DAMIAANSCHOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : DAMIAANSCHOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.974.949

Publication

28/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I 11111

'11015843'

waargetegd ter gr#MO* der

Rechtbank van Koo(h tn lj 2011 te Leuven, de

AE GRIFFIER 1 8 JAN. 2011

Ondernemingsnr : 431.974.949

Benaming

(voluit) : DAMIAANSCHOOL

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Astridstraat 2 , 3120 Tremelo

Onderwerp akte : Wijziging statuten, zetel en wijziging raad van bestuur.

DAMIAANSCHOOL

Vereniging zonder winstoogmerk

Astridstraat 2

3120 Tremelo

BELGIE

Ondememersnummer. 0431974949

Voorwerp akte : Wijziging statuten, zetel en wijziging raad van bestuur.

Bijzondere algemene vergadering van 2911112010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Titel I.RECHTSVORM, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Voorafgaand

De vereniging is opgericht bij onderhandse akte op 24 april 1986 als entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genaamd) op grond van de wet van 27. juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003, hierna de VZW-wet. genoemd.

Artikel 1 -- Naam

De vereniging draagt de naam " DAMIAANSCHOOL", vereniging zonder winstoogmerk.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken die uitgaan van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW" en met de nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 -- Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3120 Tremelo, Baalsebaan 10, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Hij mag worden overgebracht naar een andere plaats in het Vlaamse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij besluit van de algemene vergadering na vervulling van de nodige openbaarmakingsvereisten.

De briefwisseling wordt ook rechtsgeldig gestuurd aan de voorzitter van de vereniging op zijn persoonlijk adres.

Artikel 3  Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MDQ 2.2

De vereniging heeft tot doel de inrichting van katholiek onderwijs op het vlak van het buitengewoon lager

onderwijs.

Zij kan eveneens alle aanverwante vormingsactiviteiten uitoefenen.

Zij erkent en aanvaardt het gezag van de organen die door het Episcopaat op nationaal,diocesaan en

regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, in eigendom hebben of er andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij mag aile daden stellen die met haar hoofddoel verband houden.

Artikel 4  Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il. BESTUUR, LEDEN,AANNEMING,ONTSLAG EN VERPLICHTINGEN

Artikel 5

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan vijf bedragen.

Tot de vereniging kan als effectief lid toetreden al wie door de algemene vergadering wordt aanvaard.

Het kandidaat-lid dient zijn verzoek om aanvaarding te richten aan de algemene vergadering en zijn

instemming met het doel en de statuten van de vereniging betuigen.

leder nieuw lid moet het ledenregister ondertekenen. Deze handtekening geldt als onvoorwaardelijke

toetreding tot de statuten van de vereniging.

Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in.

De term lid" verwijst doorheen de statuten naar de effectieve leden.

Alleen leden beschikken over de volheid van het wettelijk lidmaatschap in de zin van de VZW-wet, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering.

Leden zijn in geen enkel geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de VZW. T.o. de vereniging en tegenover derden treden zij op als college en is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht .Zij dragen in geen geval een hoofdelijke aansprakelijkheid.

De raad van bestuur kan op door haar te bepalen voorwaarden ook andere personen als toetredende leden tot de vereniging toelaten.

Toegetreden leden zijn geen leden in de zin van de VZW-wet en hebben enkel de rechten en plichten die hen in deze statuten worden toegekend, zij hebben geen stemrecht.

Artikel 6

De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden op de wijze door artikel 12 van de wet bepaald.

Artikel 7

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging.

Zij kunnen het bedrag van de eventuele bijdragen , gestort door hen of door hun Iastgevers,niet terug eisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen,noch plaatsen van zegels,noch inventaris eisen of vorderen.

Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden toegetreden lid.

Toegetreden leden kunnen op elk ogenblik door eenzijdig besluit van de raad van bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap, zonder verdere motivatie.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde.

Artikel 8

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8 bis

Op de zetel van de vereniging of op het adres van de voorzitter wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, rechtsvorm en het adres van de zetel in chronologische volgorde volgens datum van toetreding.

Aile beslissingen nopens wijzigingen van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven, acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Elk lid kan ten allen tijde mits een vooropzeg van één maand uit de vereniging treden. Het ontslag dient per brief aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een bijzonder besluit van de algemene vergadering worden besloten, met een tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingevet het lid overlijdt, failliet, in staat van kennelijk onvermogen, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Het lid dat waarden of goederen aanbrengt, kan evenwel bedingen dat het ingebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of Ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel kan worden teruggevorderd, mits hiervan een voorafgaandelijk schriftelijke overeenkomst werd opgemaakt.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Titel III. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur,samengesteld uit ten minste 3 leden, die erkend lid zijn van de vereniging,plus een secretaris.

Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Hun mandaat eindigt slechts door afstelling,ontslag of door overlijden.

Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Zij worden benoemd voor de periode van 5 jaar zoals bepaald door de algemene vergadering. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Teder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien door het vrijwillig ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire vermelde minimum is gezakt, is de ontslagnemende bestuurder verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot dat mandaat voltooid is.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris/ondervoorzitter en een

penningmeester.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter,worden zijn functies waargenomen door de oudste van de

bestuurders.

Artikel 11

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze als college in alle handelingen in en buiten rechte.

De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is.

Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid,

door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris en in een daartoe bestemd register ingeschreven.

Het notulenregister is ter inzage van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Uittreksels en afschriften worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter van de vereniging.

De raad van bestuur stelt zijn huishoudelijk reglement vast.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 11 bis

Door de bestuurders en afgevaardigd bestuurders wordt geen enkele persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 12

De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid ai de handelingen tot het beheer van de vereniging in de ruimste zin genomen.

In die zin kan de raad van bestuur alle handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen en samenwerkingsverbanden met andere verenigingen afsluiten.

Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van de bestuurders. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. De raad van bestuur kan bovendien alle daden van beschikking stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 13

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging of een deel van zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één of meer personen, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden, al dan niet lid van de vereniging die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk ofwel als college optreden. Deze overdracht kan evenwel geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Deze beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald in artikel 26 novies § 3 van de VZW-wet. Hun aanstelling of afzetting, hun bevoegdheden en de wijze van uitoefening wordt beslist door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan één of meerdere personen tot afgevaardigd bestuurder benoemen en afzetten met gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden. Zij worden belast met het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook met de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur betreft.

De afgevaardigd bestuurder verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Hij verricht verder alle handelingen die dag aan dag moeten worden genomen om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

hetzij wegens de noodzakelijkheid een verwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De akten van benoeming van de leden van de raad van bestuur, van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en van deze belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door publicatie in het Belgisch Staatsblad.

De afgevaardigde bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 14

Voor de rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Titel IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.het wijzigen van de statuten van de vereniging;

2.het benoemen en ontslaan van bestuurders;

3.het goedkeuren van begrotingen en jaarrekeningen;

4.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

5.het uitsluiten van een lid en de benoeming en de afzetting van de commissarisrev: or an het bepalen van

zijn bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

6.zij beraadslaagt en besluit in aile zaken die de vereniging aanbelangen en de grenzen overschrijden van

de wettelijk of door de statuten, aan de raad van bestuur opgedragen bevoegdheden.

7.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De algemene vergadering is eveneens bevoegd voor : opvoedingsproject, samenwerkingsovereenkomsten met andere scholen, aanstellen directeur.

Artikel 16

De bijeenroeping van de algemene vergadering is een bevoegdheid van de raad van Bestuur_ De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer één vijfde van de leden het vraagt. De bijeenroeping gebeurt met opgave van de agenda en wel binnen één maand na het indienen van het verzoek bij de raad van bestuur.

Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd de vergadering te beleggen.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders, ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 17

Alle leden moeten worden opgeroepen ten minste acht kalenderdagen vôôr de vergadering. Dit geschiedt op het adres of het nummer dat het lid laatst heeft opgegeven aan de secretaris, per gewone brief, fax, per email of via ieder beschikbaar communicatiemiddel die de agenda vermeldt. Behalve indien wettelijk verboden, kan de vergadering geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn indien aile leden aanwezig zijn en hiermee akkoord gaan.

De oproeping vermeldt: de dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Artikel 18

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, tevens voorzitter van de raad van bestuur of bij diens

ontstentenis, belet of afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris en twee stemopnemers aan.

Artikel 19

Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering.

Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

Eik lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijke gemachtigde, die lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal getal der leden, zoals dit blijkt uit de ledenregister, moet op de agenda worden vermeld.

Buitengewone of bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en wanneer een vijfde van de leden er om verzoekt.

Artikel 20

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, behalve wanneer de VZW-wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Tot wijziging van de statuten en ontbinding kan slechts worden besloten, mits die wijziging op de agenda is vermeld en mits wordt galameid overeenkomstig het bepaalde in artikel 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derde van de leden dat aanwezig en vertegenwoordigd is.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig en vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De stemming kan gebeuren door oproeping, handopsteking of door geheime stemming. De beslissing hierover ligt bij de voorzitter van de vergadering.

Artikel 21

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging of op het adres van de voorzitter gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de werkende leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels daarvan worden geldig voor eensluidend door de voorzitter van de vereniging ondertekend.

Leden, als ook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om op hun kosten en ter plaatse, inzage van de notulen te vragen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel V.FINANCIERING, REKENINGEN, BEGROTINGEN, BOEKHOUDING

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de begroting voor het volgend jaar; deze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering ten laatste 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de werkende leden worden uitgekeerd.

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, werkingstoelagen, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, renteloze leningen en sponsoring gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de begroting voor het volgend jaar; deze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering ten laatste 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de werkende leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen vaar de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd op de balanscentrale van de Nationale Bank van België zoals voorzien de VZW-wet.

Titel VI. ONTBINDING en VEREFFENING

Artikel 23

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het aantal leden daardoor niet daalt beneden vier.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering genomen overeenkomstig het bepaalde in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003, of door een rechterlijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 24

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffenings-voorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de VZW-wetgeving en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die hetzelfde doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan doet de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, een keuze, of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van onderhavige vereniging en de in artikel 4 bepaalde beginselen en dit confessioneel katholiek karakter als voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel VI. ALGEMEENHEDEN

Artikel 25

De leden zijn overeengekomen dat, zo hun vereniging om het even welke oorzaak ophoudt te genieten van het voordeel van de burgerlijke rechtspersoonlijkheid, een buitengewone algemene vergadering wordt samengeroepen waarop zal beslist worden over een mogelijk verder bestaan, alsook de vorm.

Voor al wat door of krachtens deze statuten niet wordt geregeld, wordt verwezen naar de VZW-wet en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk.

Met eenparigheid van stemmen aanvaard op de bijzondere algemene vergadering gehouden te Tremelo op 29 november 2010 waarvan proces-verbaal, opgesteld in 2 exemplaren conform artikel 2 laatste lid van de VZW-wet.

VOOR EENSLUIDENDE COÖRDINATIE

2)De algemene vergadering heeft als bestuurders benoemd :

Dhr, Roland Rotté, Louisastraat 18, 3120 Tremelo geboren op 20/01/1950 te Beemem rijksregistemummer 500120 41344

Dhr. Gustaaf Van Moer, Van Espenstraat 13, 3120 Tremelo, geboren op 1/11/1944 te Walem rijksregistemummer 441101 229 43

Mevr. Anita Degreef, Barbarastraat 31, 3120 Tremelo, geboren op 23106/1955 te Leuven rijksregistemummer 550623 320 90

Mevr. Joke Simons, Merelstraat 5, 3120 Tremelo geboren op 17/06/73 te Leuven rijksregistemummer 730617 036 59

De raad van bestuur is thans als volgt samengesteld :

De heer ERALY Leonce , Tremelobaan 212, 3140 Keerbergen, geboren op 4/08/1954 te Tremelo rijksregistemummer 540804 259 35

De heer HEREMANS Hermanus Joannes Jacobus,Baalsebaan 176, 3120 Tremelo geboren op 02/02/1939 te Leuven -rijksregistemummer 390202 241 47

De heer PINT Me Jean Marie, Meiboomlaan 66, 3128 Baai; geboren 22/10/1949 te Schaarbeek - rijksregistemummer 491022 137 11

De heer VAN DER ELST Petrus Joannes Baptiste, Veldonkstraat 4, 3120 Tremelo geboren op 14/02/1925 te Tremelo - rijksregisternummer 250214 299 14

Dhr. Roland Rotté, Louisastreat 18, 3120 Tremelo geboren op 20/01/1950 te Beemem rijksregistemummer 500120 41344

Dhr. Gustaaf Van Moer, Van Espenstraat 13, 3120 Tremelo, geboren op 1/11/1944 te Walem rijksregisternummer 441101 229 43

Mevr. Anita Degreef, Barbarastraat 31, 3120 Tremelo, geboren op 23/06/1955 te Leuven rijksregistemummer 550623 320 90

Mevr. Joke Simons, Merelstraat 5, 3120 Tremelo geboren op 17/06/73 te Leuven rijksregistemummer 730617 036 59

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functie verdeeld en in die functie benoemd: Voorzitter: de Heer PINT Arie.

Voor-tSénouden aan het Belgisch ~taatsbiad

MOD 22

Luik B - Vervolg

Secretaris: de Heer ERALY Leonce

Penningmeester: de Heer VAN DER ELST Petrus

Tremelo, 29 november 2010

De Voorzitter,

Arie Pint

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/05/2015
ÿþMOD 2.2

Ondernemingsnr : 0431.974.949

Benaming

(voluit) : Damiaanschool

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Baalsebaan 10 - 3120 Tremelo

Onderwerp akte : Ontslag bestuursleden

Beheerrad dd.2/3/2015

Aanwezig:Arie Pint, Van Moer Staf, Eraly Leonce, Herman Hèrernáns, Begga Surets, ,Joke Simons, Ingrid

Amand

Verontschuldigd; Rotté Roland

1° Ontslagneming: Er wordt kennis genomen van het verzoek tot onslag van Petrus Van der Elst.

Dit ontslag wordt aanvaard.

Er wordt akte genomen van het ontslag van Anita Degreef.

Dit ontslag wordt aanvaard.

Dit zal worden doorgegeven aan de nodige instanties.

Tremelo, 2 maart 2015

De Voorzitter

Arie Pint

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.LuikABs,, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



N

IY i



.~. ---~ - - -~ " - _ ___.t

NLERGELEGfl

-.,..w.. - w.1,."°"' I

I'' ...'1';'i...'1';'i'

-1 ÎV1" -'

Grififie RecntoatlK van Koophandel

te i_~Mi@

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DAMIAANSCHOOL

Adresse
BAALSEBAAN 10 3120 TREMELO

Code postal : 3120
Localité : TREMELO
Commune : TREMELO
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande