DE LIFT EDUCATION

Divers


Dénomination : DE LIFT EDUCATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 553.591.767

Publication

16/06/2014
ÿþ MOD 2.2

í,lfl_A ;. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

0 4 JUNI 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te eri9



11J1,11,1 j1:11161141ill

vc behr aai Bel Stea

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 6?~.s3s $S.4I. 967

Benaming

(voluit): DE LIFT EDUCATION

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Medekersveld 3, 3300 Tienen

Onderwerp akte : Oprichting, benoeming bestuurders en voorzitter raad van bestuur

Tussen de hierna opgesomde personen:

-De heer Robert Beelen, wonende te 3440 Zoutleeuw, Panisbornestraat 3, rijksregisternummer 530428373.25

-Mevrouw Godelieve Kestens, wonende te 3440 Zoutleeuw, Panisbornestraat 3, rijksregistemummer 540728-374.66

-Mevrouw Katrien Beelen wonende te 3380 Glabbeek, Walmersumstraat 69, rijksregisternummer 790306178.61

-De heer Theodorus Kappetijn, wonende te 3380 Glabbeek, Walmersumstraat 69, rijksregisternummer 750421-397.91

Is op 2 juni 2014 2014 overeengekomen wat volgt, onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder vrinstoogmerk, de internationale verenigingen zonder va irº%stnogmerkc en cie stichtingen onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten

STATUTEN

Titel I  Naam, zetel, doel, personeel

Art 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "DE LIFT ÉDUCATION".

Art 2

De vereniging wordt opgericht door de volgende stichtende leden:

-De heer Robert Beelen, wonende te 3440 Zoutleeuw, Panisbomestraat 3 -Mevrouw Godelieve Kestens, wonende te 3440 Zoutleeuw, Panisbomestraat 3 -Mevrouw Katrien Beelen wonende te 3380 Glabbeek, Walmersumstraat 69 -De heer Theodorus Kappetijn, wonende te 3380 Glabbeek, Walmersumstraat 69

Art 3

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3300 Tienen, Medekersveld 3.

Art 4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

~ ~ t MOD 2.2

De vereniging heeft tot doel het organiseren van onderwijs voor autistische kinderen en het ondersteunen en nemen van alle mogelijke initiatieven ter bevordering van de ontwikkeling van autistische kinderen.

Art. 5

De vereniging mag alle (types) rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijd of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruikte beden, bruikleen, bezit....).

De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van haar statutair doel gaat.

Art. 6

De vzw kan personeel aanwerven ter verwezenlijking van haar doel.

Titel !1 Vertegenwoordigers in de algemene vergadering

Art 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Het aantal werkende leden bedraagt minimum drie. Het lidmaatschap van de werkende leden is van onbepaalde duur. De eerste werkende leden zijn de ondergetekende stichtende leden.

De toegetreden leden zijn de personen die aan de activiteiten van de vereniging deelnemen.

Art 8

Nieuwe werkende leden worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur.

Ieder natuurlijk persoon kan zich kandidaat stellen als werkend W. De kandidaten richten hun kandidatuur aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de kandidatuur op de volgende vergadering.

Art 9

De werkende leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal vastgesteld worden door de Raad van Bestuur en die minimaal 50 euro zal bedragen.

Art 10

Uittreding en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Art 11

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten terug te vorderen.

Art 12

De leden zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel III .- Raad van Bestuur

Art 13

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens twee personen. Het aantal bestuurders moet evenwel in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De leden van de Raad van Bestuur warden benoemd door de algemene vergadering

Art 14

De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur. Zij oefenen hun functie onbezoldigd uit.

e f %

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting van een bestuurder voor het verstrijken van zijn mandaatstermijn, blijven de andere bestuurders in functie en blijven zij op geldige wijze het bestuur van de vereniging waarnemen totdat in de vervanging van de weggevallen bestuurder is voorzien op de eerstvolgende algemene vergadering.

Art 15

§1

De algemene vergadering kiest onder de leden van de raad van bestuur een voorzitter.

De raad van bestuur kan andere noodzakelijk geachte functionarissen aanduiden. Werd nog geen voorzitter verkozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergaderingen en oefent de bevoegdheden uit die gewoonterechtelijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

§2

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproeping behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

De bijeenroeping gebeurt per aangetekende brief en wordt verstuurd aan de bestuurders en aan de leden ten laatste acht kalenderdagen voor de vergadering. In hoogdringende gevallen kan de oproeping per fax of per e-mail worden verstuurd ten laatste drie werkdagen voor de vergadering.

§3

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Over zaken wordt mondeling gestemd, over personen geschiedt de stemming geheim. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen. Hiervoor is een geschreven volmacht vereist. Niemand mag echter over meer dan één volmacht beschikken.

§4

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt door de verslaggever en aan de voorzitter overhandigd voor nazicht. De goedkeuring van dit verslag gebeurt door de leden op de eerstvolgende vergadering, waarna het verelag geldig ondertekend wordt door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art, 16

Het mandaat eindigt

- bij overlijden

-bij afzetting door de algemene vergadering, die dit ten allen tijde kan beslissen

-bij het verstrijken van de termijn waarvoor het lid werd benoemd

Art 17

§1

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle juridische en extra-juridische handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

§2

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Alle bevoegdheden die niet door de wet of uitdrukkelijk door deze statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§4

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren (en onder dezelfde omstandigheden en op elk ogenblik deze delegatie terug stopzetten) aan één of meer leden van de raad van bestuur, in het bijzonder het dagelijks bestuur (aan een orgaan van dagelijks bestuur) of in het bijzonder de vertegenwoordigingsbevoegdheid ten opzichte van derden (aan een orgaan van vertegenwoordiging). De omvang van hun bevoegdheden moeten in dat geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Zij (de leden van het orgaan van dagelijks bestuur en de leden van het orgaan van vertegenwoordiging) oefenen hun bevoegdheden uit twee aan twee,

Art 18

Bij aile handelingen, zowel juridische als extra-juridische, wordt de vereniging namens de raad van bestuur geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders, zonder dat dezen blijk moeten geven van een bijzondere machtiging. Rechtsgedingen waarvan sprake in artikel 17 §1 tweede zin worden namens de raad van bestuur, door de voorzitter of een ad hoc door hem aangeduid bestuurder vervolgd en behartigd.

Titel IV  Algemene Vergadering

Art 19

De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden.

Art. 20

Elke werkend lid beschikt over één stem,

Elk lid van de algemene vergadering kan zich door een ander lid van de algemene vergadering laten vervangen. Hiervoor is een geschreven volmacht vereist, Niemand mag echter over meer dan één volmacht beschikken.

Art 21

De algemene vergadering is bevoegd voor alle door de wet voorziene zaken en in het bijzonder voor: -goedkeuring van en wijzigingen aan de statuten

-benoemen en afzetten van bestuurders en commissarissen, als tevens de vaststelling van hun eventuele vergoeding, hun kwijting, het instellen van een vordering tegen hen wegens foutief beheer dan wel een aansprakelijkheidsvordering

-goedkeuring van begroting en jaarrekeningen ;

-vrijwillige ontbinding, benoeming van de vereffenaar en bepaling van de vergoeding van de vereffenaar -alle andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Art 22

§1

Elk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgende jaar, op een dag bepaald door de raad van bestuur binnen de eerste zes maanden volgend op het einde van het boekjaar

§2

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt,

L

§3

f c "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekeningen van de voorzitter van de raad van bestuur, of van twee bestuurders. De oproepingen worden verstuurd per aangetekend schrijven of per email en ten laatste 8 dagen voor de vergadering.

§4

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar één vijfde van de leden heeft het recht punten op de agenda te brengen, De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art 23

De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, door de oudste van de aanwezige leden, De voorzitter wijst de verslaggever aan.

Art 24

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikel 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 in acht worden genomen.

Art 25

Over zaken wordt mondeling gestemd, over personen geschiedt de stemming geheim. Bij staking van stemming is het voorstel verworpen.

Art 26

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt door de verslaggever en aan de voorzitter overhandigd voor nazicht. De goedkeuring van dit verslag gebeurt door de leden op de eerstvolgende vergadering, waarna het verslag geldig ondertekend wordt door de voorzitter of door twee bestuurders.

Titel V -- duur, financiën en einde van de vzw

Art 27

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art 28

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december, behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar. Rekeningen en begroting worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art 29

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars, bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art 30

Bij ontbinding van de vereniging wordt de bestemming van het netto actief bepaald door de algemene vergadering.

Art 31

Aile aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



**********************

Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering

-De heer Robert Beelen, wonende te 3440 Zoutleeuw, Panisbornestraat 3, rijksregistemummer 530428373.25

-Mevrouw Katrien Beelen wonende te 3380 Glabbeek, Walmersumstraat 69, rijksregistemummer 790306178.61

Wordt door de algemene vergadering verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur:

-De heer Robert Beef en, wonende te 3440 Zoutleeuw, Panisbomestraat 3, rijksregistemummer 530428373.25

Robert Beelen

Voorzitter raad van bestuur

N ' i

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

f& , 4 "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE LIFT EDUCATION

Adresse
Zetel : Medekersveld 3, 3300 Tienen

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande