COMMEO

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : COMMEO
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 838.160.073

Publication

09/08/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd ter gieá íet

Rechtbank vtgn goopr îtrrlor

te Leuven, de MES 20n

DE GRIFFIER,

Griffie

flhIl(ll(ll I1UII

*11121969*

Vc behc aan Belç Staat

Ondernemingsar : Benaming © % 3 $ . XQ, o .c;13

(voluit) : COMMEO

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Dorpsstraat 169 3078 MEERBEEK

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De ondergetekenden:

1. PANNEELS BART wonende te Dorpsstraat 169 te 3078 MEERBEEK, van Belgische nationaliteit,

nationaal nummer 80.09.26-097.90, geboren te DUFFEL op 26 september 1980,

en

2. VRANCKX BRAM wonende te Wildemansweg 12, bus 203 te 3020 HERENT, van Belgische nationaliteit, nationaal nummer 85.07.18-127.03, geboren te LEUVEN op 18 juli 1985

richten met ingang van 1 juli 2011 een vennootschap onder firma op onder de naam COMMEO waarvan de statuten als volgt luiden :

Artikel I

Vorm - naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3078 MEERBEEK, Dorpstraat 169; een bijkomende uitbatingzete

is gevestigd te 3020 HERENT, Wildemansweg 12 bus 203.

Artikel 3

Doelomschrijving

De vennootschap heeft ais doel de economische activiteit van communicatie en reclamebureau. COMMEO is een 360° communicatie- en reclamebureau, gericht op zowel particulieren, vrije beroepen, zelfstandigen als KMO ondernemingen. De communicatie en reclameprojecten worden in een totaalproject van A tot Z uitgewerkt, zowel conceptueel, grafisch en tekstueel. Tevens kan de vennootschap de online verkoop van informatie, informatica en aanverwante communicatiematerialen en dito diensten uitoefenen en verstrekken, alle mogelijke vormen van webshop activiteiten uitvoeren, alsook alle vormen van communicatie templates te koop aanbieden. De activiteiten van de vennootschap mogen zowel in het binnenland als in het buitenland worden uitgeoefend. Deze opsomming is geenszins beperkend, enkel verhelderend bedoeld.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, op commissie, in franchise, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen, zowel in België als in het buitenland, die eenzelfde, een gelijkaardig of een aanverwant doel nastreven, of die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel vergemakkelijken.

De vennootschap mag in het algemeen alle daden stellen van burgerlijke, commerciële, roerende,

onroerende, industriële en/of financiële aard, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel.

Artikel 4

Duur

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde tijd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 5

Kapitaal en Inbreng

Het kapitaal van de vennootschap wordt vastgesteld op ¬ 1.500,00 (duizend vijfhonderd Euro), werd volledig

volstort en wordt vertegenwoordigd door honderd vijftig aandelen.

Het kapitaal wordt als volgt onderschreven :

1.PANNEELS BART, voornoemd, schrijft in op 75 (vijfenzeventig) aandelen en stort hiermede een bedrag

van ¬ 750,00 (zevenhonderd vijftig Euro).

2.VRANCKX BRAM, voornoemd, schrijft in op 75 (vijfenzeventig) aandelen en stort hiermede een bedrag

van ¬ 750,00 (zevenhonderd vijftig Euro).

De vennoten stellen vast dat de aandelen die elk van hen heeft onderschreven, geheel volstort zijn.

Als vergoeding van deze stortingen, ontvangt iedere vennoot vijfenzeventig aandelen (75)

Artikel 6

Wijziging van het kapitaal

Het kapitaal kan worden verhoogd of verminderd, in één of meerdere keren, mits unanieme beslissing van alle vennoten, verenigd in een algemene vergadering. Iedere kapitaalswijziging zal verplicht gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7

Aansprakelijkheid van de vennoten

De vennoten zijn vanaf heden tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor het maatschappelijk passief.

Artikel 8

Overdracht aandelen

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen zijn voor overdracht vatbaar, mits het eenparig akkoord van alle vennoten, verenigd in een algemene vergadering. Iedere overdracht dient bekend gemaakt te worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en de plichten die er aan verbonden zijn.

Artikel 9

Aantal, toelating, uittreding en overlijden van vennoten

1.Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee (2).

2.Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan beslist worden bij eenparigheid van de vennoten, verenigd in een algemene vergadering. Deze beslissing wordt bekend gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap. Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn vanaf of na zijn toetreden.

3.Elke vennoot heeft het recht zich op ieder ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht van ieder van de andere vennoten. De uittredende vennoot heeft het recht op een scheidingsaandeel, dat gelijk is aan een evenredig deel van het netto vermogen van de vennootschap zoals blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening.

4. Wanneer een vennoot echter uittreed of overlijdt binnen een termijn die korter is dan drie jaar te rekenen van zijn intrede, zullen deze vennoot of zijn rechtverkrijgenden enkel recht hebben op zijn inbreng in de vennootschap.

5.De vennoot die ophoudt deel uit te maken van de vennootschap blijft onder meer gehouden tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn voor zijn vertrek.

6.In geval van uittreden of overlijden van een vennoot, kan de overblijvende vennoot voorzien in zijn vervanging.

Artikel 10

Bevoegdheden van de vennoten

De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één of meerdere onder

hen ,die de zaakvoerder(s) wordt/worden van de vennootschap.

De vennoten  niet zaakvoerder hebben evenwel het recht om, samen of individueel, daden van controle en

toezicht te stellen, onder meer voor wat de jaarrekeningen en de maatschappelijke documenten en stukken

van de vennootschap aangaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

In geval van ontslag, herroeping of overlijden van de vennoot  zaakvoerder, zullen de vennoten, verenigd in een algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding van een nieuwe zaakvoerder.

Artikel 10bis

Bevoegdheden van de zaakvoerder(s)

De zaakvoerder(s) wordt/worden belast met het bestuur van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het doel, zoals dit werd bepaald in artikel 3 van deze statuten.

De zaakvoerder(s) is/zijn bevoegd om alle daden van bestuur en beschikking te stellen die nodig, nuttig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doet van de vennootschap.

De zaakvoerder(s) beschikt/beschikken alleen over de maatschappelijke handtekening, zonder dat hij of zij moet doen blijken van het akkoord van de andere vennoten.

Evenwel, indien er meer dan één zaakvoerder is, hebben de zaakvoerders de bevoegdheid om elk afzonderlijk op te treden voor handelingen die het bedrag van tweeduizend Euro (E 2000,00) nie overschrijden. Voor handelingen die voornoemd bedrag te boven gaan, dienen zij samen te handelen.

Artikel 11

Het boekjaar

1.Het boekjaar der vennootschap loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder kalenderjaar, me dien verstande dat het eerste boekjaar loopt vanaf heden, de aanvangsdatum van de vennootschap tot en met 31 december 2012.

2.Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het eindigen van de vennootschap, worden de boeken der vennootschap afgesloten en worden uiterlijk binnen zes maanden daarna de balans en winst- en verliesrekening opgemaakt.

3.De vennootschap is er toe gehouden een boekhouding te voeren, conform met de wetgeving inzake de boekhouding en de jaarrekening, alsmede met de Vennootschappenwet. Iedere jaarrekening, balans en winst- en verliesrekening wordt door alle vennoten ter goedkeuring ondertekend.

4.De jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden op de laatste donderdag van mei te 20 uur op de zetel van de vennootschap en dit voor de eerste maal op de laatste donderdag van mei 2012. Mocht deze datum een wettelijke feestdag zijn, wordt de algemene jaarvergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Artikel 12

Winstverdeling  bezoldiging van de vennoten

De winsten worden gereserveerd voor uitkering via dividend, en dit ten vroegste bij afsluiting van het eerste boekjaar (eind 2012). Latere winsten of verliezen zullen door de vennoten in verhouding tot hun

deelneming in de vennootschap worden gedragen.

Artikel 13

Winstverdeling  verliezen

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, alsmede van een provisie, voldoende om de belastingen van de vennootschap te kunnen dekken, maakt de netto winst uit van de vennootschap. Over dit resultaat van de vennootschap, zullen de vennoten, verenigd in een algemene jaarvergadering, beslissen over de bestemming er van.

Artikel 14

Ontbinding

Het overlijden, de onbekwaamheid of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

De vennootschap wordt voortgezet tussen de overblijvende vennoten, of met de erfgenamen van de vennoot, zelfs indien er slechts één vennoot zou overblijven. Indien de erfgenamen van de overleden vennoot de vennootschap niet wensen verder te zetten, hebben zij recht op een scheidingsaandeel. Dit scheidingsaandeel is gelijk aan het evenredig deel van de vennoot van het netto vermogen van de vennootschap, zoals blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening.

Indien het echter dient uitbetaald te worden binnen de drie jaar na de intrede van de vennoot, zal dit scheidingsaandeel gelijk zijn aan de inbreng van de overleden vennoot, zoals bepaald in artikel 9 hiervoor.

Artikel 15

Samenwerking vennoten/zaakvoerders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

indien ingevolge ziekte, invaliditeit of andere geestelijke of lichamelijke storing van een der vennoten en/of zaakvoerders, neemt/nemen de andere vennoten/zaakvoerders zonder extra vergoeding diens taak zoveel mogelijk waar. Tijdens deze arbeidsongeschiktheid van een vennootizaakvoerder is het de andere vennoten / zaakvoerders niet toegestaan de vennootschap op te zeggen, tenzij hiertoe toestemming is verkregen van de betrokken vennoot/zaakvoerder. De administratieve taken worden door de beide ondertekenaars in onderling overleg uitgevoerd, al dan niet bijgestaan door hun respectievelijke partners en/of een daar hen aangesteld boekhoud of accountantskantoor.

Artikel 16

Einde der vennootschap  vereffening

De vennootschap eindigt:

a.door opzegging overeenkomstig het bepaalde in artikel 4;

b.faillissement, staking van betaling of onder curatele stelling van een der vennoten;

c.door een daartoe strekkende beslissing, te nemen door na te noemen arbiters, op verzoek van een der

vennoten, indien de ander de in deze akte gemaakte bepalingen overtreedt of niet nakomt, dan wel handelt

in strijd met de aard of strekking daarvan;

d.door het overlijden van een der partijen, een en ander met inachtneming van artikel 15;

e.door beslissing tot liquidatie  ontbinding;

f.door beëindiging vennootschap overeenkomstig bepaald in artikel 8 lid 3.

g.Het faillissement van de vennootschap heeft ook de faling van de vennoten tot gevolg.

In geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van één of meer vennoten, aangeduid door de vennoten in een algemene vergadering verenigd, overeenkomstig artikel 183 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.Eventuele liquidatie boni en eventuele liquidatie verliezen worden verdeeld onder de vennoten en dit in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 16

Diversen

Voor al wat niet voorzien werd in deze statuten, wordt verwezen en dient geregeld te worden door het Wetboek van Vennootschappen.

De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel van deze statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere artikelen en/of beschikkingen aantasten.

Artikel 17

Aanvullend recht

Voor zover door de bepalingen van deze overeenkomst daarvan niet rechtsgeldig wordt afgeweken, gelden tussen de partijen de wettelijke bepalingen omtrent vennootschappen onder firma.

Door de ondertekenaars van deze overeenkomst werd een rekening op naam van de vennootschap onder firma COMMEO geopend onder nummer BE38 1030 2612 2572 bij het LANDBOUWKREDIET te MEERBEEK

Artikel 18

Kosten oprichting

Alle kosten aan het opmaken van deze akte verbonden, komen ten laste van de vennootschap. Benoeming zaakvoerder(s)

Onmiddellijk na het vaststellen van de statuten van de vennootschap, zijn de vennoten in een algemene vergadering verenigd en besluit deze algemene vergadering volgende personen, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van deze oprichtingakte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel te Leuven, om gepubliceerd te worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, te benoemen tot zaakvoerder(s) van de vennootschap, met ingang vanaf heden

1.PANNEELS BART, Dorpsstraat 169 te 3078 MEERBEEK

2.VRANCKX BRAM, Wildemansweg 12 bus 203 te 3020 HERENT

Die beiden verklaren dit mandaat te aanvaarden, alsmede niet getroffen te zijn door maatregelen of vonnissen die de uitvoering van dit mandaat zouden kunnen belemmeren.

"

Aldus opgemaakt te MEERBEEK op 26 juli 2011, in vijf(5) exemplaren, waarvan iedere vennoot erkent er één exemplaar te hebben ontvangen, de overige exemplaren bestem zijnde voor administratieve doeleinden, waaronder de publicatie in het Belgisch Staatsblad..

PANNEELS BART VRANCKX BRAM

(gevolgd door de handtekening van de beide oprichters)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor. bbhouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
COMMEO

Adresse
DORPSSTRAAT 169 3078 MEERBEEK

Code postal : 3078
Localité : Meerbeek
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande