FLYINGWORKS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : FLYINGWORKS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 599.952.126

Publication

09/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

05-03-2015

Griffie

*15304135*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0599952126

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Flyingworks

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Carl MAERE te Leuven op zevenentwintig februari tweeduizend vijftien, neergelegd ter registratie, blijkt dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam  Flyingworks , met zetel te 3001 Leuven (Heverlee), Paul van Ostaijenlaan 27, van onbepaalde duur, door:

- de heer VANDECAPELLE Bram, geboren te Leuven op 7 april 1988, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Paul van Ostaijenlaan 27.

waarvan het kapitaal ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) bedraagt, in geld geplaatst is, en ten belope van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00) gestort is en vertegenwoordigd is door HONDERD ZESENTACHTIG (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waarop wordt ingeschreven door:

- de heer VANDECAPELLE Bram, voornoemd, die een som gestort heeft van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00), waarvoor hem honderd zesentachtig (186) aandelen worden toegekend, gedeeltelijk volstort ten belope van twee/derde (2/3e);

met een boekjaar dat begint op één oktober en eindigt op dertig september van hetzelfde kalenderjaar; het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting onder opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en wordt afgesloten op dertig september tweeduizend zestien; met de jaarvergadering op de laatste vrijdag van de maand maart om 20 uur. Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. De eerste jaarvergadering heeft plaats op de laatste vrijdag van de maand maart tweeduizend zeventien om 20 uur.

met als gemachtigden tot besturen één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die elk afzonderlijk de vennootschap kunnen vertegenwoordigen.

Tot niet-statutair zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap, wordt aangesteld de heer VANDECAPELLE Bram, voornoemd.

Bankattest

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening met nummer BE89 7340 4057 3085 bij KBC Bank, agentschap Heverlee Park, geopend op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 23 februari 2015 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening en/of in samenwerking met derden:

- de uitbating van een onderneming voor het nationaal en internationaal, het binnenlands en het buitenlands luchtvervoer van personen en goederen;

- het verstrekken van instructies en adviezen, het geven van onderwijs en opleiding, de begeleiding en opvolging in al zijn aspecten van licenties PPL, CPL en ATPL, zowel theoretisch als praktisch,

Onderwerp akte :

Paul Van Ostaijenlaan 27 3001 Leuven

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

met betrekking tot vlieginstructies en vliegopleiding, tevens omvattend de simulatorinstructies, dit alles in de meest ruime zin;

- de ontwikkeling, de distributie, de commercialisering en de verkoop van softwareprogramma s voor alle doeleinden en zowel voor computertoepassingen als mobiele toepassingen zoals smartphones, tablets ... enzovoort;

- het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen en ondernemingen; - het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling, en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of het productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan-en verkoop, de huur en verhuur, de ruil, in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties en staatsfondsen;

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, buiten de statuten benoemd.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Behoudens eenparig goedvinden van de vennoten worden de zaakvoerders die zonder beperking van duur benoemd zijn in de akte van oprichting, geacht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap. Hun opdracht kan slechts om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Evenwel zal, indien er meerdere zaakvoerders zijn, voor alle authentieke akten, voor alle handelingen met betrekking tot onroerende goederen, leningen en kredieten de handtekening van alle in functie zijnde zaakvoerders noodzakelijk zijn.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De statuten kunnen de bevoegdheid van de zaakvoerder(s) beperken. De zaakvoerders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Deze beperkingen en verdeling kunnen niet aan derden worden tegengeworpen, ook niet als ze openbaar zijn gemaakt.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder(s), zelfs indien de handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn. Bekendmaking van de statuten is echter geen voldoende bewijs.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Deze bijzondere volmachten dienen beperkt te worden tot een bepaalde rechtshandeling of een reeks bepaalde rechtshandelingen. De gevolmachtigden kunnen de vennootschap verbinden, binnen de perken van hun verleende opdracht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

Ingeval het bestuur van de vennootschap wordt uitgeoefend door meer dan één zaakvoerder, vormen deze een college, dat beslissingen dient te nemen met gewone meerderheid van stemmen, zonder dat dit afbreuk doet aan de hiervoor vermelde individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid van elke zaakvoerder.

De controle van de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen. Deze worden benoemd onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren door de algemene vergadering volgens de bepalingen van de artikelen 130 tot en met 133 van het Wetboek van Vennootschappen. Voor de bevoegdheden en de aansprakelijkheid van de commissarissen wordt verwezen naar de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

artikelen 137 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Dient in toepassing van de bepalingen van artikel 141 van het Wetboek van Vennootschappen geen commissaris benoemd te worden, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. De vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd of indien een rechterlijke beslissing deze vergoeding ten laste van de vennootschap heeft gelegd.

De algemene vergadering van de vennoten heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaat te verrichten of te bekrachtigen.

De gewone algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde en aanwezige aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering heeft het recht wijzigingen aan de statuten aan te brengen. Over een wijziging van de statuten kan alleen dan geldig beraadslaagd en beslist worden, wanneer de voorgestelde wijzigingen zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan is een tweede bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal. Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie vierde van de stemmen heeft verkregen.

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap, moet het bestuursorgaan de voorgestelde wijziging omstandig verantwoorden in een verslag dat in de agenda wordt vermeld. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

Over een wijziging van het doel kan alleen beslist worden wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een tweede bijeenroeping nodig. De nieuwe vergadering kan op geldige wijze besluiten, ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigd deel van het kapitaal.

Een wijziging is alleen aangenomen wanneer zij ten minste vier vijfde van de stemmen heeft gekregen.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschiedt, geschorst.

Elke vennoot kan zich op een algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die zelf vennoot dient te zijn.

De vennoten mogen hun stem schriftelijk uitbrengen. Zij zullen hun stem uitbrengen voor elk agendapunt afzonderlijk, in een aangetekend schrijven dat vóór de opening van de vergadering in het bezit van de vennootschap dient te zijn.

Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen en de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door de zaakvoerders een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

De uitoefening van het stemrecht kan geregeld worden door overeenkomsten afgesloten tussen de vennoten. Bij het opmaken van dergelijke overeenkomsten dienen de voorschriften van artikel 281 van het Wetboek van Vennootschappen nageleefd te worden.

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de aan deze aandelen verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts worden uitgeoefend door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden. Zolang deze aanwijzing niet is gebeurd, blijven de aan deze aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, tenzij anders wordt overeengekomen tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, kosten, provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, vormt de winst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van deze winst, rekening houdend met alle toepasselijke wettelijke bepalingen. Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste (1/20ste) van de netto winst voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting houdt op wanneer het reservefonds een tiende (1/10e) van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Elke uitkering die in strijd is met voorgaande bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn. Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging. De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden. Zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Voor gelijkvormig analytisch uittreksel

Enkel uitgereikt met oog op neerlegging ter publicatie

Gelijktijdig hiermee neergelegd:

- uitgifte van de akte

Geassocieerd notaris Carl Maere te Leuven

Coordonnées
FLYINGWORKS

Adresse
PAUL VAN OSTAIJENLAAN 27 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande