DELUCHTHAPPERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DELUCHTHAPPERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.275.382

Publication

08/10/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.1

De vereniging draagt als naam  DE LUCHTHAPPERS .

Art.2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3290 Diest, Kerkstraat 104,

arrondissement Leuven

Art.3

De vereniging heeft tot doel de wielersport onder al haar verschillende vormen als ontspanning te beoefenen.

Vereniging zonder winstoogmerk DE LUCHTHAPPERS OPRICHTING - STATUTEN

1. De heer BUTTIENS Marcus-Alfons-Jozef, bediende, geboren te Diest op 11 februari 1956, wonende te 3290 Diest, Zwaluwenstraat 6.

2. De heer MEYEN Frans-Joseph, gepensioneerde, geboren te Heusden (Limburg) op 21 maart 1953, wonende te 3290 Diest, Kleinbergstraat 69.

3. De heer POEL Eddy-René, arbeider, geboren te Schaffen op 16 maart 1958, wonende te 3290 Diest, Vroentestraat 14.

4. De heer JACOBS Roger Maria Lea, bediende, geboren te Loksbergen op 15 februari 1956, wonende te 3290 Diest, Kerkstraat 104.

5. De heer Swinnen Omer Francois Marie, gepensioneerde, geboren te Lummen op 29 januari 1955, wonende te 3290 Diest, Vossellaan 2A.

6. De heer VANDEVELDE Valère Jozef, bediende, geboren te Diest op 26 februari 1946, wonende te 3290 Diest, Kerkstraat 2

7. De heer Beckers Guido Oscar Dominique Marie, geboren te Leuven op 27 September 1960, wonende te 3272 Messelbroek, Maasstraat 23.

beslissen hierbij tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging

Ondergetekenden,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Deluchthappers

Zetel :Kerkstraat 104

3290 Diest (Schaffen)

België

Onderwerp akte:: Oprichting

*12305160*

(afgekort) :

Rechtsvorm: :Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0849275382

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

03-10-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Tevens mag zij, alleen of in samenhang met derden, organisaties doen, zoals de inrichting van wielertochten op de weg of in bos en veld, ter verwerving van de noodzakelijke financiële middelen die moeten bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. De vereniging stelt zich geen winstgeving tot doel en zal ingeval van beschikking over financiële middelen, deze integraal aanwenden tot de verdere uitbouw van de vereniging.

Art.4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL II: LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.5

De vereniging groepeert alle personen, die: Aanvraag doen tot aansluiting bij deze vereniging; De doelstelling

van de vereniging en haar interne reglementen eerbiedigen; Hun jaarlijkse bijdrage betaald hebben; Door de

Raad van beheer als lid zijn aanvaard; Niet uit de vereniging uitgesloten zijn.

Art.6

De vereniging heeft enkel werkende leden. Het aantal mag niet minder dan 3 bedragen. De lijst of het register

van de leden dient steeds aanwezig te zijn op de zetel.

Art.7

Jaarlijks bepaalt de Algemene Vergadering de in artikel 5 bedoelde bijdrage, die niet hoger kan zijn dan

HONDERD EURO (100,00 ¬ ).

Art.8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Beheer ter kennis worden gebracht of door en bestuurder voor ontvangst tegengetekend. De betaalde bijdrage is niet terugvorderbaar. Elke bijeenkomst van de vereniging is vrij toegankelijk voor elk lid, behoudens tuchtzaken.

Art.9

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Beheer. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een beheerder die de voorzitter heeft aangewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter of diens aangeduide vervanger leidt de oudste van de aanwezige werkende leden de vergadering.

Art.10

Elk werkend lid heeft in geval van zijn/haar aanwezigheid één stem. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat per brief of mail naar de werkende leden verstuurd wordt en dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende, samen met de aanwezigheidslijsten.

Art.11

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het:

Opmaken en wijzigen van de statuten; Jaarlijks goedkeuren van het werkingsverslag en de rekening en van de beleidsnota en de begroting; Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Beheer; Uitsluiten van een lid; Ontbinden van de vereniging. De benoeming van één (der) commissaris(sen)

Art.12

De Algemene Vergadering komt samen telkens het belang van de vereniging zulks vereist en minimaal één keer per jaar. Tot deze samenkomst worden de werkende leden schriftelijk opgeroepen door de Raad van Beheer minimaal 14 dagen voor de datum van samenkomst. Bij ontstentenis van een schriftelijke uitnodiging komt de Algemene Vergadering steeds samen op de eerste donderdag van de maand februari om twintig uur op de zetel van de vereniging of op een andere plaats aan te duiden in de oproeping.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

TITEL IV: RAAD van BEHEER

Art.13

De Raad van Beheer bestaat enkel uit werkende leden. De beheerders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. Er is maximaal 1 beheerder per drie aangesloten leden. In principe wordt een beheerder voor 6 jaar benoemd met ingang van de eerste januari van het jaar volgend op de benoeming. Wanneer een mandaat vroegtijdig openvalt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen voor de resterende duur van het oorspronkelijk mandaat; zulke benoeming is slechts nodig indien het aantal beneden de 3 zou komen. De Raad van Beheer verkiest onder zich een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, schatbewaarder, rekeningcommissaris en een beheerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De kandidaturen moeten worden ingediend uiterlijk één maand vóór de algemene vergadering van februari, op welk agenda de benoemingen zullen voorkomen voor alle mandaten die vacant zijn of komen vóór de volgende algemene vergadering. De verkiezing gebeurt schriftelijk en geheim in twee rondes: in de tweede stemronde wordt gestemd over die kandidaturen die in de eerste stemronde de meeste stemmen behaalden, waarbij het aantal kandidaten voor de tweede stemronde het aantal te begeven mandaten omvat plus één, tenzij er meer dan drie mandaten te begeven zijn, in welk geval men bij het aantal te begeven mandaten er twee bijtelt.

Art.14

De Raad van Beheer bestuurt de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Beheer een volmacht verlenen van één beheerder of zelfs aan een derde.

Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.15

De Raad van Beheer vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de beheerders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomst wordt een verslag opgesteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen. Een beheerder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen.

Art.16

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Beheer bereidt de begroting en de rekeningen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering van februari. Het eerste werkjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2013.

Art.17

Alleen de Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen. Tot wijziging van deze statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de werkende leden aanwezig zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, volgens de beschrijving in artikel 12, deze tweede vergadering kan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien de goedkeuring van een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden vereist tenzij voor de wijziging van de doelstellingen van de vereniging waarvoor de unanimiteit vereist is van de aanwezige leden.

Art.18

Om over te gaan tot de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de statutenwijziging zonder

doelswijziging, zoals omschreven in artikel 19.

Art.19

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering 1 of meerdere

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Art.20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een sociaal doel.

TITEL V: BEGROTING en REKENING

TITEL VI: WIJZIGEN van statuten

TITEL VII: ONTBINDING en VEREFFENING van de vereniging

TITEL VIII: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art.21

1) Fietsuitrusting is verkrijgbaar bij een daartoe aangesteld bestuurslid tegen jaarlijks herzienbare prijzen zolang de voorraad strekt.

2) Ieder lid, dat per fiets aan onze uitstappen wenst deel te nemen, wordt geacht zich in de mate van het mogelijke, de clubuitrusting aan te schaffen en bij iedere clubuitstap hiervan gebruik te maken.

3) alleen aangesloten leden zijn verzekerd en mogen aan de uitstappen deelnemen.

4) het lidgeld, jaarlijks door het bestuur te bepalen blijft het ganse jaar identiek.

5) elk lid ontvangt: een lidkaart.

6) elk lid wordt maandelijks uitgenodigd op de ledenvergadering.

7) Voorwaarden toetreding

- Vanaf het jaar dat men 14 jaar wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

- Het lidgeld betaald hebben

- Aanvaarding van en onderwerping aan het clubreglement

8) het bestuur

- Belast met het algemeen beheer van de club

- Samenstelling: maximum 1 lid per 3 aangesloten leden, afgerond naar boven

Voorzitter: vertegenwoordiger van de club, algemene leiding van de club, zit de vergaderingen voor

Ondervoorzitter: hulp aan de voorzitter, vervangt de voorzitter indien afwezig

Secretaris: dagelijks beheer van de club, organisator van de activiteiten

Schatbewaarder: betaalt de gemaakte onkosten uit

Rekeningcommissaris: houdt het boek met de beschrijving van alle financiële verrichtingen bij

Beheerder: beheert de tegoeden van de club

9) Voorwaarde tot kandidaatstelling

- minstens 2 volledige seizoenen lid zijn

- geen handelsactiviteiten uitoefenen

10) uitstappen

Elke zondagvoormiddag zal in de mate van het mogelijke een rit op het programma staan.

Op feestdagen of bij andere, speciale gelegenheden, vooraf te bepalen, kunnen extra ritten ingeschakeld worden.

Andere niet-zondagritten worden aangekondigd in het voorafgaand maandelijks verslag.

Enkel bij deelname hieraan in clubuitrusting kan het inschrijvingsgeld via een onkostennota terugbetaald worden

door de club. Bedrag ervan jaarlijks te bepalen door het bestuur.

11) verkeersreglement

Om een maximum aan veiligheid te waarborgen zal het Koninklijk Besluit van 15.04.80 (Staatsblad 01.05.80) en

het K.B. van 18.09.91 streng toegepast worden.

12) wegkapitein

Drager van een driekleurige band met de nationale kleuren en vermelding  wegkapitein rond de linkerarm

-minstens 21 jaar zijn

-zorgt voor de veiligheid en goede orde van de groep

-regelt het tempo van de groep zodat iedereen kan volgen

-vanaf de start is elk lid hem gehoorzaamheid verschuldigd

-mag enkel met zijn toelating voorbij gereden worden

-bepaalt de volgweg van start tot aankomst

13) verzekering

Ieder lid is aangesloten en verzekerd bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

Elk lid heeft het recht, indien hij dit wenst, de volledige inhoud van de verzekeringspolis, aan de

clubcorrespondent, ter inzage te vragen.

Door aansluiting bij de club en na betaling van het lidgeld is men extra verzekerd voor burgerlijke

aansprakelijkheid. Ieder lid wordt geacht verzekerd te zijn via een familiale polis.

14)sociale tussenkomsten door de club ter gelegenheid van

-een meerdaagse opname in het ziekenhuis

-een huwelijk

-een geboorte

van een aangesloten lid wordt een klein geschenk als blijk van erkentelijkheid door de club aan de betrokkene

overhandigd.

Bij overlijden van een aangesloten lid of zijn familie in eerste graad, wordt een krans aangekocht en betaald door

de clubkas.

Rouwbeklag mag niet vergeten worden.

15) straffen

Ieder lid legt zichzelf de vereiste tucht op om het mekaar aangenaam te maken.

Bij niet-naleving van de in voege zijnde reglementering en na herhaalde verwittigingen kunnen echter sancties

getroffen worden.

16) vergaderingen

Iedere maand zal er een ledenvergadering georganiseerd worden.

Eénmaal per jaar, in de loop van de maand februari, zal door het bestuur een algemene vergadering

samengeroepen worden waarop alle leden schriftelijk worden uitgenodigd en alle aanwezigen stemgerechtigd

zullen zijn.

S L O T

Na de oprichting zijn de oprichters meteen in voltallige algemene vergadering bijeengekomen en hebben:

1

2

3

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

4

5

6

7

aangesteld als bestuurders voor een periode van 6 jaar, die in principe eindigt op de algemene vergadering van februari 2019.

Opgemaakt te Diest op *

Coordonnées
DELUCHTHAPPERS

Adresse
KERKSTRAAT 104 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande