DC SERVICES

Société en commandite simple


Dénomination : DC SERVICES
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 598.874.238

Publication

05/03/2015
ÿþ Mor/ woN 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

rechtbank var i kocptral ruiel 8r ussel

'lu"





neergelegd/ontvangen op

2 3 FEB. 2010

ter griffie vaDrieb Nederlandstalige

Gndernemingsrlr : 05C/ 8e/ .

Benaming

(volui) : dc services

(verkort)

Iechtsvorm " gewone commanditaire vennootschap

Zetel . Heilige Geeststraat 15 -1602 Sint-Pieters-Leeuw

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Tussen :

-DE CLERCQ Peter (nationaal nummer 85.08.27-173.82), wonende te 1602 Sint-Pieters-Leeuw, Heilige Geeststraat 15, en

-DE CLERCQ Annick (nationaal nummer 83.03.26-278-27), wonende te 2980 Zoersel, Dennenlaan 17

wordt overeengekomen dat zij samen een gewone commanditaire vennootschap zullen oprichten. Zij stellen in onderling overleg de volgende statuten vast.

Artikel 1  rechtsvorm - naam

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "dc services".

Artikel 2  zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1602 Sint-Pieters-Leeuw, Heilige Geeststraat 15.

Artikel 3 -- doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening :

" Flet verrichten van werkzaamheden op het vlak van bijstand, advies, consultancy, training, projectbegeleiding en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het bestuur van vennootschappen, dit alles in de ruimste zin van het woord. Deze opsomming is exemplatief en niet limitatief.

" De organisatie en coördinatie van seminaries, opleidingen en andere manifestaties;

" Het huren, verhuren en aan- en verkopen van onroerende goederen, het renoveren van onroerende goederen, het opbouwen van een onroerend patrimonium met inbegrip van onroerende zakelijke rechten;

" Flet nemen van participaties onder welke vorm dan ook, in alle vennootschappen en verenigingen, bestaande of nog op te richten, met burgerlijke, industriële, financiële, onroerende, commerciële of andere doeleinden; het beheer en de valorisatie van deze participaties;

" De aankoop, verkoop, cessie en ruil van alle roerende waarden, aandelen, deelbewijzen, obligaties, overheidsfondsen, opties en aile andere roerende rechten.

" Het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten industriële, commerciële, financiële of immobiliënvennootschappen of  ondernemingen, het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt;

" Het aanleggen, het uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten

De vennootschap zal alle handelingen kunnen verrichten, alleen of in associatie of door participatie met anderen, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De vennootschap zal elke onderneming kunnen starten, elke vennootschap kunnen oprichten, een inbreng verrichten in een andere vennootschap, fuseren of met andere vennootschappen samenwerken, onderschrijven, aan- en verkopen van aandelen en deelbewijzen en andere maatschappelijke rechten, voorschotten en leningen verschaffen, borg staan ten aanzien van derden.

Ze zal ook bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar kunnen zijn in andere vennootschappen.

Op de laatste biz van Luík B vermelden Recto . hbani en noedanigl" .eid vari de ulstrunienlerdride notargs. he lé q van perso(o}nreni hevoegri de rechtspersoon ten aanzi::n vAn derden te vrIrteg,>nv;oorciígen

V+t?rho . Natarn en tzancscc.kr-nrng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

~ ' r Tenslotte zal zij ook alle roerende of onroerende handelingen kunnen stellen die rechtstreeks of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge onrechtstreeks verband houden met haar voorwerp of gelijkaardige voorwerpen.

De vennootschap zal in het algemeen alle garanties kunnen verschaffen, alle commerciële, industriële of

financiële handelingen, roerend of onroerend, die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk

doel of hieraan, rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen meehelpen.

Artikel 4  duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering

genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5  kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig is geplaatst, bedraagt 1.250,00 (duizend tweehonderdvijftig)

EUR en is verdeeld in 100 aandelen met een fractiewaarde van één / honderdste van het kapitaal.

Artikel 6  aandelen

§ 1. Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een medevennoot of

aan een derde, onder voorbehoud van hetgeen onder § 5 staat vermeld.

§ 2. Vorm van de overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk

Wetboek.

§ 3. Publiciteit van overdracht

De overdracht van de aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp

uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

§ 4. Overgang van aandelen in geval van overlijden.

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of

rechtverkrijgenden, onder voorbehoud van hetgeen onder § 5 staat vermeld.

§ 5. Voorkeurrecht van de vennoten.

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan alle vennoten. Daartoe moeten volgende regels worden nageleefd.

De vennoot die één of meer aandelen wil overlaten aan een andere vennoot of een derde, moet de zaakvoerder of het college van zaakvoerders hierover schriftelijk inlichten. In deze kennisgeving vermeldt hij het aantal, de voorgestelde overnameprijs, alsook de naam, de voornamen, beroep en woonplaats of de benaming, rechtsvorm en zetel van de overnemende vennoot of aanvaarde kandidaat-vennoot.

Binnen de vijftien dagen na de datum van verzending van deze kennisgeving, maakt de zaakvoerder of het college van zaakvoerders de inhoud van dit schrijven aan de andere vennoten bekend.

In geval van overlijden van een vennoot maakt de zaakvoerder op eigen initiatief, vijftien dagen na ontvangst van het overlijdensbericht of een officieel stuk waaruit het overlijden blijkt, aan de vennoten bekend hoeveel aandelen de overledene bezat.

Na deze bekendmakingen wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven bij voorkeur, de aandelen waar het over gaat over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij in eigendom bezitten. Indien één of meer vennoten het hun geboden voorrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten.

Het overblijvende aandeel of aantal aandelen wordt, indien geen evenredige verdeling mogelijk is tussen de gegadigde vennoten, gesplitst in aandelenfracties tot de evenredigheid is bereikt, waarna alle aandelen worden gelijkgeschakeld door uitgifte van nieuwe effecten gelijk aan het kleinste onderaandeel en omwisseling van de bestaande aandelen of fracties van aandelen tegen even zoveel nieuwe aandelen als er onderaandelen nodig zijn om een volledig aandeel te vormen.

De vennoot die van recht van voorkeur gebruik wil maken, moet er, op straf van verval, de zaakvoerder over inlichten binnen de vijftien dagen, volgend op de dag van verzending van de voormelde bekendmaking gedaan door de zaakvoerder.

Indien geen van de vennoten zijn voorkeurrecht uitoefent, worden de door de overlater voorgestelde overnemer(s) / kandidaat-venno(o)t(en) of de rechtverkrijgende(n) van de overleden vennoot eigenaar(s) van de bedoelde aandelen, tenzij de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid door deze statuten opgelegd deze overnemer(s) of rechtverkrijgende(n) afwijst als vennoten.

Daartoe moet de zaakvoerder of de gecommanditeerde vennoot / vennoten het voorstel van overdracht op de agenda plaatsen van een bijzondere algemene vergadering, die in elk geval moet worden gehouden binnen de drie weken na ontvangst van de kennisgeving door de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of van de kennisgeving door de zaakvoerder van het overlijden.

Indien de vergadering de voorgestelde overnemers of rechtverkrijgenden van de overleden vennoot afwijst, moet dezelfde vergadering besluiten dat het recht op overname van het aandeel van de uittredende vennoot definitief is en moet zij een kandidaat-overnemer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen, tegen de waarde van dit scheidingsaandeel zoals dit hierna wordt uiteengezet. Wordt de door de algemene vergadering aangewezen kandidaat-overnemer binnen de veertien dagen na zijn aanwijzing niet bereid gevonden tot de overname van de aandelen, dan heeft de uittredende vennoot of diens vertegenwoordiger(s) of rechtverkrijgende(n) recht op de waarde van de aandelen. De waarde van deze aandelen wordt door de betrokken partijen vrij bepaald. Bij gebrek aan akkoord wordt de prijs vastgesteld door twee deskundigen, van wie er één wordt aangewezen door de vennootschap en door de uittredende vennoot of de rechtverkrijgende(n) van de overleden vennoot.

f i j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

"

Komen de twee deskundigen niet tot een akkoord, dan duiden zij een scheidsrechter aan die de prijs

definitief zal vaststellen en tegen wiens besluit geen beroep openstaat.

Raken zij het niet eens over de aanstelling van een scheidsrechter, dan zal deze op verzoek van de meest

gerede partij aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel in wiens ambtsgebied de

vennootschap haar zetel heeft.

De waardebepaling en het akkoord tussen beide partijen moet ten laatste zes maanden na de uittreding

vastgesteld zijn.

Artikel 7 vennoten

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen.

a) gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

b) stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en de verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van

hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De

stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op

de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle

uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8 -- bestuur

§ 1. aantal  benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

§ 2  duur van de opdracht  ontslag

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige reden door een besluit van de algemene

vergadering met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten.

§ 3  bevoegdheid

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

§ 4  externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

§ 5  dagelijks bestuur

De zaakvoerder van de vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

§ 6 -- bijzondere volmachten

De zaakvoerders en / of directeuren kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 9  controle

Iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IAB-accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Artikel 10  algemene vergadering van de vennoten

§ 1  jaarvergadering  bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op 29 juni om elf uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de

eerstvolgende werkdag.

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur

aangewezen in de uitnodigingen.

§ 2  bijeenroepingen

a) de bevoegdheid en verplichting tot bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder, het college van zaakvoerders of

van de gecommanditeerde vennoten.

De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen

de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het

daartoe strekkende verzoek, wanneer één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal

vertegenwoordigen het vragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge ; p }

b) formaliteiten

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering verzonden naar hun adres, zoals dit in het register van de aandelen is genoteerd.

§ 3  stemrecht

Elk van de aandelen geeft recht op één stem.

§ 4  besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid,

onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna

bepaald.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 5  wijziging statuten

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake de wijziging van de naam, het kapitaal, het aannemen en uitsluiten van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits de eenparige goedkeuring van alle gecommmanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 11  boekjaar inventaris  jaarrekening  winstverdeling  reservering  verliezen

§ 1  boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december daarna.

§ 2  inventaris  jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder(s) de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

§ 3  winstverdeling  reservering -- verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene kosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de vennoten is vereist.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 12  ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de zaakvoerders, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Indien de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van de ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien zij kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen vierentwintig uur nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering. De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen

4

Voor-hetlCSude% aan het Eetgísch Steatshtad

~ + r r

die in mindere mate zijn volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van

kapitaal.

Slotbepalingen.

De oprichters beslissen tot niet-statutaire zaakvoerder te benoemen. voor onbepaalde duur en met volledige

externe vertegenwoordigingsbevoegdheid :

- DE CLERCQ Peter

voornoemd, en die aanvaardt.

Hij zal zijn mandaat bezoldigd uitvoeren..

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december. De eerste jaarvergadering zal gehouden

worden op 29 juni 2016.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de

vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van

onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien

overneemt.

Sint-Pieters-Leeuw, 22 januari 2015

Op oe laatsi~ blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanryheld van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(om(n) bevoegd de +echtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
DC SERVICES

Adresse
HEILIGE GEESTSTRAAT 15 1602 VLEZENBEEK

Code postal : 1602
Localité : Vlezenbeek
Commune : SINT-PIETERS-LEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande