DTV

Association sans but lucratif


Dénomination : DTV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.556.484

Publication

23/10/2012
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neïrsfemgit %;#'iifte dof .

Rechtbank van Koophbntfe

Leuven, de ~>~J9; KT. 2012

DE GRI~

Griffie

II

IV

.f

Voor- behoudi aan he Belgisc Staatsbl

*121]5096*

Ondememingsnr : S S C Benaming

(voluit) : DTV

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Staatsbaan 209 bus 1,3460 Bekkevoort

Onderwerp akte : oprichtings acte 01110/2012

Art1 oprichters:Patrik Alaerts,Allee des ecureuils 60a,5620 Morville,Pako, staatsbaan 20911,3460 Bekkevoort,Patrik en Koen werktuigencenter,staatsbaan 20915,3460 Bekkevoort

Art2 Zetel:DTV vzw,Staatsbaan 209/1 , 3460 Bekkevoort, arrondissement LeuvenDe zetel van de vereniging kan verplaatst worden bij beslissing van het bestuur naar iedere andere plaats binnen Europa.

Art.3 Doel: De vereniging stelt tot doel de natuur in goede vorm te houden of hem te herstellen in de goede vorm, het onderhouden en beheren,bewerken van tuingronden ,het gebruik,opknappen,... van natuurbouw machines en gereedschappen tot einde gebruik ...en dit in de breedst mogelijke zin van het begrip en amusement te bevorderen in het Europese en dit in het algemeen wat deze punten kan bevorderen. De vereniging kan ,om haar maatschappelijk dcel te realiseren of beter uit te voeren,alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit maatschappelijk doel.Deze handelingen zijn evenwel van ondergeschikte orde en volgens de wetsbepalingen geldend in Europa.

Art.4 Duur. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten alle tijden ontbonden worden op beslissing van de algemene vergadering en dit zonder nadelige financiële gevolgen voor haar bestuur of leden wat concreet inhoud dat niemand financieel voor enige volgens de regels van de kunst gestelde handeling kan verantwoordelijk worden gesteld.

Art.5 Leden: De vereniging bestaat uit werkende leden en aangesloten leden .Het aantal aangesloten leden is onbeperkt.Het aantal werkende leden mag niet minder zijn dan 3. Behoudens wat bepaald wordt in Art.10 en volgende,genieten de aangesloten en de werkende leden van dezelfde rechten.Alle leden doen hun bijdrage(geboden hulp,acties,...) uit vrije wil en zullen hiervoor geen enkele vorm van vergoeding hiervoor ontvangen

Art.6 Werkende leden:Zijn 'Werkende lid";Zij die bij deze akte verschijnen.1)leder toetredend lid

dat,voorgesteld door minstens twee werkende leden,als dusdanig wordt toegelaten bij beslissing genomen door de algemene vergadering met de drie vierde van de aanwezige stemmen.

Art.7 Aangesloten leden: Iedere persoon die bij de vereniging "Aangesloten lid' wil worden,kan dit tegen eenvoudige betaling van het lidgeld en aanvaarding van de statuten en het eventueel huishoudelijk reglement van de vereniging.

Art.8 Bijdragen: De bijdragen die de werkende en de aangesloten leden aan de vereniging verschuldigd zijn,worden vastgesteld door het bestuur .en dienen steeds stipt op datum volgens vergadering betaald te zijn.Mag de 1000 euro niet overschrijden en is index aanpasbaar Men geeft de mede mens de kans een kleine bijdrage, financieel, al dan niet, te leveren en dit om de kosten te dekken

Art.9 Uittreding: Het uittreden van de werkende en de aangesloten leden gebeurt door overlijden,schriftelijk aangetekend ontslag,burgeriijke onbekwaamheid of uitsluiting. Elk aangesloten lid dat zijn jaarlijkse,maandelijkse bijdrage niet betaald binnen de gestelde termijn wordt tevens geacht ontslag te nemen.

het bestuur kan een schorsing opleggen aan werkende of aangesloten leden die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of de wetten in verband met de eer of de wellevendheid.Dit gebeurt met twee derde van de stemmen en loopt tot de eerstvolgende algemene vergadering. De uitsluiting van een werkend of aangesloten lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen. Uittredende leden hebben geen deel meer in het vermogen van de vereniging.Ze kunnen de teruggave niet eisen van de bijdragen die ze zouden hebben betaald of van andere prestaties die ze zouden hebben verricht. Eventuele gemaakte winsten blijven van de vereniging.Ze worden uitsluitend aangewend om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken.

Art.10 De algemene vergadering De algemene vergadering wordt gevormd uit aile werkende leden van de vereniging.Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur. De algemene vergadering van de werkende leden komt ieder jaar samen in de maand juli.En verder zal er gehouden worden op een maandelijkse prevergadering op de eerste woensdag van de maand

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Man 2.2

Art.11 Bevoegdheden: bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:1) Het recht om de statuten te wijzigen.2) Het recht uit te spreken over de ontbinding van de vereniging met inachtneming van de wettelijke beschikking terzake.3) Het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren4) Het recht om het bestuur te benoemen en te herroepen.5) het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art.12 Bijeenroeping De werkende leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van het bestuur.Ze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een werkend of aangesloten lid in het bezit van een handgeschreven volmacht. De uitnodigingen gebeuren schriftelijk minstens acht dagen voor de vergadering en maken melding van de agenda.De vergadering moet samengeroepen worden door het bestuur wanneer één vijfde van de werkende of aangesloten leden erom verzoeken.Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de werkende of aangesloten leden op de agenda geplaatst te worden. Art.13 Stemming Alle werkende leden beschikken op de algemene vergadering over gelijk stemrecht.Een werkend lid of een vertegenwoordiger van een werkend lid ,kan geen houder zijn van méér dan één volmacht tot stemmen. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen,behalve in die gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of deze statuten. In geval van gelijkheid der stemmen,wordt het voorstel verworpen..

Art.14 Beslissingen De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten,overeenkomstig het bepaalde in artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. De beslissingen worden ingeschreven in een notulenboek die ondertekend wordt door de voorzitter en de bestuurder.Deze notulen liggen steeds ter inzage voor aile leden en worden bewaard op de maatschappelijke zetel.De wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlage tot het staatsblad.Dit geldt eveneens voor de benoeming,het ontslag of herroeping van bestuurders.

Art.15 het bestuur De vereniging wordt beheerd door het bestuur. het bestuur is samengesteld uit minstens één en hoogstens vier bestuurders,die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden door de werkende leden.De raad beslist geldig zodra meer dan de helft van de bestuurders aanwezig is

Art.16 Duur:De duur van het mandaat is vastgesteld op 6 jaar.Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt,te beëindigen.De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.De leden die het hoogste stemmenaantal en tevens de absolute meerderheid behalen bij de verkiezing van een mandaat,zijn gekozen als lid van het bestuur.Als geen kandidaat na een eerste verkiezingsronde de absolute meerderheid behaalt,zullen enkel de twee kandidaten met de meeste stemmen uit de eerste ronde weerhouden worden voor een tweede beslissende stemronde.

Art.17 Mandaten: het bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter/financieel beheerder,een ondervoorzitter,een secretaris.Bij belet van de voorzitter,worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.De voorzitter heeft steeds het alleen beslissingsrecht en teken volmacht over aile beslissingen en beschikkingen aangaande opening,afsluiting,.... rekeningen,uitgiften,acten,contracten,....

Art.18 Bevoegdheid: het bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de zaken van de vereniging.Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden,behoort tot de bevoegdheid van het bestuur. het bestuur kan onder zijn verantwoordeiijkheld,het dagelijks beheer van de vereniging opdragen aan één van zijn bestuurders of aan een derde al dan niet werkend lid.De leden van het bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging.Zij zijn enkel verantwoordelijk tegenover de algemene vergadering voor de uitoefening van hun mandaat.

Art.19 Bijeenroeping: het bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter,telkens wanneer de belangen van de vereniging zulks vereisen en dit minstens viermaal per jaar.Elke bestuurder heeft het recht het bestuur samen te roepen.Dit gebeurt schriftelijk met vermelding van het punt van de dagorde. het bestuur kan naar goeddunken andere personen als adviseur (zonder stemrecht) ,op zijn vergaderingen uitnodigen.

Art.20 Stemming:De beslissingen van het bestuur worden genomen met de meerderheid van de stemmen van de tegenwoordige bestuurders.Bij gelijkheid van stemmen,wordt het voorstel verworpen.

Art.21 Beslissingen:De beslissingen worden in een notulenboek ingeschreven.Dit notulenboek wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.Deze notulen liggen steeds ter inzage voor alle leden en worden bewaard op de maatschappelijke zetel.

Art.22 Huishoudelijk reglement:Een huishoudelijk reglement kan door het bestuur aan de algemene ledenvergadering voorgelegd worden.Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 23 Balans  Begroting:Het dienstjaar van de vereniging wordt ieder jaar op 1 juli afgesloten.Op dat moment worden de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgende jaar opgemaakt.De raad onderwerpt deze ter goedkeuring aan de algemene vergadering onder de vorm van een nota,gevoegd bij de oproeping,die omvat:Een algemene balans met inventaris op 1 juli. Een staat van ontvangsten en uitgaven over het voorbije jaar.Een begroting voor het komende jaar ingedeeld per post..

Art.24 Ontbinding:Ais de vereniging wordt ontbonden,zal haar vermogen worden besteed aan een vereniging dien een gelijkaardig doel nastreeft,tenzij de algemene vergadering het anders zou beslissen voor zover de wettelijke bepalingen dit toelaten. De vereniging kan ten aile tijden ontbonden worden op beslissing van de algemene vergadering en dit zonder nadelige financiële gevolgen voor haar bestuur of leden wat concreet inhoud dat niemand financieel voor enige volgens de regels van de kunst gestelde handeling kan verantwoordelijk worden gesteld.Alle bezittingen,financiële rekeningen heersend op dat moment zullen dan aangewend worden tot vereffening van aile rekeningen,maar niet verder strekkend er zijn geen persoonlijke verantwoordelijkheden bij deze verbonden.

MOD2.2

a

Luik B - Vervolg

Art.25 Algemeenheden:Alles wat niet door de onderlinge artikelen is voorzien,zal geregeld worden volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921,op de vzw

Art.26 Samenstelling het bestuur:Bij de oprichting van de vereniging en bekrachtigd door de stichtende algemene vergadering,word deze gekozen,latere het bestuur word gekozen op de algemene vergadering Voorzitter:Patrik Alaerts,Allee des ecureuils 60a,5620 Morvifie,

Secretaris Patrik en Koen werktuigencenter,staatsbaan 209/5,3460 Bekkevoort

Op de laatste blz. van LuiK Bi3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Voor-

behouden

aan het

] elgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DTV

Adresse
STAATSBAAN 209, BUS 1 3460 BEKKEVOORT

Code postal : 3460
Localité : BEKKEVOORT
Commune : BEKKEVOORT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande