DARCQ

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DARCQ
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.445.987

Publication

27/03/2014 : ME. - JAARREKENING 31.08.2013, GGK 28.02.2014, NGL 26.03.2014 14072-0286-015
16/01/2013
ÿþ~ Mod Word ll.l

[Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0508.445.987

Benaming (voluit) : Darcq

(verkort)

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres) : Mulkstraat 2 - 3300 Tienen

Onderwerp(en) akte : Partiële splitsing door oprichting nieuwe vennootschap

Uit de notulen opgesteld door notaris Hélène Goret te Overijse op zeven december tweeduizend en twaalf,

blijkt dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet de naam 'Darcq' werd opgericht, met

zetel te 3300 Tienen, Mulkstraat 2 met een kapitaal van 147 440,09 euro, vertegenwoordigd door tweehonderd

en vijf gelijke aandelen, volledig geplaatst en volstort.

Met het oog op de splitsing waarbij de naamloze vennootschap WIBI, gevestigd te 3300 Tienen, Mulkstraat

2, de exploitatie van een AD Delhaize winkel te 3300 Tienen, Mulkstraat 2 afsplitst en overdraagt in een nieuw

op te richten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DARCQ waarvan de zetel zal gevestigd

zijn te 3300 Tienen, Mulkstraat 2, overeenkomstig de bepalingen en voorwaarden van het splitsingsvoorstel

opgesteld door de raad van bestuur dd 14 oktober 2012

Oprichting

Vaststelling eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht ais gevolg van de partiële splitsing.

De vergadering stelt vast dat het eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht als gevolg van

de partiële splitsing als volgt is samengesteld:

¬ 147 440,09 (honderd zevenenveertigduizend vierhonderd veertig euro negen cent) kapitaal;

¬ 14 744,01 (veertienduizend zevenhonderd vierenveertig euro één cent) wettelijke reserve;

¬ 765,26 (zevenhonderd vijfenzestig euro zesentwintig cent) belastingsvrije reserve;

¬ 10 901,42 (tienduizend negenhonderd en één euro tweeënveertig cent) investeringsreserve;

E 322 163,49 (driehonderd tweeëntwintigduizend honderd drieënzestig euro negenenveertig cent)

beschikbare reserve,

¬ 180 685,73 (honderdtachtlgduizend zeshonderd vijfentachtig euro drieënzeventig cent) overgedragen

resultaat

Statuten

Artikel 1, Naam Vorm.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij

draagt de benaming "DARCQ".

Artikel 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 3300 Tienen, Mulkstraat 2.

Artikel 3. Doel.

De vennootschap heeft tot doel :

1) De uitbating van supermarkt, niet beenhouwerij, alsmede de groot en kleinhandel, de aan- en verkoop, in-en uitvoer, de distributie, de commercialisering en algemene vertegenwoordiging van huishoudelijke artikelen, voedingswaren, papierwaren, kantoorbenodigdheden, dagbladen, tijdschriften, rookartikelen, textielwaren, kelding, schoeisel, parfumerie- en schoonheidsproducten, speelgoed, kinderartikelen en doe-het-zelf artikelen.

2) De bereiding van en de handel in (groot- en kleinhandel, import/export) in alle mogelijke gerechten, dranken, gebak, confiserie, vlees- en viswaren, ijkreem en alle producten en artikelen die aan de voormelde verwant zijn.

3) De verhuring van materieel in de ruimste zin.

4) De vennootschap kan alle hulpmiddelen versch affen en alle diensten leveren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met wat voorafgaat, zowel krachtens een contractuele als een statutaire benoeming, in hoedanigheid van externe raadgever of als orgaan van de cliënt

5) Het beheer en de uitbouw en uitbreidig van haar patrimonium, bestaande uit roerende en onroerende goederen en rechten in de ruimste zin. Dit omvat:

- aile verrichtingen en rechtshandelingen met betrekking tot onroerende goederen en  rechten in de ruimste zin, zoals het (ver)bouwen, inrichten, het verwerven, vervreemden, het (ver)huren, het beheren, uitbaten, valoriseren en ordenen van alle onroerende goederen, leasing inbegrepen;

- alle verrichtingen en rechtshandelingen met betrekking tot roerende goederen en -- rechten, in de ruimste zin, zoals het verwerven, vervreemden, het uitbaten, het (ver)huren, en in het bijzonder het beheren en

valoriseren van aandelen, obliaties_,_partjçipatjebewijzen_en andere waardepapieren. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1

*13009995" LG

CNITEUR BELGE

ergelega ter tgrlftie der

Leuven,

Rechtbank van

Kooplancet

09 -Oi- 2+~3

1 7 DEC, 2112

1SCH STAATSBLAD DE GRIFFIER, -

GrifFie

1 bef aq

BC

Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

w Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge 6) Belang nemen in alle vennootschappen of ondernemingen (ongeacht hun activiteiten) onder welke vorm ook (andelen, al dan niet converteerbare obligaties en andere) en op welke wijze ook (inbreng, inschrijving, opslorping, fusie en andere) en deze beheren. De vennootschap mag (hypothecaire) waarborgen verleden voor derden en zich voor derden borg stellen In het algemeen,

Artikel 4, Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf de dag van neerlegging van een uittreksel van onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, die beraadslaagt zoals voor een wijziging van de statuten.

Zij mag verbintenissen aangaan of in haar voordeel bedingen voor een termijn die de datum van haar ontbinding overtreft.

Artikel 5. Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op HONDERD ZEVENENVEERTIGDUIZEND VIERHONDERD VEERTIG EtlRO NEGEN CENT (¬ 147 440,09), verdeeld in TWEEHONDERD EN VIJF (205) gelijke aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één/tweehonderd en vijfste van het kapitaal en dezelfde rechten en voordelen verlenend.

Het kapitaal is volledig geplaatst bij de oprichting volgestort voor de geheelheid.

Artikel 10. Bestuur.

Het bestuur van de vennootschap wordt door de algemene vergadering toevertrouwd aan een of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, voor de duur die de vennoten vaststellen,

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Ingeval er meerdere zaakvoerders worden aangesteld, zullen zij samen een college van zaakvoerders vormen.

Het college van zaakvoerders, gezamenlijk handelend, of de enige zaakvoerder, kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte, ais eiser of verweerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn aangeduid zal ieder van hen, afzonderlijk handelend, alle handelingen kunnen stellen voor het dagelijks bestuur van de vennootschap.

In alle akten die van de vennootschap uitgaan, dient de handtekening van de zaakvoering voorafgegaan of gevolgd door de vermelding van haar hoedanigheid.

De zaakvoering mag zich onder haar persoonlijke verantwoordelijkheid doen helpen of vertegenwoordigen in haar betrekkingen met derden door één of meer personen, op voorwaarde dat hun mandaat speciaal weze, en van tijdelijke aard.

De bezoldiging van de zaakvoerders en van de werkende vennoten zal worden vastgesteld door de algemene vergadering.

Artikel 13. Boekjaar. Jaarrekening en Jaarverslag,

Het maatschappelijk boekjaar begint op één september en eindigt op éénendertig augustus van elk jaar. Artikel 14. Algemene Vergadering.

Jaarlijks wordt op de zetel van de vennootschap of op elke andere in de oproepingsbrieven aangeduide plaats in België, een algemene vergadering der vennoten gehouden, op de tweede maandag van de maand februari om 10 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de algemene vergadering op de eerstvolgende werkdag worden gehouden,

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten moet de vennoot als zodanig in het register van aandelen zijn vermeld.

Artikel 15. Stemrecht

Iedere vennoot brengt zijn stem uit in persoon of bij gemachtigde. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Niettegenstaande elke andersluidende bepaling kunnen noch de vennootschap, noch de in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap optredende personen het stemrecht uitoefenen dat is verbonden aan de aandelen die hen in pand zijn gegeven.

Voor de vaststelling van de voorschriften inzake aanwezigheid en meerderheid die in de algemene vergadering moeten worden nageleefd, wordt geen rekening gehouden met de geschorste aandelen,

Artikel 15bis. Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door een zaakvoerder, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Es binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

a " Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge _ar Artikel 18. Winstverdeling.

Jaarlijks wordt van de netto-winst ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden, het reservefonds beneden peil komt.

Na bewuste afhouding besluit de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoering met meerderheid van stemmen over de bestemming van de netto-winst.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten

-het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

-het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling, behoudens in uitzonderingsgevallen.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepalingen moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Artikel 19. Verlies van kapitaal.

I. Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoering zal haar voorstellen verantwoorden in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

II. Wanneer het netto actief gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding worden uitgesproken door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

III. Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden zesduizend tweehonderd Euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 21,

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering beslissende in de vormen vereist voor de statutenwijziging,

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening verzorgd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen, zal het batig saldo van de vereffening verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming met hun respectieve aandelen, in zover ze volgestort zijn. Zijn ze het niet, dan wordt eerst de gelijkheid tussen de vennoten onderling hersteld door terugbetalingen of bijstortingen, naar keuze van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar gaat in op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, en eindigt op éénendertig augustus tweeduizend dertien.

Eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend en veertien.

BENOEMING VAN DE ZAAKVOERDER VAN DE OPGERICHTE VENNOOTSCHAP

De vergadering heeft beslist met eenparigheid te benoemen in hoedanigheid van eerste zaakvoerder van de vennootschap: de heer Jan Savonet, wonende te 3300 Tienen, Leuvensestraat 33 bus 2.

Volmacht

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan de CVBA A. Schets & Partners, Bergensesteenweg 163, 1651, Lot-Beersel, ingeschreven onder nummer BTW BE 0420.048.305, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, orrm, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, ondememingsloket, sociale verzekeringskas en de directe belastingen wat de naamloze vennootschap DARCQ betreft.

VERWEZENLIJKING VAN DE PARTIËLE SPLITSING

Gelet op het voorgaande, is de partiële splitsing verwezenlijkt en is de nieuwe vennootschap ontstaan uit de partiële splitsing opgericht overeenkomstig artikel 754 W. Venn..

VOOR EENSLUIDEND BEKNOPT UITTREKSEL

Gelijktijdig hiermee neergelegd een uitgifte

Bestemd voor de publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Hélène Goret

Notaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

04/01/2013
ÿþr Mod word 11.1

.voor.1t 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~ -behoûdén ~

aár~`het

Belgisch ;

,,..itaa_tsb.[ad:_i

1191 liiflhilIMN AA

Ondernemingsnr : 508.445.987 Benaming

(voluit) : DARCQ

(verkort) :

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koof) t del, t.2092

te Leuven, de I U~

DE GRIFFIER,

Griffie

io

Voor

behoud aan ht Belgis,

Staatsb

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel ; 3300 TIENEN, Mulkstraat 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag/Benoeming

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 7 december 2012:

De Vergadering neemt kennis van het ontslag, dat volgend op de oprichting van de Vennootschap, werd

ingediend op 7 december 2012 door de huidige zaakvoerder:

De heer Jan Savonet, wonende te 3300 Tienen, Leuvensestraat 33, bus 2.

De Vergadering aanvaardt dit ontslag, Voor zover als nodig, ontvangt de heer Savonet kwijting.

Daaropvolgend, beslist de Vergadering om volgende persoon aan te stellen als nieuwe zaakvoerder:

DP DISTRIBUTION bvba, met maatschappelijk zetel te 3090 OVERIJSE, Kerselarenstraat 31,

ondernemingsnummer 0472.431.768, niet vaste vertegenwoordiger de heer Dirk Pauwels, die aanvaardt.

Het mandaat is al dan niet bezoldigd en zal beslist worden door de Algemene Vergadering. Dit besluit wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

De Vergadering verleent bijzondere volmacht aan Joris De Roo, advocatenassociatie "Nelissen Grade", Philipssite 5, 3001 Leuven, evenals aan zijn bedienden, aangestelden en lasthebbers, met de mogelijkheid van indeplaatsstelling om tot neerlegging over te gaan ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel van de notulen van de vergadering met een uitreksel ter publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Joris De Roo

Lasthebber

~~ttkL~" ~L~tik~v~l~r:: iitted9::iàiMenihqekttletllifflái'ziliettftleJtaeretiterelf«.IltiitlW+llire getweffli?) ffigeifflgr át¬ rtetiteierveseP tel am '« mie ercilstv e aerftleemseral W

Were9:: itgem eil ttttxrotteltettinst

29/02/2016 : ME. - JAARREKENING 31.08.2015, GGK 08.02.2016, NGL 25.02.2016 16049-0486-015
06/03/2017 : ME. - JAARREKENING 31.08.2016, GGK 13.02.2017, NGL 03.03.2017 17056-0395-015

Coordonnées
DARCQ

Adresse
MULKSTRAAT 2 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande