DOKTER VAN LATHEM ELS, HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER VAN LATHEM ELS, HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.356.143

Publication

12/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 26.04.2013, NGL 30.08.2013 13573-0486-011
20/09/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11305448*

Neergelegd

16-09-2011



Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel uit de akte van oprichting verleden voor notaris Jean-Philippe Lagae te Brussel, op 16 september 2011.

Dokter Van Lathem Els Josseline, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Jan Baptist Troucheaustraat 64, heeft een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht, waarvan de statuten onder meer vermelden wat volgt:

Artikel 1. Vorm - naam

De vennootschap is een burgerlijke, professionele, vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt: «DOKTER VAN LATHEM ELS, HUISARTS ».

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Jan Baptist Troucheaustraat, 64. (...)

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel:

- de uitoefening van de geneeskunde, meer bepaald de huisartsgeneeskunde, door de geneesheren-vennoten in naam en voor rekening van de vennootschap overeenkomstig de principes van de geneeskundige deontologie. Enkel artsen die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Geneesheren en die in het kader van de vennootschap hun medische activiteiten actief uitoefenen of zullen uitoefenen, zijn toegelaten als vennoot. De geneesheren-vennoten verbinden zich ertoe hun volledige medische activiteit in gemeenschap te brengen.

- het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de geneesheer-huisarts, voor het beheren van een praktijk voor huisartskunde;

- het inrichten van algemene diensten, en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten;

- de aankoop, het huren, het leasen en het invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accomodaties voor voornoemde activiteiten;

- de mogelijkheden scheppen om de geneesheer-huisarts toe te laten zich verder te bekwamen in zijn discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

De vennootschap mag deelnemen aan alle andere vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of toetreden tot associaties, met dezelfde of aanvullende specialiteiten.

De vennootschap mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die de verwezenlijking van het doel bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen. Iedere commerciële activiteit is verboden. Overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen echter ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. Alle inkomsten voortvloeiend uit de medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap vereffend worden.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DOKTER VAN LATHEM ELS, HUISARTS

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Jan Baptist Troucheaustraat 64 Onderwerp akte: OPRICHTING  BENOEMING - VOLMACHT

0839356143

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de medische Plichtenleer ter zake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook. De vennootschap mag, als bijkomstig doel, beleggen in roerende en onroerende goederen met eigen of vreemd kapitaal. Zij kan bijgevolg investeringen en beleggingen, zoals onder andere de aankoop, de verhuring en oprichting van gebouwen, uitvoeren die kaderen binnen het normaal patrimoniumbeheer van een burgerlijke vennootschap, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap kan haar onroerende goederen in hypotheek te geven tot waarborg van haar eigen verbintenissen. Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

De vennootschap mag in het algemeen alles doen wat rechtstreeks in verband staat met haar doel, dit alles in overeenstemming met de wetten op de deontologie en de medische plichtenleer, eigen aan het beroep van geneesheer.

Artikel 5. Geplaatst kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/honderd zesentachtigste van het maatschappelijk kapitaal.

Inschrijving en volstorting

De comparante verklaart in te schrijven op de honderd zesentachtig (186) aandelen die het kapitaal vertegenwoordigen tegen de prijs van honderd euro (EUR 100,00) per aandeel en elk aandeel voor twee/derde af te betalen door een inbreng in geld, gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. De vennootschap zal bijgevolg de beschikking hebben over een som van twaalfduizend vierhonderd euro (EUR 12.400,00).

Artikel 6. Stortingsplicht

(...) De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt geschorst zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn geschied. (...)

Artikel 9  Overdracht van aandelen

9.1. De aandelen mogen op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder levenden en overgaan wegens overlijden, aan geneesheren die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Geneesheren en die in het kader van de vennootschap hun beroep actief uitoefenen of zullen uitoefenen. Wanneer dit bij een overdracht onder levenden niet het geval is, is de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, slechts worden overgedragen onder levenden of wegens overlijden met instemming van tenminste de helft van de vennoten die tenminste drie vierde van het kapitaal bezitten na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.(...)

Artikel 13

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de geneesheren-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Een niet-arts kan als mede-zaakvoerder worden benoemd met dien verstande dat deze niet in de statuten kan worden benoemd en hij geen vennoot kan zijn en bijgevolg geen lidmaatschapsrechten, waaronder het stemrecht, kan uitoefenen. Deze zaakvoerder kan enkel instaan voor niet-medische aangelegenheden. De benoeming van dergelijke mede-zaakvoerder moet voldoende gemotiveerd worden en schriftelijk ter goedkeuring aan de Raad voorgelegd worden.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Het mandaat van de zaakvoerder neemt een einde indien hij niet langer medisch actief is binnen de vennootschap. Het einde van het mandaat van de zaakvoerder zal het voorwerp uitmaken van een publicatie in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15

Het bestuursorgaan is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor

volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het bestuursorgaan kan bepaalde taken aan niet geneesheren delegeren, doch enkel in niet-medische

aangelegenheden.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college dat geldig besluit wanneer een

meerderheid van haar leden aanwezig is of vertegenwoordigd. Beslissingen worden er genomen met

gewone meerderheid van stemmen, waaronder deze van de zaakvoerders die geneesheer-vennoot

zijn.

Artikel 16

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere

zaakvoerder afzonderlijk.

Artikel 18

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand april om

17 uur.

Indien dit een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerste werkdag die daarop volgt,

op hetzelfde uur.

Zij wordt bijeengeroepen door het bestuursorgaan en wordt gehouden op de zetel van de

vennootschap.

Artikel 19

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij

persoonlijk, hetzij door een lasthebber, die vennoot moet zijn, drager van een schriftelijke volmacht.

Artikel 20

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 25

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 26

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld

als volgt:

1. ten minste vijf ten honderd (5 %) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één tiende (1/10e) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, met éénparigheid van stemmen, dit alles met inachtneming van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

Artikel 27

Het bestuursorgaan bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. Slot- en (of) overgangsbepalingen

De comparante neemt volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 december 2012.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in 2013.

2. Benoeming van een zaakvoerder

Mevrouw Els VAN LATHEM wordt benoemd als niet-statutaire zaakvoerder, voor de duur van haar medische activiteiten binnen de vennootschap. Haar mandaat wordt niet bezoldigd.

5. Volmachten

DE CLERCQ & C°, V.O.F., met zetel te 1745 Opwijk, Hoppeveld 30, of elke andere door haar aangewezen persoon, wordt aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen om de vennootschap als burgerlijke vennootschap met handelsvorm in te schrijven bij een ondernemingsloket en om haar aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om de vennootschap te vertegenwoordigen bij een ondernemingsloket en bij een sociaal verzekeringsfonds van haar keuze; hij kan alle verbintenissen aangaan in naam van de vennootschap, alle nuttige verklaringen afleggen en alle documenten ondertekenen en in het algemeen alles doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Jean-Philippe Lagae, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 29.04.2016, NGL 16.08.2016 16433-0415-011

Coordonnées
DOKTER VAN LATHEM ELS, HUISARTS

Adresse
JAN BAPTIST TROUCHEAUSTRAAT 64 1600 SINT-PIETERS-LEEUW

Code postal : 1600
Localité : SINT-PIETERS-LEEUW
Commune : SINT-PIETERS-LEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande