DEKRA CLAIMS SERVICES INTERNATIONAL

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DEKRA CLAIMS SERVICES INTERNATIONAL
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 445.944.929

Publication

14/01/2014 : BL554479
14/01/2014
ÿþ Mad Wad 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondememingsnr: 445944929

Benaming

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

neUssm

~- 3 JAN 2014

Griffie

HhII 111J11.1,1,11111.113 11111,1i1,111111

(voluit) : DEKRACOM

(verkort) :

"

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1000 Brussel, Cortenberghlaan, 52

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten.

Gevolg gevend aan een akte verleden door Ons, Bernard van der Beek, Notaris te Schaarbeek, in burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid genaamd "Bernard van der BEEK, Notaris", met maatschappelijke zetel te Schaarbeek, 160, Steenweg op Naacht, ondernemingsnummer 0872,221.426 MPR Brussel, in datum van 18 december 2013.

Werd bijeengeroepen de buitengewone algemene vergadering van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEKRACOM", hebbende haar maatschappelijke zetel te Brussel, Cortenberghlaan, 52. Dewelke, onder anderen de volgende beslissingen genomen heeft:

(" )

Titel I.

Benaming - Zetel - Doei - Duur.

Artikel 1. - Benaming

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij

verkrijgt de naam " DEKRA CLAIMS SERVICES INTERNATIONAL BVBA".

Alle akten, fakturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van:

de vennootschap zullen vermelden : de maatschappelijke benaming, de vermelding "besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid" of de letters "B.V.B.A".

De naam zal gevolgd worden door de nauwkeurige aanwijzing van de maatschappelijke zetel, samen met

de vermelding van de rechtbank van koophandel in wiens rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft,

gevolgd door het inschrijvingsnummer.

Indien de in de vorige alinea genoemde stukken het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap

verlamden, moet dit het volgens de laatste balans gestorte kapitaal zijn. Blijkt daaruit dat het gestorte kapitaal;

niet meer gaaf is, dan moet melding worden gemaakt van het netto-actief zoals dit uit de jongste balans blijkt.

Article 2. - Maatschappelijke zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1932 SINT-STEVENS-WOLUWE, Lenneke Marelaan, 12.

De exploitatiezetel is opgericht en gevestigd te 1000 Brussel, Cortenberghlaan, 52.

Hij kan overal worden overgebracht in België door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die alle;

machten krijgt teneinde op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen vaststellen.

Elke verandering van maatschappelijke zetel wordt, door de zorgen van de zaakvoerders, bekendgemaakt

in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, administratieve zetels,:

agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland.

Artikel 3. - Maatschappelijk doel.

Het bedrijf heeft als doel, zowel voor zichzelf en voor rekening van anderen, alleen of in deelneming met;

iedereen in België en in het buitenland: ."

1)de investering en het nemen en beheren van participaties in ondernemingen; de financiering van deze bedrijven, de borgstelling voor deze ondernemingen of het verlenen van zakelijke zekerheden; het bijdragen tot de groei van deze bedrijven, onder meer door het realiseren van synergicën tussen de verschillende bedrijven

waarin zij belangen heeft; "

2) de controle op en het beheer van ondernemingen waarin zij belangen heeft, in het algemeen hen bijstand verlenen op het managementvlak, de functies van bestuurder en vereffenaar uitoefenen;

3) afwikkeling van alle schadegevallen, verhaal, technische en jurklische adviesverlenging, consulting en advies met betrekking tot verzekering en herverzekering, vertegenwoordiging van verzekeringsmaatschappijen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tevens tot doel, de studie, de adviesverlening, expertise en elke dienstverlening in het kader van de hiervoor beschreven activiteiten.

De vennootschap heeft tot maatschappelijk doel het ontwikkelen, beheren en uitoefenen van methodes van controle en deskundigheid , noodzakelijk in het kader van technisch onderzoek in geautomatiseerde voertuigen. Zo oefent de vennootschap een activiteit uit van internationale vertegenwoordiging bij de autoriteiten van de Europese Gemeenschap en indien de kans zich voordoet, ontwikkelt en verspreidt de vennootschap gespecialiseerde technische documentatiemateriaal.

Dit alles rechtstreeks of onrechtstreeks voor rekening van de vennootschap of voor rekening van derden, hetzij alleen, hetzij met derden, hetzij door middel van oprichting van nieuwe vennootschappen, door inbreng, door stille vennoten, door inschrijvers, daar de aankoop van titels of sociale rechten, door fusie, door samenwerking, door participatievennootschappen of door verkrijging of leasing of door het beheer van aile goederen, rechten of dergelijke.

Deze verschillende werkzaamheden zullen toegelaten zijn indien de toelating tot het beroep toegekend en geëerbiedigd is.

Deze opsomming is niet limitatief, maar eenvoudigweg exernplatief.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door inbreng, fusie, inschrijving of op gelijk welke andere wijze, in alle zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een identiek doel, gelijklopend of samenhangend met het hare en die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen, zich grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken.

Artikel 4. - Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte termijn aanvang nemende de dag van de neerlegging van een analytisch uittreksel van deze op de Griffie van de bevoegde handelsrechtbank,

De vennootsohap kan vroegtijdig ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering beraadslagend zoals inzake wijziging der statuten.

Titel Il - Kapitaal.

Artikel 5. - Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal Is vastgesteld op op eenenzestig duizend vijf honderd euro, het is vertegenwoordigd door vier duizend maatschappelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Titel III. - Maatschappelijke aandelen.

Artikel 6.

De maatschappelijke aandelen zijn ondeelbaar en ingeschreven in het register der vennoten, bijgehouden ter maatschappelijke zetel die titel vormt

De overgangen door overlijden en de certificaten van inschrijving zijn getekend door het college van zaakvoerders. De certificaten zijn niet verhandelbaar.

De toestemming voorzien door artikel 249, eerste alinea, van het Wetboek van Vennootschappen, is niet vereist, wanneer de aandelen worden afgestaan of overgedragen op een vennoot.

In geval van weigering van toestemming, die zonder verhaal is, moeten de weigerachtige vennoten de aandelen, waarvan de afstand werd voorgesteld, wederinkopen aan de prijs vastgesteld door de algemene jaarvergadering.

Deze prijs is vastgesteld door de algemene jaarver-gadering op voorstel van het college der zaakvoerders, rekening houdend met de reserves en meerwaarden alsook met de eventuele verliezen en minderwaarden.

Deze prijs dient tot grondslag van alle afstanden van maatschappelijke aandelen en dit totdat hij door een daarop-volgende algemene vergadering gewijzigd wordt.

De medevennoten zijn gehouden de aandelen van de erfgenamen of van de legatarissen van maatschappelijke aandelen, die geen vennoten kunnen worden, zoals voorzien door artikel 252 van het Wetbeok van Vennootschappen, in te kopen aan de hierboven voormelde voorwaarden, zoals voorzien in het geval van weigering van toestemming.

Zowel in het ene als in het andere geval, moet de inkoop ofwel binnen de drie maanden na de algemene vergadering die de toestemming heeft geweigerd, ofwel binnen de zes maanden na het overlijden geschieden .

De aankoopprijs die minder of gelijk is aan vijfduizend euro, is kontant betaalbaar. Boven de vijfduizend euro is de inkoopprijs slechts eisbaar binnen een termijn van drie jaar verlopen sinds de datum der afstand, en betaalbaar door een derde bij het verstrijken van ieder eerste, tweede en derde jaar, vermeerderd met een intrest van twaalf procent per jaar.

De aldus overgenomen aandelen mogen noch afgestaan, noch in pand gegeven worden alvorens hun prijs volledig is afbetaald.

Titel IV - Beheer - Toezicht

Artikel 7. - Beheer.

A. College van zaakvoerders : De vennootschap wordt beheerd door één of meerdere zaakvoerders, al of niet vennoten, en steeds herroepbaar door de algemene vergadering der vennoten, beslissend met éénparigheid der stemmen.

Hun handtekening dient voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd te warden door de vermelding van de hoedanigheid krachtens dewelke ze handelen.

De algemene vergadering kan het aantal zaakvoerders vermeerderen of verminderen, de titularissen benoemen en herroepen, de duur van hun mandaat vaststellen, hun bevoegdheden en hun titel wijzigen, hun

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

een jaarwedde en vergoedingen, aan te rekenen op de algemene onkosten, verlenen en zelfs een deelname in de winsten.

Op het huidige ogenblik is het aantal zaakvoerders niet bepaald.

De zaakvoerders mogen zich zonder de toelating van de algemene vergadering der vennoten, ten persoonlijken titel noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks interesseren aan ondernemingen die een gelijkaardige of verwante activiteit hebben als de onderhavige vennootschap.

B. Machten : Behoudens bijzondere beschikkingen genomen door de algemene vergadering der vennoten, die de machten van de zaakvoerders bepaalt en ze ten alle tijde kan wijzigen, hebben deze laatsten, handelend zoals gezegd, alle machten am te handelen in naam van de maatschappij, onder de enkele voorwaarde dat de verrichtingen binnen de perken van het maatschappelijk voorwerp vallen.

Bij gevolg en namelijk heeft het college van zaakvoerders het recht om voor en in naam van de vennootschap:

Alle kopen af te sluiten en alle sommen te ontvangen, alle roerende en onroerende goederen te verwerven en te vervreemden, alle leningen af te sluiten met of zonder hypothecaire waarborgen, met beding van het uitvoerend beslag, met uitzondering van de uitgifte van obligaties; zo voor als na betaling verzaken aan alle reële rechten van voorrechten of hypotheken, daarin begrepen de koopverbrekende actie, handlichting te verlenen van alle hypothecaire inschrijvingen of andere reële rechten, ontslaan van aile ambtshalve inschrijvingen; te verschijnen voor alle rechtbanken, alle tussengekomen beslissingen uit te voeren, en in om het even welk geval goed te keuren, schikkingen te treffen en te verbinden.

Het college van zaakvoerders kan ook gedeelte van zijn bevoegheden en het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een andere persoon, al of niet vennoot. In geval van afvaardiging zal het bestuurscollege de machten en de vaste of veranderlijke vergoedingen, die eraan verbonden zijn, vaststellen, alsook hun duur.

Artikel 8. -Toezicht,

Het toezicht op de financiële situatie, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid van de verrichtingen vast te stellen in de jaarrekeningen, zal aan één of méér commissarissen worden toevertrouwd, die voor een termijn van drie jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders onder de leden van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren worden benoemd indien de vennootschap niet beantwoordt aan de criteria opgesomd in artikel 141 van het Wetboek van Vennootschappen. Indien de vennootschap wel aan deze criteria beantwoordt, zal ze niet gehouden zijn tot het benoemen van een commissaris.

De algemene vergadering der aandeelhouders zal evenwel een commissaris mogen benoemen zonder dat daartoe een statutenwijziging noodzakelijk is.

indien er geen commissaris benoemd is, heeft elke aandeelhouder individueel de machten tot onderzoek en controle van de commissarissen, en hij kan zich voor de uitoefening van zijn machten laten vertegenwoordigen of bijstaan door een expert-boekhouder.

De vergoeding van de expert-boekhouder valt ten laste van de vennootschap indien hij met haar akkoord werd aangeduid. De opmerkingen van de expert- boekhouder zullen aan de vennootschap warden overgemaakt.

Titel V.

Algemene vergadering - Boekjaar- Jaarrekening - Leningen.

Artikel 9. - Algemene vergadering der vennoten.

De algemene vergadering der vennoten wordt telkens samengeroepen wanneer het belang der vennootschap het vereist.

Ze komt rechtens ieder jaar bijeen, elke laatste vrijdag van de maand mei om tien uur of de eerste daaropvolgende werkdag indien deze dag een feestdag is, en bovendien, op het verzoek van een zaakvoerder of van de vennoten die minstens één/vijfde der maatschappelijke aandelen bezitten.

De zitdagen worden gehouden, ter maatschappelijke zetel of op de plaats vermeld in de oproepingen. De oproepingen zullen de dagorde vermelden en zullen gedaan worden door aangetekende brief tot iedere vennoot minstens acht dagen op voorhand gericht.

De oproepingen zijn niet vereist indien alle vennoten tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 10. - Macht en organisatie van de vergadering.

De algemene vergadering beschikt over de meest uitgebreide machten en beslist met eenvoudige meerderheid der stemmen, tenzij in die gevallen waarvoor de wet of de statuten andere meerderheden voorzien.

De vergadering wordt voorgezeten door de oudste van de zaakvoerders of door de zaakvoerder, die de secretaris aanwijst; de vergadering kiest de stemopnemers.

Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op een stem;

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een mandataris op voorwaarde dat deze zelf venncot is.

De processen-verbaal worden ondertekend door de vennoten met de meerderheid der stemmen, de kopijen en uittreksels worden ondertekend door het college van zaakvoerders.

Artikel 11. - Boekjaar

Het maatschappelijk boekjaar begint op de eerste januari en eindigt op ëénendertig decembervan elk jaar. Artikel 12. - Jaarlijkse rekening - Winst -Verdeling.

Op het einde van ieder boekjaar wordt door het college van zaakvoerders een volledige inventaris opgemaakt van de roerende en onroerende waarden en van alle actieve en passieve schulden van de vennootschap alsmede de jaarrekening van de vennootschap met de nominale aanduiding van de schulden van de vennoten tegenover de vennootschap en deze van de vennootschap tegenover de vennoten.

k~r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De nettowinst is bepaald gelijkvormig aan de wet.

Op deze winst zal vijf procent worden voorafgenomen

om het wettelijk reservefonds te vormen. Deze voorafneming houdt op verplichtend te zijn zodra het

reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot van de winst wordt verdeeld tussen de vennoten in evenredigheid met hun respectievelijk

aantal aandelen, ieder aandeel een gelijk recht verlenend.

. Noohtans zal de algemene vergadering met een meerderheid van drie/vierden der stemmen steeds kunnen

beslissen het geheel of een gedeelte van het overschot der winsten te bestemmen voor de schepping of de

" volstorting van een bijzonder reservefonds, bestemd tot de betaling van emolumenten aan het oollege van zaakvoerders, of het opnieuw als saldo over te brengen.

Artikel 13. - Ontbinding -" Vereffening.

De vennootschap is niet ontbonden door het faillissement, de bedrieglijke bankbreuk, de onbekwaams ' verklaring, de afwezigheid, het overlijden of de pensionnering van een vennoot.

Het punt van de ontbinding van de vennootschap moet door de zaakvoerder of door het college der zaakvoerders aan de algemene vergadering worden voorgelegd in geval van verlies van de helft van het maatschappelijk kapitaal en dit binnen een termijn die twee maanden vanaf de datum waarop het verlies werd : vastgesteld of had moeten worden vastgesteld niet overschrijdt.

ln geval van ontbinding van de vennootschap, geschiedt de vereffening door de zaakvoerder of de zaakvoerders alsdan in functie, tenzij de algemene vergadering beslist de vereffening toe te vertrouwen aan één of meerdere vereffenaars waarvan zij de machten en de emolumenten zal vaststellen.

" De wijze van vereffening wordt vastgesteld door de algemene vergadering bij gewone meerderheid der stemmen.

Het batig saldo van vereffening, na aanzuivering van de schulden en de tasten van de vennootschap, zal aangewend worden voor de uitkering der aandelen ten belope van hun volgestort bedrag.

Het overschot wordt onder de vennoten verdeeld in evenredigheid met het aantal van hun respectievelijke aandelen, ieder aandeel een gelijk recht verlenend.

Artikel 14. - Leningen.

De vennootschap kan leningen afsluiten, binnen de beperkingen voorzien door artikel 243 van het Wetboek van Vennootschappen. Indien de vennoten leningen toestaan zal hen een jaarlijkse intrest van tien procent

" worden toegekend. -

Nochtans kunnen de werkende vennoten aan deze intrest verzaken; in dat geval zal er een overeenkomst

moeten ondertekend worden door al de vennoten.

Artikel 15. - Ge?nvesteerd kapitaal

Het door de werkende vennoten geïnvesteerd kapitaal wordt niet vergoed. Nochtans kunnen de vennoten

jaarlijks, ter gelegenheid van de algemene jaarvergadering, beslissen over de toebedeling van een intrest voor

het komende boekjaar.

Titel VI - Slotbepalingen.

Artikel 16. - Woonstkeuze.

leder vennoot, zaakvoerder en commissaris moet woonstkeuze doen in Belg?e, en bij gebreke wordt deze

verondersteld te zijn gedaan ter maatschappelijke zetel.

" Artikel 17. - Algemene beschikkingen.

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in huidige statuten, verklaren de komparanten zich te houden aan

het Wetboek van Vennootschappen.

Voor eensluitend verklaard analytisch uittreksel.

Terzelfdzerlijks neergelegd : afschrift van de akte.

Bernard van der Beek, Notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vetmelders : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/08/2013 : BL554479
30/07/2012 : BL554479
11/08/2011 : BL554479
16/07/2010 : BL554479
07/08/2009 : BL554479
30/07/2008 : BL554479
27/07/2007 : BL554479
04/08/2006 : BL554479
26/07/2005 : BL554479
09/08/2004 : BL554479
30/06/2003 : BL554479
12/07/2001 : BL554479
07/07/2000 : BL554479
29/06/1999 : BL554479
29/12/1998 : BL554479
19/03/1996 : BL554479
21/12/1993 : BL554479
03/03/1992 : BL554479
28/10/2016 : BL554479

Coordonnées
DEKRA CLAIMS SERVICES INTERNATIONAL

Adresse
LENNEKE MARELAAN 12 1932 SINT-STEVENS-WOLUWE

Code postal : 1932
Localité : Sint-Stevens-Woluwe
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande