DE WITLOOFSTAPPERS EN -TRAPPERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WITLOOFSTAPPERS EN -TRAPPERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 811.501.901

Publication

21/01/2014
ÿþ MOD 22

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111131111011

MIME!»

ri 0 JAN 2014

Griffie

-

Ondernemingsnr : 0811.501.901

Benaming

(voluit); DE W1TLOOFSTAPPERS EN -TRAPPERS VZW

(verkort) :

Rechtsvorm VZW

Zetel: Grootveldstraat 124, 1910 Kampenhout

Onderwerp akte: Wijziging statuten en benoeming bestuurders.

A.. De Algemene Vergadering van 1 december 2012 beslist een statutenwijziging te zullen doorvoeren de wijze van toetreding voor vaste leden moet versoepeld worden en een eventuele financiële drempel dient weggenomen te worden bovendien wordt besloten een dagelijks bestuur te institutionaliseren, De Raad van Bestuur wordt gemachtigd een voorstel uit te werken en voor te leggen op de eerstvolgende bijzondere algemene vergadering,

B.. De Bijzondere Algemene Vergadering van 10 oktober 2013 keurt de statutenwijziging unaniem goed en voorziet: aanpassing van art, 6 (wijze van toetreding vaste leden), van art, 7 (rol van dagelijks bestuurder bij de toetreding van toegetreden leden), van art, 8 (uniform lidgeld voor zowel vaste als toegetreden leden), van art. 9 (maximum lidgeld), van art. 10 (laten vallen van de eis tot aangetekend schrijven bij ontslag), schrapping van art. 14 (bepaling i.v.nt deelname in het vermogen), aanpassing van art. 28 (versoepeling vertegenwoordigingsbevoegdheid bij bancaire verrichtingen), invoeging van art. 29 bis (uitoefening van dagelijks bestuur), aanpassing van art. 31 (schrapping van verwijzing naar art. 14)

C.. Dezelfde Bijzondere Algemene Vergadering van 10 oktober 2013 keurt de gecoördineerde tekst van de statuten goed welke luidt als hierna volgt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge



TITEL I

NAAM, DOEL, ZETEL EN DUUR

Artikel 1 Benaming der vereniging.

De vereniging zonder winstbejag krijgt de benaming "DE WiTLOOFSTAPPERS en  TRAPPERS". Artikel 2. Doel van de vereniging.

De vereniging stelt zich tot doel het fysiek en geestelijk welzijn van haar leden te bevorderen middels het beoefenen van de wandel- en fietssport in het bijzonder, middels het beoefenen van sporten meer in het algemeen en onder meer ook door deelname, organisatie of participatie aan sportieve, sociale en culturele activiteiten van welke aard dan ook.

De vereniging stelt zich tevens tot doel net promoten en behartigen van de wandelsport door actieve' deelname aan of het organiseren van georganiseerde wandeltochten, groepswandeltochten, geleide wandeitachten in binnen- en buitenland zowel voor eigen leden als voor het publiek.

De vereniging stelt zich tevens tot doel het promoten en behartigen van de fietssport door actieve deelname

aan of het organiseren van georganiseerde fietstochten, groepsfietstochten, geleide tetstochten in binnen en

-

buitenland zowel voor eigen leden als voor het publiek.

De vereniging kan aile middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van deze doelsteilingen bijdragen.

De vereniging kan, ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen, allerhande overeenkomsten afsluiten, roerende en onroerende eigendommen verwerven,. huren of verhuren, of bezwaren.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat, de opbrengsten daarvan besteed worden aan het hoofddoel der vereniging.

Dit alles vanuit een christelijk geïnspireerde visie op de maatschappij.

Artikel 3. Zetel van de vereniging.

De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel, te. 1910 Kampenhout, Grootveldstraat 124.











Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

De Raad van Bestuur wordt gemachtigd het adres van haar zetel ten allen tijde te wijzigen binnen het gerechtelijk arrondissement, mits publicatie daarvan in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 4, Duur van de vereniging.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden, rekening

houdende niet haar statuten en met de VZW-wetgeving.

TITEL Il

LEDEN

Artikel 5. Rente leden. Vaste leden en toegetreden leden.

De vereniging bestaat uit minstens drie vaste leden. De vereniging kent geen maximum aantal leden en kan

dus bestaan uit een onbepaald en onbeperkt aantal vaste en/of toegetreden leden.

Artikel 6, Vaste leden. Wijze van toetreding.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de vaste leden, niet aan de toegetreden leden.

Alle stichtende leden worden bij aanvang van de vereniging automatisch vaste leden.

Iedere natuurlijke persoon kan vast lid worden op tweeërlei wijze. Met name vooreerst mits enerzijds een verzoek daartoe te richten aan de algemene vergadering die daarmee met gewone meerderheid van stemmen instemt, mits anderzijds, reeds minstens één jaar (365 dagen) toegetreden lid van de vereniging te zijn. Met name  ten tweede  op verzoek van en met instemming (gewone meerderheid van stemmen) van de algemene vergadering zelve.

Vaste leden moeten  om de volheid van het lidmaatschap op de algemene vergadering uit te oefenen - in ieder geval en ten laatste op de dag van de algemene vergadering hun lidmaatschapsbijdrage voldaan hebben én voldoen aan de eventuele bijkomende bepalingen die voorzien worden in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7. Toegetreden leden. Wijze van toetreding.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht en kunnen niet deelnemen aan de algemene vergadering. Om toegetreden lid te worden volstaat het simultaan a) te voldoen aan de eventuele bijkomende bepalingen die voorzien worden in het huishoudelijk reglement, b) het jaarlijks door de Raad van Bestuur te bepalen lidgeld te betalen, c) de uitdrukkelijke instemming te verkrijgen door de Raad van Bestuur of door de dagelijks bestuurder.

Artikel 8. Bijzondere verplichtingen der leden.

Vaste leden en toegetreden leden zijn verplicht de statuten van de vereniging en de bepalingen van het huishoudelijk reglement alsmede de beslissingen van hun organen na te leven. Zij mogen geen handelingen stellen die de belangen van de vereniging schaden of kunnen schaden.

De leden moeten in ieder geval het jaarlijks lidgeld betalen dat voorzien wordt. MI kunnen hiervan enkel op jaarlijkse basis  vrijgesteld warden door de Raad van Bestuur.

Artikel 9. Maximum lidgeld.

Flet jaarlijkse lidgeld door aile leden  zo toegetreden ais vaste leden - te betalen, bedraagt maximaal 500

euro. De raad van Bestuur bepaalt jaarlijks de hoegrootheid van het lidgeld dat effectief zal geëist worden.

Artikel 10. Ontslag der vaste leden.

Vaste leden nemen ontslag door een schrijven daartoe te richten aan de algemene vergadering van de vereniging.

Vaste leden kunnen ontslagen worden door een met redenen omklede beslissing van de algemene vergadering genomen met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Onthoudingen worden meegeteld als stemmen tegen het ontslag. ln ieder geval zal het vast lid uitgenodigd dienen te worden op de algemene vergadering waarop zijn/haar ontslag geagendeerd staat

Artikel 11. Ontslag der toegetreden leden.

Toegetreden leden nemen ontslag ofwel door een schrijven daartoe te richten (of een daarmee gelijk te stellen daad te verrichten) aan het bestuur van de vereniging, ofwel door het niet-betalen van het jaarlijks lidgek. De hernieuwing van de lidgelden gebeurt in de maanden november-december. Wie het jaarlijks lidgeld niet betaalde per 2 januari van het nieuwe jaar wordt als ontslagnemend beschouwd.

Toegetreden leden kunnen ontslagen worden door de Raad van Bestuur, op zijn eenvoudige kennisgeving en zonder dat daartoe een bijzondere motivatie vereist is.

Artikel 12. Schorsing van vaste leden.

In afwachting van de bijeenkomst van de algemene vergadering met het oog op de stemming over het ontslag van een vast lid kan het bestuur van de vereniging (beslissende met een meerderheid van stemmen en met onmiddellijke Ingang) vaste leden schorsen en die schorsing aan aile leden (zo vaste als toegetreden) bekend maken. De schorsing brengt met zich mee dat het vast lid zijn stemrecht geschorst ziet zowel in het kader van de werkzaamheden der algemene vergadering (met uitzondering uiteraard van de bijeenkomst waarop over zijn/haar ontslag beslist wordt), als in het kader Van het bestuur der vereniging (enkel natuurlijk in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MD 22

voorkomend geval dat het vast lid tevens bestuurslid is der vereniging). De schorsing brengt tevens met zich mee dat het vast lid de vereniging niet meer kan vertegenwoordigen zonder zelf hiervoor door de vereniging aansprakelijk te kunnen worden gesteld.

Artikel 13. Overlijden.

Het lidmaatschap van een vast bd of van een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van dat

lid.

Artikel 14,

[Opgehoffen]

TITEL Ill

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15. Bevoegdheden van de algemene vergadering.

Het komt de algemene vergadering toe:

1.. de statuten te wijzigen;

2.. de bestuurders te benoemen en af te zetten

3.. de commissarissen te benoemen en af te zetten en hun bezoldiging te bepalen ingeval er een bezoldiging wordt toegekend;

4.. kwijting te geven aan cie bestuurders en commissarissen;

5- begrotingen en rekeningen goed te keuren;

6.. de vereniging te ontbinden;

7.. vaste leden te ontslaan;

8.. de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk om te zetten;

Artikel 16. Wijze waarop de algemene vergadering bijeengeroepen wordt.

a.. De algemene vergadering moet enkel bijeengeroepen worden wanneer een beslissing moet worden genomen over één van de punten die volgens de wet of de statuten tot haar bevoegdheid behoren.

b.. in ieder geval zal de algemene vergadering dus jaarijks bijeengeroepen moeten worden minstens met het oog op de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen.

c.. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen in de gevallen bij de wet of de statuten bepaald, of wanneer ten minste één vijfde van aile leden van de algemene vergadering daarom verzoeken. De oproeping vermeldt naast de agenda de dag, uur en plaats waar de vergadering plaatsgrijpt,

d.. Leden van de vergadering moeten ten minste acht dagen tevoren opgeroepen worden. Een agenda van de vergadering moet bij de oproepingsbrief gevoegd worden. Behalve beslissingen omtrent het ontslag van leden, kan de vergadering ook rechtsgeldig beslissingen nemen over niet-geagendeerde punten op voorwaarde dat de meerderheid van de leden op de vergadering vertegenwoordigd zijn en van mening zijn dat de niet-geagendeerde punten kunnen behandeld worden.

e.. De algemene vergadering kan beslissen (éénmalig, meerdere malen of telkenmale) een lijst bij te houden van de oproepingen waarop de vaste leden aftekenen ter bevestiging van het feit dat zij rechtsgeldig opgeroepen werden voor de vergadering.

Artikel 17. Wijze waarop de algemene vergadering besluiten neemt.

a.. De algemene vergadering neemt besluiten bij eenvoudige meerderheid van stemmen (id est de helft plus één) van alle aanwezige leden.

b.. De algemene vergadering kan beslissen (eenmalig, meerdere malen of telkenmale) een aparte aanwezigheidslijst bij te houden waarop de vaste leden van de vergadering aftekenen ter bevestiging van hun fysieke aanwezigheid bij de vergadering.

c.. Bij staking van stemmen (id est gelijk aantal stemmen voor of tegen) heeft de voorzitter van de vergadering een doorslaggevende stem.

d.. Deze regels gelden ook wanneer de vergadering uit een minimaal aantal leden zouden bestaan.

Artikel 18. Volmachten.

Eender welk stemgerechtigd lid kan een volmacht geven aan eender welk ander stemgerechtigd lid om

hem/haar te vertegenwoordigen op de algemene vergadering.

Artikel 19. Aanduiding der voorzitter.

De algemene vergadering duidt een voorzitter aan voor onbepaalde duur. De voorzitter leidt de vergaderingen van de algemene vergadering in goede banen en heeft verder een ceremoniële functie, behalve in het geval van staking der stemmmen (id est evenveel stemmen pro als contra). In dat geval verkrijgt de voorzitter doorslaggevende stem. Bij afwezigheid van de aangeduide voorzitter wordt de vergadering geleid door het oudst aanwezige lid zonder evenwel doorslaggevende stem te verkrijgen.

Artikel 20. Bijzondere procedures bij wet voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M013 2.2

Ingeval van statutenwijziging, wijziging van het statutair doel, ontbinding van de vereniging en uitsluiting (ontslag) van een lid uit de algemene vergadering gelden bijzondere procedures, bij wet voorzien, waarvan de voorschriften nauwgezet moeten opgevolgd worden.

Artikel 21. De wijze waarop de besluiten van de algemene vergadering ter kennis van de leden of derden worden overgemaakt.

a.. In ieder geval moeten de wettelijke bepalingen gerespecteerd worden aangaande het bekend maken van sommige beslissingen der algemene vergadering, hetzij door voeging daarvan aan het dossier bij de rechtbank van koophandel, hetzij door de bekendmaking bij uittreksel in het Belgisch Staatsblad,

b.. Aile overige beslissingen worden bekendgemaakt hetzij aan de leden (in het algemeen), heizij aan derden (aan wie de vergadering wil dat de beslissingen bekendgemaakt worden) doordat het verslag van de algemene vergadering binnen de maand na de vergadering overgemaakt wordt, Dat kan per gewone brief, per e-mail, per mondeling bericht, enz... De vergadering kan beslissen dat ook te doen op een andere manier waarvan een grotere bewijskrachtigheid Vermoed kan worden (bv. per aangetekend schrijven, bv, per koerier,..),

TITEL IV

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 22. Omvang van de bevoegdheden der Raad van Bestuur

Aile bevoegdheden die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekomen, hezij krachtens de

vigerende wettelijke bepaling en, hetzij krachtens onderhavige statuten, behoren toe aan de Raad van Bestuur.

Artikel 28. Aantal bestuurders,

De wet vereist dat er steeds minstens drie bestuurders moeten worden aangesteld. Tenzij er slechts drie vaste leden zijn in de algemene vergadering, in welk geval maximaal twee personen als bestuurder aangesteld kunnen worden.

Artikel 24. Wijze van benoeming der bestuurders.

a.. Bestuurders kunnen enkel benoemd worden door de algemene vergadering.

b.. Men kan maar bestuurslid worden voor zover men vast lid is van de vereniging.

c.. Alleen wanneer geen (voldoende) vaste leden bereid zijn het bestuurderschap op te nemen kan de vereniging beslissen om externe bestuurders aan te stellen.

Artikel 25. Duur van het mandaat der bestuurders.

Het verleende mandaat geldt voor onbepaalde duur.

Artikel 26. Wijze waarop de bestuurders hun mandaat uitoefenen.

a.. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De algemene vergadering kan evenwel beslissen het mandaat van de bestuurders te bezoldigen.

b.. De bestuurders stellen jaartijks een voorzitter aan. Deze heeft als taak de vergaderingen te leiden, desnoods de uitnodigingen annex agenda te versturen en een vergaderplaats aan te duiden

o.. De bestuurders komen in principe, behalve zwaarwichtige redenen, tweemaandelijks samen. Deze zwaarwichtige redenen moeten ofwel in een vorige vergadering aangekondigd worden, ofwel in een volgende vergadering verduidelijkt worden. Verloven van de bestuurders, bijvoorbeeld gekoppeld aan het ontbreken van dringende aangelegenheden, kan een zwaarwichtige reden zijn.

d.. De bestuurders kunnen beslissen over eender welk agendapunt, zelfs onaangekondigde, die door een bestuurder naar voor gebracht wordt.

e.. Elke bestuurder die een vergadering wil samenbrengen, meldt dit aan de voorzitter, die verplicht is, binnen een redelijke (en alvast zeer korte) termijn de bijeenkomst te organiseren door het bepalen van een vergaderplaats, door het bepalen van de agenda (onder meer op basis van het door het een bestuurder aangekondigde agendapunt) en door het versturen van de uitnodigingen,

f.. De bestuurders beslissen met een eenvoudige meerderheid van stemmen (id est de helft plus één). Bij staking van stemmen verkrijgt de jaarlijks aangeduide voorzitter doorslaggevende stem. Bij staking van stemmen met afwezigheid van de jaarlijks aangeduide voorzitter wordt het agendapunt verplicht verdaagd naar de volgende vergadering alwaar het agendapunt opnieuw moet opgenomen worden, inclusief de stemming over dit agendapunt.

g.. Er kan niet bij volmachten gestemd worden door de bestuurders op de Raad van Bestuur.

Artikel 27. Bevoegiheidsoverdracht,

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan de leden, maar ook aan

een derde die geen bestuurder of zelfs geen lid is. Een dergelijke delegatie is op elk ogenblik herroepbaar.

Artikel 28. Vertegenwoordigingsbevoegdheid voor de vereniging.

a.. Alle aangestelde bestuurders mogen de vereniging alleen (en dus niet noodzakelijk gezamenlijk) vertegenwoordigen. Zij besturen, vertegenwoordigen en verbinden de vereniging rechtsgeldig, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering en in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij treden op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslissen over het al dan niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

aanwenden van rechtsmiddelen. Zij zijn bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

b.. [opgehoffen]

Artikel 29. Wijze van beëindiging van het ambt der bestuurders.

a.. Een bestuurder kan zijn ambt beëindigen door het sturen van een bericht bij voorkeur middels een aangetekende brief - aan de algemene vergadering van de vereniging.- De beëindiging van het ambt gaat in van zodra de algemene vergadering ontvangst van het bericht acteert op haar eerste, speciaal daartoe bijeengeroepen vergadering.. De vergadering moet bijeengeroepen worden binnen een zeer korte, doch redelijke, termijn na de kennisgeving door de ontslagnemende bestuurder. De ontslagnemende bestuurder moet in ioder geval een copie van de uitnodiging toegestuurd worden.

b.. Een ontslagnemende bestuurder moet zich van zodra de kennisgeving van ontslag aan de algemene vergadering toegestuurd werd  onthouden van het stellen van vertegenwoordigingsdaden en bestuursdaden behoudens die welke noodzakelijk zijn voor de uitoefening van zijn opdracht, steeds in het belang van de vereniging. Over de alsnog gestelde daden zal hij kort verantwoording dienen af te leggen door een verklarend schrijven daarover aan de algemene vergadering te richten hetzij indien mogelijk uiterlijk tegen de dag van de algemene vergadering zelf, hetzij binnen een zeer korte termijn nadien.

c.. Bestuurders kunnen ontslagen worden door een beslissing van de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een bestuurder wiens ontslag verzocht wordt moet in kennis gesteld worden van de vergadering waarop zijn/haar ontslag geagendeerd zal worden. De kwestieuze bestuurder moet uitgenodigd worden op die algemene vergadering teneinde door de algemene vergadering gehoord te worden. De beslissing van de algemene vergadering tot het ontslag moet met redenen omkleed worden en moet aangetekend ter kennis gebracht worden aan de kwestieuze bestuurder,

d.. Een bestuurder welke in kennis gesteld werd van de algemene vergadering waarop zijn/haar ontslag besproken wordt, moet zich  van zodra de kennisgeving van de bijeenkomst der vergadering verstuurd werd  onthouden van het stellen van vertegenwoordigingsdaden en bestuursdaden behoudens die welke noodzakelijk zijn voor de uitoefening van zijn opdracht, steeds in het belang van de vereniging. Over de alsnog gestelde daden zal kort verantwoording dienen afgelegd te worden, hetzij in een geschreven bericht daarover aan de algemene vergadering, uiterlijk tegen de dag van de vergadering waarop het ontslag besproken wordt of  indien noodzakelijk binnen een zeer korte termijn nadien; hetzij naar aanleiding van het feit dat de bestuurder door de algemene vergadering gehoord wordt.

TITEL IV BIS

DAGELUKS BESTUUR

Artikel 29 bis. Uitoefening Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt uitgeoefend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij staat in voor het uitvoeren of doen uitvoeren van de beslissingen der algemene vergadering en van de Raad van bestuur. Tot de taak van het Dagelijks bestuur behoort zeker ook  maar niet uitsluitend - het nemen van maatregelen en beslissingen in dringende of prangende situaties waarbij het onmogelijk of zeer moeilijk is om, met respect voor de voorziene procedures, de Raad van bestuur of de algemene vergadering bijeen te roepen.

TITEL V

REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 30. Boekjaar.

Het boekjaar loopt samen met een kalenderjaar en dus van 01 januari tot en met 31 december.

Artikel 31. Voorlopige ter beschikking stelling van fondsen aan de vereniging.

a.. Hoewel het niet de bedoeling Kan zijn dat leden zich persoonlijk verrijken middels de activiteiten van de vereniging, evenmin kan het de bedoeling zijn dat die leden vermogensvermindering ondergaan omdat zij de vereniging in de realisatie van haar doelen tegemoet willen komen.

b.. ln aile gevallen andere dan schenking, het betalen van de bijdrage der vaste leden of het betalen van de jaarlijkse bijdragen, moeten leden voorlopig ter beschikking gestelde fondsen terugbetaald worden door de vereniging zodra het vermogen van de vereniging dit toelaat. Zolang het vermogen van de vereniging de terugbetaling niet toelaat, is de vereniging ook niet gehouden deze terug te betalen. Vanaf de dag van de effectieve terbeschikkingstelling zal aan het desbetreffende lid een jaarlijks op 1 januari kapitaliseerbare interest moeten toegekend worden gelijk aan de wettelijke interestvoet (zoals bekend en benut in burgerlijke proceshandelingen gevoerd voor de Belgische rechtbanken).

o.. Jaadijks moet de Raad van Bestuur een overzicht bijhouden van doter beschikking gestelde fondsen en hun eventuele interest die verschuldigd zal zijn van zodra de vereniging voldoende vermogen heeft om die terug te betalen.

d.. Voorlopig ter beschikking gestelde fondsen zijn te onderscheiden van de leningen die door de vereniging kunnen aangegaan worden.

e, Aldus voorlopig ter beschikking gestelde fondsen kunnen nochtans niet teruggevorderd worden door de erfgenamen van de leden naar aanleiding van het overlijden van dat lid.

4

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

.aan let

Belgisch

Staatsblad





Artikel 32. Rekenschap over de rekeningen. Presentatie der begroting.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur rekenschap geven over zijn beleid aan de algemene vergadering. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.





TITEL VI

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 33. Ontbinding. Principe,

Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze

vastgelegd door de wet.

Artikel 34, Bestemming van het vermogen na ontbinding.

De algemene vergadering neemt een beslissing, daartoe opgeroepen door de vereffenaars, omtrent de

bestemming van het vermogen na ontbinding..

TITEL Vil

VARIA

Artikel 35, Statutenwijziging.

De regeling omtrent de statutenwijziging is uitdrukkelijk in extenso in de wet opgenomen, zodat deze kwestie

alhier geen verdere duiding behoeft.

Telkens de vereniging haar statuten verandert moet een aangepaste gecoördineerde versie van die statuten

neergelegd worden bij de rechtbank van koophandel, zolang de vigerende wetgeving dit vereist.

Artikel 36. Huishoudelijk Reglement.

a.. Het huishoudelijk reglement wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar door de Raad van Bestuur bekend gemaakt. Wordt geen aangepast huishoudelijk reglement bekendgemaakt, dan blijft het vorige gelden. Aile leden, zo vaste als toegetreden alsook aile bestuurders (zelfs indien ze geen lid zijn van de vereniging) en bezoldigde medewerkers van de vereniging (zelfs indien ze geen lid zijn van de vereniging) zijn gehouden de bepalingen van dit reglement na te leven. De niet-naleving kan leiden tot het ontslag.

b.. Uiteraard Kan het huishoudelijk reglement niet strijdig zijn met de vigerende wetgevingen, in het bijzonder de vzw-wetgeving noch met de statuten. In voorkomend geval primeren de wetgevende (in de ruimste zin van het woord) bepalingen of de statuten. Indien nodig (en mogelijk) wordt het desbetreffende onderdeel van het reglement voor niet geschreven gehouden.

D.. In uitvoering van de nieuw goedgekeurde statuten worden door de Bijzondere Algemene Vergadering van 12 december 2013 als bestuurder benoemd en toegevoegd aan de Raad van Bestuur:

Freddy Liekens, bediende, geboren te Brussel op 23.01.1955 en wonende te 1910 Kampenhout, Van Bellingheniaan 43;

' Linde Dhondt, bediende, geboren te Beemem op 06.04,1960 en wonende te 1170 Watermael-Bosvoorde,

Visélaan 66 bus 11;

François De Moor, bediende, geboren te Hoogstraten op 25.02;1954 en wonende te 1910 Kampenhout, Van: Belfinghenlaan 58;

Kenneth Poe, bediende, geboren te Mechelen op 28.10.1992 en wonende te 1820 Perk, Tervuursesteenweg 179;

Viviane Bulthé, bediende, geboren te Ukkel op 08.10,1959 en wonende te 1910 Kampenhout, Loverdai 26, ' Paul De Brauwer, gepensioneerde, geboren te Zele op 13.07.1948 en wonende te 1840 Steenhuffel, Sint-Niklaasstraat 25;

Annie Casteels, bediende, geboren te Mechelen op 23.10.1955 en wonende te 1910 Kampenhout, Van Bellinghenlaan 43;

De naar aanleiding van de oprichting benoemde leden van de Raad van Bestuur blijven onveranderd in de " Raad van Bestuur zetelen.

Getekend, Peter Maertens, voorzitter Raad van Bestuur

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE WITLOOFSTAPPERS EN -TRAPPERS

Adresse
GROOTVELDSTRAAT 124 1910 KAMPENHOUT

Code postal : 1910
Localité : KAMPENHOUT
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande