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris.

Titel VI: ontbinding-vereffening

Art.21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet. ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank., een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffingsvoorwaarden.

Art.22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

,

Overgangsbepalingen

1.Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2.Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op zondag 31 mei 2015.

Eerste buitengewone algemene vergadering

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

a.Wordt de functie van bestuurder benoemd:

President: Marino Vantomme, Pagodenlaan 352, 1020 Brussel 22 oktober 1972 Sint-Joost-Ten-Node

Vice-president: Kristof Van Tongelen, Testeitsesteenweg 222, 3201 Langdorp, 12 september 1986 Diest

Secretaris en penningmeester Cindy Pairoux, Pagodenlaan 352, 1020 Brussel, 25 juli 1973 Leuven

De algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen over te nemen zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf hun ontstaan te zijn aangegaan.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Kampenhout op 31 mei 2015

President

Marino Vantomme

M002.2

Luik B - Vervolg

Vice-president

Kristof Van Tongelen

Penningmeester, secretariaat

Voor-, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CARNAVAL KAMPENHOUT

Adresse
VAN BELLINGHENLAAN 1 1910 KAMPENHOUT

Code postal : 1910
Localité : KAMPENHOUT
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande