DE EIGENWIJZE BRON, AFGEKORT : DEWB

Association sans but lucratif


Dénomination : DE EIGENWIJZE BRON, AFGEKORT : DEWB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.791.867

Publication

06/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IliiI1131.1181161 11111111(

Neergeiega ter griffie der Rechtbank van Koophander

te Leuven, de 21 mi. 2014

DE GRIF-HER.

Griffie

Ondernemingsnr: 0848.791.867

Benaming

(voluit) : de EigenWijze Bron

(verkort) : DEWB

Rechtsvorm: VZW

Zetel: 3440 Zoutleeuw, Groenstraat

Onderwerp akte statutenwijziging : wijziging en coördinatie statuten, naamswijziging, zetelwijziging, doelwijziging, wijziging raad van bestuur en gemachtigden.

I VOORAF

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 14 januari 2014 te Gent, Forelstraat 72, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, is in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

II NAAM ADRES DUUR

art 1 NAAM

De VZW draagt de naam "de Hartwijze Bron VZW", afgekort "HWB VZW".

Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven, bekendmakingen, brieven, orders vermelden deze naam

onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting

VZW, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel,

art. 2 ZETEL

art 2.1. De zetel van de VZW is gevestigd te 9000 Gent, Forelstraat 72, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Gent.

art2, 2. De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België, na besluit door de algemene

vergadering.

Art 3 DUUR

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan op elk moment ontbonden worden.

Ill DOEL ACTIVITEIT

Art 4,1 De VZW heef tot doel met uitsluiting van enig winstoogmerk: de ontwikkeling van talenten stimuleren

op basis van het principe van meervoudige intelligenties; het onderhouden van educatieve waarden, het

aanmoedigen van spirituele ontwikkeling door het ontplooien van creativiteit en intuïtie, volgens het holistisch

gedachtengoed.

Dit voor kinderen, jongeren en volwassenen uit aile taal- en oultuurgemeenschappen, ondersteund door aile

fauna en flore, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot lichamelijk gezonde, emotioneel stabiele, mentaal sterke en

spiritueel bewuste mensen.

art.4,2 Om aan dit doel gestalte te geven kan de vereniging besluiten tot het oprichten van vormings- en

onderwijsinitiatieven, educatieve activiteiten, vorming voor begeleiders, in eigen beheer en in samenwerking met verwante organisaties: organiseren van opendeur activiteiten, lezingen, cursussen, workshops die bovenstaand doel ondersteunen; realisatie en publicatie van teksten ter bekendmaking en bewustwording van haar doelen, projecten en activitelten.(niet limitatieve opsomming)

art.4.3 De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van

het maatschappelijk doel en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in

eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, in huur nemen, beheren of ten dienste stellen.

De VZW kan personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten en fondsen inzamelen.

art4.4 Ze kan subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen.

art.4.5 De VZW kan didactisch materiaal vervaardigen en verkopen om haar doelen te ondersteunen.

art.4,6 De vereniging mag op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde

dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

IV LEDEN

De vereniging telt zowel werkende als toegetreden leden,

Art. 5. Sectie 1: werkende of effectieve leden

art,5.1 Er zijn minstens 3 werkende of effectieve leden,

art.5.2,Werkende of effectieve leden_ hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge MOb 2.2

art.5.3 Hun naam is vermeld in het fedenregister, dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

art.5.4 De werkende of effectieve leden betalen een lid maatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door raad van bestuur en die maximum 1.000 EUR zal bedragen.

Het lidgeld voor alle categoriën van leden wordt door de raad van bestuur voorgesteld aan de algemene vergadering voor het volgend boekjaar.

De raad van bestuur maant de leden schriftelijk aan, hetzij via mail of per brief, hun lidgeld te betalen binnen een door de raad vastgestelde termijn. Na het overschrijden van deze termijn is het lid automatisch ontslag nemend.

art.5.5 Daarnaast kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend of effectief lid.

art 5.6 De kandidaat-leden dienen hun kandidaatstelling schriftelijk in, per e-mail aan het algemeen mailadres of per brief aan het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur.

art 5.7 De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend of effectief lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 2/3 leden van het bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van 2/3 stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur.

art. 5.8 De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend of effectief fid.

art.5.9 Aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende of effectieve leden worden door de raad van bestuur in een ledenregister ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

De werkende of effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging schriftelijk door te geven, per e-mail aan het algemeen mail adres of per brief aan het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de VZW.

De werkende of effectieve leden hebben het recht om inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de VZW.

Ze richten hiervoor schriftelijk, per mail aan het algemeen mail adres of per briefwisseling, cp het adres van de maatschappelijke zetel, een aanvraag aan de raad van bestuur.

Art. 6. Sectie 2: toegetreden leden

art.6.1. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen, per e-mail aan het algemeen mail adres of per brief aan het adres van de maatschappelijke zetel om toegetreden lid te worden.

art 6.2. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

art. 6.3. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven, ze hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art 7. Sectie 3: ontslag

art. 7.1. Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel aangetekend schrijven te richten aan het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan,

art.7.2. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken, schriftelijk via e-mail aan het algemeen mail adres of per brief aan het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht,

art.7.3. Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

art.7.4. indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk statutair minimum daalt, dan

wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Art. 8. Sectie 4: opschorting van werkende leden

art. 8.1. Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning per mail of per briefwisseling tot regularisatie binnen de maand na datum van verzending van die aanmaning.

art. 8.2. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

Art. 9. Sectie 5: uitsluiting

art.9.1. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 2/3 van alle werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens 2/3 van aile werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

art.9.2. Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

art.9.3. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art. 10. Sectie 6: Rechten

M002.2

art. 10.1. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid,

art.10.2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, bij ontbinding van de VZW enz..

art.10.3. Het lidmaatschap eindigt automatisch bij overlijden van het lid, of ingeval het een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

V DE ALGEMENE VERGADERING

art. 11.1 samenstelling: De algemene vergadering bestaat uit werkende of effectieve leden. (hierna leden en lid genoémd)

Een lid mag zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vol machtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem.

art. 11.2: bevoegdheid

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten,

de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen in geval van toekenning van een bezoldiging, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid van de vereniging, de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, alle gevallen waarin de statuten het vereisen,

art.11.3: samenkomst

De algemene vergadering komt jaarlijks samen binnen de 6 maand na de afsluiting van het boekjaar. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens het belang van de vereniging het vereist. Zij wordt samengeroepen wanneer 1/5 van de leden of een eventueel aangestelde dagelijks bestuurder het schriftelijk aanvraagt, per e-mail aan het algemeen mail adres of per brief aan het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur.

art. 11.4: de oproep

De oproep tot algemene vergadering gebeurt schriftelijk door de raad van bestuur, minimum 14 dagen voor de vergadering, per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda, plaats, datum en uur van de

e

vergadering.

1/5 van de leden heeft het recht om punten op de agenda te brengen voor de vergadering.

De oproep bevat alle bijlagen zodat het voor de leden duidelijk is waar het over gaat en zodat de

vergadering kan voorbereid worden.

e art. 11.5: De algemene vergadering kan geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Alle leden hebben gelijk stemrecht en de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, met nastreving van de meest redelijke beslissing voor iedereen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de personen aangeduid door de raad van bestuur. art.11.6: verslag

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend wordt door alle bestuurders en op de

mi- volgende algemene vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Bovendien wordt het verslag opgenomen in een bijzonder register ter zetel van de vereniging. Het verslag

kan altijd door de leden en belanghebbende derden worden ingekeken.

Art 11.7 Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en

y:D besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste 2/3 van de

leden op de vergadering aanwezig is of vertegenwoordigd.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de

et aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een wijziging die betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan alleen met

et eenparigheid van stemmen van de aanwezige leden worden aangenomen.

et

Indien twee derden van de leden bij de eerste algemene vergadering niet aanwezig is, kan er een tweede

algemene vergadering worden belegd die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

" =1

c e VI DE RAAD VAN BESTUUR

art.12: voorwaarden

art.12,1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 3 bestuurders, die lid zijn

P: van de vereniging.

Art 12.2 De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van

" =1 stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

art.13: mandaat bestuurders

art.13.1Het mandaat van elke bestuurder is maximum 6 jaar.

Art. 13.2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

et

Art.14: einde mandaat

P: art.14.1 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat of van rechtswege door overlijden.

art.14.2 Bij afzetting door de algemene vergadering is er unanimiteit van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden vereist. Deze afzetting moet ook uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

art.14.3 Een bestuurder kan altijd uit vrije wil de vereniging verlaten, mits deze aan volgende opzegvoorwaarde heeft voldaan: bij vrijwillig vertrek, dient dit schriftelijk gemeld te worden per e-mail aan het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

algemeen mail adres of per aangetekende brief aan het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur.

art.14.4 Het ontslag gaat slechts in na bekrachtiging hiervan door de eerstvolgende algemene vergadering. Dit bestuurslid hoort aanwezig te blijven en zijn functie als een goede huisvader of huismoeder ter harte te nemen tot de algemene vergadering een opvolger benoemt.

art 14.5 Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan kan er een bestuursplaats vrijkomen en oefent de bestuurder die in diens plaats wordt aangesteld, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

art, 14.6 Wanneer het aantal bestuurders terugvalt tot Minder dan 3 bestuurders zijn de overige bestuurders gehouden om een nieuwe algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf aile bevoegdheden van de raad van bestuur uit en zijn ze hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

art,14.7 Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

art.14.8 Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te zijn in de vereniging.

art.15. bevoegdheden

art. 15.1 De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om in naam van de vereniging te handelen en zich uit te drukken: de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beheer en beschikking zonder dat daartoe een bijzondere machtiging van de algemene vergadering vereist is. De raad van bestuur is tevens bevoegd voor alle aangelegenheden en rechtshandelingen, die dienstig of noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging, met uitzondering van deze die uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur treedt op als eiser en als verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Art. 15.2 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan vergaderen via telefoon of videoconferentie e.a. De principes van beraadslagen blijven van kracht.

Art. 15.3 Alle leden van de raad van bestuur hebben een volmacht op de rekening van de vereniging. Via een bankkaart kan er met de gelden van de vereniging gewerkt worden. Het bestuurslid is volledig aansprakelijk voor alle handelingen met een bankkaart op zijn naam en wordt geacht ais een goede huisvader of huismoeder met deze verantwoordelijkheid om te gaan.

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover Bpost zoals bijv voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen.

Elke bestuurder die namens de vereniging optreedt, is niet gehouden tot enig besluit of enige machtiging ten aanzien van derden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

art.16 aanwezigheidsquorum en stemming

art. 16.1 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmenvan de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, met nastreving van de meest redelijke beslising voor iedereen

art. 16.2 Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling mee- gerekend. Indien de stemming onbeslist eindigt, is het voorstel niet aangenomen.

art 16.3 Een bestuurder kan zich op de bijeenkomsten van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder mits verlening van een schriftelijke volmacht per brief of e-mail. Een bestuurder mag hierbij niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art 16.4 Indien een bestuurder op rechtstreekse of onrechtstreekse wijze een belang heeft dat tegenstrijdig is met de vereniging, Is deze gehouden dit mee te delen, zich te verwijderen uit de vergadering en zich te onthouden van beraadslaging en stemming waarop het punt betrekking heeft.

artl 7: verslag

art. 17,1 Van elke vergadering wordt er een verslag gemaakt, dat ondertekend wordt door aile bestuurders en ingeschreven wordt in het daartoe bestemde register.

art, 17.2 De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen via e-mail of per briefwisseling. art 18. delegeren van bestuur

art. 18.1 De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn bevoegdheden overdragen aan een gedelegeerd bestuurder of meerdere gedelegeerde bestuurders nl. een of meerdere bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

art 18.2 De benoeming van de gedelegeerd bestuurder of de gedelegeerde bestuurders gebeurt door de raad van bestuur indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Art 18,3 De raad van bestuur beslist tevens over de omvang van de bevoegdheden van de gedelegeerd bestuurder of de gedelegeerde bestuurders , zijnde de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling. Zij tekenen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen t.a.v. vervoer, post, bank, spaarkas e.a. Zij hebben volmacht op de bank-en spaarrekening. Voor alle verrichtingen tot een bedrag van 500¬ handelen zij individueel. Voor verrichtingen van een hoger bedrag handelen zij met akkoord van minimum 3 leden van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

raad van be stuur. Deze toestemming kan schriftelijk, per mail met handtekening, of via briefwisseling met handtekening warden gegeven.

Art 18.4 Het mandaat kan altijd met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en stopzetting van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving, hetzij via mail aan het algemeen mailadres of via briefwisseling aan het adres van de maatschappelijke zetel ten aanzien van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan de gedelegeerd bestuurder afzetten bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders die hierover geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De raad van bestuur brengt de beslissing m.b.t. de afzetting binnen de zeven kalenderdagen ter kennis van de betrokkene bij aangetekend schrijven,

art 18.5 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamelijk optreden van twee bestuurders.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

art 19 het huishoudelijk reglement

De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement voor en legt het ter stemming voor aan de algemene vergadering. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden gedaan door de raad van bestuur en ter stemming voorgelegd worden aan de algemene vergadering. Het reglement en de wijzigingen zijn pas van kracht na de goedkeuring door de algemene vergadering,

art 20 het dagelijks bestuur

art, 20.1. De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als handelingen of verrichtingen die voor het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen,

art 20.2 De benoeming van het dagelijks bestuur gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde bestuurders, die hierover geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

art. 20.3 De ambtsbeëindiging-"van het dagelijks bestuur kan vrijwillig gebeuren of door afzetting door de ra ad van bestuur.

Bij vrijwillige ambtsbeëindiging kan een lid van het dagelijkse bestuur zelf schriftelijk ontslag indienen, hetzij per mail aan het algemeen mailadres, hetzij per brief aan het adres van de maatschappelijke zetel t.a.v. de raad van bestuur.

De afzetting van het dagelijks bestuur gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde bestuurders, die hierover geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissing hieromtrent wordt binnen de 7 kalenderdagen door de raad van bestuur ter kennis gebracht aan de betrokkene bij aangetekend schrijven.

Art. 20.4 De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg, Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Art. 21.5 samenstellling van de raad van bestuur

De ontslagnemende bestuursleden zijn:

Baeyens Christine, geboren te Turnhout op 25 september 1964, wonende te 2330 Turnhout, Veldstraat 30, bestuurslid.

Deurinck Usha, geboren te Chirakkal (India), Indië, op 23 april 1981, wonende te 3001 Heverlee, Tivalistraat 52, voorzitter.

Huysmans Eric, geboren te Kapelle op den bos op 30 november 1960, Vlamingenstraat 49, 2812 Muizen, bestuurslid.

Verboven Karin, geboren te Diest op 11 maart 1956, wonende te 3440 Zoutleeuw (Buddingen), Groenstraat 5, penningmeester,

De nieuwe raad van bestuur bestaat uit volgende bestuurders:

Bogaerls Simonne Jeanne J, geboren te Wilrijk op 5 december 1940, wanende te 9250 Waasmunster, Maretak 203, bestuurder,

De Boeck Begga Achiel F, geboren te Maaseik op 04 januari 1948, wonende te 9750 Zingem, Heuiestraat 63, bestuurder.

De Cock Anne-Marie Renata Therese, gebaren te Aalst op 01 februari 1964, wonende te 9000 Gent, Forelstraat 72, bestuurder.

Deurinck Usha, geboren te Chirakkal, Indië, op 23 april 1981, wonende te 3001 Heverlee, Tivolistraat 52, bestuurder,

De Munck Christine Theophiel M, geboren te Sint-Niklaas op 26 november 1956, wonende te 9150 Rupelmonde, Filips De Stoutelaan 7, bestuurder,

De Vuyst Geert Petrus Irma, geboren te Beveren op 21 augustus 1968, wanende te 9100 Sint-Niklaas, Kleine Peperstraat 1 bus 1, bestuurder,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Dillen Reinhilde, geboren te Lier, op 27 december 1958, wonende te 2870 Breendonk, Cyriel Verschaevestraat 37, bestuurder.

Lesire Luc, geboren te Sint-Niklaas op 14 augustus 1957, wonende te 2870 Breendonk, Cyriel Verschaevestraat 37, bestuurder.

V REKENINGEN EN BEGROTING

art. 22, 1 Het boekjaar loopt vanaf 1 januari tot 31 december.

art. 22. 2 Elk jaar sluit de raad van bestuur de rekeningen af en zorgt voor de opmaak van de jaarrekening

van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het komende boekjaar. Deze worden ter goedkeuring

voorgelegd aan de algemene vergadering die kwijting verleent aan de bestuuders.

art 22.3 Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend aan de leden

worden uitgekeerd. Het gebeurlijke overschot wordt in een reservefonds gestort,

VI ONTBINDING EN VEREFFENING

art 23.1: De vereniging kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden.

De besissing tot ontbinding wordt genomen door een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, waarbij 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig is of vertegenwoordigd is.

In geval van vrijwiliige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

art 23.2: de rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belang-hebbende derde of van het Openbaar Ministerie de ontbinding uitspreken van de vereniging die niet in staat is haar verbintenissen na te komen of haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij , is opgericht of in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde of gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de onbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of instelling, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er meerdere verenigingen die in aanmerking komen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa , naar goedvinden onder de gekozen instellingen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerder verenigingen of instellingen waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt

V AANSPRAKELIJKHEID

art, 24 De vzw hartwijze bron is niet aansprakelijk voor feiten, handelingen, rechtsfeiten en rechtshandelingen die gedateerd zijn tussen de oprichting van de eigenwijze bron (op 17 september 2012) en 14 januari 2014 en die nog juridische uitwerking hebben na deze datum.

VI VRIJWILLIGERS

art.25 De vzw werkt samen met effectieve vrijwilligers en toegetreden vrijwiliigers.

Beide groepen kunnen zowel bestaan uit individuen, als uit rechtspersonen. Effectieve vrijwilligers zijn vrijwilligers die deelnemen aan de continue activiteiten van de vereniging. Deze vrijwilligers zijn leden en mogen zetelen in de algemene vergadering en voorzien een meerwaarde in het crealiseren van activiteiten die de doelen van de VZ\N ondersteunen. Deze activiteit wordt vergoed rekening houdend met de meest recente wetgeving ivm vrijwilligersarbeid. De vereniging beroept zich op het bestaande juridische kader op de dag van mogelijkse betwisting. Toegetreden vrijwilligers, zijn vrijwilligers die voor een specifiek project of activiteit samenwerken. De bezoldiging wordt op voorhand afgesproken met als richtlijn het huishoudelijk reglement Deze overeenkomsten worden zorgvuldig ter inzage bewaard, rekening houdend met de geldende wet op de privacy. De vereniging heeft ter inzage een lijst van effectieve vrijwilligers en toegetreden vrijwilligers met hun activiteiten en hun evenredige bezoldiging

Art 26. De raad van bestuur kiest de gepaste verzekeringsvormen uit voor de geplande activiteiten van de ' vrijwilligers.

Art 27. Bij onenigheid met een vrijwilliger of een toegetreden vrijwilliger kan de raad van bestuur, met een 2/3de meerderheid van stemmen, een vrijwilliger uitsluiten. Dit kan enkel op basis van gegronde redenen en mag betwist worden door de algemene vergadering. Deze betwisting moet schriftelijk gemeld worden binnen de 14 werkdagen na de schriftelijke beslissing van de raad van bestuur.

Voor alle andere bepalingen geldt de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. Dit geldt doorheen de statuten.

Luik B - Vervolg

De Cock Anne-Marie bestuurder

Deurinck Usha bestuurder

MOD 2,2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

21/09/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Statuten: De EigenWijze Bron, VZW in oprichting

Maatschappelijke Zetel: Groenstraat 5, 3440 Budingen

Oprichters: Karine Verboven woont op Groenstraat 5, 3440 Zoutleeuw

Eric Huysmans woont op Vlamingestraat 49 2812 Muizen

Usha Deurinck woont op Tervuursesteenweg 179, 3060 Bertem en verhuist binnen het jaar na de oprichting van de vereniging naar, Tivolistraat 52, 3001 Heverlee.

Titel 1. Naam, zetel, doel, duur

Art 1. De vereniging draagt de naam De EigenWijze Bron. Met als afkorting DEWB. Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting VZW.

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het arrondissement Leuven, Groenstraat 5, 3440 Budingen. De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België, na besluit door de algemene vergadering.

Art 3. De vereniging heeft tot doel mensen en dieren te begeleiden in, en te stimuleren volgens het holistisch gedachtengoed, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot lichamelijk gezonde, emotioneel stabiele, mentaal heldere en spiritueel bewuste Wezens. Om aan dit doel gestalte te geven kan de vereniging besluiten tot het oprichten van opvang en onderwijsinitiatieven, educatieve activiteiten, vorming voor begeleiders, samenwerking met verwante organisaties. De vereniging is bevoegd in ondergeschikte orde handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De VZW kan didactisch materiaal vervaardigen en verkopen om haar doelen te ondersteunen. Deze vruchten kunnen enkel aangewend worden in het juridische kader van deze verenigingsvorm. De vereniging kan voor het verwezenlijken van haar doel alle roerende en onroerende goederen verwerven, in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Zij kan subsidies verwerven, zowel van overheid als van private instellingen.

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

Titel 2. Leden

Art 5. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht

op de algemene vergadering. De vereniging telt minstens 4 effectieve leden. Waar de term  lid of

 leden gebruikt wordt, verder in de statuten, worden de effectieve leden bedoeld. Als lid kan tot de

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De EigenWijze Bron

Onderwerp akte::

(afgekort) : DEWB

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

*12304852*

Luik B

Zetel : Groenstraat 5

3440 Zoutleeuw (Budingen)

België

0848791867

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

19-09-2012

IDEM ALS LUIK A

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vereniging toetreden : elk natuurlijk persoon, elk rechtspersoon, evenals openbare besturen die door de Raad van Bestuur als dusdanig worden toegelaten. Wie lid wil worden dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk of per e-mail te richten aan de Raad van Bestuur.

Art 6. Het jaarlijks lidgeld voor de leden is vastgesteld op max 1000¬ . Het lidgeld voor alle categorieën van leden wordt door de Raad van Bestuur voorgesteld aan de Algemene Vergadering voor het volgend boekjaar.

Art 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk te gebeuren, per brief of mail, aan de raad van bestuur. De raad van bestuur maant de leden aan hun lidgeld te betalen binnen een door de raad vastgestelde termijn. Na het overschrijden van deze termijn is het lid automatisch ontslagnemend . Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met meerderheid van 2/3 van de stemmen. Het lidmaatschap eindigt automatisch bij overlijden van het lid, of ingeval het een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

EigenWijze Scholen die lid zijn van de VZW, krijgen een uniek afgestemd huisreglement ivm de afspraken rond het gebruik van ons didactisch materiaal en de betrokkenheid en ondersteuning die wordt afgesproken. Indien deze afspraken niet gerespecteerd worden kan de VZW hiervoor juridische stappen ondernemen. Bij een standaard huishoudreglement geldt algemeen de regel dat alle materiaal van de EigenWijze Bron enkel kan gebruikt worden tijdens de duurtijd van het lidmaatschap en bij stipte betaling van het lidgeld.

Titel 3. De Algemene Vergadering

Art 8. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Zij moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste 14 dagen voor de vergadering, per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda, plaats, datum en uur van de vergadering. De raad van bestuur beslist over de oproeping van de algemene vergadering.

Art 9. De Algemene Vergadering moet ten minste 1 maal per jaar worden bijeengeroepen. De Algemene Vergadering moet ook worden samengeroepen telkens wanneer ten minste 1/5 van de leden erom vraagt. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige bestuurder. De secretaris maakt de notulen. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in behandeling worden genomen indien 4/5 van de leden aanwezig zijn en iedereen ermee akkoord gaat dat deze extra punten in behandeling worden genomen.

Art 10. De Algemene Vergadering is bevoegd voor volgende punten :

- de wijziging van de statuten

goedkeuring jaarrekening en begroting

het vastleggen van de lidgelden

de benoeming, het ontslag en afzetting van de bestuurders

de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

de kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

de uitsluiting van leden

Art 11. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. 4/5 meerderheid is vereist voor uitsluiting van een lid, de wijziging van de statuten, of de ontbinding van de vereniging zoals in de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 is voorzien. Indien er gestemd wordt over personen is een geheime stemming vereist.

Art 12. Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register ter zetel van de vereniging. De notulen kunnen ten allen tijde door de leden worden ingekeken. Belanghebbende derden hebben inzage recht.

Titel 4. Raad van bestuur

Art 13. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Het mandaat van elke bestuurder is 39 kalender maanden.. Een bestuurder kan ten allen tijde uit vrije wil de vereniging verlaten, mits deze aan de opzegvoorwaarden heeft voldaan. Bij vrijwillig vertrek, dient dit schriftelijk gemeld te worden aan de Raad van Bestuur per aangetekende brief of mail. In een samenkomst van de alg verg binnen de 14 werkdagen na ontvangst van het ontslag, wordt een opvolger gekozen. Dit bestuurslid hoort aanwezig te blijven en zijn functie als een goede huisvader of huismoeder ter Harte te nemen tot de Algemene Vergadering een opvolger benoemt. Het vrijkomen van een bestuursplaats, kan, bij het verstrijken van de termijn, indien deze door alle partijen werd vastgelegd; door een overlijden van het bestuurslid of door afzetting. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Wanneer het aantal bestuurders terugvalt tot minder dan 3 bestuurders hoort dit lid vervangen te worden en blijft het lid in dienst tot dat tot in de vervanging is voorzien.

Art 14. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of secretaris roept de Raad van Bestuur minimum 3 werkdagen voorafgaand aan de vergadering schriftelijk bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurder. Minimum 2/3 van de bestuurders moeten aanwezig zijn om rechtsgeldige beslissingen te kunnen nemen. Besluiten worden genomen volgens gewone meerderheid van stemmen. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in het daartoe bestemde register. De Raad van Bestuur kan vergaderen via telefoon of videoconferentie. De principes van beraadslagen blijven van kracht. Art 15. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om in naam van de vereniging te handelen en zich uit te drukken. Alle leden van de Raad van Bestuur hebben een volmacht op de rekening van de VZW. Via een bankkaart kan er met de gelden ven de VZW gewerkt worden. Het bestuurslid is volledig aansprakelijk voor alle handelingen met een bankkaart op zijn naam en wordt geacht als een goede huisvader of moeder met deze verantwoordelijkheid om te gaan.

Art 16. De Raad van Bestuur behartigt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art 17. De RVB kan voor bepaalde handelingen zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders, zijnde de voorzitter en de penningmeester, of een ander effectief lid van de vereniging. De raad van bestuur staat in voor de benoeming en de omvang van hun bevoegdheden, zijnde de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling. Zij tekenen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen t.a.v. vervoer, post, bank, spaarkas e.a. Zij hebben volmacht op de bank- en spaarrekening. Voor alle verrichtingen tot een bedrag van 500¬ handelen zij individueel .Voor verrichtingen van een hoger bedrag handelen zij met minstens akkoord van 3 leden van de raad van bestuur. Deze toestemming kan per schrift, mail, of handtekening worden gegeven. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de RVB. De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en stopzetting van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de RVB.

Art 18. De Raad van Bestuur stelt het Huishoudelijk Reglement voor en legt het ter stemming voor aan de Algemene Vergadering. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden gedaan door de Raad van Bestuur en ter stemming voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering. Titel 5. Inzagerecht leden

Art 19. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur , alsook het register van de personen al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken. Alle informatie over eventuele verzekeringen betreffende vrijwilligers, leden en niet-leden kunnen ten allen tijde opgevraagd worden en zijn vermeld in het Huishoudelijk Reglement.

Titel 6. Vrijwilliger

Art 20. De VZW werkt samen met effectieve vrijwilligers en toegetreden vrijwilligers. Beide groepen kunnen bestaan uit individuen, zowel als rechtspersonen. Effectieve vrijwilligers zijn vrijwilligers die deelnemen aan de continue activiteiten van de vereniging. Deze vrijwilligers zijn leden en mogen zetelen in de Algemene Vergadering en voorzien een meerwaarde in het crealiseren van activiteiten die de doelen van de VZW ondersteunen. Deze activiteit wordt vergoed rekening houdend met de meest recente wetgeving ivm vrijwilligersarbeid. De vereniging beroept zich op het bestaande juridische kader op de dag van mogelijke betwisting. Toegetreden vrijwilligers, zijn vrijwilligers die voor een specifiek project of activiteit samen werken. De bezoldiging wordt op voorhand afgesproken met als richtlijn het Huishoudelijk Reglement. Deze overeenkomsten worden zorgvuldig ter inzage bewaard, rekening houdend met de geldende wet op de privacy. De vereniging heeft ter inzage een lijst van effectieve vrijwilligers en toegetreden vrijwilligers met hun activiteiten en hun evenredige bezoldiging

Art 21. De Raad van Bestuur kiest de gepaste verzekeringsvormen uit voor de geplande activiteiten van de vrijwilligers.

Art 22. Bij onenigheid met een vrijwilliger of een toegetreden vrijwilliger kan de Raad van Bestuur, met een 2/3e meerderheid van stemmen, een vrijwilliger uitsluiten. Dit kan enkel op basis van gegronde redenen en mag betwist worden door de Algemene Vergadering Deze betwisting moet schriftelijk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

gemeld worden binnen de 14 werkdagen na de schriftelijke beslissing van de Raad van Bestuur. Titel 7. Activiteiten

Art 23. Alle activiteiten om fondsen te werven, leden en vrijwilligers aan te trekken en naambekendheid te verwerven worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Enkel bij onenigheid kan er beroep worden gedaan op de Algemene Vergadering ,die aan de hand van een stemming de keuze kan beïnvloeden of een stemming uitbrengen, met een gewone meerderheid van stemmen. De opbrengsten van deze activiteiten worden nauwlettend beheerd door de Raad van Bestuur. Het deelnemen aan beurzen in samenwerking met partners, vrijwilligers of leden is een van deze activiteiten waarbij grondige afspraken op papier, bij wijze van contract worden vastgelegd. Dit contract wordt ondertekend door minstens 2 leden van de Raad van Bestuur.

Titel 8. Begrotingen, rekeningen

Art 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 sept tot 31 aug.

Art 25. Bij het einde van het boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend aan de leden worden uitgekeerd.

Art 26. In geval van ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt ook hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarde. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of instelling, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er meerder verenigingen die in aanmerking komen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden onder de gekozen instellingen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de Algemene Vergadering de goederen toewijzen aan één of meerder verenigingen of instellingen waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Voor alle andere bepalingen geldt de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. Dit geldt doorheen de statuten.

Oprichters

Usha Deurinck, °23-4-1981 te Chirrakal (India), woont op Tervuursesteenweg 179, 3060 Bertem en verhuist binnen het jaar na de oprichting van de vereniging naar, Tivolistraat 52, 3001 Heverlee. Eric Huysmans, °30-11-1960 te Kapelle op den bos, woont op Vlamingestraat 49, 2812 Muizen Karine Verboven, °11-03-1956 te Diest, woont op Groenstraat 5, 3440 Zoutleeuw

Akte: raad van bestuur

De oprichters stelden de volgende raad van bestuur aan met hun functies.

Secretaris: Karine Verboven, °11/3/1956 te Diest, Groenstraat 5, 3440 Budingen

Voorzitter: Usha Deurinck, °23-4-1981 te Chirakkal (India), woont op Tervuursesteenweg 179, 3060

Bertem en verhuist binnen het jaar na de oprichting van de vereniging naar, Tivolistraat 52, 3001

Heverlee.

Penningmeester: Eric Huysmans, °30/ 11/1960 te Kapelle op den bos, Vlamingenstraat 49, 2812

Muizen

Ondervoorzitter: Christine Baeyens °25-9-1964 te Turnhout, Veldstraat 30, 2300 Turnhout

Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van

Bestuur. De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of

afzetting en stopzetting van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen

door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Getekend voor akkoord als bestuurder van De EigenWijze Bron VZW in oprichting.

Usha Deurinck - Voorzitter

Eric Huysmans - Penningmeester

Karine Verboven - Secretaris

Christine Baeyens - Ondervoorzitter

Coordonnées
DE EIGENWIJZE BRON, AFGEKORT : DEWB

Adresse
GROENSTRAAT 5 3440 BUDINGEN

Code postal : 3440
Localité : Budingen
Commune : ZOUTLEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande