DUURZAME ONTWIKKELING VOOR DE REGIO PAJOTTENLAND, AFGEKORT : DORP

Association sans but lucratif


Dénomination : DUURZAME ONTWIKKELING VOOR DE REGIO PAJOTTENLAND, AFGEKORT : DORP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.301.174

Publication

21/06/2011
ÿþLuik B

rit

A

mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111J11111!IMIIIIIIII11

Vo( behor aan Belgi Staats

BRUSSEL.

CI~ ~~dl

le

Ondernemingsnr : 832.301.174

Benaming

(voluit) : vzw Duurzame Ontwikkeling voor de Regio Pajottenland

(verkort) : vzw Dorp

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Brikstraat 14a, 1541 Herne

Onderwerp akte : wijziging maatschappelijke zetel + ontslag Tania Stadsbader

De maatschappelijke zetel van de vzw wijzigt van:

Brikstraat 14a

1541 Heme

naar:

Ghesuele 18

1547 Bever

Zoals beslist op de algemene vergádering van 17104/2011.

Ontslag van Tania Stadsbader, Brikstraat 14a, 1541 Heme, 20 juni 1970, Vilvoorde, uit de raad van bestuur zoals aanvaard op de algemene vergadering van 17104/2011.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

07/01/2011
ÿþlNOD 2.2

cc In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 2g 612- 2em

" 11004336 $N L

Ondernerningsnr : 5 2i.; e' " ° "

Benaming

(voluit) : vzw Duurzame Ontwikkeling voor de Regio Pajottenland

(verkort) : vzw DORP

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Brikstraat 14a, 1541 Herne

Onderwerp akte :

Oprichting VZW

De ondergetekenden

Camerlinckx, Joseph, Molenstraat 34, 1755 Kester, 7 december 1945 Leuven

Geeroms, Michaël, Puydt 17, 1547 Bever, 26 januari 1978 Dendermonde

Godfroid, Werner, Broeck 22, 1547 Bever, 17 oktober 1954 Halle

Persoons, Beatrijs, Repingestraat 55, 1570 Vollezele, 5 december 1965 Anderlecht

Stadsbader, Tania, Brikstraat 14a, 1541 Sint-Pieters Kapelle, 20 juni 1970 Vilvoorde

Vandewinckel, Bruno, Ghesule 18, 1547 Bever, 9 april 1964 Schaarbeek

Willems, Guido, Letterbeekstraat 30, 1755 Gooik, 29 maart 1952 Asse

Simillion, Emile, Molenstraat 31, 1755 Gooik, 3 oktober 1948 Ninove

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " VZW Duurzame Ontwikkeling voor de Regio Pajottenland", afgekort. "vzw DORP", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Brikstraat 14a, 1541 Sint-Pieters Kapelle, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

-Sensibiliseren tot duurzame ontwikkeling door concrete kleinschalige (voorbeeld)projecten te realiseren of hieraan mee te werken

-Duurzaamheid promoten en stimuleren bij de bevolking in samenwerking met lokale verenigingen en organisaties.

-Het aanbieden van ondersteunende en stimulerende acties aan gemeentelijke overheden in het kader van duurzame ontwikkeling.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar doelstellingen.

Winstgevende activiteiten zijn mogelijk binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten. De opbrengsten

worden volledig bestemd voor de verwezenlijking" van de doelstellingen. .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Politieke mandatarissen kunnen geen lid worden van de algemene vergadering.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het huishoudelijk reglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de raad van bestuur van de vereniging.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Camerlinckx, Joseph, Molenstraat 34, 1755 Kester

Geeroms, Michaël, Puydt 17, 1547 Bever

Godfroid, Wemer, Broedt 22, 1547 Bever

Persoons, Beatrijs, Repingestraat 55, 1570 Vollezele

Stadsbader, Tania, Brikstraat 14a, 1541 Sint-Pieters Kapelle

Vandewinckel, Bruno, Ghesule 18, '1547 Bever

Willems, Guido, Letterbeekstraat 30, 1755 Gooik

Simillion, Emile, Molenstraat 31, 1755 Gooik

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: een jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het huishoudelijk reglement.

Art. 7. De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur en bevestigd door de algemene vergadering. De minimum bijdrage is vastgesteld op 10 euro en de maximum bijdrage op 250 euro. Het lidgeld kan jaarlijks aangepast worden door de raad van bestuur met instemming van de algemene vergadering.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de kwijting van de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een werkend lid;

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar samen, op uitnodiging van de raad van bestuur. De algemene vergadering komt samen op de tweede vrijdagavond van februari.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door publicatie op de website www.vzwdorp.eu, door opname in het verslag dat ter inzage ligt op het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door ten minste twee leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

nnoo 2.2

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van ten minste één vijfde van de leden.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt via e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden ten minste tien dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door een lid van de raad van bestuur.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De algemene vergadering kan, als zij een tweede opeenvolgende maal bijeengeroepen wordt zonder dat het vereiste aantal leden aanwezig is, op geldige wijze beraadslagen en beslissen over de onderwerpen die voor de tweede maal op de agenda voorkomen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 15. Elk stemgerechtigd lid mag zich op de Algemene Vergadering door één ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Elk lid kan maximaal één stem bij volmacht uitbrengen.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet ten minste één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden jaarlijks benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17. De raad van bestuur vergadert als een college.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslaan van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aangaan van leningen en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan ten minste drie van zijn leden en hun bevoegdheden bepalen.

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, minimaal van viermaal per jaar. De uitnodiging wordt verzonden via e-mail. Op aanvraag kan deze eventueel schriftelijk worden verstuurd. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de vergadering. De uitnodigingen worden minstens tien dagen vooraf verstuurd.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. . Elk lid kan maximaal één stem bij volmacht uitbrengen. Bij gelijkheid van stemmen, is er geen beslissing.

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan van personeel is een 2/3e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 213e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 23. De besluiten van de RvB worden neergeschreven in de notulen, die ter inzage liggen op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Moa 22

Luik B - Vervolg

Art. 25. Eik jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Art. 26. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging zonder winstbejag, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Benoeming bestuurders

Camerlinckx, Joseph, Molenstraat 34, 1755 Kester, Leuven 7 december 1945

Geeroms, Michaël, Puydt 17, 1547 Bever, Dendermonde 26 januari 1978

Godfroid, Werner, Broedt 22, 1547 Bever, Halle 17 oktober 1954

Persoons, Beatrijs, Repingestraat 55, 1570 Vollezele, Anderlecht 5 december 1965

Stadsbader, Tania, Brikstraat 14a, 1541 Sint-Pieters Kapelle, Vilvoorde 20 juni 1970

Vandewinckel, Bruno, Ghesule 18, 1547 Bever, Schaarbeek 9 april 1964

Willems, Guida, Letterbeekstraat 30, 1755 Gooik, Asse 29 maart 1952

Simillion. Emile, Molenstraat 31, 1755 Gooik, Ninove 3 oktober 1948

Opgemaakt te Sint-Pieters-Kapelle op 11/11/2010 in 2 originele exemplaren.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DUURZAME ONTWIKKELING VOOR DE REGIO PAJOTTEN…

Adresse
BRIKSTRAAT 14A 1541 SINT-PIETERS-KAP(BT)

Code postal : 1541
Localité : Sint-Pieters-Kapelle
Commune : HERNE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande