DE TIENSE MUZIEKGESCHIEDENIS, AFGEKORT : DTMG

Association sans but lucratif


Dénomination : DE TIENSE MUZIEKGESCHIEDENIS, AFGEKORT : DTMG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 558.934.487

Publication

21/08/2014
ÿþ11,12ffia PJ

i " 191585

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111

req.o.-...,-.M,,.1e...,..n..,. ,,...a..." " " " " ,.-" " " " " ....

1...._ ______ ' _ ~ ,. ~ 1 1 tJii c t

Griffie Rechtbank van Koophandel te Leuven.

mie

._

Ondernemingsnr.: 066-3,

Benaming De Tiense Muziekgeschiedenis

(voluit) :

(afgekort) : DTMG

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Minderbroederstraat 27, 3300 Tienen (België)







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge Onderwerp akte : oprichtingsstatuten vereniging zonder winstoogmerk

De ondergetekenden :



1. MAI-10 Gilbert, bediende, Bronplein 6, 3400 Landen ; Belg.

2. ADAMS Olivier, artiest, Minderbroederstraat 27, 3300 Tienen ; Belg.

3. GOVAERTS Guy, bediende, Kastelweg 6, 3300 Tienen ; Belg.

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan de statuten worden vastgesteld als volgt :

HOOFDSTUK L. W- Benaming, zetel, duur, doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : " DTMG ", voluit geschreven "De Tiense Muziekgeschiedenis".





Art. 2. De zetel der vereniging is gevestigd te 3300 Tienen, Minderbroederstraat 27, arrondissement Leuven.



Art, 3. De vereniging wordt opgericht voor een bepaalde duur vanaf heden tot 30 juni 2016. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel : het uitgeven van een boek vs. audio op drager(s) met als onderwerp 'de Tiense Muziekgeschiedenis vanaf de jaren 1950 tot heden', alsook het eventueel uitgeven van een video-documentaire desbetreffend. Daarenboven kan de vereniging de (regionale) podiumkunsten ondersteunen, bewerkstelligen, bevorderen en aanmoedigen in de ruimste zin, alsook activiteiten inrichten en stimuleren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op de doelstellingen.

Om deze doelstellingen te bereiken zal de vereniging alle mogelijke middelen ter hare beschikking mogen stellen en iedere taak of activiteit kunnen ondernemen, welke volgens het oordeel van de vereniging de verwezenlijking van haar doelstellingen ten goede kan komen.











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

1 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad L ul;f 13 -

HOOFDSTUK XI. -- Leden, aanvaardingen, ontslagen, uitsluitingen



Art. 5. De vereniging bestaat uit actieve, toetredende en ereleden. Het aantal actieve leden mag niet minder dan drie en maximum zeven bedragen. Het aantal toetredende en ereleden is onbeperkt.

Art. 6. Om lid te worden moet de kandidaat door de raad van bestuur aanvaard worden; toetreding verbindt tot naleving, zonder voorbehoud, van de statuten en reglementen der vereniging.

Art. 7. Het lidmaatschap vervalt

1° door ontslag, gezonden per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur, tenminste twee maand vótír de ingaande datum van ontslag. Evenwel staat het de raad van bestuur vrij de ingaande datum van ingediend ontslag te vervroegen. 2° door uitsluiting, uitgesproken door de algemene vergadering met twee derden der stemmen.

3° ambtshalve, ingevolge incompatibiliteit tengevolge andere functies of mandaten, of ingevolge het niet naleven van de verplichtingen waartoe het betreffende lid tegenover de vereniging gehouden is.

Art. S. Ingevolge verval of beëindiging van het lidmaatschap kunnen geen aanspraken gemaakt worden op het bezit der vereniging, noch bijdragen teruggevorderd worden.

HOOFDSTUK III. -- Beheer der vereniging

Art. 9. Het beheer der vereniging wordt toevertrouwd aan de raad van bestuur, samengesteld uit minstens twee actieve leden, jaarlijks benoemd door de algemene vergadering, behalve indien anders besloten. Zij oefenen hun functie als bestuurder onbezoldigd uit.

Art. 10. Ingeval van overlijden, ontslag of uitsluiting van een der bestuurders tijdens het dienstjaar zal door de raad van bestuur tijdelijk in zijn vervanging worden voorzien. Op de eerstvolgende algemene vergadering stelt deze een definitieve vervanger aan.

Art. 11. De voorzitter van en door de raad van bestuur, in eigen midden aangeduid, wordt van ambtswege voorzitter der vereniging, regelt het dagelijks bestuur en bezit de enige handtekening van de vereniging, behalve in de gevallen zoals beslist door de raad van bestuur. Eventuele volmachten worden, in unanimiteit, toegewezen door de raad van bestuur.

Art. 12. De raad van bestuur is gelast met het beleid van de vereniging, met het nemen van al de nodige maatregelen voor een goede werking binnen de vereniging alsook ten overstaan van derden, en bezit de meest uitgebreide bevoegdheden. Hiertoe kan hij zich eventueel laten bijstaan - hetzij wettelijk, representatief, administratief, enz. waarvoor al dan niet een bezoldiging kan voorzien worden. Tevens bepaalt de raad van bestuur de omvang van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, die niet meer dan EUR 500,00 mag bedragen.

Art. 13. Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten of door de wet aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur, die, geadviseerd door de algemene vergadering, een intern reglement kan opstellen waarin allerlei bijkomende modaliteiten kunnen geregeld worden.

Art. 14. De bestuurders zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

1i;i - , rLolc

mandaat; zij gaan, wegens hun beheer geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verplichtingen der vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

G u ~

Art. 15. De raad van bestuur vergadert acht maal per jaar op uitnodiging van de voorzitter. Hij moet bijeengeroepen worden op aanvraag van twee bestuurders. Een proces-verbaal van zijn zittingen wordt opgesteld.

Art. 16. De algemene vergadering kan elk jaar, al dan niet bezoldigd, een natuurlijk persoon ais commissaris aanstellen die toezicht houdt op de rekeningen, en gelast is met het nazicht ervan bij afsluiting door de raad van bestuur na het einde van elk dienstjaar. De commissaris brengt hierover verslag uit op de gewone algemene vergadering.

HOOFDSTUK IV. Algemene vergaderingen

Art. 17. De algemene vergadering, regelmatig samengesteld, vertegenwoordigt alle

actieve leden der vereniging.

Elk actief lid heeft recht op één stem.

De toetredende en ereleden zijn passieve leden, en hebben noch stemrecht, noch het

recht om verkozen te worden.

Art. 18. Een beslissing van de algemene vergadering is noodzakelijk in volgende gevallen :

1. Wijziging der statuten.

2. Benoeming of afstelling der bestuurders en commissarissen.

(2/3)

3. Goedkeuring der begroting van het lopende en der rekeningen van het vorige dienstjaar.

4. Het uitsluiten der leden.

5. De ontbinding der vereniging.

6. Elke andere door de wet voorgeschreven, en in het bijzonder tengevolge wetsaanpassing, verplichting aan de algemene vergadering toegewezen.

De beslissingen der algemene vergadering worden genomen conform de wettelijke bepalingen.

Art. 19. De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de loop van de eerste vier maanden van elk maatschappelijk jaar.

De raad van bestuur kan, of moet, op verzoek van minstens een vijfde der actieve leden, buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen.

Algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur, bij middel van een oproepingsbrief, al dan niet electronisch, tenminste acht dagen v66r de dag der zitting. Van de verzending of overhandiging hoeft geen bewijs te worden afgeleverd.

De uitnodiging vermeldt de plaats, datum, tijdstip en agenda van de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste in leeftijd van de raad van bestuur. De processen-verbaal der algemene vergaderingen worden ondertekend door de bestuurders en bijgehouden in een speciaal register ten zetel der vereniging. Dit register kan op aanvraag door alle leden geraadpleegd worden.

HOOFDSTUK V.  Rekening, begroting

Art. 20. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 21. De raad van bestuur is gehouden om elk jaar de rekening van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het hierop volgende dienstjaar aan de goedkeuring

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

1- r + ) Voorbehouden aan net Belgisch Staatsblad

ulk J' vorvcilp

van de gewone algemene vergadering te onderwerpen. De goedkeuring der rekeningen door de algemene vergadering geldt als ontlasting voor de raad van bestuur en de commissaris.

HOOFDSTUK VI. -- Ontbinding, liquidatie

Art. 22. Ingeval van ontbinding regelt de algemene vergadering de wijze der vereffening, duidt de vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden, en geeft aan het overblijvend sociaal bezit een (socio-)culturele bestemming die rechtstreeks of onrechtstreeks de doelstellingen of het werkterrein der vereniging benadert.

HOOFDSTUK VIL -- Aanduiding van de raad van bestuur / commissaris

Worden voor de eerste keer als leden van de raad van bestuur aangeduid :

MAND Gilbert, als voorzitter.

ADAMS Olivier, als secretaris.

Voor 2014 wordt GOVAERTS Guy als commissaris aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt in vier exemplaren,

te Tienen, op 8 maart 2014.

G. MAHO 0. ADAMS G. GOVAERTS

MAHO Gilbert, Bronplein 6, 3400 Landen; Belg; bestuurder; voorzitter.

ADAMS Olivier, Minderbroederstraat 27, 3300 Tienen; Belg; bestuurder; secretaris.

GOVAERTS Guy, Kastelweg 6, 3300 Tienen ; Belg; lid algemene vergadering.

Op de laatste blz. van .uk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE TIENSE MUZIEKGESCHIEDENIS, AFGEKORT : DTMG

Adresse
MINDEBROERDERSTRAAT 27 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande