FORTINO SCHOOL FOUNDATION

Divers


Dénomination : FORTINO SCHOOL FOUNDATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 559.832.431

Publication

26/08/2014
ÿþVoorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Onclememingsnr

Benaming:

(voluit) (verkort)

Rechtsvorm

Zetel:

111110131101

Mt ;

PRIVATE STICHTING

Belgicastraat 3 1930 Zaventem

559.33L (131

FORTIN° SCHOOL FOUNDATION

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de aki%rge,

legc1/0,1

ce/9er/ op

1 Ale 2014

ter griffie

recht ven e tVecieriencIsteggtz

bank d vetàrtjêphand

kif-Lisse,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte: OPRICHTING - BENOEMINGEN - MACHTEN

Uit een akte verleden voor Filip Holvoet, geassocieerd notaris te Antwerpen, op twaalf augustus tweeduizend veertien, neergelegd ter registratie op het eerste re `stratiekantoor te Antwerpen 1.

BLIJKT

- Jonkheer Duco Willem SICKINGI{E, wonende te 1950 Ktaainem, Heilige Dominicuslan 5;

- jonkvrouw Nathalie Marie Arnout JANSSENS DE BISTHOVEN, wonende te 8670 Koksijde, Fairybankhelling 50102;

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Fortin° Beheer", met maatschappelijke zetel te 1950 Kraainem, Heilige Dominicuslan 5, rechtspersonenregister Brussel 0534.789.803;

een privatieve stichting hebben opgericht.

- deze stichting voert de naam: "FORTIN° SCHOOL FOUNDATION".

- de stichting gevestigd is te 1930 Zaventem, Belgicastraat 3.

- de stichting estaat voor onbepaalde duur.

- het doel van de stichting luidt als volgt:

"De stichting heeft tot doel het verric7iten en bevorderen van onderzoek, ontwikkeling, professionalisering en dienstverlening in de ruimste zin op het gebied van onderwijs. Hieronder is beerepen het stimuleren en organiseren van projectmatig wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling en beoefening van de kunsten, bijdragen tot de maatschappelijke dienstverlening en het bevorderen van vorming-, opvoeding en opleiding. De stichting zal alle middelen aanwenden die tot dit doel strekken, onder meer: het verzorgen van vorming, het coachen van opvoeders, begeleiders, leerkrachten, opleiders en zorgverstrekkers, het ontwikkelen van educatief materiaal, het verspreiden van haar expertise door middel van publicaties, audiovisuele materialen en het internet en de samenwerking met verwante organisaties.

In de uitoefening van haar opdracht kan de stichting deskundigheid en/of bijstand aanbieden aan elke regionale, nationale en internationale activiteit of instelling die dezelfde doeleinden nastreeft. De stichting kan tevens, alleen of in samenwerking met andere regionale, nationale en internationale instellingen platformen, centra, infrastructuur en projecten voor onderzoek, onderwijs en vorming oprichten of beheren, of meewerken aan hun oprichting of beheer.

Meer in het algemeen kan de stichting, telkens met inachtnemine van alle toepasselijke wettelijke vereisten, alle industriële, burgerlijke, commerciële, financiële en andere, roerende zowel als onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die van aard zijn dat ze de verwezenlijking of ontwikkeling ervan kunnen bevorderen of daartoe kunnen bijdragen.

Daartoe kan cie stichting samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden bore stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B vervorg

De stichting ma tevens alle bestuursopdrachten in -andere- rechtspersonen waarnemen, al , dan niet door middel van de uitoefening van een mandaat als bestuurder, volmachtdrager, lid van een directiecomité of vereffenaar, en het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtsreeks of onrecht-reeks met het doel verband houden.

3.2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het bevorderen en/of

verrichten van activiteiten met betrekking tot de hiervoor omschreven doelstellingen.

Deze activiteiten zullen onder meer bestaan uit, doch zijn niet beperkt tot:

- Samenwerking met vooruitstrevende onderwijscentra en -instellingen Installeren van infrastructuur

- Onderzoek rond verbetering en professionalisering van onderwijs, alsook het verstrekken van onderwijsfaciliteiten

Het ontwikkelen en uitvoeren van programma's gericht op het middelbaar en algemeen onderwijs en/of ontwikkeling van talent in het algemeen via het verlenen van advies, projectmanagement, aansturen van operationele projecten en het opzetten en uitvoeren van operaties.

3.3. De stichting beoogt niet het maken van winst.

3.4. Het doel van de stichting kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de stichters genomen met een meerderheid- van twee/derden."

- omtrent de wijze van benoeming, van afzetting en van ambtsbeandiging van de bestuurders, de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij deze uitoefenen, de statuten volgende bepalingen bevatten:

"5.1. De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders.

5.2. De eerste bestuurders worden ter gelegenheid van de oprichting aangesteld door de stichters.

Na de oprichting kan de raad van bestuur nieuwe bestuurders benoemen met een meerderheid van twee/derden van de stemmen. De benoeming van een nieuwe bestuurder zal slechts definitief ingaan na het voorafgaandelijk schriftelijk akkoord van Duco Sickinghe en Fortino Beheer hba.

Indien er slechts drie bestuurders benoemd werden en er een plaats van bestuur openvalt, moeten de overblijvende bestuurders binnen de twee maanden na het ontstaan van deze vacature een nieuwe bestuurder benoemen.

5.3. De raad van bestuur kan tevens waarnemende leden binnen de raad van bestuur benoemen, met een meerderheid van twee/derden van de stemmen. De benoeming van de waarnemende leden zal slechts definitief ingaan na het voorafgaandelijk schriftelijk akkoord van Duco Sickinghe en Fortino Beheer bvba.

De waarnemende leden hebben geen stemrecht doch zullen steeds de vergaderingen van de raad van bestuur kunnen bijwonen en hiertoe worden opgeroepen conform de modaliteiten voorzien in deze statuten voor de oproeping van de raad van bestuur.

5.4. Een bestuurder of waarnemer kan op elk ogenblik ontslag nemen. Daartoe richt hij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur die verzocht wordt dit verzoek op de eerstkomende bijeenkomst van de raad en uiterlijk binnen de maand na ontvangst ervan te aanvaarden.

De ontslagnemende bestuurder of waarnemer blijft in functie tot zijn ontslag is aanvaard.

5.5. Een bestuurder of waarnemer kan met een meerderheid van twee/derden van de stemmen door de raad van bestuur worden ontslagen mits het voorafgaandelijk schriftelijk akkoord van Duco Sickinghe en Fortino Beheer bvba.

Het besluit tot schorsing (alsook de verlenging of de opheffing daarvan) dient te worden genomen door de raad van bestuur met een meerderheid van twee/derden van de stemmen mits het voorafgaandelijk schriftelijk akkoord van Duco Sickinghe en Fortino Beheer bvba. De betrokkene heeft het redit zich op een vergadering van de raad van bestuur te verantwoorden. Daarbij kan hij zich laten bijstaan door een raadsman.

5.6. De schorsing van een bestuurder of waarnemer vervalt, indien de raad van bestuur niet binnen de drie maanden na de datum van ingang van de schorsing besluit tot ontslag, tot opheffing of handhaving van de schorsing. Een schorsing kan een keer voor ten hoogste drie maanden worden verlengd, ingaande op de datum waarop het besluit tot verlenging van de schorsing werd genomen

5.7. De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een

ijdntc2fme4eopenbareorde..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan`het

Belgisch

Staatsblad

MOMOD 2,2

Voor-

behouden

aarehet

Belgisch Staatsblad

Luik B - Verve.'

In dat geval benoemtde rechtbank de nieuwe bestuurders overeenkomstig-de statuten. 5.8. Het mandaat van bestuurder of waarnemer eindigt van rechtswege

- door zijn overlijden;

- doordat hij failliet wordt verklaard of het voorwerp wordt van een collectieve schuldenregehng;

- doordat hij onder voogdij of bewind wordt gesteld, onbekwaam of kennelijk onvermogend wordt verklaard;

5.9. Het mandaat van de bestuurders en waarnemers is onbezoldigd, tenzij een andersluidende beslissing van de stichters met inachtneming van een meerderheid van twee/derden van de stemmen.

Dit sluit niet uit dat de door hen bij de uitoefening van hun opdracht gemaakte kosten aan hen worden vergoed

6.1. De raad van bestuur heeft de algemene bevoegdheid om de stichting te besturen en alles te doen wat nodig is om het doel van de stichting te verwezenlijken.

6.2. De raad van bestuur is bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging of vervreemding van onroerende goederen of om deze met hypotheek of andere zakelijke rechten te bezwaren.

Een dérgelijk besluit dient te worden genomen met inachtneming van de regels uiteengezet in artikel 11 van deze statuten.

6.3. Het bestuur is eveneens bevoegd te besluiten overeenkomsten aan te gaan waarbij de stichting zich borg stelt of zich verbindt als hoofdelijk medeschuldenaar, zich voor een derde sterk maakt of zich verbindt tot zelcerheidsstelling voor een schuld van een derde.

Een dergelijk besluit dient te worden genomen met inachtneming van de regels uiteengezet in artikel 11 van deze statuten.

6.4. Legaten kunnen enkel worden aanvaard onder voorrecht van boedelbeschrijving." - omtrent de wijze van benoeming, van afzetting en van ambtsbeëndiging van de personen aan wie het dagelijks bestuur van de stichting is opgedragen, de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij deze uitoefenen, de stuten volgende bepalingen bevatten:

"De stichters stellen in de oprichtingsakte de persoon of personen aan die zij als directeur aanstellen en gelasten met het dagelijks bestuur onder de voorwaarden die zij bepalen in het benoemingsbesluit.

Na de oprichting kan de raad van bestuur bij wijze van algemene bevoegdheidsopdracht beslissen het dagelijks bestuur toe te vertrouwen aan een of meer personen die de titel zullen voeren van "directeur".

Dit besluit wordt genomen met een meerderheid van twee/derden van de stemmen

Ter gelegenheid van de aanstelling wordt bevaalcl of de aangestelde directeur alleen handelend de stichting kan verbinden dan wel gezamendjk handelend met een andere persoon (bestuurder dan wel directeur of een bijzondere gemachtigde persoon) en welke de omvang is van zijn bevoegdheden.

In dat verband geldt als beginsel dat de directeur die gelast is met het dagelijks bestuur als organiek vertegenwoordiger van de stichting alle handelingen mag verrichten die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de stichting of de behoeften die om reden zowel van het minder belang dat ze vertonen als van de nooelzalcelijIcheicl een vlugge oplossing te treffen de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen.

Ten slotte wordt in het besluit ook aangegeven voor welke duur deze bevoegdheidsopdracht zal gelden.

Het mandaat van de directeur is onbezoldigd, tenzij een andersluidende beslissing van de stichters met inachtneming van een meerderheid van twee/derden van de stemmen.

De raad van bestuur heeft het recht om op elk ogenblik en zonder verplichting tot verantwoording een einde te stellen aan de aan een directeur verleende bevoegdheidsopclracht. De raad van bestuur heeft het recht om met een meerderheid van twee/derden van de stemmen een einde te stellen aan de bevoegdheielsopdracht in het kader van het dagelijks bestuur verleend aan de directeur(s).

Elk besluit tot benoeming dan wel afzetting van een directeur wordt conform de wettelijke voorschriften ter zake bekendgemaakt.

Een directeur kan op elk ogenblik mits hij een opzegtermijn in acht neemt van ten minste een maand, ontslag nemen.

Overlijden of de onmogelijkheid in rechte zowel als in feite om de hem verleende opdracht nog verder te vervullen brengt van rechtswege de beëindiging van de aan de directeur verleende opdracht met zich evenzo het versteen van de duur voor dewelke hij ywerd aangesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

'

à

Voorbehouden aarehet Belgisch Staatsblad

Luik B Vervolg

De stichters - kunnen-- in - de oprichtingsakte een of- meer - bijzondere opclrachthouders, lasthebbers van de stichting, aanstellen aan wie zij deze machten verlenen die zij zullen bepalen.

Na de oprichting kan de raad van bestuur als college en kunnen de directeur(s) gelast met het dagelijks bestuur onder hun verantwoordelijkheid, voor de duur die zij zullen bepalen en voor welomschreven opdrachten, een gedeelte van hun macht overdragen aan bijzondere volmachtdragers

Het orgaan van bestuur (algemeen bestuur of dagelijks bestuur) binnen de bevoegdheid van dewelke de aanstelling van een of meer bijzondere lasthebbers valt kan op elk ogenblik een einde stellen aan de voor rekening van de stichting verleende bijzondere opdrachten zonder tegenover wie ook dit besluit te moeten verantwoorden.

De lasthebber van de stichting kan conform de regels van het gemene recht een einde stellen aan zijn mandaat dat eveneens van rechtswege eindigt in de gevallen waarop een lastgeving vervalt conform de algemene rechtsbeginselen."

--de statuten van de stichting onder nagemelde voorwaarden gewijzigd kunnen worden:

"111. Elk besluit waardoor de statuten worden gewijzigd moet worden genomen in een beraadslagende vergadering waarop alle stichters aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Het besluit client te worden goedgekeurd met een meerderheid van twee/derden van de stemmen. Een voorstel tot wijziging van de statuten wordt aan de stichters voorgelegd na akkoord van een twee/derden meerderheid binnen de raad van bestuur.

12.2. Indien op een vergadering zoals in lid 1 bedoeld niet alle stemgerechtigde bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, te houden binnen één maand na de eerste vergadering, die ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde bestuurders tot statutenwijziging kan besluiten, mits het besluit wordt genomen met een meerderheid van drie/vierden van de stemmen die door de aanwezigen in die vergadering kunnen worden uitgebracht.

Bij de oproeping tot bedoelde tweede vergadering dient te worden medegedeeld dat het hier een

tweede vergadering zoals hiervoor bedoeld betreft, 12.3. Voor

statutenwijzigingen is de schriftelijke besluitvorming uitgesloten.

12.4. Betreft het besluit een wijziging aan de naam of het doel van de stichting dan moet het voorstel worden goedgekeurd door à stichters met een rneederheid van twee/derden van de stemmen

12.5. Een besluit dat er toe strekt de statuten te wijzigen met betrekking tot de gegevens opgesomd in artikel 28 onder 3° en 5° tot en met 8° van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig bij authentieke akte worden vastgesteld.

12.6. Na elke wijziging van de statuten wordt een gecoördineerde tekst opgesteld die samen met de wijzigingsakte neergelegd wordt in het stichtingsdossier.

12.7. Indien ongewijzigde lanelaving van de statuten gevolgen zou hebben die de stichters redelijkerwijze niet kunnen gewild hebben en de stichters nalaten de statuten te wijzigen, kan de rechtbank van eerste aan-leg van het arrondissement waar de stichting haar zetel eeft op verzoek van ten minste één stichter of bestuurder of o-9 vordering van het openbaar ministerie de statuten wijzigen. Daarbij mag zo min mogelijk worden afgeweken van de bestaande statuten."

- het boekjaar van de stichting begint op een januari en wordt afgesloten op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar van de private stichting zal eindigen op eenendertig december tweeduizend vijftien.

- aangesteld werden als bestuurders voor onbepaalde duur:

1) Jonkheer Duco Willem SICKINGHE, wonende te 1950 Kraainem, Heilige Domirricuslan 5,

2) de heer Renaat Gregoire Florentine BERCKMOES, wonende te 2600 Antwerpen (Berchem), Berchemboslaan 16; en

3) de heer Ba-udouin Frédéric JOLLY, wonende te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Lauriergaarde 33;

In deze hoedanigheid is aan elk van hen volledige collectieve vertegenwoordigingsbevoegdheid verleend om, met twee gezamenlijk handelend, op te treden namens de stichting mits de handeling valt binnen de perken van het doel van de stichting.

aangesteld werd als directeur gelast met het dagelijks bestuur: Jonkvrouw Nathalie JANSSENS dE BISTHOVEN, wonende te 8670 Koksijde, Fairybankhelling 50102,

Aan. . de . hierbij aangestelde directeur wordt de bevoegdheid verleend om alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden (e vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

,1P

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

beslissingen te treffen en deze handelingen te stellen die passen binnen-het -doel van de stichting en die wegens het gering belang dat ze vertonen en/of de noodzaak om tot een snelle besluitvorming te komen geen voorafgaande tussenkomst van de raad van bestuur vergen.

Aldus is de genoemde directeur bevoegd om individueel handelend als organieke vertegenwoordiger van de stichting op te treden voor wat de handelingen van het dagelijks bestuur betreft.

De aanstelling tot directeur geldt voor onbepaalde duur.

- als bijzondere mandatarissen, met recht van substitutie, en elk met de macht afzonderlijk te handelen, aangesteld werdenE: iedere advocaat werkzaam bij het advocatenkantoor CRESCO (met inbegrip van, maar niet beperkt tot de heer David Dessers of de heer Yannick Verrycke, advocaten, allen kantoorhoudende te 2018 Antwerpen, Lange Kievitstraat 118-120), aan wie de macht verleend wordt om het nodige te doen voor de inschrijving -met inbegrip van eventuele verbetering, wijziging en/of schrapping van de inschrijving- van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen en voor haar registratie als BTW-belastin " lichtige.

VOOR ONTL REND UITTREKSEL

ANTON VAN BAEL GEASSOCIEERD NOTARIS.-

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD

-expeditie van de akte met twee volmachten aangehecht

4Voor-behouden aaniiet Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

L ------------------ "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FORTINO SCHOOL FOUNDATION

Adresse
BELGICASTRAAT 3 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande