FARMALEUVEN, VERENIGING VAN OUD-STUDENTEN VAN DE FACULTEIT FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN (F.F.W.) VAN DE KU LEUVEN, AFGEKORT : FARMALEUVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : FARMALEUVEN, VERENIGING VAN OUD-STUDENTEN VAN DE FACULTEIT FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN (F.F.W.) VAN DE KU LEUVEN, AFGEKORT : FARMALEUVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.470.103

Publication

28/11/2012
ÿþMoá 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank varPKoopl ajd eu

te Leuven. de j 2012

DE G ff FFIER

e

Ondernemingsnr : 0415.470.103

Benaming

(voluit) ; @Farmaleuven@, vereniging van de Oud-Studenten van de

faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Katholieke

Universiteit van Leuven

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : ,Herestraat 49 bus 422, 3000 LEUVEN

Onderwerp akte ; Wijziging statuten

Ingevolge de Algemene statutaire vergadering van 12 mei 2012 werden de Statuten als volgt gewijzigd

Artikel 1, De vereniging

Art. 1. Sectie 1. Rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de weften van 2 mei 2002, van 16 januari 2003, van 22 december 2003, van 9 juli 2004 en van 27 december 2004 (hierna genoemd "V&S-wet"),

Art. 1, Sectie 2, Naam

1.De VZW draagt de naam "Farmaleuven, Vereniging van Oud-Studenten van de Faculteit Farmaceutische

Wetenschappen (F.F.W.) van de KU Leuven", afgekort "Farmaleuven".

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1, Sectie 3, Zetel

1.De zetel van de VZW is gevestigd te 3000 Leuven, Onderwijs & Navorsing 2, Postbus nr, 422, Herestraat 49, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

2.De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Vlaams Gewest van België. Deze zetelwijziging zal worden bekrachtigd door de Algemene Vergadering in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 1. Sectie 4. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Art.2. Sectie 1. Doeleinden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

De vereniging, ontstaan uit een gemeenschappelijke traditie van gedachten ontwikkeld in de loop van een zelfde vorming, stelt zich tot doel:

" De vriendschappelijke banden, die de oud-studenten van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de KU Leuven verenigen, te behouden en te verstevigen;

" De wetenschappelijke kennis van de leden uit te breiden en de studie van de farmaceutische wetenschappen te bevorderen en dientengevolge het ethisch en wetenschappelijk peil van het beroep steeds te verheffen;

" Hulp te bieden aan de KU Leuven voor het uitbreiden van de wetenschappelijke uitrusting van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen;

" De werken en wetenschappelijke opzoekingen van de studenten en oud-studenten van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, op gebied van wetenschap en beroep, aan te moedigen, te steunen en te belonen.

Art. 2. Sectie 2. Activiteiten

Om haar doelstellingen te verwezenlijken, kan de VZVV alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk Is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging kan haar medewerking en belangstelling verlenen aan aile andere verenigingen die hetzelfde of een gelijkaardig doel hebben.

Om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van jonge collega's wordt "Jong Farmaleuven" opgericht in de schoot van Farmaleuven. De leden van Jong Farmaleuven zijn volwaardig lid van Farmaleuven. Jong Farmaleuven beoogt dezelfde doelstellingen als Farmaleuven maar kan evenwel eigen activiteiten organiseren.

Artikel 3. Lidmaatschap

Art. 3. Sectie 1. Werkende Leden

1.Het aantal Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet is onbeperkt, doch bedraagt minstens 15.

2.0e oprichters van de vereniging zijn de personen van wie de gegevens gepubliceerd zijn in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 20 november 1975.

3.ledere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als Werkend lid op voorwaarde dat hij/zij afgestudeerd is als apotheker of master aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de KU Leuven.

4.0e kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

5.0e Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid op zijn eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid

van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

BiDe Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als Werkend lid,

7,Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven voor zover zij de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage hebben betaald binnen de door de Raad van Bestuur vastgestelde termijn. De lidmaatschapsbijdrage kan jaarlijks herzien worden door de Raad van Bestuur en bedraagt maximum 250 E.

8.0e Werkende Leden gaan de verbintenis aan zich naar de statuten en reglementen van de vereniging te gedragen alsook naar de besluiten door de Raad van Bestuur genomen binnen de grenzen van zijn bevoegdheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bovendien ontzegt ieder Werkend Lid zich elke daad of elke nalatigheid die schadelijk is voor het maatschappelijk doel van de vereniging of die zijn persoonlijke achtenswaardigheid of eerbiedwaardigheid of de achting en de eer van de leden of van de vereniging krenkt.

Art. 3, Sectie 2. Toegetreden Leden

1,Toegetreden Leden worden eveneens Geassocieerde Leden genoemd.

2.is Toegetreden Lid, na aanvaarding door de Raad van Bestuur, elke natuurlijke persoon die afgestudeerd is als bachelor aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de KU Leuven, elke

" natuurlijke persoon die afgestudeerd is als apotheker of master aan een Faculteit Farmaceutische Wetenschappen andere dan deze van de KU Leuven, alsook de personen die geen diploma in de Farmaceutische Wetenschappen bezitten, maar die lid zijn of geweest zijn van het academisch of wetenschappelijk personeel van de KU Leuven.

3.0e Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

4.Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. 5.Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

6.Toegetreden Leden betalen dezelfde jaarlijkse lidmaatschapbijdrage als de Werkende Leden zoals vermeld in Art. 3 Sectie 1 van deze statuten.

7.Toegetreden Leden gaan de verbintenis aan zich naar de statuten en reglementen van de vereniging te gedragen alsook naar de besluiten die de Raad van Bestuur binnen de grenzen van zijn bevoegdheid heeft genomen,

Art. 3. Sectie 3. Ereleden

1.0e vereniging kan de titel van Erelid toekennen aan de personen die haar buitengewone diensten hebben bewezen of die, door hun invloed, haar gezag kunnen verhogen.

2.De Ereleden worden aanvaard door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, met een meerderheid van 3/4 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

3.De titel van Erelid kan te allen tijde worden ingetrokken.

4.De titel van Erelid, verleend aan personen die geen Werkend Lid zijn van de vereniging, geeft geen rechten in de schoot van de vereniging,

5.Ereleden die geen Werkend Lid zijn van de vereniging maken geen deel uit van de Raad van Bestuur, noch van de Algemene Vergadering: Zij hebben geen stemrecht,

6,Ereleden betalen geen lidmaatschapsbijdrage, zelfs niet indien zij Werkend of Toegetreden Lid zijn van de vereniging.

Art. 3, Sectie 4. Ontslag

t.Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken biÿ middel van een mondeling of schriftelijk bericht gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal op datum van verzending van dit bericht ingaan.

2,Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling of schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief onmiddellijk na dit bericht.

3.Werkende of Toegetreden Leden die na twee herinneringen hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen, worden geacht ontsiagnemend te zijn.

4.Een ontsiagnemend Werkend of Toegetreden Lid kan betaalde lidmaatschapsbijdragen niet terugvorderen. Art. 3. Sectie 5. Beëindiging van lidmaatschap

1.AIs een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW of met de bepalingen van Art. 3 Sectie 1 van deze statuten, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering. De beslissing tot uitsluiting van een Werkend Lid vereist een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden. De beslissing tot uitsluiting van een Werkend Lid wordt genomen bij geheime stemming.

2.1det Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3.Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap,

Art. 3. Sectie 6. Rechten

1.Geen enkel Lid of zijn rechthebbenden kan/kunnen enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

Artikel 4. De Algemene Vergadering

Art. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2.Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

Art. 4. Sectie 2. Waarnemers

Mits toestemming van de Voorzitter, kunnen waarnemers de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zij zich tot de Algemene Vergadering richten.

Art. 4, Sectie 3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7,de uitsluiting van een lid;

L

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.de aanvaarding van ereleden;

1 a.het toekennen van de titel van Erevoorzitter.

Art. 4. Sectie 4, Vergaderingen

1.Dejaarlijkse bijeenkomst van de gewone Algemene Vergadering (dit is de Statutaire Vergadering) zal in de loop van de eerste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax, per e-mail, per gewone post, per aangetekend schrijven of op enige andere wijze op het nummer of adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan-de secretaris van de Raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Bestuur. Deze vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur, vervangt ze of zet ze af. Een mis zal opgedragen worden ter nagedachtenis van de overleden leden.

2.De vergadering wordt door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door de Raad van Bestuur wordt aangebracht of dat door minstens 20 Werkende Leden of minstens 1120 van de Werkende Leden minstens 14 dagen voor de vergadering aan de secretaris van de Raad van Bestuur wordt gemeld, op de agenda wordt geplaatst.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 5 bestuurders of op verzoek van minstens 20 Werkende Leden alsook op verzoek van minstens 1120 van alle Werkende Leden, De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax, per e-mail, per gewone post, per aangetekend schrijven of op enige andere wijze op het nummer of adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

4.De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij zijn

afwezigheid wordt hij vervangen door de Ondervoorzitter of, bij zijn afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 4. Sectie 5. Quorum en stemming

1.0e Algemene Vergadering kan op een geldige manier beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens het geval waarin de V&S-wet een bijzonder aanwezigheidsquorum vereist. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijéengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergade-'ring worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

3.Werkende Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen zich via een schriftelijke volmacht door andere Werkende Leden laten vertegenwoordigen. Elk Lid kan maximum 2 volmachten dragen.

4.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

5.1311 staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend zijn.

e.Er warden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de secretaris, De notulen worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten, Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Art, 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

1.De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 10 bestuurders, allen Werkend Lid van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid ¬ s van de vereniging.

2,EIke kandidatuur voor een mandaat als bestuurder moet ten minste 10 dagen v66r de Algemene Vergadering bij de Raad van Bestuur toekomen, De Raad van Bestuur mag een lijst van kandidaat-

` MoQ' 2,2

bestuurders voordragen zodat in de samenstelling van de Raad van Bestuur rekening wordt gehouden met verschillende elementen ter bevordering van de belangen van de vereniging en zodat leden verspreid over het Vlaams Gewest alsook Nederlandstalige leden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de schoot van de vereniging zullen vertegenwoordigd zijn.

3.De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. De benoeming van de bestuurders vereist een beslissing bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

4.De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de Algemene Statutaire Vergadering. Elke bestuurder is herbenoembaar voor een mandaat van 4 jaar. Om in aanmerking te komen mag de afwezigheid van de kandidaat-bestuurder op de vergaderingen van de Raad van Bestuur niet meer dan 50 procent bedragen. Gemotiveerde afwezigheden worden niet meegerekend.

5.Bestuurders die benoemd worden ter vervanging van bestuurders die zijn weggevallen, voleindigen het mandaat van de bestuurders die ze vervangen,

6.Drie apothekers of masters, alumni en medewerkers van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen (F.F.W.) van de KU Leuven, maken deel uit van de Raad van Bestuur nadat hun kandidaturen door de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen werden voorgedragen en deze bestuurders door de Algemene Vergadering werden benoemd. Deze bestuurders hebben dezelfde bevoegdheid als de andere bestuurders. De duur van het mandaat van deze bestuurders is 4 jaar, De vernieuwing zal gebeuren op de wijze zoals voorzien voor de andere bestuurders. Naast deze drie leden, medewerkers van F.F.W., is de decaan van de F.M. ambtshalve lid van de Raad van Bestuur.

7.De Algemene Vergadering kan op voorstel van de Raad van Bestuur de titel van Erevoorzitter toekennen aan de afgetreden Voorzitters van de vereniging.

8.Een afgetreden Voorzitter en (of) Erevoorzitter van Farmaleuven kan door de Aigmene Vergadering als bestuurder benoemd worden op voorstel van de Raad van Bestuur, Ze beschikken over dezelfde bevoegdheid als de andere bestuurders.

9.0e Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals

omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing .

10.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij 2/3 meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

11.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 5, Sectie 2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert, na oproeping door de Voorzitter of door de bestuurder die hem vervangt, zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist,

2.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens belet of afwezigheid door de Ondervoorzitter, of bij gebreke van deze door de oudste van de aanwezige bestuurders, tenzij de Voorzitter daartoe een andere bestuurder heeft aangeduid. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of op elke andere plaats In België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden gene-men bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

4.Elke bestuurder die belet of afwezig is, mag een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op de vergaderingen en er te stemmen in zijn naam. Iedere bestuurder kan slechts 2 volmachten dragen.

-,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet. Dit notulenregister mag ook op elektronische wijze worden beheerd.

6.tn uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk of elektronisch akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke of elektronische besluitvorming over te gaan. Schriftelijke of elektronische besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Art. 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

1.tndien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van verrno- gens-grech-tte- lijke of persoonlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegd-+heid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders v66r dat de Raad van Bestuur een besluit neemt,

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en ont-'houdt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarqp ze be-itrek-'king hebben.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaats'heb-ten onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 5. Sectie 4. intern bestuur -- Beperkingen

e

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd

e is.

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

N

rl

N 3.De Raad van Bestuur kan in haar midden commissies oprichten voor bepaalde activiteiten van wetenschappelijk, beroeps- of socio-cultureel belang.

4.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het

algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van

et

Bestuur,

et Art. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen In en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2Anverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris die gezamenlijk handelen.

3.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks

bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW

et

binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wei tegenwerpelijk

pQ zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 5. Sectie 6. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur eh van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

MDD 2.2

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 6. Dagelijks bestuur

1.Het dagelijks bestuur van de VZW, zowel op intern vlak alsook de externe vertegen-'woordiging wat betreft dat dagelijks bestuur, kan door Raad van Bestuur worden opgedragen aan minimum 4 en maximum 6 bestuurders. De volgende personen maken in ieder geval deel uit van het dagelijks bestuur: de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester. De Voorzitter kan, indien gewenst, de coördinatoren van de werkgroepen en andere leden van Farmaleuven uitnodigen voor een vergadering van het Dagelijks Bestuur.

2.Op voorstel van het Dagelijks Bestuur kan de Raad van Bestuur maximum 2 leden van Farmaleuven aanstellen ais toegevoegd lid, dat het Dagelijks Bestuur bijstaat voor een specifieke taak. De functie en de taak van het toegevoegd lid worden door het Dagelijks Bestuur omschreven en door de Raad van Bestuur goedgekeurd. Het mandaat van een toegevoegd lid loopt over een periode van 4 jaar en is hernieuwbaar. Het kan evenwel tussentijds beëindigd worden op basis van een gemotiveerd verzoek van de betrokkenen evenals van de Raad van Bestuur.

3.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van het dagelijks bestuur als college, wordt de VZW wat het dagelijks bestuur betreft eveneens vertegenwoordigd door de penningmeester die alleen handelt.

DL

4.Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om

e de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

5.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar

b gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk , dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

N

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de (dagelijks) bestuurder

1.De (dagelijks) bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

00

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de

et et statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

et Artikel B. Toezicht door een commissaris

e

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

DL

2.Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Artikel 9. Financiering en boekhouding

DL

Art. 9. Sectie 1. Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door de lidmaatschapsbijdragen, subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 9. Sectie 2. Boekhouding

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4.De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting en een verslag over het beheer van de vereniging tijdens het afgelopen boekjaar ter goedkeuring vcor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. Eventueel wordt eveneens een verslag van een rekencomité, door de Raad van Bestuur aangewezen, voorgelegd aan de Algemene Vergadering.De jaarrekening wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging ter beschikking gehouden van de leden van de vereniging gedurende de 14 dagen die de Algemene Vergadering voorafgaan.

5.Alleen de Algemene Vergadering mag beslissen over de aanwending van het voordelig overschot van de rekeningen. De beschikbare gelden worden onmiddellijk gestort bij een kredietinstelling aangewezen door de Raad van Bestuur of, met zijn toelating, omgezet in veilige waarden.

Artikel 10. Uitgaven en andere werkzaamheden

De Raad van Bestuur bepaalt de wijze van uitgifte van een tijdschrift.

Artikel 11. Ontbinding

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden, De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid voor een doelwijziging bepaald in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij een "VZW ïn vereffening" is overeen`'komstig artikel 23 van de V&S-wet.

3.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

4.ingeval van ontbinding en vereffening, wordt het netto-actief van de VZW toegekend aan de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de KU Leuven.

5.Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26no'vies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Op de laatste Uiz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

28/11/2012
ÿþ MOD 2,2

` : , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1101

" iasssja*

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophande'

te Leuven. de . 19 NU, 2012 DFS GfRIFFlrr+&

Ondernemingsnr : 0415.470.103

Benaming

()foruIt) : @Farmaleuven@, vereniging van de Oud-Studenten van de

Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Katholieke Universiteit van Leuven

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Herestraat 49-bus 422, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering dd. 11.06.2012 stelde vast dat het mandaat van de volgende bestuurders verstreken is waardoor hun bestuursmandaat ten einde is gekomen:

Annaert Pieter, wonende te Dorpstraat 41, 2811 Leest, geboren op 20/11/1971 te Mechelen

De Becker Paul, wonende te Waversebaan 82, 3001 Heverlee, geboren op 01/05/1943 te Leuven

De Witte Peter, wonende te Predikherenberg 25, 3010 Leuven, geboren op 01/03/1959 te Lier

Eeckhout Ann, wonende te Kerselaarstraat 4, 9320 Nieuwerkerken, geboren op 02/06/1970 te Aalst

Foulon Veerle, wonende te Hannuitsesteenweg 414, 3401 Walshoutem, geboren op 07/05/1974 te

Roeselare

Gebruers Evelien, wonende te Celestijnenlaan 25A bus0102, 3001 Heverlee, geboren op 02/02/1986 te

Turnhout

Cillas Guy, wonende te Milsestraat 33, 3053 Haasrode, geboren op 12/08/1944 te Korbeek-Dijle

Henckaerts Noël, wonende te Rijckerstraat 13, 3770 Riems, geboren op 23/12/1948 te Sint-Truiden

Slachmuylders Marnix, wonende te Lammekensraamveld 4 B52, 2000 Antwerpen, geboren op 30/10/1949

te Breendonk

Thomas Josse, wonende te Heirbaan 26, 1785 Merchtem, geboren op 22/01/1948 te Merchtem

Van Aerschot Arthur, wonende te Heist-Goorstraat 29, 2220 Helst op den Berg, geboren op 26/06/1946 te

Sint-Truiden

Thys Winde, wonende te Geerdegem-Schonenberg 291, 2800 Mechelen, geboren op 07/10/1982 te

Bonheiden

Van Calster Johan, wonende te Tiensevest 156, 3000 Leuven, geboren op 12/08/1944 te Korbeek-Dijle

Van Den Berghe Marcel, wonende te Missionarislei 27, 2970 Schilde

Van Den Mooter Guy, wonende te Lostraat 69, 3212 Pellenberg, geboren op 08/06/1964 te Willebroek

Van Hellemont Marc, wonende te Sint Lambertusstraat 12, 3001 Heverlee, geboren op 04/10/1944 te

Lubbeek

Vebruggen Altons, wonende te Holsbeeksesteenweg 90, 3012 Wilsele, geboren op 29109/1949 te Langdorp

Vlassak Wemer, wonende te Dorpsstraat 20, 3360 Bierbeek, geboren op 21/06/1933 te Deurre

Overeenkomstig artikel 5 van de statuten van de vereniging, werd op dezelfde algemene vergadering beslist

dat worden benoemd als bestuurder van de vereniging voor een periode van vier jaar:

Annaert Pieter, secretaris en lid van het dagelijkse bestuur, wonende te Dorpstraat 41, 2811 Leest, geboren

op 20/11/1971 te Mechelen

De Becker Paul, ereondervoorzitter, wonende te Waversebaan 82, 3001 Heverlee, geboren op 01/05/1943

te Leuven

Deneyer Hilde, ondervoorzitter en lid van het dagelijks bestuur, wonende te Brusselsesteenweg 515, 3090

Overijse, geboren op 14/05/1966 te Ninove

Eeckhout Ann, toegevoegd secretaris en lid van het dagelijks bestuur, wonende te Kerselaarstraat 4, 9320

Nieuwerkerken, geboren op 02/06/1970 te Aalst

Eykens Johan, wonende te Lindenberg 16, 3080 Vossem,

Foulon Veerle, wonende te Hannuitsesteenweg 414, 3401 Walshoutem, geboren op 07/05/1974 te

Roeselare

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Geboers Sophie, wonende te Kardinaal Sterckxlaan 104, 1860 Meise

Gebruers Evelien, wonende te Celestijnenlaan 25A bus0102, 3001 Heverlee, geboren op 02/02/1986 te

Turnhout

Gilles Guy, wonende te Milsestraat 33, 3053 Haasrode, geboren op 12/08/1944 te Korbeek-Dijle

Kinget Renaat, toegevoegd lid aan het dagelijks bestuur, wonende te Dorpsstraat 139, 3060 Bertem,

Slachmuylders Marnix, penningmeester en lid van het dagelijks bestuur, wonende te Lammekensraamveld 4

B52, 2000 Antwerpen, geboren op 30/10/1949 te Breendonk

Thomas Josse, wonende te Heirbaan 26, 1785 Merchtem, geboren op 22/01/1948 te Merchtem

Thys Winde, wonende te Geerdegem-Schonenberg 291, 2800 Mechelen, geboren op 07/10/1982 te

Bonheiden

Van Caister Johan, voorzitter en lid van het dagelijks bestuur wonende te Tiensevest 156, 3000 Leuven,

geboren op 12/08/1944 te Korbeek-Dijle

Van Den Berghe Marcel, erevoorzitter, wonende te Missionarislei 27, 2970 Schilde

Van Den Mooter Guy, wonende te Lostraat 69, 3212 Pellenberg, geboren op 08/06/1964 te Willebroek

Van Hellemont Marc, wonende te Sint Lambertusstraat 12, 3001 Heverlee, geboren op 04/10/1944 te

Lubbeek

Vebruggen Alfons, ambtshalve decaan Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, wonende te

Holsbeeksesteenweg 90, 3012 Wilsele, geboren op 29/09/1949 te Langdorp

Vlassak Werner, wonende te Dorpsstraat 20, 3360 Bierbeek, geboren op 21/06/1933 te Deume







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FARMALEUVEN, VERENIGING VAN OUD-STUDENTEN VA…

Adresse
HERESTRAAT 49, BUS 422, ONDERWIJS & NAVORSING II 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande