DESIRE COLLEN STICHTING, AFGEKORT : DCS

Divers


Dénomination : DESIRE COLLEN STICHTING, AFGEKORT : DCS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 598.907.593

Publication

26/02/2015
ÿþMOD. 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

24-02-2015

Griffie

*15303521*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598907593

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Désiré Collen Stichting

(verkort) :

DCS

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel afgeleverd vóór registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Het blijkt uit een akte van oprichting van private stichting verleden voor Frank Liesse, notaris te Antwerpen, op 20 februari 2015, dat:

1. Rechtsvorm naam: Private Stichting met als naam  Désiré Collen Stichting , afgekort  DCS , in het Engels  Désiré Collen Foundation en in het Frans  Désiré Collen Fondation , telkens afgekort  DCF .

2. Zetel: De zetel is gevestigd te 3000 Leuven, Groot Begijnhof 60/001.

3. Stichter: de heer COLLEN Désiré José Louis, geboren te Sint-Truiden op 21 juni 1943, wonende te 16 Queen s Gate Place, Flat 1, London SW7 5NY, Verenigd Koninkrijk (de  Stichter ).

4. Boekjaar: Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2015.

5. Bevoegdheden raad van bestuur:

5.1. De raad van bestuur voert zelfstandig het bestuur over de Private Stichting, legt de beleidslijnen vast en waakt over de correcte uitvoering daarvan. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten en alle beslissingen te nemen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de Stichting.

De raad van bestuur kan alle daden van bestuur verrichten en alle daden van beschikking stellen die niet in strijd zijn met het doel van de Stichting.

5.2. De bestuurders kunnen overeenkomen om de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Zulke verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt. 5.3. De raad van bestuur kan binnen het kader van zijn bevoegdheden bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen naar zijn keuze, onverminderd de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur ingeval van overdreven volmacht.

6. Dagelijks bestuur:

6.1. Het dagelijks bestuur van de Private Stichting mag worden toevertrouwd aan één (1) of twee (2) Gedelegeerd Bestuurders. De raad van bestuur zal de nodige beslissingen nemen betreffende hun aanstelling, hun ontslag en hun bevoegdheden voor zover deze statuten daarin niet reeds voorzien. De Gedelegeerd Bestuurders kunnen ook optreden onder de Engelse titel  Chief Executive Officer , afgekort  CEO . In de praktijk mogen de Nederlandse en de Engelse titels naast en door elkaar worden gebruikt.

6.2. Iedere Gedelegeerd Bestuurder is bevoegd tot het stellen van alle handelingen en het uitvoeren van alle taken die gebruikelijk ressorteren onder het dagelijks bestuur. De handelingen of verrichtingen betreffende het dagelijks bestuur van de Private Stichting zijn die welke door het dagdagelijks leven van de Stichting worden vereist of die welke zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

6.3. Volgende beslissingen behoren in geen geval tot het dagelijks bestuur van de Stichting en

Onderwerp akte :

Groot Begijnhof 60/001 3000 Leuven

Oprichting

Private stichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

vereisen steeds het voorafgaand akkoord van de raad van bestuur:

- het verwerven van of het beschikken over onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten alsook het aangaan of het opzeggen van een huurovereenkomst met betrekking tot onroerende goederen;

- het verwerven van of het beschikken over patenten, (handels)merken, geregistreerde ontwerpen of andere knowhow of intellectuele eigendomsrechten ongeacht of zulks gebeurt op absolute wijze, via het toekennen van een licentieovereenkomst of op om het even welke andere wijze;

- het aangaan van contracten of transacties die niet-marktconform zijn of die niet plaatsvinden in het kader van de normale activiteiten van de Stichting;

- het toestaan van leningen of voorschotten (andere dan deposito s bij banken) of het toestaan van garanties of vergoedingen voor de verbintenissen van derden;

- het aanbrengen van materiële wijzigingen aan het jaarbudget en de begroting die door de raad van bestuur overeenkomstig punt 8.1. van de statuten werd goedgekeurd;

- het vestigen, verstrekken of toestaan van een hypotheek, pand of andere zekerheid op de activa van de Stichting;

- het verwerven van of het beschikken over belangen die de Stichting heeft in het aandelenkapitaal of in effecten van een vennootschap of rechtspersoon;

- het aangaan of het beëindigen van enige samenwerking, consortium, joint venture of elke andere feitelijke vereniging die een doel of activiteit of enige andere gelijkaardige regeling uitoefent, al dan niet met winstoogmerk;

- in het algemeen, alle verrichtingen of elke reeks van samenhangende verrichtingen die de Stichting verbinden voor een bedrag dat hoger is dan vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00).

6.4. Iedere Gedelegeerd Bestuurder kan binnen het kader van zijn bevoegdheden en onder zijn verantwoordelijkheid bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen naar zijn keuze waarbij hij zelfstandig beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bevoegdheid en eventuele vergoeding.

7. Externe vertegenwoordiging:

7.1. De raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, vertegenwoordigt de Private Stichting in alle handelingen in en buiten rechte, treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

7.2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de Private Stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (onder meer een hypotheekbewaarder of een notaris), bovendien rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Voorzitter alleen of door twee (2) bestuurders gezamenlijk optredend. Zij moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig voorafgaand besluit of enige machtiging van de raad van bestuur. Deze vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Voorzitter of op basis van de tweehandtekeningsclausule is algemeen en onbeperkt.

7.3. In het kader van en binnen de grenzen van het dagelijks bestuur kan de Stichting bovendien geldig worden vertegenwoordigd door iedere Gedelegeerd Bestuurder.

7.4. De Stichting kan eveneens geldig worden vertegenwoordigd door bijzonder gevolmachtigden binnen de grenzen van hun mandaat. Het volstaat dat zij ten aanzien van derden doen blijken van een schriftelijke lastgeving ondertekend door de Voorzitter of door twee (2) bestuurders of, in het kader van het dagelijks bestuur, door een Gedelegeerd Bestuurder, daartoe handelend als hiervoor bepaald.

8. Jaarrekening:

8.1. Op het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het voorbije boekjaar af, maakt de inventaris en de jaarrekening op, alsmede de begroting voor het volgende boekjaar en dit ten laatste zes (6) maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar. De raad van bestuur keurt deze financiële staten goed ter gelegenheid van de jaarvergadering.

8.2. De rekeningen, akten en documenten worden jaarlijks nagezien door de commissaris, voor zover er een commissaris werd benoemd, die daarover jaarlijks verslag uitbrengt aan de raad van bestuur op de jaarvergadering.

9. Bestuurders: De Stichter stelde aan tot eerste bestuurders van de Private Stichting met de bijzondere functies na hun naam vermeld, voor onbepaalde duur:

9.1. de heer COLLEN Désiré José Louis, geboren te Sint-Truiden op 21 juni 1943, wonende te 16 Queen s Gate Place, Flat 1, London SW7 5NY (Verenigd Koninkrijk), die tevens wordt aangesteld tot Voorzitter/President van de Private Stichting;

9.2. mevrouw RENIERS Louisa Rita Paul, geboren te Sint-Truiden op 5 juni 1945, wonende te 16 Queen s Gate Place, Flat 1, London SW7 5NY (Verenigd Koninkrijk);

9.3. de heer BUYSE Chris Georges Frans, geboren te Izegem op 30 juli 1964, wonende te 2930 Brasschaat, Baillet-Latourlei 119 A, die werd aangesteld tot Gedelegeerd Bestuurder/CEO gelast met het dagelijks bestuur van de Private Stichting.

10. Commissarissen: Geen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

11. Doel:

11.1. Het doel van de Private Stichting is het behartigen, het bevorderen en het verwezenlijken van economische en sociaal innovatieve ontwikkelingen en de kennisverwerving op het gebied van, voornamelijk maar niet uitsluitend, de biowetenschappen, de medische wetenschappen en de wetenschappen in het algemeen, en dit voornamelijk, maar niet uitsluitend, in België.

11.2. De Stichting kan haar doelstellingen realiseren zowel door het nemen van eigen initiatieven als door het verlenen van ondersteuning en medewerking aan initiatieven van derden.

11.3. De Stichting mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van het verwerven, huren of anderszins in gebruik nemen van gebouwen, lokalen, kantoren, inrichtingen, installaties, terreinen en accommodaties; zij kan alle roerende en onroerende goederen die verband houden met de realisatie van haar doel en de ontwikkeling van haar activiteiten, bezitten en fondsen verzamelen door alle wettelijke middelen. Mits de door de wet vereiste machtiging kan zij giften, schenkingen en bijzondere legaten aanvaarden en over het algemeen alle verrichtingen doen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, op haar doel en/of haar activiteiten betrekking hebben of van aard zijn de verwezenlijking van haar doel en/of activiteiten te bevorderen en/of te ondersteunen.

De Stichting kan inzonderheid haar medewerking verlenen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt en daartoe bovendien ook samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen van private of publieke aard, met burgerlijke of handelsaard, naar Belgisch of naar buitenlands recht, alsook de functie van bestuurder, zaakvoerder, lid van een directiecomité of vereffenaar in andere rechtspersonen aanvaarden.

De Stichting kan tot waarborg van haar eigen verbintenissen zekerheden stellen en onder meer haar onroerende goederen in hypotheek en haar andere goederen in pand geven.

11.4. Daarnaast kan de Stichting alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de belangloze en niet-winstgevende doelstellingen van de Private Stichting.

11.5. Het doel van de Private Stichting kan enkel worden gewijzigd bij leven van de Stichter en mits zijn instemming; de wijziging kan bovendien enkel gebeuren volgens de vereisten voor een statutenwijziging en met de specifiek voorgeschreven meerderheden voor een doelwijziging, vast te stellen bij authentieke akte.

12. Volmachten: Nihil.

13. Procedure bij belangenconflict:

13.1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft van vermogensrechtelijke aard, dat strijdig is met een door de raad van bestuur te nemen beslissing, moet hij dat meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt. In dat geval neemt de betrokken bestuurder niet deel aan de beraadslaging en de stemming en dient de raad van bestuur te besluiten met unanimiteit van stemmen van alle andere zittende bestuurders. 13.2. De verklaring van de betrokken bestuurder, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende het in zijn hoofde bestaande strijdig belang, moeten worden opgenomen in de notulen van de vergadering van de raad van bestuur die de beslissing neemt. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

13.3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op de gebruikelijke verrichtingen aan marktconforme voorwaarden.

14. Aanwending netto-activa: De netto-activa van de Private Stichting worden in het kader van haar vereffening overgedragen aan een door de Stichter of, indien die er niet meer is, door de raad van bestuur aangeduide vereniging, stichting of inrichting die eenzelfde of een gelijkaardig ontbaatzuchtig doel als de Private Stichting nastreeft.

Nadat de vereffening voltooid is, zal de rechtbank de toewijzing van de nettowaarde bekrachtigen overeenkomstig met wat voorzien is in de statuten van de stichting.

15. Bijzondere volmacht: Er werd aan de heer BUYSE Chris, voornoemd, een bijzondere volmacht gegeven om, alleen en zelfstandig handelend, de private stichting te vertegenwoordigen bij alle belastingadministraties, met inbegrip van de bevoegde ontvanger van de BTW, alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de Stichting bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht; hij wordt bovendien uitdrukkelijk gemachtigd om alle of een deel van de hiervoor vermelde bevoegdheden over te dragen aan één of meer derden lasthebbers en deze personen in zijn plaats aan te stellen, alle mandaten en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

indeplaatsstellingen te herroepen, en dit steeds met behoud van zijn eigen machten.

Deze bijzondere volmacht geldt voor de duur van zijn bestuursmandaat in de private stichting.

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DESIRE COLLEN STICHTING, AFGEKORT : DCS

Adresse
GROOT BEGIJNHOF 60/001 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande