CLARI CANTUS

Association sans but lucratif


Dénomination : CLARI CANTUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 806.377.727

Publication

24/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0806.377.727

Benaming

(voluit): Clan i Cantus

NEERGELEGD

I /i JULI 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

Gliffien"

i*1,1_111,111111,11.11

behc aar Bel! Staal

flhl

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Holsbeeksesteenweg 272, 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte Wijziging statuten

Ingevolge unanieme beslissing van de voltallige Algemene Vergadering van 25/06/2014 werden de statuten als volgt gewijzigd:

STATUTEN

TITEL I - De vereniging

Artikel 1 - Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals daarna gewijzigd (hierna "V&S-wet" genoemd).

Artikel 2 - Naam

De vereniging draagt de naam Clan i Cantus.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3 -Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3010 Kessel-Lo, Holsbeeksesteenweg 272, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied. Deze zetelwijziging moet worden bekrachtigd door de algemene vergadering in de statuten op haar eerstvolgende vergadering, overeenkomstig de bepalingen die gelden voor een statutenwijziging.

Artikel 4- Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan steeds ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen1i j Tièï BèTgîscfi Staatsbï d =U10'772014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5 Doel en activiteiten

De vereniging heeft als doel kinderen en jeugd op een degelijke, positieve en pedagogische wijze een blijvende liefde voor het zingen in groepsverband te laten ervaren en bij volwassenen deze liefde voor het zingen in groepsverband te bestendigen.

De vereniging kan in het algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, o.m. aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen en beheren, kortom zij kan alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De vereniging bestaat uit het oefenkoor de Cantulietjes, het kinderkoor Glad Cantuli, het jeugdkoor Ciel Cantus en het gemengd volwassenenkoor Clan" Cantores.

TITEL Il  Lidmaatschap

Artikel 6 Werkende leden

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht, op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

De vereniging telt minstens 3 werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden.

Ais werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard.

Artikel 7  Toegetreden leden

Toegetreden leden hebben geen stemrecht, noch recht op deelname aan de algemene vergadering. Zij kunnen evenwel uitgenodigd worden om aan de algemene vergadering of een deel ervan deel te nemen, zonder stemrecht, op verzoek van minstens 2 bestuurders.

Ais toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van zijn beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement

Artikel 8 - Lidmaatschapsbijd rage

De lidmaatschapsbijdrage van de werkende leden wordt jaarlijks bepaald door de algemene vergadering en is vastgesteld op maximum 100 eurch

Van de toegetreden leden kan jaarlijks koorlidgeld gevraagd worden. De raad van bestuur beslist over het bedrag van dit lidgeld.

Artikel 9  Verplichtingen van de werkende en de toegetreden leden

Alle leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven. Zij mogen de belangen van de vereniging of van één van haar organen niet schaden.

Artikel 10  Beëindiging lidmaatschap

Elk werkend of toegetreden lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits inachtneming van de regels die daarover desgevallend vastgelegd zijn in het huishoudelijk reglement

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een werkend lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en niet een meerderheid van 2/3 van de stemmen. In afwachting van een beslissing omtrent de uitsluiting van een werkend lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap van dat lid schorsen indien het zijn verplichtingen op ernstige wijze schendt en/of ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen ten opzichte van de vereniging na te komen. De schorsing wordt per aangetekende brief of per e-mail meegedeeld aan het betrokken lid, en kan maximaal 8 weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over deze uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad..

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van een werkend of toegetreden lid of, ingeval van een rechtspersoon, door zijn ontbinding of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten werkende of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III  De algemene vergadering

Artikel 11  De algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden. Elk werkend lid beschikt over één steiii op de algemene vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan slechts maximaal één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 12  Waarnemers

De raad van bestuur kan, als hij dat noodzakelijk acht, bij gewone meerderheid beslissen om personen uit te nodigen op de algemene vergadering of een deel ervan. Deze personen hebben slechts een raadgevende stem.

Artikel 13 - Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van de bestuurders

-het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van een werkend lid

-het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle andere gevallen waarin de statuten dat uitdrukkelijk bepalen.

Artikel 14- Vergaderingen

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur tenminste éénmaal per jaar en binnen 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist en telkens wanneer 1/5 van de werkende leden erom vraagt.

MOD 2.2

I

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle werkende leden worden tenminste 8 dagen op voorhand uitgenodigd op de algemene vergadering bij gewone brief of per e-mail. De voorzitter of de secretaris ondertekent namens de raad van bestuur de uitnodiging per brief, de uitnodiging per e-mail wordt verzonden door de voorzitter of de secretaris. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering.

De oproeping bevat ook de agenda, bepaald door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan slechts op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan indien alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij met één parigheicl van stemmen akkoord gaan om de agenda uit te breiden.

Artikel 15 Quorum en stemming

De besluiten worden in de regel genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden (in het geval van even aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden: de helft plus één; onthoudingen warden niet meegerekend). Bij staking van de stemmen wordt het voorste/ geacht verworpen te zijn, indien er slechts 2 leden aanwezig zijn, moeten de beslissingen worden genomen bij unanimiteit.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, is een goedkeuring met een meerderheid van 4/5 van de stemmen vereist.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door minstens één bestuurder. Deze notulen worden opgenomen in een notulenregister dat ter inzage is van de werkende leden, De werkende leden kunnen ook een afschrift van de notulen vragen.

TITEL IV  Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 16  Samenstelling raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 3 bestuurders, al dan niet werkende of toegetreden leden van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van 3 werkende leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit 2 bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare periode van 4 jaar.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de secretaris van de raad van bestuur.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, clan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De door hen gemaakte kosten kunnen vergoed worden, mits voorlegging van de nodige stukken.

Artikel 17 Werking van de raad van bestuur

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De oproeping bevat de agenda, de plaats, de datum en het uur van de vergadering, en wordt via e-mail of per brief verzonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan slechts op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan indien alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij met éénparigheid van stemmen akkoord gaan om de agenda uit te breiden.

De voorzitter zit de vergadering voor, ln het geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (in het geval van even aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden: de helft plus één, onthoudingen worden niet meegerekend). Bij staking van de stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Indien slechts 2 bestuurders aanwezig zijn moeten de beslissingen evenwel bij unanimiteit worden genomen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan worden meegedeeld per brief, fax of e-mail. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en alle andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder..

Artikel 18 - Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een tegenstrijdig belang heeft in een aangelegenheid die tot de bevoegdheid behoort van de read van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders váôr de raad van bestuur een besluit neemt.

De betrokken bestuurder verwijdert zich uit de vergadering en neemt niet deel aan de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het tegenstrijdig belang betrekking heeft.

Artikel 19- Intern bestuur - beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, m.n. overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 20- Externe vertegenwoordigingsmacht raad van bestuur

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte Hij

vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt

de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de handtekening van 2 bestuurders.

Bestuurders die als vertegenwoordigingsorgaan van de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van cte VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaaldè rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 21  Koorreglement

De raad van bestuur stelt een koorreglement op voor de werking van het oefenkoor en het kinderkoor, een afzonderlijk koorreglement voor de werking van het jeugdkoor en een afzonderlijk koorreglement voor de werking van het volwassenenkoor,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 22- Bekendmakingsvereisten

De beslissing tot benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder wordt binnen de periode van één maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt, en een afschrift van deze beslissing wordt toegevoegd aan het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 23  Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor de daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dart niet lid van de vereniging.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dag aan dag

moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hefzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De raad van bestuur kan te allen tijde de dagelijkse bestuurders ter verantwoording roepen en hun mandaat beëindigen.

TITEL V  Varia

Artikel 24 - Boekhouding

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus, Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 augustus 2009.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

De algemene vergadering kan indien zij dit wenst één of meerdere commissarissen aanduiden om de boekhouding na te kijken.

Artikel 25  Ontbinding en vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet,

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt de bevoegdheid van de vereffenaar(s), alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een vereniging die een belangeloos doel nastreeft.

Artikel 26

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de V&S-wet toepasselijk, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, evenals de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voce behouden aan het Belgisch Staatsblad

12/03/2012
ÿþ MOü 2.2

te}{ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan hel

Belgisc

Staatsbh

111111111111 In

*12054177*



Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 8 FEB. 2012 LEE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0806.377.727

Benaming

(voluit) : Clari Cantus

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Holsbeeksesteenweg 272. 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : ontslag bestuurders

de algemene vergadering van 13/12/20W aanvaardt het ontslag van Myriam Minnoye en Liesbeth Bockx als bestuurder,

O Clti-é KCcv.Dt,sJ

 t;ttI.s.r .60 ,-1:De.S\ruuht:,..t.pC.

Li#~Zc~3 racl\`nt< \-]e-lvvrt...~r,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzg van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
CLARI CANTUS

Adresse
HOLSBEEKSESTEENWEG 272 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande