FILIP WILLOCX

Société en commandite simple


Dénomination : FILIP WILLOCX
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 833.253.655

Publication

10/02/2011
ÿþe..

neoel 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad











*iioanso*





Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : Filip Willocx

Rechtsvorm : Gewonen Commanditaire Vennooschap

Zetel : Hoveniersdreef 27 - 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Oprichting

Onderhandse overeenkomst

Artikel 1 : Naam

Er wordt bij deze onderhandse akte een gewone commanditaire vennootschap opgericht door de heer Filip

Willem Maria Willocx, wonende te 3001 Heverlee, Hoveniersdreef 27 en mevrouw Marijke Kristine Rogier

Victor, wonende te 3001 Heverlee, Hoveniersdreef 27.

De maatschappelijke benaming van de vennootschap luidt als volgt : Filip Willocx Comm.V

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3001 Heverlee, Hoveniersdreef 27.

Hij mag binnen de Belgische grenzen worden verplaatst krachtens eenvoudig besluit van de vennoten of

zaakvoerder(s). De vennootschap mag overal in België of in het buitenland agentschappen oprichten bij enkel

besluit van de vennoten of zaakvoerder(s).

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

- onderzoek, ontwikkeling, productie en controle, aankoop, commercialisering van biologische en chemische producten, hun toepassingen, de daaraan verbonden technologieën, kwaliteitscontrolesystemen en hulpmiddelen;

- het auditeren, het verlenen van adviezen, consulting van zorgsystemen en financiële, technische, commerciële of administratieve aard, het organiseren en uitgeven van cursussen en opleidingen. Bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, aankoop, verkoop en marketing, productie, kwaliteits- & milieuzorg en veiligheid en algemeen bestuur; het verlenen van alle dienstprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder de vorm van organisatiestudies, expertises, controles, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak binnen het maatschappelijk doel

- het uitvoeren van studies, onderzoek, auditering, het programmeren en opstarten van organisatiesystemen en gebouwen, en alle technieken met betrekking tot de technische, administratieve, economische en algemene leiding van bedrijven.

- de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersoon en de handel ;

- de samenstelling en het beheer van een onroerend vermogen; onroerende leasing en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, verbeteren, uitrusten, aanpassen, verfraaien, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van de verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen ;

Daarnaast kan de vennootschap activiteiten als zijnde advies, bestuur en vertegenwoordiging verrichten ten behoeve van andere vennootschappen. Dit moet in de ruimste zin worden geïnterpreteerd.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

o ~,3~ eaC53. 6ss

1 iViDi'1..«,:jiVotl 1e7 reT3 dor

Fie1cr~tel~s~t ~°:~ Féc~;~i~cad¬ ar

to,~.3rveëa e3 2,2

~1~Ft7e,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag deelneemster worden bij wijze van inbreng, van samensmelting, van onderschrijving, van participatie, van tussenkomst, hetzij financieel hetzij anders, in alle welkdanige maatschappijen of ondernemingen reeds bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, en waarvan het voorwerp soortgelijk of samenhangend zou zijn met het hare.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artkel 4 : Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

Iedere vennoot kan een einde stellen aan zijn vennootschapsverbintenis mits inachtneming van een opzeggingstermijn van zes maanden, te rekenen vanaf de eerste dag van de maand volgend op het aangetekende schrijven waarin de opzegging wordt gedaan. In geval van opzegging blijft de vennootschap echter bestaan. Binnen een termijn van twee maanden wordt aan de ontslagnemende vennoot de waarde van zijn deel in de vennootschap meegedeeld. Komt er geen akkoord over deze waardebepaling dan wordt een deskundige aangesteld.

Artikel 5 : Kapitaal-Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting bedraagt EUR 1.000,00 (duizend) en wordt vertegenwoordigd

door 100 (honderd) aandelen, elk met een nominale waarde van EUR 10,00;

Het kapitaal wordt als volgt ingebracht :

-Door de heer Filip Willocx voor een bedrag van EUR 990,00

-Door mevrouw Marijke Victor voor een bedrag van EUR 10,00

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend

-Aan de heer Filip Willocx, 99 aandelen;

-Aan mevrouw Marijke Victor, 1 aandeel;

Het kapitaal zal worden overgeschreven naar de rekening die wordt geopend ten behoeve van de

vennootschap.

Artikel 6 : Beherende en stille vennoten

De Filip Willocx is hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd.

Mevrouw Marijke Victor is stille vennoot. Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de

vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

Artikel 7 : Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder, de heer Filip Willocx.

Het mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt. De zaakvoerder heeft de macht om namens de vennootschap in alle omstandigheden te handelen en alle daden van bestuur en beschikking, die betrekking hebben op het doel van de vennootschap uit te voeren of toe te laten. Het mandaat van zaakvoerder kan bezoldigd worden.

Artikel 8 : Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aart een medevennoot

of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle vennoten.

Artikel 9 : Overlijden, faillissement en onbekwaamverklaring

Het overlijden, failissement of onbekwaamverklaring van een vennoot geeft geen aanleding tot ontbinding van de vennootschap. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermee akkoord gaan.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht een vergoeding in geld op te eisen, die overeenstemd met de waarde van het aandeel van de overledene. De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 10 : Boekjaar

Het boekjaar loopt van januari en eindigt op december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar gaat heden in en zal afgesloten worden op 31 december 2011.

Artikel 11 : Winstverdeling

Het batig overschot van de resultatenrekening, na aftrek van de lasten, de algemene onkosten en van de afschrijvingen maakt de netto winst van de vennootschap uit.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering.

Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt 5 % voorafgenomen ten bate van de wettelijke reserve. Deze voorafname is niet meer verplicht van zodra deze reserve 10 % van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo van de te bestemmen winst kan gereserveerd worden, onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.De vennoten mogen echter bij eenvoudige meerderheid

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijke voorafgenomen van de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 : Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld warden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13 : Jaarvergadering  bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede vrijdag van juni om 18 uur ten maatschappelijke zetel. Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennootschap bijeenroepen. Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief met de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder(s). Zij zal gehouden worden ten maatschappelijk zetel. Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

De eerste jaarvergadering zal plaatshebben in het jaar 2012.

Artikel 14 : Ontbinding-vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de beherende vennoot van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 15 : Diversen

Alle beschikkingen in onderhavige staturen niet voorzien, zullen geregeld worden door de bepalingen van de artikelen van de vennootschappenwet.

Met eenparigheid van stemmen wordt bijzondere volmacht verleend aan de A & F Services Burg. BVBA, vertegenwoordigd door Geert Van Hemelryck met betrekking tot de inschrijving in de kruispuntbank voor ondernemingen, het aanvragen en bekomen van een BTW-nummer en de formaliteiten die dienaangaande moeten worden voldaan.

Aldus opgemaakt in twee exemplaren, op 3 januari 2011 en bezorgd aan de twee oprichters.

Voor eensluidend afschrift

Filip Willocx

Statutair zaakvoerder

Coordonnées
FILIP WILLOCX

Adresse
HOVENIERSDREEF 27 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande