CENTRA VOOR OPVANG EN BEGELEIDING-ANNUNTIATEN HEVERLEE

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRA VOOR OPVANG EN BEGELEIDING-ANNUNTIATEN HEVERLEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.017.570

Publication

15/12/2011
ÿþ, " f MOo 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I

I1I8I8I633V*IIV

Neerge!egd ter griffie deP

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de U5 DEC, 2011

DE QfiedER,

Ondernerningsnr : 447.017.570

Benaming

(voluit): Centra voor Opvang en Begeleiding - Annuntiaten Heverlee

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Naamsesteenweg 355 - 3001 Heverlee

Onderwerp akte : NIEUWE STATUTEN - ONSTLAGEN - BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Centra voor Opvang en Begeleiding - Annuntiaten Heverlee is op 14 december 2010 overeengekomen, beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig haar stichtingsstatuten van 20 december 1991 (bijlage Belgisch Staatsblad van 19 maart 1992 onder nummer 4277), vervangen door de volledig gewijzigde statuten op 18 december 2007, de vroegere tekst van de statuten op te heffen en te vervangen door onderstaande tekst:

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "V.Z.W.Centra voor Opvang en Begeleiding - Annuntiaten Heverlee". De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming VZW COB  A.H " te gebruiken.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Naamsesteenweg, 355 - 3001 HEVERLEE. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van alle winstoogmerken, voorzieningen inzake kinderopvang

(kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang) te organiseren en te beheren volgens de directieven van de

Belgische bisschoppen en de opdrachtverklaring voor de schoolgemeenschappen en kinderdagverblijven

van de zusters annuntiaten van Heverlee.

Volgende instellingen vallen onder de bevoegdheid van hogervermelde vzw:

-kinderdagverblijf Maria Boodschap, Vlaamsesteenweg 159, 1000 Brussel

-kinderdagverblijf 't Toreke, Fabrystraat 44, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

-kinderdagverblijf 't Wit Konijntje, Hertogstraat 176, 3001 Heverlee

Daartoe erkent de vereniging de organen van coördinatie, planificatie en animatie ingesteld door de

Belgische bisschoppen.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het

maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in

eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging op bijkomstige wijze zekere economische

activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het

hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van LuikS vermelden : Recto : Naam er hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordiger

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL Il - LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden bedraagt tenminste tien. Nieuwe leden worden op voordracht van de Raad van Bestuur en met akkoord van het algemeen bestuur van de congregatie van de zusters annuntiaten van Heverlee aanvaard door de Algemene Vergadering met twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het lidmaatschap duurt zes jaar en is hernieuwbaar. De algemene overste en de regionale overste van de regio Europa van deze congregatie worden op hun verzoek aanvaard als lid.

Artikel 6

In het huishoudelijk reglement worden de voorwaarden van toetreding bepaald, alsook de onverenigbaarheden die van rechtswege het verlies van lidmaatschap meebrengen, in het bijzonder wat betreft de naleving van het doel van de vereniging.

Artikel 7

Elk lid kan uit de vereniging treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Behoudens het verlies van lidmaatschap van rechtswege, kan een lid slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesloten indien twee derden van de leden aanwezig zijn. Tot aan de uitsluiting mag de Raad van Bestuur het betreffende lid schorsen wegens zwaarwichtige redenen mits twee derden van de aanwezige bestuurders akkoord gaat. De Raad van Bestuur is verplicht in voorkomend geval de Algemene Vergadering binnen de maand samen te roepen bij aangetekend schrijven.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door een voorzitter die voorgedragen wordt aan de Algemene Vergadering door het algemeen bestuur van de congregatie van de zusters annuntiaten van Heverlee.

Artikel 9

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het aanvaarden en uitsluiten van de leden;

h. het goedkeuren van de opdrachtverklaring van elke instelling; deze moet in overeenstemming zijn met de opdrachtverklaring voor de instellingen van de zusters annuntiaten van Heverlee;

i. het goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

j. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

k. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Artikel 10

§ 1 Elk jaar wordt vôôr 24 december een gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de begroting van het volgend jaar.

§ 2 Elk jaar wordt na verloop van het boekjaar en uiterlijk eind juni een gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

§ 3 Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen of wanneer één vijfde van de leden er om verzoekt.

Artikel 11

Oproepingen tot de Algemene Vergaderingen dienen schriftelijk te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Ze kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter, de afgevaardigd-bestuurder, of van één vijfde van de leden. Alle leden moeten worden opgeroepen. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Artikel 12

§ 1 Tenzij in het huishoudelijk reglement anders is bepaald, beslist de Algemene Vergadering met gewone meerderheid van stemmen bij aanwezigheid van de helft plus één van de leden. Indien het vereiste aantal leden niet bereikt wordt, wordt een nieuwe Algemene Vergadering belegd die beslist bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige leden. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de VZW-wet in acht genomen worden. Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 2 Wijziging en goedkeuring van het huishoudelijk reglement vereist een 2/3 meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

§ 3 In afwijking van § 1 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de Algemene Vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Artikel 13

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en wordt in een register bewaard. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee leden.

TITEL IV - BESTUUR, RAAD VAN BESTUUR, DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste zes bestuurders. Tenminste twee bestuurders zijn leden van de congregatie van de zusters annuntiaten van Heverlee. De Raad van Bestuur zetelt als college.

Artikel 15

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Hun lidmaatschap is hernieuwbaar . De Algemene Vergadering kan hierop een afwijking verlenen. Bij tussentijdse aanstelling wordt de termijn beperkt tot het einde van het oorspronkelijk lidmaatschap. Bestuurders kunnen hun ontslag schriftelijk en aangetekend indienen bij de Algemene vergadering van de vereniging.

Artikel 16

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan zes is gedaald, zijn de overige bestuurders gevolmachtigd en verplicht binnen de maand een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Tussentijds oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Artikel 17

§ 1 De voorzitter van de Algemene Vergadering is tevens voorzitter van de Raad van Bestuur. De bestuurders kiezen onder elkaar een afgevaardigd-bestuurder, een secretaris en een schatbewaarder.

§ 2 De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, de afgevaardigd-bestuurder of door twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat ook de agenda. Andere punten dan deze op de agenda kunnen behandeld worden mits één derde van de aanwezige bestuurders akkoord gaat.

§ 3 Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 4 De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De vergadering kan voorgezeten worden door de voorzitter, de afgevaardigd-bestuurder of, bij hun afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 5 Van alle vergaderingen wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 18

§ 1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het aankopen of vervreemden mits toelating van de eigenaar, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het verkrijgen of verlenen van een zakelijk recht, het huren en verhuren mits toelating van de eigenaar, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

§ 2 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of als verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§ 3 De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

niet langer zijn dan het lopende mandaat van de Raad van Bestuur en kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon van het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

§4 De Raad van Bestuur is bevoegd voor het opstellen en het wijzigen van het huishoudelijk reglement. Het huishoudelijk reglement en alle wijzigingen worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd, wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 19

Behoudens uitdrukkelijke algemene of bijzondere lastgeving wordt de vereniging ten overstaan van derden steeds geldig verbonden door een handtekening van de voorzitter of de afgevaardigd-bestuurder of van twee bestuurders, die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen doch aansprakelijk blijven ten aanzien van de vereniging.

TITEL V  INZAGERECHT LEDEN

Artikel 20

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI - REKENING, BEGROTING, CONTROLE

Artikel 21

§1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§2 De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

§3 De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 22

§1Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. §2 De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII - ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 23

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan lot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering overeenkomstig de VZW-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Artikel 24

§ lin geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de

schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat

van de vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

§ 2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening

E i F

Voor-betiouderi aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 3 bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de voormelde vereniging opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen warden aan leden of oud-leden,.

Artikel 25

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2

mei 2002.

Ontslag en benoeming van bestuurders

De Algemene Vergadering van de vzw Centra voor Opvang en Begeleiding-Annuntiaten Heverlee heeft op

14 december 2010 akte genomen van het ontslag van de volgende bestuurder: BROEKX, Alice Theresia

Hendrika, DENEFFE-MARCELIS, Christiane Adolfina Jozefa Mathilde, - PEETERS, Roza Maria Jozefa,

Diezelfde vergadering heeft volgende bestuurders benoemd of in hun mandaat bevestigd:

- ADOLF, Koen, Berthe Gottignystraat 2.00.03,3001 Heverlee, geboren te Leuven op 24 december 1973

- CHIELENS, Marijke, Godelieve, Gilbert, Donkerstraat 98, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, geboren te

Reningelst op 12 februari 1952

- GILLES, Jacinthe Andrea Theresia Maria, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee, geboren te Geel op 22

februari 1944

- HAEST, Roger Alfons Irma, Stosbergstraatl4, 3052 Blanden, geboren te Turnhout op 29 augustus

1956

- MASSCHELEIN, Raphaël, Wijnbergstraat 14, 3052 Blanden, geboren te Zonnebeke op 27 november

1942

- MERTENS, Veerle, Mechelbaan 6, 3200 Aarschot, geboren te Brasschaat op 24 mei 1962

- MOERENHOUT, Lea Caroline Francisca, J. Stobbaertslaan 58, 1030 Schaarbeek, geboren te Londerzeel

op 14 september 1949

- MULLIE, Christiane, Maria, A., Bergstraat 111, 3010 Kessel-Lo, geboren te Tiegem op 05 oktober 1941

- NEVENS, Elisa Hendrika Maria,Naamsesteenweg 351, 3001 Heverlee, geboren te Neeroeteren op

28 juli 1936

- PLETINCK, Beatrijs Bertha, Narcislaan 114,9240 Zele, geboren te Zele op 2 juni 1959

- SMAL, Marie-Thérèse, Fernande, Andrée, Ghislaine, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee, geboren te

Namur op 31 mei 1940

-SMEETS, Marie - Rose, Stokstraat 114, 3800 Sint Truiden, geboren te Herk de Stad op 09 maart 1962

- VANSANTVOET, Jozef Jan, Neerijsestraat 16b, 3020 Winksele, geboren te Leuven op 31 mei 1956

Deze hebben onder elkaar aangesteld:

Voorzitter: Marijke Chielens

Secretaris: Jacinthe Gilles

Afgevaardigd-bestuurder: Veerle Mertens

Schatbewaarder: Koen Adolf

Heverlee, 14 december 2010

Jacintha Gilles

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CENTRA VOOR OPVANG EN BEGELEIDING-ANNUNTIATE…

Adresse
NAAMSESTEENWEG 355 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande