DE EGLEGHEMSE ZEEVISSERS, AFGEKORT : EZV

Association sans but lucratif


Dénomination : DE EGLEGHEMSE ZEEVISSERS, AFGEKORT : EZV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.803.816

Publication

16/02/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

MOD 2.2

na neerlegging van de akte ter griffie

A

I aaosses7*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

II

r::y.: Qp ~`°?

`L~4,P'

`.~ÿ tÿe+s.~

:11/ 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0420.803.816

Benaming

(voluit) : DE EGLEGHEMSE ZEEVISSERS VZW

(verkort) : EZV VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : HOGE BUIZEN 57/BIS -1980 EPPEGEM (BELGIÊ)

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN - WIJZIGING RAAD VAN BEHEER

De Egleghemse Zeevissers VZW

Hoge buizen 57/bis - 1980 Eppegem

Identificatienummer 9186/80

BENOEMINGEN - RAAD VAN BEHEER VOLMACHT-HANDTEKENING

STATUTEN

De leden van de vereniging zonder winstgevend doel "De Egleghemse Zeevissers vzw", verenigd in de algemene vergadering op 16 december 2011, te Zemst Laar, hebben besloten de volgende wijzigingen aan de statuten aan te brengen, conform de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Op de algemene vergadering, gehouden op 16 december, zijn de volgende statuten opgesteld, in conformiteit met de wettelijke bepalingen van de VZW-wetgeving, en de tekst die volgt bepaald de nieuwe statuten.

Titel. 1. - Benaming, doel, zetel, duur

Art, 1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming : "De Egleghemse Zeevissers vzw".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Hoge Buizen 57/bis, B-1980 Eppegem.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het bevorderen, uitbouwen en ondersteunen van de zeehengelsport,

door onder meer het inrichten van vistrips en wedstrijden. Binnen het kader van voorgaande alinea kan de

vereniging aile bijkomende handelingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten. De vereniging mag ook op

bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daartoe

uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht en kan ten allen tijde worden ontbonden.

Art. 5. De vereniging mag zich aansluiten bij nationale en internationale federaties.

Titel. 2. - Leden

Art, 6. Het aantal leden van de club is onbeperkt, maar moet ten minste 3 (drie) bedragen. De eerste leden waren de oorspronkelijke oprichters.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden en zend daartoe een gewone ontslagbrief aan de voorzitter van de raad van beheer.

Art, 8. Geweigerde en uitgesloten leden hebben geen enkel recht tot verhaal, Ontslagnemende, uitgesloten en geweigerde leden, noch hun erfgenamen hebben enig recht op het maatschappelijk bezit en kunnen geen terugbetaling eisen van de gestorte bijdragen.

Titel. 3. - Raad van beheer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art, 9. De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer, samengesteld uit ten minste 5 (vijf) leden. De leden van de raad van beheer worden benoemd door de leden van de algemene vergadering voor onbepaalde duur en zijn ten allen tijde door hen afzetbaar. Het mandaat van de beheerders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

Beheerders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan in verband met verbintenissen van de vereniging. Ze zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat en dit zonder enige onderlinge hoofdelijkheid. Zij worden niet bezoldigd.

Hun mandaat begint onmiddelijk na de algemene vergadering die de benoeming deed.

Art. 10, Ieder lid kan zichzelf kandidaat stellen als beheerder. Het kan ook worden voorgesteld door twee

kandidaten. Kandidaatstelling kan schriftelijk gebeuren voor de algemene vergadering plaatsvindt. Kandidaatstelling kan ook mondeling gebeuren op de algemene vergadering zelf,

Art. 11, De beheerders worden verkozen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, dus de kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen.

Art. 12. De raad van beheer stelt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. De raad van beheer kan aangevuld worden met een ondervoorzitter, hulpsecretaris of eventuele andere mandaten, Eén lid kan meerdere mandaten toegewezen krijgen.

Wanneer de voorzitter belet is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige beheerder, De leden van de raad moeten hun mandaat nooit verantwoorden tegenover derden.

Beslissingen in de raad van beheer genomen, zijn slechts geldig wanneer op de vergadering minstens 4 (vier) aanwezigen zijn. Beslissingen vereisen meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen zal de stem van de voorzitter bepalend zijn.

De beslissingen van de raad van beheer worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en/of secretaris.

De algemene vergadering ontlast die voorzitter van de raad van beheer van zijn genomen verantwoordelijkheden door akkoord verklaring.

Art, 13. De raad van beheer vergadert zo vaak als nodig is, doch minstens 2 maal per jaar. Hij wordt samengeroepen door de voorzitter, die de dagorde samenstelt, of door 2 beheerders. Ieder lid kan één of meerdere punten aan de dagorde stellen.

Art, 14. De raad van beheer vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij oefenen hun mandaat uit als college. De raad is bevoegd voor alle daden van bestuur, beschikking en vervreemding. De briefwisseling en financiële verrichtingen die de vereniging binden worden ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris. Ten aanzien van derden is de vereniging verbonden door twee handtekeningen van bestuurders. De raad van beheer mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders. De raad van beheer sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar, ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar en bereidt de begroting voor van het komende boekjaar. Beiden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Titel, 4. - Algemene vergadering

Art. 15. I]e algemene vergadering is het soeverein gezag van de vereniging. Deze vergadering moet haar beslissingen niet motiveren.

Art, 16. De algemene vergadering wordt door de raad van beheer samengeroepen bij middel van een eenvoudige omzendbrief, ten minste 8 dagen voor de dag van de vergadering. Deze uitnodiging vermeld de agenda van de vergadering, alsook dag, aanvangsuur en plaats van de vergadering. De algemene vergadering zal minstens éénmaal per jaar worden samengeroepen (december).

Art. 17. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage die door de raad van beheer wordt voorgesteld aan de algemene vergadering, De bijdragen en ontvangen gelden dienen uitsluitend om de kosten te dekken.

Art, 18, De rechten en plichten van de leden wordt geregeld door een bijzonder reglement van inwendige orde, door de raad van beheer opgesteld.

Art. 19, Effectieve leden van de vereniging beschikken over één stem in de algemene vergadering.

Art, 20. De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de vertegenwoordigde en aanwezige effectieve leden. De effectieve leden, die verhinderd zijn, kunnen zich door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een volmacht,

Bij gelijkheid van stemmen beslist de voorzitter.

Voor de wijziging van de statuten moet 2/3 van de effectieve leden aanwezig zijn en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord zijn.

Bij wijziging van het doel van de VZW of de ontbinding van de VZW zijn 2/3 aanwezigheid van de effectieve leden vereist en 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan. Indien op de eerste algemene vergadering niet de vereiste aanwezigheden worden gevonden, dient er een tweede algemene vergadering te worden bijeengeroepen, Er dient een wachttijd van 15 dagen te worden voorzien indien het gaat om een statutenwijziging of een vrijwillige ontbinding. Op de tweede algemene vergadering kan men dan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen, maar met de meerderheden zoals voorzien in de eerste algemene vergadering.

Art. 21, ln geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

,.' . e

Mol] 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 22, ln geval van vereffening wordt het netto-actief van de vereniging overgedragen aan een vereniging met vergelijkbare doelstellingen, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 23. Voor alles wat in onderhavige statuten niet is voorzien, blijven de bepalingen van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing. Het betreft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Opgemaakt te Zemst-Laar, op 01 februari 2012

RAAD VAN BEHEER

De leden van de vereniging zonder winstgevend doel "De Egleghemse Zeevissers vzw", verenigd in de algemene vergadering op 16 december 2011, te Zemst Laar, hebben volgende leden tot leden van de beheerraad verkozen of herverkozen

De heer Cleymans Ronny, bediende, Blaasveldstraat 17, B-2811 Leest.

De heer Breugelmans Yves, bediende, Stijn Streuvelslaan 101, B-1980 Eppegem.

De heer Wijns Frans, bediende, Diependaalstraat 9, B-1982 Elewijt.

De heer Van Den Bogaert Wemer, bediende, Oude Baan 32, B-2840 Rumst.

De heer Bosmans Willy, arbeider, Elegemstraat 103, B-1700 Dilbeek.

De heer Ceuppens Jeroen, bediende, F. Vercnockestraat 16, B-1982 Weerde.

Deze hebben onder elkaar aangesteld :

Als voorzitter : Cleymans Ronny

Als ondervoorzitter : Breugelmans Yves

Als secretaris : Wijns Frans

Als penningmeester : Cleymans Ronny

Als sportbestuurder : Van Den Bogaert Wemer

Als trainer : Cleymans Ronny

Als materiaalmeester : Bosmans Willy

Als public relations : Wijns Frans en Ceuppens Jeroen

Als recordcommissaris : Wijns Frans

Als webm aster : Ceuppens Jeroen "

Als contactpersoon vrije vissers : Wijns Frans

Als contactpersoon kantvissers : Bosmans Willy en Breugelmans Yves

De heer Cleymans Ronny werd aangesteld als afgevaardigde beheerder, gelast met het dagelijks beheer van de vereniging en gemachtigd om door zijn handtekening in zaken van dagelijks beheer de vereniging te verbinden.

(Get.) Wijns, Frans, (Get.) Cleymans, Ronny,

secretaris. voorzitter.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE EGLEGHEMSE ZEEVISSERS, AFGEKORT : EZV

Adresse
HOGE BUIZEN 57BIS 1980 EPPEGEM

Code postal : 1980
Localité : Eppegem
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande