COMPAGNIE DES ERABLES

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COMPAGNIE DES ERABLES
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.729.311

Publication

27/01/2015
ÿþ MW MO 11.1

in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iu i ICI IIIIVIIII~III IA

*15013955*

neergelegd/ontVangqn op

15 JAN. 2015

ter griffie vii Nederlandstalige

rechtbank van koophandel Rri isse

Ondernemingsnr : 05(Z. 72e. 3-14

Benaming

(voluit) : Compagnie des Erables

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Ahornlaan, 27, te 1640 Sint Genesius Rode

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting BVBA

HET JAAR TWEEDUIZEND VEERTIEN.

Op zeventien december.

In het kantoor, te 1000 Brussel, Kardinaalstraat 46.

Voor Meester Olivier Janne d'Othée, Geassocieerde Notaris te Brussel.

Zijn VERSCHENEN

10 De heer Laurent Marie Michel DRION, geboren te Ukkel op zeventien januari negentienhonderd=

achtenzestig (rijksregisternummer 680117-003-49), echtgenoot van mevrouw Aurélie STULEMEYER, wonende

te 1640 Sint Genesius Rode, Ahornlaan, 27.

2° Mevrouw Aurélie Joëlle Christine Marie STULEMEYER, geboren te Elsene op dertig mei

negentienhonderd negenenzestig (rijksregisternummer 690530-440.47), echtgenoot van de Heer Laurent

DRION, wonende te 1640 Sint Genesius Rode, Ahornlaan, 27.

Hierna benoemd : "de verschijner".

De verschijner erkent dat ondergetekende Notaris zijn aandacht heeft gevestigd op de programmawet tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap van tien februari negentienhonderd achtennegentig en hef koninklijk besluit van eenentwintig oktober negentienhonderd achtennegentig, gewijzigd bij wet van zestien' januari tweeduizend en drie, krachtens dewelke een beheerattest aan de natuurlijke persoon gelast met het dagelijks bestuur door het Ondernemingsloket moet afgeleverd worden véér elk begin van activiteiten.

Welke verschijner ondergetekende Notaris het door artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen voorziene document heeft overgemaakt, en hem verzocht heeft de statuten van een handelsvennootschap die' hij als volgt opricht authentiek vast te stellen, gepreciseerd zijnde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkrijgen op het ogenblik van de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig' artikel 2 § 4 van het Wetboek van Vennootschappen:

A. STATUTEN

HOOFDSTUK I. RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1. RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar benaming luidt : "Compagnie des Erables".

Artikel 2. ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1640 Sint Genesius Rode, Ahornlaan, 27,

Artikel 3. DOEL.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

1) Het plaatsen van glaswerk, Metalen constructies, het zetten van binnen wanden in glas, hout en in gyproc zonder dat deze lijst beperkend is.

2) Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

3) De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon aile hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten. kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd oni op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

4) Het beheer van vennootschappen, ongeacht hun doel, het optreden als vereffenaar, de uitoefening van bestuursmandaten;

5) Het geven van opleiding in deze domeinen, bij zowel publieke onderwijs instellingen als op privé-basis; het publiceren van artikels en boeken,

6) De organisatie van evenementen die samenhangen met het voorgaande.

7) Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur- en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten,

8) Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur- en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen.

9) Het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coordinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening, en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

10) Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

11) Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak,

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken,

HOOFDSTUK Il. KAPITAAL EN AANDELEN,

Artikel 5. KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zes honderd euro (¬ 18.600,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, genummerd van 1 tot en met 100, die ieder éénlhonderdste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 11é JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden warden op de tweede dinsdag van de maand juni van elk jaar om negentien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag een zaterdag of een zondag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Artikel 25. BESTUURSORGAAN.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Artikel 26. BESTUURSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap.Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 27. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

AFDELING 3 Controle,

Artikel 28. CONTROLE.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria, Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. !n deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

HOOFDSTUK IV. BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDE-LING.

Artikel 29. BOEKJAAR _ JAARREKENING _ JAARVERSLAG,

Het boekjaar begint op een januari van elk jaar en eindigt op eenendertig december van het daaropvolgend jaar.

Artikel 30, WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt,

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

HOOFDSTUK V, ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31. ONTBINDING,

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van aile aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden, De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Indien in de eenhoofdig geworden vennootschap de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor aile verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 333 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 32. ONTBINDING EN VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

.41

Zij 'besc1iikken over aile' machten genoemd in de artikels .186 en 187 van het Weiboek van

vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering De algemene vergadering kan

evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht,

hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

HOOFDSTUK VIL ALGEMENE BEPALINGEN

B. INSCHRIJVING EN VOLSTORTING

De verschijner verklaren dat op de honderd (100)) aandelen onmiddelijk in geld werd ingetekend voor de

prijs van honderd zesentachtig euro (186,- EUR)) per stuk

Zij verklaren en erkennen dat op elk aandeel waarop werd ingetekend een storting werd gedaan ten

bedrage van een derde door storting in speciën et dat de bedrag van deze stortingen, hetzij zesduizend

" tweehonderd euro (6.200,- EUR), is gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE25 7320

3488 4382, geopend namens de vennootschap in oprichting bij de bank CBC Banque.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet.

De vennootschap heeft rijgevolg vanaf heden de beschikking over een som van zesduizend tweehonden{ .

euro (6.200,- EUR).

C. OVERGANGSBEPALINGEN

!N WERKING TREDEND OP HET OGENBLIK VAN DE NEERLEGGING VOORZIEN DOOR ARTIKEL 68

VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

L ALGEMENE VERGADERING

De enige vennoot beslist

1. Eerste gewone algemene vergadering

' De eerste gewone algemene vergadering zal vastgesteld worden op de tweede dinsdag van de maand juni tweeduizend zestien om negentien uur.

' 2. Maatschappelijk boekjaar

Het eerste maatschappelijk boekjaar, op heden begonnen, zal eindigen op eenendertig december

tweeduizend vijftien

: 3. Zaakvoering

De vergadering beslist het aantal niet-statutaire zaakvoerders te bepalen op een (1) en tot deze functie te

benoemen:

de heer Laurent ORION, wonende te 1640 Sint Genesius Rode, Ahomlaan, 27.

Het mandaat van de aldus benoemde niet-statutaire zaakvoerder(s) heeft een onbepaalde duur,

aanvangende op heden.

Overeenkomstig artikel 27 van de statuten wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door een

zaakvoerder.

Zij is bovendien geldig verbonden door bijzondere lasthebbers, binnen de perken van hun mandaten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMPAGNIE DES ERABLES

Adresse
AHORNLAAN 27 1640 SINT-GENESIUS-RODE

Code postal : 1640
Localité : RHODE-SAINT-GENÈSE
Commune : RHODE-SAINT-GENÈSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande