EUROPAL

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.766.245

Publication

15/06/2015
ÿþe MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de watste blz van Luik B vermelden , recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

RECHTBANK VAN-

K4QpHANDEL.

0 ~06- 2015

IrEUdaje

Ondernemingsnr :3 ~~ S

Benaming

(votuit) : EuroPal

[verkort} , EuroPal

Rechtsvorm : Vereningen zonder winstoogmeerk

Zetel : Leuvensestraat Nr: 13 bus 0101 3010 kessel lo - leuven

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

EuroPal

Vereniging zonder winstoogmerk

ADRES : Leuvensestraat 13 bus 0101 3010 Kessel-Lo

Leuven  België

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1. Zeki ôzhan, Geboren te GerçO , Turkije, op 27/03/1979; woonachtig Leuvensestraat 13 bus 0101 Kessel- Lo, 3010 Leuven; 79.03.27-589.87

2. Nina Katrien Henkens, Geboren te Antwerpen, België op 28/06/1984; woonachtig Gitschotellei 278/3, 2140 Borgerhout - Antwerpen ; 84.06.28-414.67

3. Charlotte Marie P Fichefet, Geboren te Charleori Belgie op 08/06/1987 ; woonachtig 12, Rue de la Cuve 1050 Ixelles, Bruxelles; 87.06.08-172.02

zijn overeengekomen op 20/05/2015, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de'. vereniging zonder winstoogmerk "EuroPal" op te richten waarvan de statuten ais volgt luisden:

STATUTEN

Art. 1. De vereniging draagt de EuroPal afgekort : "EuroPal".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels

Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij gevestigd te [Leuvensestraat Nr : 13 bus 0101 3010 Kessel-lo ], in het

gerechtelijk

arrondissement [Vlaams-Brabant].

Art.3 Raad van bestuurs

Voorzitter : Zeki (zhan

Penningmeester : Nina Katrien Henkens

Secretaris-generaal : Charlotte Marie P Fichefet

Bestuurslid : Cengiz Tüzün

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

k ,_ . MOD 2.2

h

Art. 4. De vereniging heeft tot doel

"Bij te dragen tot de intellectuele , sociale en fysieke ontwikkeling van individuen en groepen, los van afkomst, religie en gender in Europa en de buurlanden en in ontwikkelingslanden volgens de principes van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van ecosystemen en landelijke gebieden in Europa, de buurlanden en ontwikkelingslanden. Verder heeft de vzw als doel de dialoog te stimuleren tussen individuen, middenveldorganisaties, NGO's, lokale, nationale en internationale overheden om zo bij te dragen tot een democratische mentaliteit gebaseerd op gelijke kansen en rechten en participatie. Speciale aandacht zat gaan naar de maatschappelijke integratie van alle kwetsbare groepen, ook jongeren en individuen door opleiding en cultuur. Bescherming van het milieu en een ecologisch bewustzijn dragen bij tot de doelen van de organisatie. Alle werkzaamheden van de organisatie zullen uitgevoerd worden volgens de principes van duurzaamheid,

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en

andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, beurzen ter beschikking stellen, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, optreden als partnerorganisatie in internationale en nationale en lokale projecten en samenwerkingsverbanden, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

OVER DE LEDEN

Art 6. Lidmaatschap

Er zijn twee soorten het lidmaatschap: Volwaardig lidmaatschap en erelidmaatschap.

A)Volwaardig lidmaatschap:

Individuen en organisaties die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van sociale, educatieve en maatschappelijke activiteiten en activiteiten die zich inzetten voor het behoud en ter bescherming van het milieu en jeugdwelzijn kunnen volwaardig lid van de vereniging worden.

B) Erelidmaatschap:

Individuen die in eer en geweten voorstander zijn van de ontwikkeling van verenigingen evenals individuen die willen bijdragen tot het oplossen van problemen i.v.m. de maatschappij, het onderwijs, de democratie, het milieu en de jeugd kunnen erelid worden op vraag ( door suggestie) van het Algemene vergadering of door zelf een aanvraag te doen. Ereleden hebben geen stemrecht.

Art.7. Lid worden

Individuen die lid willen worden kunnen bij de Raad van Bestuur het lidmaatschap aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen of per e-mail. De Raad van Bestuur zal binnen de 30 dagen over de aanvraag beslissen. De aanvraag kan worden goedgekeurd of worden verworpen. In beide gevallen zal het resultaat bekend gemaakt worden aan de kandidaat d.m.v. een schrijven of per e-mail. De kandidaat van wie de aanvraag wordt verworpen heeft het recht de beslissing tijdens de vergadering van de Algemene Vergadering van de vereniging te betwisten. De beslissing van de Algemene Vergadering is de definitieve beslissing. Over de aanvraag van het erelidmaatschap zat de Raad van Bestuur binnen de 34 dagen beslissen en de kandidaat zal hiervan op de hoogte gebracht worden. Elk lid kan aftreden wanneer hij/zij wil. Elk volwaardig lid heeft één (1) stemrecht. Ereleden hebben geen stemrecht.

Nieuwe leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur en bekrachtigd door de Algemene Vergadering bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden of vertegenwoordigende leden.

Art. 8: Lidmaatschap annuleren

De Raad van Bestuur kan beslissen om het lidmaatschap te annuleren en de naam van de volwaardige leden uit het ledenboek te verwijderen in volgende gevallen.

A) Wanneer niet wordt voldaan aan de voorwaarden die in artikel vijf (5) worden gespecificeerd.

B) Wanneer maandelijkse lidmaatschapgelden en andere schulden meer dan één jaar niet betaald werden en wanneer ze ook niet betaald werden nadat een maand uitstel van betaling werd gegeven.

C) Wanneer gedrag vertoond wordt dat niet coherent is met de doelstellingen en de principes van de

vereniging.

Art. 9: Verliezen van de rechten

Individuen van wie het lidmaatschap geannuleerd werd verliezen alle andere rechten. Individuen die

wensen uit te treden uit het lidmaatschap moeten al hun schulden betalen tot de datum van de uittreding.

Art. 10: Het lidmaatschapdocument

Een badge die de vereniging symboliseert en een lidkaart worden gegeven aan de leden. De

lidmaatschapkaart en de badge worden teruggenomen in geval van uittreding met uitzondering van overlijden.

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

OVER DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 11: De oprichting van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en het wordt gevormd door de leden en

ereleden van de vereniging.

1- Houdt de gewone vergaderingen op de data die in deze grondbeginselen gespecificeerd werden.

2- Houdt buitengewone vergaderingen binnen 30 dagen wanneer de raad van Bestuur het noodzakelijk acht of wanneer er een geschreven vraag is.

De Raad van Bestuur wordt gevraagd deel te nemen aan de vergadering van de Algemene Vergadering. Art. 12: De timing van de vergaderingen van de Algemene Vergadering

De raad van bestuur houdt één maal per jaar de gewone vergadering in september. Buiten de gewone vergaderingen, organiseert de Algemene Vergadering buitengewone vergaderingen binnen de 30 dagen wanneer het Raad van bestuur het noodzakelijk acht of naar aanleiding van een geschreven vraag. De Raad van Bestuur wordt gevraagd deel te nemen aan de vergadering door het Algemene vergadering.

Art. 13: De procedure van het bijeenroepen van de Algemene Vergadering:

De Raad van Bestuur organiseert de lijst van deelnemers die volgens de statuten het recht hebben aanwezig te zijn. De deelnemers aan de vergadering zullen minstens 15 dagen vóór de vergadering geïnformeerd worden via een schrijven of e-mail. Indien de vergadering niet kon plaatsvinden wegens gebrek aan een meerderheid bij de eerste vraag, wordt de tweede vergaderdatum gespecificeerd. De tijd tussen de eerste vergaderdatum en de tweede vergaderdatum mag niet minder dan één week zijn. Als de vergadering wegens een andere reden wordt uitgesteld, zal de reden hiervoor in hetzelfde schrijven of email vermeld worden. De vergadering moet plaatsvinden binnen twee maanden na de tweede vergaderdatum. Ereleden worden uitgenodigd op de vergadering 15 dagen vóór de vergaderdatum door middel van een brief of email.

Art. 14: Plaats van de vergadering:

De vergadering zal (niet) plaats vinden ( buiten) in de stad waar het centrum van de vereniging gevestigd is. Art. 15: Quorum: De Algemene Vergadering vindt plaats met één meer dan de helft van de deelnemers die het recht hebben de vergadering bij te wonen.

Art. 16: Procedure om een vergadering te houden:

De vergaderingen van de Algemene Vergadering van de vereniging worden gehouden op de dag, de plaats en het uur die in het schrijven vermeld werden. De deelnemers wonen de vergadering bij na het ondertekenen van de lijst die vooraf door de Raad van Bestuur werd opgesteld. Ais het punt van artikel 14 dat verwijst naar het quorum wordt gehaald, wordt het bevestigd door het opstellen van notulen. De vergadering wordt geopend door de voorzitter van het Algemene vergadering of een lid van het Algemene vergadering die door de voorzitter werd afgevaardigd. Na het openen van de vergadering, worden een voorzitter, een afgevaardigde van de voorzitter en een klerk gekozen om de vergadering te laten plaatsvinden. Het houden van de vergadering gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de voorzitter van de raad van bestuur. De klerk zorgt voor de notulen van de vergadering en ondertekent ze samen met de voorzitter. Alle notulen en documenten worden na de vergadering aan de Raad van Bestuur overhandigd.

Art. 17: Onderwerpen voor debat tijdens de vergadering:

Op de vergadering worden enkel de agendapunten behandeld. Maar debat over een item dat door één van

de tien deelnemers wordt gevraagd is verplicht.

Art. 18: De plichten van de Algemene Vergadering

Debat en goedkeuring van de volgende items

1 - De verkiezing van de Raad van Bestuur

2 - Het veranderen van de statuten van de vereniging.

3 - Debatteren over de rapporten van de Raad van Bestuur ontslaan van hun verantwoordelijkheden.

4  Debatteren over de begroting die door de Raad van Bestuur werd voorbereid en deze alsdusdanig of met aanpassing goedkeuren.

5. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

6. De kwijting van de bestuurders en de commissarissen

7  De Raad van Bestuur toestemming geven om onroerende goederen te huren of te kopen.

8 - Lid worden van of verlaten van om het even welke organisatieverbanden.

9. Benoeming of afzetting van bestuurders.

10 - Internationale activiteiten van de vereniging, lid worden van of uittreden uit een lidmaatschap van een

instelling in het buitenland.

11- Herroepen van de vereniging.

12- De andere plichten vervullen die in statuten van de vereniging worden gespecificeerd.

13 - Nieuwe organen oprichten in geval van noodzaak en wijzen op de plichten van (een) nieuw orgaan(en). 14. Ontbinding van de vereniging.

Artikel - 18: Procedure om te ste romen en beslissingen te nemen:

De stemmen kunnen zowel geheim als open zijn. Procedure van de geheime stemmen: de deelnemers stemmen met de stemmingsdocumenten die worden voorbereid en verzegeld door het Algemene vergadering. De stemmingsdocumenten worden in de doos gedaan die ook verzegeld wordt door het Algemene vergadering. Om de stemming af te sluiten, worden de stemmen geteld. Procedure van de open stemmen: wordt uitgevoerd zoals de benoeming van de voorzitter van de Raad van Bestuur. Als er geen andere bepaling in de grondbeginselen bestaat, wordt de kandidaat of de motie goedgekeurd en beslist met één stem meer dan de

MOU 2.2

Luik B - Vervaiq

helft van de in aanmerking komende stemmen. Leden van de Algemene Vergadering die niet aanwezig kunnen zijn op de vergadering kunnen per volmacht aan de aanwezige [eden toestemming geven om voor hen een stem uit te brengen.

OVER DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 20: De procedure i.v.m. het vormen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur beslist over de verdeling van de verantwoordelijkheden en stelt 1 voorzitter, 1 accountant en 1 secretaris-generaal in de raad aan, De raad van Bestuur is samengesteld uit 3 volledige leden. Er kunnen hulpleden aangesteld worden. De voorzitter van de Raad van Bestuur wordt verkozen uit de leden door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur houdt de vergadering zonder uitnodiging, op het kantoor van de vereniging, op de datum en het uur dat voordien werd beslist, en dit (4 X in het jaar) één keer per maand. De Raad van Bestuur houdt de vergadering met één lid meer dan de helft van de leden. De beslissingen worden genomen door meerderheid van de stemmen. In het geval van gelijkheid van stemmen, zorgt de stem van de voorzitter voor een meerderheid. De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging en coördineert de werken en activiteiten van de vereniging.

Art. 21: De plichten van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur neemt de volgende zaken op zich;

1- Vertegenwoordigen van de vereniging

2, Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten van de Algemene Vergaderingis voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de Raad Van Bestuur.

3- Rekenschap geven van de inkomsten en uitgaven en voorbereiden van de begroting van volgende zitting en ze voorleggen aan de Algemene Vergadering

4- Voorbereiden van de verordeningen van de activiteiten van de vereniging en ze voorleggen aan de Algemene Vergadering ter bevestiging.

5- Na goedkeuring van de Algemene Vergadering, kopen van onroerend goed; verkopen van onroerende of roerende goederen van de vereniging; bouwen van de faciliteiten; ondertekenen van huurcontracten; vastleggen van bijkomende contracten, hypotheken of rechten op onroerend goed.

6- Op verschillende plaatsen een vertegenwoordigend kantoor voorzien in geval dit nodig is.

7- Implementeren van de beslissingen die op de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering worden genomen.

8- Voorbereiden van verklaring van lopende rekening of balans en inkomstenverklaring met het rapport dat activiteiten van de raad van Bestuur beschrijft; het voorleggen aan de Algemene Vergadering aan het eind van elk activiteitenjaar.

9-- Toelaten dat de begroting wordt uitgevoerd

10- Beslissen over het aanvaarden en verwijderen van lidmaatschap.

11- Nemen en uitvoeren van allerlei beslissingen om de doelstellingen van de vereniging te realiseren.

12- Het vervullen van de plichten en het uitvoeren van de belangrijkste verantwoordelijkheden die beschreven werden in de grondbeginselen van de vereniging.

13. Beslissen over het openen van een nieuwe tak van de vereniging en het delegeren van het gezag aan (een) nieuwe tak(ken).

Art. 22: Jaarlijkse kosten:

De Raad van Bestuur zal elk jaar het bedrag van het inschrijfgeld bepalen en communiceren aan de lid en ereleden. Dit bedrag mag niet meer zijn dan 120 Euro.

Art. 23: Wijzigen van de statuten:

De statuten kunnen worden veranderd door de amendementen op de agenda van de vergadering van de Algemene Vergadering te zetten of door de leden binnen een aanvaardbare timing via een schrijven over de amendementen te informeren. De wijziging aan de grondbeginselen zal door 2/3 van de aanwezige leden worden beslist.

Art. 24: Ontbinding:

Als de Raad van Bestuur beslist dat het noodzakelijk of raadzaam is om de organisatie te ontbinden, zal het de Algemene Vergadering vragen een vergadering te houden. Als de meerderheid van 2/3 niet kan worden bereikt, wordt de vraag herhaald voor de tweede vergadering volgens het artikel nummer 12. De tweede vergadering kan plaatsvinden door de meerderheid te negeren. De vereniging wordt ontbonden als het voorstel door tweederde (2/3) van leden wordt bevestigd.

ti

Voor-

behouden,

~an Yr: t

Belgisch

Staatsblad

\l'

Op de laatste biz van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(olnfea) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPAL

Adresse
LEUVENSESTRAAT 13, BUS 101 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande