EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS, AFGEKORT : EURID

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS, AFGEKORT : EURID
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.240.405

Publication

10/06/2013
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f{!~ t~~,~~,:, 30ME12013

Griffie

Ondernemingsnr : 0864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EI.IRID

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : WOLUWELAAN 150, 1831 DIEGEM

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

De algemene vergadering van de leden heeft tijdens zijn vergadering van 6 april 2011 besloten de statuten te wijzigen. De gecoördineerde statuten van de vereniging luiden sindsdien als volgt:

TITEL I. -- Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1. Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht met de naam "European Registry for Internet Domains", afgekort : "EURid vzw/asbl". De vereniging behoudt zich het recht voor in alle facturen, akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken de verkorte benaming "EURid vzwlasbl" te gebruiken.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Park Station, Woluweiaan 150, 1831 Diegem. Hij kan na beslissing van de algemene vergadering naar een andere plaats in België worden overgebracht.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel topniveaudomeinen, en In het bijzonder het .eu topniveaudomein, te organiseren en te beheren en daarmee verbonden diensten te leveren. De vereniging handelt in het algemeen belang en op basis van de beginselen van kwaliteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en toegankelijkheid.

Art. 5. De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, zoals het verwerven en beheren van onroerend goed.

TITEL Il. -- Leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt.

Art. 7. Onder de hierna bepaalde voorwaarden kunnen rechtspersonen die niet-commerciële pan-Europese

belangen van de deelnemers aan het Internet-verkeer behartigen lid worden van de vereniging.

Art. 8. Kandidaat leden sturen hun gemotiveerde kandidaatstelling per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging ter attentie van de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur en beslist over de al dan niet aanvaarding met gewone meerderheid van stemmen. Het kandidaat lid wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de beslissing van de raad van bestuur.

Art. 9. De vereniging wordt beheerst door deze statuten en door een huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur. Deze kan het te allen tijde bij gewone meerderheid van de stemmen wijzigen. Door hun toetreding zelf onderschrijven de leden zonder voorbehoud de statuten en dit reglement.

Art. 10. Het staat de leden vrij om uit de vereniging te treden door de Indiening van hun ontslag. Het ontslag wordt per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging gestuurd ter attentie van de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de ontvangst van het schrijven en mits aile verbintenissen als lid zijn voldaan.

Elk lid dat de door hem verschuldigde bijdragen niet heeft betaald, zal ais ontsiagnemend worden beschouwd 30 dagen na ontvangst van de aangetekende brief die het ontslag bevestigt.

Art. 11. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Art. 12. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen geen teruggave eisen van bijdragen, toelagen of andere

la

S

-Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vormen van prestaties die door henzelf of door om het even wie zijn geleverd. Zij kunnen geen rekening,

verzegeling of inventaris vorderen.

Art. 13. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 14. De bijdrage van de leden wordt ieder jaar vastgesteld door de raad van bestuur. Het maximumbedrag van deze bijdrage is ¬ 12.500 per jaar per lid.

TITEL Ill. -- Algemene vergadering

Art. 15. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Tot haar bevoegdheden behoren :

" de wijziging van de statuten;

.de benoeming en het ontslag van de bestuurders;

" de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van leden.

Art. 16. Eik jaar zal minstens één algemene vergadering plaatsvinden in de loop van het eerste semester, tijdens dewelke de raad van bestuur verslag zal uitbrengen over de activiteit van de vereniging gedurende het voorbije jaar, rekening van uitgaven en inkomsten over het voorbije jaar zal voorleggen en de begroting voor het lopende jaar zal voorstellen, De algemene vergadering zal eveneens overgaan tot de benoeming of vervanging van de bestuurders.

Art. 17. Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen een maand gevolg te geven aan het verzoekschrift.

Art, 18. De leden worden tot de algemene vergadering uitgenodigd per brief of e-mail ten laatste vier weken voor de vergadering. De uitnodiging bevat de agenda en de voorbereidende documenten worden op hetzelfde ogenblik op de daartoe bestemde website van de vereniging gepubliceerd.

De algemene vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats vastgesteld door de raad van bestuur en aldus opgegeven in de oproeping, die de agenda vermeldt. Een door ten minste twee leden voorgestelde aangelegenheid zal op de agenda worden geplaatst.

Art, 19. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris en twee stemopnemers aan.

Art. 20, Elk lid beschikt over één stem. Delegatie is enkel mogelijk tussen de leden en elk lid kan ten hoogste één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 21. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in deze statuten of in de wet, worden de beslissingen, beperkt tot de agenda, genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Art. 22. De algemene vergadering kan slechts over een wijziging van de statuten beraadslagen indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de oproeping werd toegelicht. Over het wijzigen van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen wanneer tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is, Is aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor het wijzigen van de statuten is steeds een twee derde meerderheid van de stemmen vereist.

Art. 23. Een wijziging van het doel van de vereniging is slechts geldig wanneer zij door alle op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden wordt goedgekeurd.

Art, 24. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een verslag en ondertekend door de voorzitter en secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken. De beslissingen worden per gewone brief, fax of e-mail aan de leden toegezonden. De af te leveren uittreksels worden voor gelijkvormig afschrift ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder. Uittreksels worden bezorgd aan derden die erom verzoeken voor zover zij een belang doen gelden. De verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

TITEL IV. -- Raad van bestuur

Art. 25. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die bestaat uit ten minste drie en niet meer dan zeven bestuurders. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de leden. De benoeming geldt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Deze termijn begint onmiddellijk na de algemene vergadering tijdens dewelke de bestuurder werd benoemd en eindigt na afloop van de algemene vergadering gehouden in het jaar waarin het mandaat verstrijkt, de bepalingen van artikel 31 uitgezonderd.

Art. 26. Minstens de helft van de bestuurders zal een aangetoonde ervaring hebben inzake registratie van topniveaudomeinen voor landencodes.

Art. 27. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet van 27 juni 1921 of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend,

Art. 28. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders, aan de leden van de vereniging of zelfs aan een derde, niet-

r ~ Moo 2.2

lid van de vereniging. Deze bestuurders of derden die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging en zijn uitsluitend verantwoording verschuldigd aan de raad.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Deze kan aan één van zijn leden of aan een derde of aan de gedelegeerd bestuurder de bevoegdheid verlenen de vereniging te vertegenwoordigen.

Art. 29. Nominaties voor de raad van bestuur moeten schriftelijk worden ingediend op de zetel door een lid van de vereniging en gesteund worden door een ander lid van de vereniging. De oproeping voor de algemene vergadering vermeldt de naam en de hoedanigheid van de kandidaten.

Art. 30. De leden van de raad van bestuur zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat, zonder enige persoonlijke verantwoordelijkheid te dragen betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 31. ln geval van vrijkomen van een mandaat in de raad van bestuur kan de algemene vergadering tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst een nieuwe bestuurder aanduiden die de resterende duur van de termijn zal vervolledigen.

Art. 32. De raad kan onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aanwijzen. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter, en in geval van afwezigheid van de ondervoorzitter door de oudste bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 33. De raad van bestuur vergadert ten minste vier maal per jaar, De raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De uitnodigingen worden ten minste acht dagen véér de bijeenkomst bij gewone brief of met een telex, e-mail of telefax verstuurd. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda zijn opgenomen. Daarnaast kan de raad van bestuur ook vergaderingen beleggen onder de vorm van teleconferenties.

Art. 34. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. De bestuurders krijgen wel een vergoeding voor de redelijke onkosten die ze maken naar aanleiding van de vergaderingen van de raad.

Art. 35. De raad van bestuur is enkel geldig samengesteld wanneer meer dan de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is meer dan de helft van de bestuurders op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 36. Elke bestuurder kan zich op de vergaderingen van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een gevolmachtigde kan maximum één bestuurder vertegenwoordigen.

Art, 37. Alle stemmingen geschieden mondeling, tenzij een bestuurder schriftelijke stemming verlangt. De vergaderingen worden geleid door de voorzitter. Bij zijn afwezigheid voorziet de vergadering zelf in haar leiding. Er wordt beslist bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen. Is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 38. De raad van bestuur kan comités oprichten, waarvan zij de samenstelling, bevoegdheden en werking vaststelt in het huishoudelijk reglement. Genoemde comités zullen o.a. adviezen formuleren inzake acties die bij het doel van de vereniging aansluiten.

Art, 39. De raad van bestuur kan experten benoemen en ere functies verlenen.

Art. 40. De beraadslagingen van de raad van bestuur worden genotuleerd. De notulen worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

TITEL V. -- Strategisch Comité.

Art, 41. Er wordt een strategisch comité opgericht dat op eigen initiatief of op verzoek van de raad van bestuur adviezen formuleert inzake elke aangelegenheid die van belang is voor de activiteiten van de vereniging. Deze adviezen zijn niet bindend voor de raad van bestuur. Echter, voor zover de raad van bestuur beslissingen neemt die afwijken van deze adviezen, moet de raad van bestuur deze beslissingen motiveren.

De leden van het comité worden benoemd door de raad van bestuur en de bestuurders maken van rechtswege deel uit van het comité. Het comité zal een of meer bijkomende leden bevatten en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Leden van de vereniging die niet vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur hebben het recht een lid van het strategisch comité vaar te dragen. De leden van het comité worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

Het strategisch comité zal minstens vier maal per jaar vergaderen op uitnodiging van de voorzitter. De redelijke uitgaven die de leden doen om de vergaderingen van het comité bij te wonen worden hen terugbetaald. Daarenboven zal de algemene vergadering een vergoedingsniveau van de leden vaststellen. De werkingskosten van het comité worden gedragen door de vereniging.

TITEL VI,  Budget en rekeningen

Art. 42. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

laag 22

Luik B - Vervolg

Art. 43, De raad van bestuur legt de rekening met betrekking tot het voorbije boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar elk jaar aan de gewone algemene vergadering voor. Op 31 december van elk jaar worden de rekeningen van het voorbije jaar afgesloten en de begroting van het volgend jaar opgesteld.

TITEL VII.  Ontbinding en vereffening

Art. 44. De vereniging wordt niet ontbonden door het uittreden van een lid. Indien door uittreding van een lid, het aantal leden minder dan drie zou bedragen, heeft de vereniging de mogelijkheid om haar toestand te regulariseren binnen een termijn van één jaar.

Art. 45. Bij vrijwillige ontbinding wijst de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, waarvan zij de bevoegdheden bepaalt.

Art. 46. De algemene vergadering kan de vereniging slechts ontbinden wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Beslissingen hieromtrent worden genomen met twee derde van de stemmen,

Art. 47, In geval van ontbinding zal het patrimonium worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel zoveel mogelijk dit van de huidige vereniging benadert.

TITEL VIII. -- Slotbepalingen

Art, 48. Voor hetgeen niet werd geregeld door deze statuten, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd tot op heden.

De Voorzitter,

Petrus Verbaeten

h

~` ' Voor..

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/06/2013
ÿþ(fY, Moa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111I1 11111 1fl 111111111 111 1 11!

*1308A152*

j El 2013

snuS&!,

Griffie

Ondernemingsnr : 0864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EURid

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : WOLUWELAAN 150, 1831 DIEGEM

Onderwerp akte : Raad van Bestuur - machtigingen

De Raad van Bestuur heeft in zijn vergadering gehouden op 14 maart 2013 met eenparigheid van stemmen

" beslist: "

1. volmacht te geven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur om - samen met de General Manager of' de Finance Manager - EURid te vertegenwoordigen in haar relaties met tinanci ie instellingen.

2. de handtekeningsbevoegdheden tot het verrichten van financiële transacties als volgt te bepalen:

- Intercompany transacties: onbeperkt door de General Manager of de Finance Manager.

- Transacties tot en met E 200.000: door de General Manager alleen; of door de Finance Manager samen

met de Human Resources Manager

- Transacties boven E 200.000: door elk individueel lid van de Raad van Bestuur samen met de General

Manager of de Finance Manager.

De Voorzitter,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/06/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r "

1 1 1 1 1 1 1 e 1111 QM lj 1 I 1 1 I

2 4 MEI 2013

Griffie

Ondernemingsnr : 0864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EVRid

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : WOLUWELAAN 150, 1831 DIEGEM

Onderwerp akte : Kwijting; Ontslag en benoeming van bedrijfsrevisor

De algemene vergadering van de leden gehouden op 18 april 2013 heeft met eenparigheid van stemmen

beslist:

1, kwijting te verlenen aan de bestuurders voor hun werkzaamheden in het jaar 2012.

2. kwijting te verlenen aan de bedrijfsrevisor voor zijn werkzaamheden in het jaar 2012.

3. het mandaat van de bedrijfsrevisor Deioitte Bedrijfsrevisoren CVBA, vertegenwoordigd door Dominique Roux, met 3 jaar te verlengen, eindigend op de Algemene Vergadering van 2016.

De Voorzitter,

Petrus Verbaeten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/06/2012
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EURID

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel WOLUWELAAN 150, 1831 DJEGEM

Onderwerp akte : Raad van Bestuur - benoemingen

De algemene vergadering van de leden gehouden op 26 april 2012 heeft kennis genomen van het verzoek van de heer Dennis Johannes Gertruda Aerts, wonende te Hegervëgen 6, 13143 Nacka, Zweden, om zijn mandaat niet te verlengen.

De algemene vergadering heeft eveneens met eenparigheid van stemmen Dhr. Christopher Richard Wilkinson, wonende te Rue Charles Quint 55, 1000 Brussel, geboren te Chungan, Fujian, China op 3 juli 1941: benoemd als bestuurder. Conform de statuten zal het mandaat van Dhr. Christopher Richard Wilkinson een. einde nemen onmiddellijk na afloop van de gewone algemene vergadering van 2015.

Tijdens de algemene vergadering van de leden werd ook beslist de volgende personen te benoemen tot bestuurder voor een hemieüwbare termijn van drie jaar die eindigt na afloop van de algemene vergadering van 2015:

Dhr Petrus Verbaeten, wonende te Leuven, Cardenberch, 7.en geboren te Meerle 23 april 1945;

Dhr Marko Bonac, wonende te Ljubljana, Kantetova, 48, Slovenië en geboren te Ljubljana 1 april 1950;

Dhr Tomes Marsalek, wonende te Praag, Milady Horàkové, 59, Tsjechië geboren te Praag 23 februari 1970;

Dhr Domenico Laforenza, wonende te Pisa, Via Ascanio Tealdi 3, geboren te Bad, Italië 26 september 1952.

Tijdens de aansluitende vergadering van de raad van bestuur werd het mandaat de Heer Petrus Verbaeten ais voorzitter van de raad van bestuur verlengd voor een periode van drie jaar die eindigt na afloop van de algemene vergadering van 2015.

De Voorzitter,

Petrus Verbaeten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

1

*13107899"

; ,~

M NITEU ~-' ~ ~~~~ ~~~;~~

R S~LG~.~

~n

11 Vü~~ 2~t2 .

BEL

lSCH STAA~S~I r,r Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

24/02/2015
ÿþ MOD 2.2

i . - in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte tere -i r .~~ ,

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

IIA

I11

+150302 5*

1 2 F17,

griffie,

~~r griffie

Ondernemingsnr : 0864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EURID

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : WOLUWELAAN 150, 1831 DIEGEM

Onderwerp akte : Statutenwijziging, Gecoördineerde statuten

De algemene vergadering van de leden gehouden op 8 december 2014 heeft met eenparigheid van stemmen beslist de statuten van de vereniging te wijzingen en de gecoördineerde statuten te publiceren als' volgt:

TITEL I. Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1. Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) opgericht met de naam "European Registry for Internet Domains", afgekort "EURid"

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Park Station, Woluwelaan 150, 1831 Diegem.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel topniveaudomeinen, en in het bijzonder het .eu topniveaudomein, te organiseren en te beheren en daarmee verbonden diensten te leveren. De vereniging handelt in het algemeen belang en op basis van de beginselen van kwaliteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, zoals het verwerven en beheren van onroerend goed.

Art. 5. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

TITEL ll.  Leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt en zal niet minder dan drie (3) bedragen.

Art. 7. Onder de hierna bepaalde voorwaarden kunnen niet-commerciële rechtspersonen die pan-Europese belangen van de deelnemers aan het Internet-verkeer behartigen zich kandidaat stellen of door de raad van bestuur uitgenodigd worden om lid te worden van de vereniging.

Art. 8. Kandidaat leden sturen hun gemotiveerde kandidatuur per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging ter attentie van de voorzitter van de raad van bestuur. Het strategisch comité onderzoekt de kandidatuur en beslist over de al dan niet aanvaarding met gewone meerderheid van stemmen, Het kandidaat lid wordt schriftelijk door de voorzitter van het strategisch comité op de hoogte gebracht van de beslissing, die niet verantwoord moet worden.

Art. g. Door hun toetreding zelf onderschrijven de leden zonder voorbehoud de statuten en het huishoudelijk reglement.

Art. 10. Het staat de leden vrij om uit de vereniging te treden door de indiening van hun ontslag. Het ontslag wordt per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging gestuurd ter attentie van de voorzitter van de raad van bestuur, Het ontslag gaat in op het ogenblik van de ontvangst van het schrijven of zoals beslist door de raad van bestuur, en mits alle verbintenissen als lid zijn voldaan.

Elk lid dat de door hem verschuldigde bijdragen niet heeft betaald, zal als ontsiagnemend warden beschouwd dertig (30) dagen na ontvangst van de aangetekende brief van de voorzitter van de raad van bestuur,

Art. 11, De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering wanneer twee-derde (2/3) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een meerderheid van twee-derde (2/3) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 12. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad = 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

tir

M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13. De bijdrage van de leden wordt ieder jaar vastgesteld door de raad van bestuur, Het maxirnumbedrag van de bijdrage van ieder lid is twaalfduizend vijf honderd (12.500) EUR per jaar per lid,

TITEL lil. -- Algemene vergadering

Art. 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden die elk één stem hebben. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid en elk lid kan slechts één (1) ander lid vertegenwoordigen.

Art. 15. De bevoegdheden van de algemene vergadering worden door de wet en deze statuten bepaald en omvatten:

" de wijziging van de statuten;

" de verplaatsing van de maatschappelijke zetel;

" de benoeming en het ontslag van de bestuurders;

" de benoeming en het ontslag van de voorzitter van de raad van bestuur

" de benoeming en het ontslag van de commissaris;

-de kwijting van de bestuurders en de commissaris;

" de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

-bet bepalen van de vergoedingen voor de leden van de comités;

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van leden.

Alle andere bevoegdheden worden volgens artikel 27 toegekend aan de raad van bestuur.

Art. 16. Elk jaar zal minstens één (1) algemene vergadering plaatsvinden in de loop van het eerste semester van het kalenderjaar.

Art. 17. Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen of wanneer één-vijfde (1/5) van de leden daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen één (1) maand na dit verzoek de leden in kennis stellen van deze vergadering.

Art. 18, De uitnodiging tot de algemene vergadering zal ten vroegste zes (6) en ten laatste vier (4) weken rib* de vergadering door de raad van bestuur per brief of e-mail aan de leden worden verzonden, ,De uitnodiging bevat de agenda. De voorbereidende documenten worden op hetzelfde ogenblik op de daartoe bestemde website van de vereniging gepubliceerd.

De algemene vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vastgesteld door de raad van bestuur en zoals aangegeven in de uitnodiging. Elk onderwerp dat vbér de algemene vergadering door ten minste twee (2) leden is voorgesteld of gesteund zal aan de agenda worden toegevoegd,

Art. 19, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn/haar afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris en twee (2) stemopnemers aan.

Art, 20. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in deze statuten of bij wet, worden de beslissingen, beperkt tot de agenda, genomen wanneer de helft (1/2) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en bij gewone meerderheid van stemmen,

Art. 21. De algemene vergadering kan slechts over, een wijziging van de statuten beraadslagen indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht. De algemene vergadering kan slechts geldig over een statutenwijziging beslissen wanneer twee-derde (2/3) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is of, indien het een wijziging van het doel betreft, wanneer vier-vijfde (4/5) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien aan deze vereiste niet voldaan is, kan een tweede vergadering met een identieke agenda worden bijeengeroepen die geldig kan beslisssen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor een statutenwijziging is steeds een twee-derde (2/3) meerderheid van de stemmen vereist en voor een wijziging van het doel fs steeds een vier-vijfde (4/5) meerderheid van de stemmen vereist.

Art. 22. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een verslag en ondertekend door de voorzitter en secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken, Het verslag wordt via e-mail aan de leden verzonden. Uittreksels worden voor gelijkvormig afschrift ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee (2) bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder. Uittreksels worden bezorgd aan derdes~ die erom verzoeken voor zover zij een geldig belang hebben. De verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging, ter inzage van alle leden.

TITEL IV, -- Raad van bestuur

Art, 23. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die uit minstens drie (3) en niet meer dan zeven (7) bestuurders bestaat. De leden zullen een beleid inzake belangenconflicten naleven, zie art. 27.

Art. 24. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de leden in overeenstemming met het huishoudelijk reglement. Een lid kan slechts één (1) kandidaat van zijn eigen organisatie voordragen. Voordrachten voor bestuurders en de voorzitter van de raad van bestuur moeten door een lid, via e-mail gericht aan de voorzitter, naar de maatschappelijke zetel van de vereniging worden verzonden. Elke voordracht bevat de naam en de functie van de kandidaat.

Art. 25. Het mandaat van een bestuurder geldt voor een hernieuwbare termijn van drie (3) jaar. Deze termijn begint onmiddellijk na de algemene vergadering tijdens dewelke de bestuurder werd benoemd en eindigt na afloop van de algemene vergadering van' het jaar waarin het mandaat verstrijkt, met uitzondering van de bepalingen van artikel 26 of zoals voorzien in de VZW-wet.

Vf

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art, 26. Indien het mandaat van een bestuurder vacant wordt, zal de algemene vergadering bij zijn eerstvolgende bijeenkomst een nieuwe bestuurder benoemen voor een nieuwe termijn, in overeenstemming met het huishoudelijk reglement.

Art. 27. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die door de VZW-wet van 27 juni 1921 of door deze statuten niet aan de algemene vergadering zijn toegekend, De bijdrage van de leden wordt ieder jaar vastgesteld door de raad van bestuur. De raad van bestuur zal een huishoudelijk reglement opstellen met betrekking tot o.a. belangenconflicten, deugdelijk bestuur en vertrouwelijkheid.

Art. 28. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur kan op eigen verantwoordelijkheid zijn bevoegdheden gedeeltelijk aan een derde overdragen, De raad van bestuur zaf voor dergelijke overdracht van zijn bevoegdheden schriftelijke instructies opmaken.

Art, 29. De leden van de raad van bestuur zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat, zonder enige persoonlijke verantwoordelijkheid te dragen betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 30. De raad van bestuur vergadert ten minste vier (4) maa! per jaar, De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee (2) bestuurders. De uitnodigingen worden ten minste acht (8) dagen vóér de bijeenkomst via e-mail door de voorzitter verzonden. De uitnodiging bevat eveneens de agenda, De vergadering kan alleen beslissen over de onderwerpen die in de agenda zijn opgenomen, tenzij unaniem anders beslist door alle bestuurders, Daarnaast kan de raad van bestuur in dringende gevallen ook vergaderingen beleggen onder de vorm van teleconferenties mits inachtname van een kennisgeving via e-mail of telefoon vierentwintig (24) uren vààr de vergadering en met opgave van de agenda.

Art. 31, De raad van bestuur is enkel geldig samengesteld wanneer meer dan de helft (1/2) van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien aan deze vereiste niet voldaan is, kan een tweede vergadering met een identieke agenda worden bijeengeroepen die geldig kan beslisssen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 32. Elke bestuurder kan zich op vergaderingen van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder en elke bestuurder kan slechts één (1) andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 33. De vergaderingen worden geleid door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn bevoegdheden overgenomen door de oudste aanwezige bestuurder. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Alle stemmen worden mondeling uitgebracht, tenzij wanneer een bestuurder wenst dat de stemming geheim blijft.

Art. 34, De raad van bestuur kan specifieke comités oprichten waarvan zij de samenstelling, bevoegdheden en werking vaststelt in het huishoudelijk reglement. Dergelijke comités zullen o.a. aan de raad van bestuur advies verlenen over onderwerpen die aansluiten bij het doel van de vereniging.

Art. 35. De leden worden vergoed voor redelijke kosten die ze maken voor het bijwonen van de vergaderingen van de comités. Deze vergoeding zal door de algemene vergadering worden bepaald. De operationele kosten van de comités zal door de vereniging zelf worden gedragen.

Art. 36. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend In een verslag en ondertekend door de voorzitter en secretaris, alsook door de bestuurders die erom verzoeken.

TITEL V.  Strategisch Comité.

Art. 37. Er wordt een strategisch comité opgericht dat is samengesteld uit de leden van de raad van bestuur en één (1) vertegenwoordiger van elk lid dat geen vertegenwoordiger heeft in de raad van bestuur. De raad van bestuur heeft het recht om maximum drie (3) onafhankelijke leden voor het strategisch comité voor te dragen, die door de leden van het strategisch comité warden benoemd. Elk onafhankelijk lid van het strategisch comité is per definitie kandidaat voor de verkiezingen voor de raad van bestuur.

Art. 38. Het mandaat van een lid van het strategisch comité geldt voor een hernieuwbare termijn van drie (3) jaar.

Art. 39. Het strategisch comité kan op eigen initiatief of op vraag van de raad van bestuur advies verlenen over onderwerpen die aansluiten bij het doel van de vereniging, Het strategisch comité behandelt en beslist over de aanvragen tot lidmaatschap van nieuwe kandidaat leden tot de vereniging.

Art, 40. Het strategisch comité wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 41, Het strategisch comité zal minstens vier (4) maal per jaar vergaderen op uitnodiging van de voorzitter. De aanbevelingen van het strategisch comité worden opgetekend in een verslag en ondertekend door de voorzitter en secretaris, alsook door de leden van het strategisch comité die erom verzoeken,

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Art. 42. De vereniging wordt niet ontbonden door het uittreden van een lid. indien door uittreding van een lid, het aantal leden minder dan drie (3) zou bedragen, heeft de vereniging de mogelijkheid om de toestand te regulariseren binnen een termijn van één (1) jaar.

Art. 43. De algemene vergadering kan de vereniging slechts ontbinden wanneer vier-vijfde (4/5) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. indien aan deze vereiste niet voldaan is, kan een tweede vergadering met een identieke agenda warden bijeengeroepen die geldig kan beslisssen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Beslissingen over de ontbinding van de vereniging worden altijd genomen met een vier-vijfde (4/5) meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

TITEL VII, -- Slotbepalingen

Art. 44. Voor wat niet werd geregeld door deze statuten, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd tot op heden.

De Voorzitter,

Petrus Verbaeten

,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

18/05/2011
ÿþ MOD 22

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopte na neerlegging van de akte ter griffie



~~~~~~

~~~~

~

~ ~

~L. 2011

(16-05-

Griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" 11075065

1,11,111111

Ondernemingsnr : 864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EURID

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : WOLUWELAAN 150, 1831 DIEGEM

Onderwerp akte : Kwijting;Ontslag en benoeming van bedrijfsrevisor; Statutenwijziging

De algemene vergadering van de leden gehouden op 6 april 2011 heeft met eenparigheid van stemmen beslist:

1. Kwijting te verlenen aan de bestuurders en bedrijfsrevisor voor hun werkzaamheden in fiscal jaar 2010.

2. Het ontslag van Dhr. Leo Van Steenberge en de benoeming van Dhr. Dominique Roux beiden auditor bij Deloitte bedrijfsrevisoren CVBA te aanvaarden.

3. De de statuten van de vereniging als volgt te wijzingen:

Artikel 1. Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht met de naam "European Registry for lntemet Domains", afgekort : "EURid vzw/asbl". De vereniging behoudt zich het recht voor in aile facturen, akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken de verkorte benaming "EURid vzw/asbl" te gebruiken.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Park Station, Woluwelaan 150, 1831 Diegem. Hij kan na beslissing van de algemene vergadering naar een andere plaats in België worden overgebracht.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel topniveaudomeinen, en in het bijzonder het .eu topniveaudomein, te organiseren en te beheren en daarmee verbonden diensten te leveren. De vereniging handelt in het algemeen belang en op basis van de beginselen van kwaliteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en toegankelijkheid.

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt.

Artikel 7. Onder de hierna bepaalde voorwaarden kunnen rechtspersonen die niet-commerciële pan-Europese belangen van de deelnemers aan het Internet-verkeer behartigen lid worden van de vereniging.

Artikel 8. Kandidaat leden sturen hun gemotiveerde kandidaatstelling per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging ter attentie van de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur en beslist over de al dan niet aanvaarding met gewone meerderheid van stemmen. Het kandidaat lid wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 9. De vereniging wordt beheerst door deze statuten en door een huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur. Deze kan het te allen tijde bij gewone meerderheid van de stemmen wijzigen. Door hun toetreding zelf onderschrijven de leden zonder voorbehoud de statuten en dit reglement.

Artikel 10. Het staat de leden vrij om uit de vereniging te treden door de Indiening van hun ontslag. Het ontslag wordt per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging gestuurd ter attentie van de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de ontvangst van het schrijven en mits alle verbintenissen als lid zijn voldaan.

Elk lid dat de door hem verschuldigde bijdragen niet heeft betaald, zal als ontslagnemend worden beschouwd 30 dagen na ontvangst van de aangetekende brief die het ontslag bevestigt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BijIagen bij-het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

MOD 2.2

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Artikel 14. De bijdrage van de leden wordt ieder jaar vastgesteld door de raad van bestuur. Het maximumbedrag van deze bijdrage is ¬ 12.500 per jaar per lid.

Artikel 15. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Tot haar bevoegdheden behoren :

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en het ontslag van de bestuurders;

.de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van leden.

Artikel 18. De leden worden tot de algemene vergadering uitgenodigd per brief of e-mail ten laatste vier weken voor de vergadering. De uitnodiging bevat de agenda en de voorbereidende documenten worden op hetzelfde ogenblik op de daartoe bestemde website van de vereniging gepubliceerd.

De algemene vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats vastgesteld door de raad van bestuur en aldus opgegeven in de oproeping, die de agenda vermeldt. Een door ten minste twee leden voorgestelde aangelegenheid zal op de agenda worden geplaatst.

Artikel 20. Elk lid beschikt over één stem. Delegatie is enkel mogelijk tussen de leden en elk lid kan ten hoogste één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 22. De algemene vergadering kan slechts over een wijziging van de statuten beraadslagen indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de oproeping werd toegelicht. Over het wijzigen van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen wanneer tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Is aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor het wijzigen van de statuten is steeds een twee derde meerderheid van de stemmen vereist.

Artikel 24. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een verslag en ondertekend door de voorzitter en secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken. De beslissingen worden per gewone brief, fax of e-mail aan de leden toegezonden. De af te leveren uittreksels worden voor gelijkvormig afschrift ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder. Uittreksels worden bezorgd aan derden die erom verzoeken voor zover zij een belang doen gelden. De verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

Artikel 25. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die bestaat uit ten minste drie en niet meer dan zeven bestuurders. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de leden. De benoeming geldt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Deze termijn begint onmiddellijk na de algemene vergadering tijdens dewelke de bestuurder werd benoemd en eindigt na afloop van de algemene vergadering gehouden in het jaar waarin het mandaat verstrijkt, de bepalingen van artikel 31 uitgezonderd.

Artikel 26. Minstens de helft van de bestuurders zal een aangetoonde ervaring hebben inzake registratie van topniveaudomeinen voor landencodes.

Artikel 29. Nominaties voor de raad van bestuur moeten schriftelijk worden ingediend op de zetel door een lid van de vereniging en gesteund worden door een ander lid van de vereniging. De oproeping voor de algemene vergadering vermeldt de naam en de hoedanigheid van de kandidaten.

Artikel 31. In geval van vrijkomen van een mandaat in de raad van bestuur kan de algemene vergadering tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst een nieuwe bestuurder aanduiden die de resterende duur van de termijn zal vervolledigen.

Artikel 33. De raad van bestuur vergadert ten minste vier maal per jaar. De raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De uitnodigingen worden ten minste acht dagen v66r de bijeenkomst bij gewone brief of met een telex, e-mail of telefax verstuurd. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda zijn opgenomen. Daarnaast kan de raad van bestuur ook vergaderingen beleggen onder de vorm van teleconferenties.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 35. De raad van bestuur is enkel geldig samengesteld wanneer meer dan de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is meer dan de helft van de bestuurders op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

TITLE V: Strategisch Comité

Artikel 41. Er wordt een strategisch comité opgericht dat op eigen initiatief of op verzoek van de raad van bestuur adviezen formuleert inzake elke aangelegenheid die van belang is voor de activiteiten van de vereniging. Deze adviezen zijn niet bindend voor de raad van bestuur. Echter, voor zover de raad van bestuur beslissingen neemt die afwijken van deze adviezen, moet de raad van bestuur deze beslissingen motiveren.

De leden van het comité worden benoemd door de raad van bestuur en de bestuurders maken van rechtswege deel uit van het comité. Het comité zal een of meer bijkomende leden bevatten en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Leden van de vereniging die niet vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur hebben het recht een lid van het strategisch comité voor te dragen. De leden van het comité worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

Het strategisch comité zal minstens vier maal per jaar vergaderen op uitnodiging van de voorzitter. De redelijke uitgaven die de leden doen om de vergaderingen van het comité bij te wonen worden hen terugbetaald. Daarenboven zal de algemene vergadering een vergoedingsniveau van de leden vaststellen. De werkingskosten van het comité worden gedragen door de vereniging.

TITLE VI: Budget en rekeningen

Artikel 42. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 43. De raad van bestuur legt de rekening met betrekking tot het voorbije boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar elk jaar aan de gewone algemene vergadering voor. Op 31 december van elk jaar worden de rekeningen van het voorbije jaar afgesloten en de begroting van het volgend jaar opgesteld.

TITEL VII.  Ontbinding en vereffening

Artikel 44. De vereniging wordt niet ontbonden door het uittreden van een lid. Indien door uittreding van een lid, het aantal leden minder dan drie zou bedragen, heeft de vereniging de mogelijkheid om haar toestand te regulariseren binnen een termijn van één jaar.

Artikel 45. Bij vrijwillige ontbinding wijst de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, waarvan zij de bevoegdheden bepaalt.

Artikel 46. De algemene vergadering kan de vereniging slechts ontbinden wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Beslissingen hieromtrent worden genomen met twee derde van de stemmen.

Artikel 47. In geval van ontbinding zal het patrimonium worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel zoveel mogelijk dit van de huidige vereniging benadert.

TITEL VIII. -- Slotbepalingen

Artikel 48. Voor hetgeen niet werd geregeld door deze statuten, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd tot op heden.

De Voorzitter,

Petrus Verbaeten

" a Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



iliagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/07/2015
ÿþ M0p2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

neergelegd/ontvangen op

0 6 MU 2015

ter griffie vars de Nedeiffiedstaiige rechtbank van ouphanddel Briesaj -

Ondernemingsnr : 864.240.405

Benaming

(voluit) : EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS

(verkort) : EURID

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : WOLUWELAAN 150, 1831 DIEGEM

Onderwerp akte : Kwijting en benoemingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van de leden gehouden op 2 juni 2015 heeft met eenparigheid van stemmen beslist kwijting te verlenen aan de bestuurders voor hun werkzaamheden in het jaar 2014.

Tijdens de algemene vergadering van de leden werd ook beslist de volgende personen te benoemen tot bestuurder voor een hernieuwbare termijn van drie jaar die eindigt na afloop van de algemene vergadering van 2018:

Dhr Petrus Verbaeten, wonende te Leuven, Cardenberch, 7 en geboren te Meerle 23 april 1945;

Dhr Marko Bonac, wonende te Ljubljana, Kantetova, 48, Slovenië en geboren te Ljubljana 1 april 1950; DhrTomás Marsalek, wonende te Praag, Milady Horàkové, 59, Tsjechië geboren te Praag 23 februari 1970; Dhr Domenico Laforenza, wonende te Pisa, Via Ascanio Tealdi 3, geboren te Bari, Italië 26 september 1952. Dhr Massimo Cimoli, wonende te Rome, Via Giulio Cesare Graziani 42, geboren te Santo Stefano di Magra,

Italië 20 september 1960

Tijdens dezelfde algemene vergadering werd de Heer Petrus Verbaeten verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur voor een periode van drie jaar die eindigt na afloop van de algemene vergadering van 2018,

De Voorzitter,

Petrus Verbaeten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
EUROPEAN REGISTRY FOR INTERNET DOMAINS, AFGE…

Adresse
WOLUWELAAN 150 1831 DIEGEM

Code postal : 1831
Localité : Diegem
Commune : MACHELEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande