CIMEIRA

Association sans but lucratif


Dénomination : CIMEIRA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.904.795

Publication

05/04/2013
ÿþal A Mon ;»

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

LID a

111111111111ijf!I511.1111111 lllll~l~l BRUSSEL

~ 2 6 MRT 2013

Griffie

Ondernemingsnr.: 0838904795

Benaming

(voluit) : CIMEIRA

(afgekort) :

Rechtsvorm VZW

Zetel : Pegasuslaan 5 -1831 Diegem

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Uittreksel uit de Buitengewone Algemene Vergadering dd 01 maart 2013

"Wijziging maatschappelijke zetel."

De maatschappelijke zetel van de "VZW CIMEIRA" is bij beslissing van de bestuurders verplaatst vanaf 01 maart 2013 naar de "Brand Whitlocklaan 24 te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe".

Cl MEI RA VZW

Vertegenwoordigd door mevrouw Knapen Carine,

Bestuurder,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

12/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

3 1 P08o 2011

I II II IIU III I Iflhl N

*11137874*

'8`3 g'.

CIMEIRA

,zcxcrt'

VZW

~ r~! " Pegasuslaan 5, 1831 Diegem

lIP¬ '-Mt~tc3 .

Tussen de ondergetekenden :

Carine KNAPEN, Belg, wonende te 1030 Brussel, Distelsstraat 46

Julie LERICHE, Belg, wonende te 1030 Brussel, Distelsstraat 46

Carina PROCÔPIO CORRÊA LIMA, Belg, wonende te 1000 Brussel, Voorzorgstraat 38

Marie-Anne WEBER, Belg, wonende te 1500 Halle, Nijverheidsstraat 22/3

Is overeengekomen om een vereniging zonder winstgevend oogmerk op te richten, waarvan de statuten bepaald zijn als volgt :

Titel 1  Benaming, zetel, doel

Artikel 1

De vereniging draagt de naam ° CIMEIRA " en is een vereniging zonder winstoogmerk beheerst door de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 2

Haar zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel, Pegasuslaan 5 te 1831 Diegem.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel : het verlenen van bijstand aan kansarme kinderen en jongeren in Brazilië, middels de bouw of de verbouwing van scholen, het aanbieden van gratis onderwijs en andere vormen van scholing, hierin begrepen de organizatie van zomerkampen, taalkampen en workshops.

Titel 2 - Voorwerp

Artikel 4

. .7~ . rl .~ ' .I .1~'i .1,`-1. _..

,111

. ~ ~I. ,> >~r:.. . 1'. ..~:~i_u1" ? _ vl3~ . . .. ._.

I.:711"; . . . it, 1:.." i7{. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

h1OD 2.2

De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel en/of strekken tot de realisatie van dit doel en meer in het bijzonder, in bijkomende handelsactiviteit, advies en bijstand verlenen aan derden die hierom verzoeken. Zij mag zowel in België als in het buitenland seminaries en allerlei evenementen organizeren of hieraan deelnemen. Zij mag bijstand verlenen en zich interesseren aan eender welke activiteit die vergelijkbaar is met haar doel en elke andere activiteit ontplooien die zij nuttig acht om de realisatie van haar humanitair doel mogelijk te maken.

De vereniging mag roerende en onroerende goederen evenals alle zakelijke rechten die zij nuttig acht voor de verwezenlijking van haar humanitair doel bezitten, verwerven, ontvangen, creëren en beheren.

Titel 3 - Leden - toetredingen- uittredingen- verbintenissen

Artikel 5

Met aantal leden is onbeperkt doch mag niet minder dan 3 zijn.

De vereniging heeft 2 onderscheiden categorieën van leden

-De werkende leden

-De toegetreden leden

De 4 oprichters zijn de eerste werkende leden.

De andere werkende leden zijn deze die in een later stadium, tijdens de Algemene Vergadering van de vereniging, toegelaten worden, volgens de modaliteiten en de voorwaarden zoals omschreven in artikel 6 van onderhavige statuten. Aile werkende leden dragen met hun kennis en ervaring, hun activiteiten en ledenbijdragen bij tot de realisatie van het humanitair doel van de vereniging.

De toegetreden leden zijn personen die de vereniging financieel wensen te helpen of die actief willen deel nemen aan haar activiteiten, die regelmatig hun bijdrage betalen en die zich ertoe verbinden om de statuten en het reglement van inwendige orde, en de hiermee conforme beslissingen na te leven.

Artikel 6

De toelating tot de vereniging van de werkende en de toegetreden leden wordt soeverein beslist door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur, conform de wetten en de huidige statuten.

Wie werkend lid wenst te worden, dient zijn kandidatuur schriftelijk in te dienen bij de raad van bestuur van de vereniging en dient aan volgende voorwaarden te voldoen: minstens 21 jaar oud

zijn, bereid zijn om mee te werken aan de realisatie van het doel van de vereniging en jaarlijks lidgeld betalen.

De Algemene Vergadering dient haar toelating of weigering niet te motiveren. Er is geen mogelijkheid tot beroep.

Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, hen toekennen. Zij hebben stemrecht in de Algemene Vergadering.

Elk werkend lid en toegetreden lid is gehouden tot naleving van de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging. De rechten en plichten van de leden worden bepaald in het reglement van inwendige orde.

Artikel 7

Een lid verliest zijn hoedanigheid van lid door :

-De betekening van een ontslag aan de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

L400 2.2

De werkende en de toegetreden kunnen zich op elk ogenblik terug trekken uit de vereniging middels een geschreven kennisgeving van hun ontslag, per aangetekende brief aan de algemene vergadering.

-De niet betaling van de ledenbijdragen.

Wordt beschouwd als ontslagnemend, elk werkend of toegetreden lid, dat de door hem of haar verschuldigde bijdrage niet vereffend heeft binnen de maand volgend op een geschreven herinnering, per gewone brief, vanwege de raad van bestuur van de vereniging.

-Uitsluiting van de vereniging.

Een lid kan uitgesloten worden om de volgende redenen : het niet naleven van de statuten en/of het reglement van inwendige orde van de vereniging, het stellen van handelingen of het vertonen van gedragingen die niet conform zijn met deze regels, de weigering tot vervulling van de verplichtingen die op het lid rusten.

Voorafgaandelijk enige beslissing tot uitsluiting zal het desbetreffende lid evenwel opgeroepen worden om, alleen of met bijstand van een ander lid, een geschreven uitleg te verschaffen aan de algemene vergadering die na onderzoek over de zaak, een beslissing zat nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken warden met 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Overlijden

De raad van bestuur kan werkende leden die zich schuldig hebben gemaakt aan zware inbreuken op de wet, de statuten of het reglement van inwendige orde, opschorten tot de algemene vergadering een beslissing heeft genomen over een eventuele uitsluiting.

De ontslagname, de schorsing en de uitsluiting van leden geschiedt in toepassing van de vigerende wetten, de huidige statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging.

Artikel 8

Ontslagnemende, geschorste of uitgesloten leden, evenals hun erfgenamen of rechthebbenden kunnen geen enkele aanspraak of recht laten gelden opzichtens de vereniging. Zij kunnen geen mededeling of overdracht van stukken, uittreksels, inventarissen, verklaringen of rekeningoverzichten eisen, noch over gaan of laten over gaan tot verzegeling van de stukken, noch terug betaling vorderen van de hen door gestorte bijdragen.

Titel 4  Bijdragen

Artikel 9

De ledenbijdrage bedraagt maximaal 500 ¬ per jaar.

Voorafgaandelijk de toetreding kiest elk lid vrij het bedrag van zijn jaarlijkse bijdrage, zonder dat dit evenwel minder dan 40 ¬ per jaar mag bedragen. Een lid kan het bedrag van zijn ledenbijdrage

jaarlijks wijzigingen, middels een geschreven kennisgeving, per gewone brief, aan de raad van bestuur van de vereniging, minstens één maand voor de vervaldag van het lidmaatschap.

Titel 5 -- Algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering is samengesteld door de werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of indien hij afwezig is, door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering beschikt over een soevereine bevoegheid in de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of de huidige statuten.

Vallen onder meer onder haar bevoegdheid :

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en het ontslag van de bestuurders

- de benoeming en het ontslag van de commissarissen en het vaststellen van hun vergoeding indien hen

een vergoeding is toebedeeld

- het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarrissen

- de goedkeuring van de budgetten en de rekeningen

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de toelating en uitsluiting van leden

- de omzetting naar een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten het vereisen

Het stemrecht omtrent de in dit artikel opgesomde aangelegenheden, is enkel toegestaan aan de werkende leden van de vereniging.

Artikel 12

De vereniging dient minstens één maal per jaar, tijdens de maand juni, een algemene vergadering te houden.

Op verzoek van minstens 1/5 van de werkende leden, moet de raad van bestuur voorzien in de bijeenroeping van de bijzondere algemene vergadering.

Elke vergadering vindt plaats op de dag, het uur en de plaats zoals vermeld in de oproeping.

Alle leden warden door de raad van bestuur, bij gewone brief, opgeroepen voor de algemene vergadering, minstens 15 dagen voor deze plaats vindt. De agenda dient bij deze oproeping gevoegd te worden.

Artikel 13

Elk voorstel dat door minstens 1/20 van alle werkende leden ondertekend is, wordt ais agendapunt op de agenda geplaatst.

Artikel 14

Zonder afbreuk te doen aan de voorschriften van art. 10 van de huidige statuten, is elk werkend lid gerechtigd om de algemene vergadering bij te wonen. Hij of zij kan zich laten vertegenwoordigen door een mandataris. Elk lid kan evenwel slechts drager zijn van één volmacht.

De toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht.

Artikel 15

Zonder afbreuk te doen aan de voorschriften van artikel 10 van de huidige statuten, beschikt elk werkend lid over een gelijk stemrecht op de algemene vergadering.

0e resoluties worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen anders voorzien bij wet of de huidige statuten_

Ongeldig uitgebrachte stemmen of onthoudingen tellen niet mee bij de beoordeling.

Artikel 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in processen-verbaal en getekend door de voorzitter en de secretaris waarna zij worden ingeschreven in een hiertoe bestemd register.

Deze processen-verbaal worden bij gehouden op de sociale zetel van de vereniging waar zij ten alle tijde kunnen geraadpleegd worden door de leden.

Alle werkende leden evenals alle derden die een rechtmatig belang kunnen laten gelden, kunnen zich op eenvoudig verzoek, een door de voorzitter en een bestuurder ondertekend uittreksel van deze processen-verbaal laten overhandigen.

Titre 6  Administratie en dagelijks bestuur

Artikel 17

De vereniging wordt geleid door een raad bestaande uit minstens 3 werkende leden van de vereniging die voor onbepaalde tijd benoemd worden door de algemene vergadering. Indien de vereniging evenwel slechts 3 werkende leden telt, is de raad van bestuur slechts samen gesteld uit 2 personen. Het aantal bestuurders dient in ieder geval steeds minder te zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

Artikel 18

De raad duidt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een raadgever aan.

Artikel 19

De raad van bestuur vergadert, na oproeping door de voorzitter of minstens twee bestuursleden, telkens wanneer de noodwendigheden van de vereniging dit vereisen. Er is geen mininum aanwezigheidsheidsquoruni vereist. De raad kan evenwel slechts beslissingen treffen met 2/3 meerderheid van stemmen_ In geval van parigheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 20

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren aan een afgevaardigd bestuurder die gekozen wordt onder haar leden en waarvan zij de bevoegdheden bepaalt. Zij kan daarenboven bijzondere bevoegdheden toekennen aan één of meerdere mandatarissen van haar keuze.

Het mandaat van afgevaardigd bestuurder heeft een duurtijd van maximum 6 jaar en neemt een einde op de vervaldag behoudens in geval van verlenging of ontslag.

Het mandaat van de mandatarissen neemt einde op de vervaldag van het mandaat behoudens verlenging of ontslag.

De raad van bestuur beslist met 213 van de stemmen over de verlenging of het ontslag van het mandaat van de afgevaardigd bestuurder en de mandataris(sen).

De verlenging van mandaten geschiedt bij gewone brief. Ontslagen dienen evenwel per aangetekende brief ter kennis worden gebracht aan de betrokkene met opgave van het motief van het ontslag.

Een bestuurder, afgevaardigd bestuurder of mandataris kan ook te allen tijde zelf zijn ontslag indienen middels kennisgeving per aangetekende brief aan de raad van bestuur.

Artikel 21

De raad van bestuur beheert alle zaken van de vereniging. In alle akten en in ieder geval in de gerechtelijke en buitengerechtelijke rechtshandelingen, wordt de vereniging vertegenwoordigd door de voorzitter of in geval hij belet is, door de secretaris.

Alle bevoegdheden die bij wet niet uitdrukkelijk toegekend zijn aan de algemene vergadering vallen onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 22

De raad van bestuur beslist tot de aanstelling of het ontslag van alle bedienden, aangestelden en medewerkers van de vereniging en bepaalt ook hun taken. De bedienden, aangestelden en medewerkers mogen lid zijn van de vereniging.

Indien een bediende, aangestelde of medewerker door de vereniging ontslagen wordt, dient hij de vereniging tevens zonder verwijl in kennis te stellen van zijn uittreding als lid van de vereniging bij gewone brief aan de raad van bestuur, die deze uittreding ter goedkeuring zal voorleggen aan de algemene vergadering volgens de modaliteiten en de voorwaarden zoals omschreven in het reglement van inwendige orde van de vereniging.

Artikel 23

Zonder afbreuk te doen aan de bepaling van de wet van 27 juni 1921 inzake de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zijn de bestuurders niet ten persoonlijke titel aansprakelijk voor de verbintenissen die zij, in hun hoedanigheid van bestuurder, in naam van de vereniging afsluiten.

Artikel 24

De vereniging voert haar boekhouding volgens de wettelijke voorschriften.

Elk jaar en ten laatste 6 maanden na de afsluiting van het sociaal jaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije jaar, volgens de wettelijke voorschriften, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 25

De vereniging kan de controle over haar financiël situatie en regelmatigheid van de jaarrekeningen toevertrouwen aan één of meerdere commissarissen.

Artikel 26

De raad van bestuur waakt over de vervulling van de wettelijke voorschriften en formaliteiten inzake de bij wet voor geschreven neerleggingen en publicaties.

Titel 7  Reglement van inwendige orde

Artikel 27

Een reglement van inwendige orde kan door de raad van bestuur voorgelegd worden aan de algemene vergadering die de exclusieve bevoegdheid heeft om deze conform de wet te adopteren.

Het reglement van inwendige orde bepaalt conform de wet en de huidige statuten, de functioneringsmodaliteiten van de algemene vergadering en de raad van bestuur evenals de modaliteiten inzake benoeming en ontslag of uitsluiting van de bestuurders en de leden van de vereniging, de modaliteiten inzake de aanstelling en herroeping van de commissarrissen en de hen toekomende vergoedingen indien een vergoeding voorzien wordt.

Voorts bepaalt het reglement tevens de rechten en plichten van de leden van de vereniging en de disciplinaire sancties die desgevallend tegen de betrokken leden kunnen uit gesproken worden.

Zonder afbreuk te doen aan de voorschriften van art. 10 van onderhavige statuten, kunnen eventuele wijzigingen aan het reglement van inwendige orde, met eenvoudige meerderheid van stemmen, door de algemene vergadering beslist worden.

Titel 8  Slotbepalingen

Artikel 28

Het sociaal jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Bij uitzondering, neemt het eerste social jaar aanvang op 6 augustus 2011 om te eindigen op 31 december 2012.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

t,AOD 2.2

Artikel 29

In geval van ontbinding van de vereniging, zal het netto actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de Lasten, toegewezen worden aan een gelijkaardig belangeloos doel als dit van de huidige vereniging. De beslissing aangaande de toewijzing van het netto actief wordt genomen door de bijzondere algemene vergadering of door de aangestelde vereffenaars.

Artikel 30

Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de huidige statuten wordt beheerst door de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en door elke andere aanvullende wet of uitvoeringsbesluit van kracht in België.

Gedaan te Diegem, op 6 augustus 2011

in zoveel exemplaren als er oprichters zijn, elke oprichter verklarend zijn exemplaar ontvangen te hebben.

AKTE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft tot eerste bestuurders benoemd :

Knapen Carine, Distelsstraat 46, 1030 Brussel, geboren op 05/1211963, te Sint-Joost-ten-Node

Leriche Julie, Distelsstraat 46, 1030 Brussel, geboren op 20/03/1989 te Brussel,

Procópio Corrêa Lima Corina, Voorzorgstraat 38, 1000 Brussel, geboren op 13/06/1976 te Recife ( Brazilië )

De raad van bestuur beheert aile zaken van de vereniging_

Alle bevoegdheden die bij wet niet uitdrukkelijk toegekend zijn aan de algemene vergadering vallen onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

AKTE BETREFFENDE DE GEMACHTIGDEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de functies verdeeld als volgt :

Voorzitter : Knapen Carine, Distelsstraat 46, 1030 Brussel, geboren op 0511211963, te Sint-Joost-ten-Node

Ondervoorzitter  Secretaris : Leriche Julie, Distelsstraat 46, 1030 Brussel, geboren op 20/03/1989 te Brussel,

Penningsmeester : Procópio Corée Lima Corina, Voorzorgstraat 38, 1000 Brussel, geboren op 13/0611976 te Recife ( Brazilië )

In en buiten rechte wordt de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of in geval van belet door de Ondervoorzitter-Secretaris.

De Penningmeester heeft eveneens een afzonderlijke volmacht op de rekeningen van de vzw.

Coordonnées
CIMEIRA

Adresse
PEGASUSLAAN 5 1831 DIEGEM

Code postal : 1831
Localité : Diegem
Commune : MACHELEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande