DE VRIENDEN CLUB, AFGEKORT : D.V.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VRIENDEN CLUB, AFGEKORT : D.V.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.688.913

Publication

07/03/2014
ÿþ MQA,2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken " kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*1905 279<

Ncerg i gd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

.ta Leuven, de 2 $.':'_,, 2014

DE GRIFFIER,

Grime

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0451.688.913

Benaming

(voluit} : De VrïendenClub vzw

(verkort) : DVC

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwstraat z.n.(achter de voetbal 3471 Hoeleden)

Onderwerp akte : benoemingen-ontslagen-statuten

Ingevolge een buitengewone algemen vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel te Hoeleden op 1111/2013 van DVC vzw ,geldig beraadslagend werdt éénparig beslist:de gehele tekst de statuten aan te, passen en te vervangen door de hierna volgende tekst

Deze statuten vervangen alle voorgaande.

STATUTEN

Onderdeel 1: oprichting en

doel van de vereniging.

Art. 1. Er werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, op

datum van 28 november 1984.

Oprichters:

Vanoeveren André, voorzitter.

Naets Felix, ondervoorzitter.

Mathues Eric, secretaris.

Vandevelde Ettiene, penningmeester.

Art. 2. De vereniging draagt de naam "De Vriendenclub" afgekort "D.V.C.". De zetel van de vereniging is gevestigd te Kortenken, afdeling Hoeleden in de Nieuwstraat zonder nummer en valt onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. De vzw heeft tot doel in de materiële behoeften te voorzien zodat de vzw de vooropgestelde doelen kan behalen en de leden hun sport naar behoren kunnen uitoefenen. De vzw heeft tot doel de hondenliefhebbers nader tot elkaar te brengen. De vzw tracht dit te bereiken door het organiseren van trainingen, vergaderingen en wedstrijden. Zij mag haar medewerking verlenen aan. elke gelijksoortige bedrijvigheid, ook buiten haar schoot en dit alles in de meest ruime zin.

De vzw drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt geen stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft bezitten en verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Onderdeel 2. Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Art, 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. Dit aantal is afhankelijk van de. samenstelling van de raad van bestuur, het minimum aantal is het totaal van de leden van de raad van bestuur plus één. De raad van bestuur beslist zonder mogelijkheid van beroep over de toetreding van nieuwe leden. Zowel particulieren als publieke en private instellingen kunnen als lid aanvaard worden:

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naarf; t i.ii ," ui instrumenterende notaris, hetzij van dP ' (en)

bevoegd de Ni(r n', .t r.,elrg i janisme ten aanzien van derden te vei teyy " yen

Verso : Naam r. J ,.i.]

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Art. 5. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Alla leden zowel de steunende als de werkende leden worden effectieve leden op 1 Januari van het derde jaar lidmaatschap van de vzw, na twee (volledige) opeenvolgende jaren lid geweest te zijn. in de eerste twee jaren worden ze beschouwd als toegetreden leden. Effectieve leden kunnen zich op elk moment uit de vzw terugtrekken door zich via mail of brief te richten tot één van de leden van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat in op de laatste dag van de maand waarin het ingediend werd. Een toegetreden lid kan ontslag nemen door dit mondeling of schriftelijk te laten weten aan één van de leden van de raad van bestuur.

Ieder lid wordt als ontslagnemend beschouwd bij het niet betalen van het lidgeld voor 1 Februari. leder lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, kan geen aanspraak maken op het bezit van de vzw en kan de betaalde bijdragen niet terugvorderen, ook niet bij ontbinding of Beëindiging van de vzw. De leden van de vzw kunnen op de zetel van de vzw alle stukken inzien (ledenregister, verslagen, boekhoudkundige stukken). De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van toegetreden lyden worden beschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 6. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. De maximum bijdrage voor effectieve leden bedraagt honderd (100) Euro.

Art. 7, Het lidmaatschap eindigt door overlijden en door de toepassing van artikel 5 en de wet van 27 juni 1921 (gewijzigd door de wet van 2 mei 2002). Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 213 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Onderdeel 3 - Raad van bestuur

Art. 8. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit, minimum drie leden. Deze worden verkozen uit en door de algemene vergadering. Het mandaat van beheerder geldt voor een periode van drie jaar en is onbeperkt verlengbaar. Het mandaat komt ten einde bij overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting bij besluit door de algemene vergadering, door onbekwaam verklaring, door kennelijk onvermogen, door het verstrijken van de termijn en door de ontbinding van de VZW. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het\ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 9. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter of bij diens ontstentenis door de oudste aanwezige beheerder. Alle bevoegdheden die niet wettelijk toekomen aan de algemene vergadering worden gedelegeerd aan de raad van bestuur.

Art. 10. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Zij is bevoegd als college voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Art. 11. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De raad van bestuur komt verplicht bijeen wanneer 113de van de leden hierom verzoekt. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW dat vereist. De vergaderingen worden gehouden op een afgesproken plaats niet noodzakelijk de zetel van de VZW. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden

Art. 12. Alle Leden van de raad van bestuur hebben het recht de vergadering van deze raad bij te wonen, hetzij persoonlijk, hetzij door een mandataris zelf lid van de raad van bestuur.

MOb 2.2

Art. 13. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid of door vertegenwoordiging van de meerderheid van zijn leden. Is deze voorwaarde niet vervuld dan wordt binnen de maand een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig genomen .ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde beheerders.

Art. 14. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmingen, onthoudingen niet meegerekend. De stemming is geheim wanneer een van de aanwezige leden dat vraagt. Bij staking van stemmen gelden de bepalingen van artikel 27 van deze statuten.

Art. 15. De raad van bestuur heeft de ruimste bevoegdheden om op te treden namens de VZW en staat in voor het beheer van de VZW. Zij beheert de financiën en regelt de organisatie. van de VZW binnen de grenzen die in de statuten vermeld staan. Alle bevoegdheden die niet wettelijk toekomen aan de algemene vergadering worden gedelegeerd aan de raad van bestuur, met name: alle financiële handelingen verrichten voor de VZW, het openen en afsluiten van rekeningen, aile leningen aangaan ep toestaan, voorschotten geven, alle borgstellingen toestaan of aanvaarden, alle roerende goederen van de VZW met hypotheek bezwaren, alle roerend of onroerende goederen verkrijgen, ruilen, vervreemden, huren of verkopen, alle toelagen, giften, schenkingen aanvaarden of ontvangen, alle overeenkomsten, contracten en aannemingen toestaan of afsluiten, afstand doen van alle uit verbintenissen ontstane persoonlijke of zakelijke rechten alsmede van alle zakelijke en persoonlijke zekerheden, zowel voor als na betaling handlichting verlenen van alle bevoorrecht of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen van alle beslag of andere verhinderingen, als eiser of als verweerder pleiten voor alle rechtbanken en alle vonnissen of arresten uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen en compromissen aangaan. Deze opsomming niet  limitatief.

Art. 16. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur met het gebruik van de maatschappelijke handtekening opdragen aan een afgevaardigd beheerder, waarvan hij de bevoegdheid vaststelt. De afgevaardigde beheerder is rekenschap verschuldigd aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, beperkt bevoegdheid overdragen aan één of eerdere personen al dan niet lid van de

" ~ vereniging. Aan al deze mandaten kan door de raad van bestuur te allen tijde een eind worden gesteld.

Art. 17. Voor handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur kan de raad van bestuur zich laten

e vertegenwoordigen door twee bestuurders, hiertoe door de raad aangeduid.

Art. 18. De verslagen van de raad van bestuur worden opgetekend in een speciaal register, dat bewaard wordt op de zetel van de vzw. De verslagen worden' ondertekend door de eerstvolgende vergadering door de voorzitter en de secretaris, na goedkeuring door de raad van bestuur.

Art. 19. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

N

Onderdeel 4. Algemene Vergadering

et

Art. 20. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de

et algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de Rechtbank van Koophandel van het betrokken arrondissement Leuven.

Art. 21. Het algemeen gezag en het algemeen beleid van de vzw berusten bij de algemene vergadering en de beslissingen die de wettelijke of statutaire bevoegdheid van de raad van bestuur overschrijden vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering.

Art. 22. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor, het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen, het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies, het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en commissarissen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een

lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de

et

statuten dat vereisen, goedkeuring van het reglement van inwendige orde.

Art. 23. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden. Een buitengewone algemene vergadering mag gehouden worden telkens als het belang van de VZW dit vraagt. Ook moet de algemene vergadering plaatsvinden wanneer ten minste 1/5de van de effectieve leden hierom vraagt.

Art. 24. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op dé agenda is vernield en indien 213 van de stemgerechtigde leden aanwezig is met een meerderheid van 4/5. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 en 2/3 aanwezigheid worden besloten.

Art. 25. De raad van bestuur belegt de algemene vergaderingen. Alle effectieve leden worden hier op door de voorzitter of zijn plaatsvervanger uitgenodigd. De uitnodiging bevat de agenda, plaats, uur en datum van de samenkomst. Deze uitnodiging wordt verstuurd via é-mail of schriftelijk tenminste acht dagen voor de geplande vergadering. De vergadering mag beslissen over punten die niet op de agenda voorkomen op voorwaarde dat deze punten , voor de aanvang van de vergadering door ten minste twee leden schriftelijk bij de voorzitter worden gedeponeerd, over andere punten kan niet rechtsgeldig beslist worden. .

Art. 26. Alle effectieve leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen. Ieder effectief lid beschikt over één stem. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een mandataris, zelf lld van de vzw en houder van een geschreven volmacht. De volmachtdrager mag slechts één lid vertegenwoordigen. De onthoudingen worden niet meegeteld.

Art. 27. Behoudens de gevallen waarin de wet een gekwalificeerde meerderheid voorschrijft, is de algemene vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en haar beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Bij geheime stemming wordt bij staking van stemmen het voorstel verworpen. De stemming is geheim wanneer drie leden erom verzoeken. Voor een statutenwijziging is minstens een aanwezigheid van 2/3 van de effectieve leden (of vertegenwoordigt door volmacht) verreist. Voorstellen worden pas aanvaard ais ze door 2/3 van de aanwezige leden worden goedgekeurd. Indien het doel van de vzw wijzigt is een aanwezigheid van 2/3 vereist maar het doel kan slechts gewijzigd worden met een 4/5 meerderheid. Voor de uitsluiting van een lid is er geen aanwezigheidsvereiste maar de uitsluiting moet wel goedgekeurd worden door 2/3 van de aanwezige leden. Voor de ontbinding van de vzw is een 2/3 de aanwezigheid vereist en een 4/5 de meerderheid van de aanwezige leden. Indien het wettelijke aanwezigheidsminimum niet bereikt wordt kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden. Voor die tweede vergadering geldt geen aanwezigheidsregel meer. Voor de stemmingen geldén dezelfde vereiste meerderheden. Deze tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen na de eerste en er dienen nieuwe uitnodigingen verstuurd te worden die moeten vermelden waarom er tijdens de eerste vergadering niet geldig kon beraadslaagd worden. De agenda mag niet gewijzigd worden.

Onderdeel 5. Reglement van inwendige orde

Art. 28. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Onderdeel 6. Begrotingen en rekeningen

Art, 29. Het boekjaar van de vzw loopt van 1 Januari tot 31 December. Bij het einde van ieder boekjaar sluit de raad van beheer de rekeningen van het afgelopen jaar af, maakt de inventaris en de jaarrekening op ,alsmede de begroting voor volgend jaar. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd uiterlijk op 31 Maart daarop volgend. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vzw en kan onder geen beding in geen enkele vorm aan de leden worden uitgekeerd. De rekeningen en de begrotingen liggen ter inzage in de zetel van de vzw ten minste 8 dagen voor de algemene vergadering. Twee effectieve leden zullen deze rekeningen controleren en voor ondertekenen voor nazicht. De rekeningen zullen leder jaar door zorg van de raad van bestuur neergelegd worden op griffie van de burgerlijke rechtbank van het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Onderdeel 7, Ontbinding en vereffening

Art. 30. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt dé algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Art. 31. Bij gerechtelijke ontbinding zal de vereffening geschieden overeenkomstig artikel 19 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

7

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

$elgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art. 32. Ingeval van ontbinding wordén daactiva, na aanztiivering van de schulden, overgedragen aan een gelijkaardige vereniging, VZW, of inrichting die hetzelfde doel, als deze vereniging nastreeft.

Art. 33. De duur van de vereniging is onbeperkt Zij kan ten allen tijde ontbonden worden indien 2/3 van de stemgerechtigde effectieve leden aanwezig zijn en met een meerderheid van 4/5 op de algemene vergadering.

Deze statuten werden goedgekeurd op de algemene vergadering van 11/01/2014 met eenparigheid van stemmen,

De bijzondere algemene vergadering beslist eveneens:

a) ontslag te geven aan de vorige bestuurders:

Truyens Freddy Meenselstraat 61 A 3211 Binkom

Vancauthem Hugo Heidestraat 5 3350 Linter

Vanoeveren André Hefstraat 1 3471 Hoeleden

Raf Coel Jodenstraat 30 3440 Neerlinter.

Kwijting wordt verleend voor hun bestuur

b) tot nieuwe bestuurders te benoemen:

Truyens Freddy Meenselstraat 61 A 3211 Binkom

Vancauthem Hugo Heidestraat 5 3471 Linter

Vanoeveren André Helstraat 1 3471 Hoeleden

Noppen Carl Kerkeveldstraat 15 Neerlinter

Guns Selina Sint Jorisveld 140 Tielt-Winge

Aldus gewijzigd en opgemaakt in zoveel exemplaren als er belanghebbende partijen zijn, te Hoeleden, op 12 Januari 2014.

De Secretaris Carl Noppen De voorzitter Freddy Truyens

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanighr.id <<ar1: rstrn r )taris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting at rrisr van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenr'ig

Coordonnées
DE VRIENDEN CLUB, AFGEKORT : D.V.C.

Adresse
NIEUWSTRAAT Z/N 3471 HOELEDEN

Code postal : 3471
Localité : Hoeleden
Commune : KORTENAKEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande